Youtube-kanavia (ase- ja sotilasaiheiset jne.)

UF PRO pukkaa uutta videota. Näissä ei käsitellä kaikkea, hmm jostain syystä. Mutta antaa vähemmän harjoitelleelle ihan hyviä perusteita.
Mutta huomatkaa esim tässä videossa käytettyyn aseotteeseen vs PV:n opettamaan ahtaissa tiloissa.
Nyt vasta huomasin tämän vanhan postauksen.

Huomioita:
Videon kulmatekniikka sopisi varovaiseen "kollaukseen". Itse ottaisin tiukemmassa tilanteessa kulman haltuun kuitenkin polviasennossa ilman että pointman tulisi mukana. Jos kyseessä on kolmen miehen partio, niin tottakai kulma kahdella jolloin yksi on suojassa ja varmistaa eteen. Mutta video oli hyvä ja otin kanavan seurantaan.
Mielestäni videon aseote ahtaassa paikassa, käytetään vaikka termiä lyhentäminen, on nykyään ihan normisettiä ja mielipide perustuu omaan lihasvoiman puutteeseen RK:n kanssa ja kenties 1,5 vuoden takaiseen opetustilaisuuteen :)
 
Viimeksi muokattu:
Ihan jees pikaisella katselulla. Meillä opetetaan kaikille kenttämiehille hyvin pitkälti samaa juttua. Pieniä eroavaisuuksia toki on.
 
Viimeinen saksalaishyökkäys toisessa maailmansodassa - hyvää Mark Felton -laatua:


Walther Wenck oli poikkeuksellisen hyvä kenraali, jonka joukot pysyivät hyvin pitkään noissa oloissa vielä taistelujärjestyksessä. Hänen joukoissaan oli tavallista korkeampi moraali, mikä johtui osin hänen henkilökohtaisista ominaisuuksistaan. Kesken sotatoimien hän näki paljon vaivaa saadakseen ruokaa ja majoitusta saksalaisille siviileille, jotka pakenivat lähestyviä Neuvostoliiton joukkoja. 12. Armeija ruokki jo ennen 24. huhtikuuta parhaimmillaan 250 000 pakolaista.

Koska tilanne ei ratkennut saksalaisten eduksi, 24. huhtikuuta 1945 alkaen (kuusi päivää ennen Hitlerin itsemurhaa) Wenck siirsi ilman käskyä armeijansa kohti Halben metsää, murtautui Halben taskuun ja liittyi yhdeksännen armeijan, Hellmuth Reymannin Armeijaryhmä Spreen jäännöksiin ja Potsdamin varuskuntaan. Wenck toi oman armeijansa, yhdeksännen armeijan jäännökset ja valtavan määrän siviilipakolaisia Elben yli Yhdysvaltain armeijan miehittämälle alueelle.

Antony Beevorin mukaan Wenckin itään suuntautunut hyökkäys kohti Berliiniä oli nimenomaan tarkoitettu tarjoamaan Berliinin väestölle ja potsdamilaisille pakoreitti Yhdysvaltain miehittämille alueille: "Miehet, on vielä kerran mentävä sisään", Wenck sanoi. "Kyse ei ole enää Berliinistä eikä kolmannesta valtakunnasta." Mikäli Beevoriin on uskominen, hän antoi tehtäväksi pelastaa ihmisiä venäläisiltä. Wenckin alijohtajien reaktiot vaihtelivat niiden välillä, jotka uskoivat tähän humanitaariseen operaatioon, ja niiden välillä, jotka halusivat antautua länsimaisille liittolaisille venäläisten sijasta. Historioitsija Randall Hansenin mukaan Wenckin toimet osin Yhdysvaltain kenraalin William Simpsonin avulla auttoivat evakuoimaan menestyksekkäästi joukkoja ja siviilejä. Wenck oli yksi viimeisistä, joka ylitti joen.

Amerikkalaiset luovuttivat Wenckin puna-armeijalle näiden vaatimuksesta. Hän kesti sotavankeuden. Monet luovutetuista 12. Armeijan sotilaista eivät palanneet. Eräs tuttavani (historioitsija) pitää luovuttamista peräti liittoutuneiden sotarikoksena, suhtautuu siihen tunteella.

Vuonna 1957 Wenckiä pyydettiin Bundeswehrin ylitarkastajaksi, mutta hän kieltäytyi. Hän oli ainakin Diehl Groupin johtajana ja kuoli liikenneonnettomuudessa vuonna 1982.
 
Viimeksi muokattu:
Nämä Feltonin sotahistoriavideot ovat tosi laadukkaita. Mukavaa katseltavaa.
Jep, fakta-puolella ei ole ikinä ollut mitään kyseenalaistettavaa, päinvastoin; Felton käsittelee usein vähemmän tunnettuja aspekteja maailmanpalosta Euroopassa.
Lisäksi kaverilla on hyvä, neutraali puheääni, ja hieno rytmitys aiheeseen sekä selkeä puheen tempo (sikäli kun eivät ole sama asia).
Olen kestotilaaja!
 
No, I'm Spartacus (Olsson) - mies, joka lausuu saksaa yhtä huolellisesti kuin dosentti venäjää (kuulema)...

Mielenkiintoinen video serbien hajoamisesta kahteen leiriin 1941 miehityksen myötä:

 
Kiinnostava video... valitettavan hyvin organisoidulta näyttää, mutta kalusto on edelleen bemaria, AGS:ssää suorana tulitukena jne.
Noh, aina on pystytty... tjms.
Tulkaa periviholliset mettään noilla rintamavastuilla niin nähdään miten käy... noh, kaipa se siitä tiivistyy kun väki vähenee ja pidot paranee.
Eiköhän noikin saada hengiltä ennen pitkää :) .

Toi lennokki- ja elso -integrointi vaatii vähän fundeeraamista kyllä, jos on totta. Kartta, kompassi, lähetti.
Noilla joutuu menemään tulevaisuuteen, jos tälläistä tarjotaan.

Motostrelki '20: Russian Motor Rifle Company | Organization & Tactics​

 
Viimeksi muokattu:
Mark Feltonin pläjäys propagandaministeri Goebbelsin velimiehestä.

Videon viimeiset pari minuuttia piristivät suunnattomasti, sai koko Kreis Leitereistä ja muista natsi-paskiaisista koostunut veljes-trio ansionsa mukaan... pienenä mainintana, mutta itse asiassa endeemisenä, oli ranskalaisten "miehitysjoukkojen" julmuus saksalaisia sotavankeja ja siviilejäkin kohtaan. Sama toistui ainakin Algeriassa 1960-61, aivan eri olosuhteissa ja ei-eurooppalaista vihollista ja siviiliväestöä kohtaan.
Viet-Namista en osa sanoa.
Briteillä ja ranskalaisilla on hyvin erilainen temperamentti ja historia (tosin molemmat kietoutