Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Etkä taida olla ihan yksin sen ajatuksen kanssa. Ja surkeinta on että etenkin isot ikäluokat pitävät sitä kaikkein luotettavimpana mediana!Kyseinen paskalaitos olisi pitänyt laittaa kiinni jo ajat sitten.
Minua ei kiinnosta pillunkarvankaan vertaa maksaa penniäkään tuosta propagandalaitoksesta.
Vai voisko olla vaan kysymys siitä, että molemmat laidat saavat äänensä kuuluviin? Nämä hajuttomat ja mauttomat cuckoomukset, kepulit sun muut toki saavat, samoin kuin vassarit ja vihreät. Joku jengi vaan suljetaan ulos. Mutta sehän on okei.
Samanlaisen kommentin esitti kokoomusbroileri Tikkanen. Jauhotetuksi tultuaan poisti twiittinsä.Raha kyllä kelpaa puoluetoimistolle, vaikka sitä ei ole pakko korotettuna ottaa vastaan. Tai voisihan sen suurieleisesti vaikka lahjoittaa johonkin sopivaan kohteeseen, mutta ei..
YLEllä on nähdäkseni kaksi roolia: uutis-/ajankohtaisohjelmien tuottaminen, sekä sivistyksellinen/viihteellinen.Ja tarkennan vielä, että maksaisin ilolla yle veroa, mikäli laitos oikeasti olisi puolueeton ja tuottaisi kansalaisten iloksi hyvää sisältöä. Mutta niin kauan kun mennään tällä sapluunalla, välttelen kaikkia veroja niin paljon kun pystyn.
YLEllä on nähdäkseni kaksi roolia: uutis-/ajankohtaisohjelmien tuottaminen, sekä sivistyksellinen/viihteellinen.
Sivistys ja viihde sisältävät esim erilaisten kulttuuriohjelmien esittämisen (sekä sellaisten ohjelmien jotka eivät menestyisi mainosrahoitteisilla kanavilla, esim Hardwickin vanhat komediasarjat ja monet muut kansan suosikit) sekä kotimaisten tuotantojen tukeminen (esim Tuntematon sotilas). Lisäksi tehtävään kuuluu erilaisten urheilu- ja kulttuuritapahtumien tuottaminen televisioon siten, että ne ovat kaiken kansan saatavilla (tai ylipäätään saatavilla). Nämä ovat mielestäni sitä hommaa, missä YLE onnistuu hyvin tai vähintään kohtalaisesti. Esim joidenkin urheilukilpailujen tms esitysoikeidet saattavat muodostua niin kalliiksi että niihin ei ole lähdetty (esim jääkiekon SM-liiga), mutta kun ajattelee esim viimeisten olympialaisten esityksiä ja kisastudioita, niin mielestäni kaikenlaisia lajeja oli hyvin saatavilla jne. Jostain kommentaattorista ei välttämättä kaikki tykkää, mutta ne ovat lähinnä makuasioita.
Uutis- ja ajankohtaisasiat lienevät se homma mistä kenkä useimmiten puristaa. Voi olla, että vaikka kuinka olisi yritystä niin asioista voi olla vaikeaa saada täysin tasapuolisesti esitettyä kaikkia puolia. Harvoin asiat ovat niin musta-valkoisia että riittää että studiossa on keskustelemassa kaksi "joukkuetta", vaan siellä pitäisi olla paljon enemmän keskustelijoita. Ja mitä enemmän erilaisia kantoja ja nyansseja on, sitä enemmän porukkaa studioon, sitä hitaammin ja polveilevammin keskustelu etenisi ja sitä vaikeampaa katsojan olisi sitä seurata. Sama ilmiö tulee kaikenlaisten asiaohjemien, dokumenttien ym kanssa: asiat harvoin ovat musta-valkoisia ja lähes väkisin ohjelman tekijät joutuvat ottamaan jonkin näkökulman dokumenttiinsa. Sitten pitäisi etsiä samaa aihetta eri näkökulmista käsitteleviä dokumentteja niin, että kaikki aspektit tulisi riittävän hyvin katettua mutta kuitenkin niin, että sitä samaa aihetta ei käsiteltäisi liikaa vaan muillekin aiheille riittäisi tilaa.
Sitten tulee esille se kysymys, että kuka päättää sen, koska jotain asiaa on käsitelty tasapuolisesti. Jokaisella lienee oma näkemyksensä asiasta, vaikka olisi pyrkimys objektiivisuuteenkin (mitä ei välttämättä aina edes ole). Vaikka toki jonkinlainen aiheiden tasapuolisen käsittelyn vaatimus tulisi olla kirjattuna jonnekin.
Evoluutio..nääs..
Joo, varmaan ei olekaan tasapuolista käsittelyä, tai edes välttämättä pyrkimystä sellaiseen. Se, että toimittajien puoluekanta tai maailmankatsomus on pääsääntöisesti kallellaan tietynlaiseen suuntaan, on asia johon ei oikein voi vaikuttaa. Toki rekrytoinnissa voisi ehkä yrittää hakea jotain jonenikuloita myös, mutta voi olla hankalaa kun on paljon aiheita joita ei saa työhönotossa edes kysyä. Esim seksuaalinen suuntautuminen, uskonto ym ovat tällaisia ja voisin kuvitella että myös puoluekanta on sellainen jota ei saa edes kysyä, puhumattakaan että se saisi vaikuttaa.Hyvä teksti. Mutta itse koen, ettei Ylellä ole edes yritystä tasapuolisuuteen. Otetaanpa vaikka joku Jälkiviisaat esimerkkinä. Kokoonpano jatkuvasti täysin puolueellinen ja poliittisesti käytännössä yksimielinen. Toki kun katsoo Ylen toimittajakuntaa, niin eipä voi muuta kuin aivopesua odottaa. Ja tämä ei tule muuttumaan, sen kertoo jo toimittelijakoulun puoluekantakysely. Pelkkää punasta ja vihreetä pukkaa. Tästä syystä tosiaan yle maksut vapaaehtoisiksi kiitos.
Tämä on helppo allekirjoittaa kokonaisuudessaan. Ei montaa toimittajaa valtamediasta tule mieleen, jotka uskaltaisi uida vastavirtaan. Ivan Puopolo melkeinpä ainoa, joka oikeasti uskaltaa sanoa rohkeasti mitä on mieltä. Tosin Ylelle hänellä ei ole enää koskaan asiaa.Joo, varmaan ei olekaan tasapuolista käsittelyä, tai edes välttämättä pyrkimystä sellaiseen. Se, että toimittajien puoluekanta tai maailmankatsomus on pääsääntöisesti kallellaan tietynlaiseen suuntaan, on asia johon ei oikein voi vaikuttaa. Toki rekrytoinnissa voisi ehkä yrittää hakea jotain jonenikuloita myös, mutta voi olla hankalaa kun on paljon aiheita joita ei saa työhönotossa edes kysyä. Esim seksuaalinen suuntautuminen, uskonto ym ovat tällaisia ja voisin kuvitella että myös puoluekanta on sellainen jota ei saa edes kysyä, puhumattakaan että se saisi vaikuttaa.
Toki siellä voisi olla joku päätoimittajisto tai joku muu ohjauselin, joka pyrkisi varmistamaan että asioiden käsittely olisi mahdollisimman tasapuolista. Tässä elimessä olisi esim viisi jäsentä, ja eduskuntavaalien viisi suurinta puoluetta voisi jokainen asettaa oman jäsenensä, niin eivät ainakaan kaikki (välttämättä) olisi viher-vassareita. Tosin kuinka hyvin näin heterogeeninen pumppu sitten toimisi, on eri asia.
Kaikkein helpointa varmaan olisi, jos YLE jaettaisiin kahteen osaan. Kulttuuri-/viihdepuoli jatkaisi YLEn nimen alla ja yle-veron tuoton tukemana. Uutis- ja ajankohtaistoimitus yhtiöitettäisiin ja se toimisi muiden vastaavien kanssa samalla viivalla ja samoilla ehdoilla.
Okei, eli noita ei saa vaatia jos ei ole 101 edustajaa. Asia selkeä.
Edit; ja tuskin tarvii olla 2023 101 edustajaa. Jotenkin tuntuis että siellä kääntyilee kelkat jossain muuallakin ennen sitä. Mutta sekään tuskin kelpaa.
YLElle voisi esittää julkisen kysymyksen:
"Milloin lopetatte propagandan levittämisen?"
Paatuneimmankin on jo myönnettävä, että Neuvostoliiton aikana YLE levitti massiivisesti propagandaa. En ole nähnyt YLEn kertovan, että se on loppu nyt. Tuo paljon peräänkuulutettu irtisanoutuminen vanhoista puheista ja anteeksipyyntö puuttuvat.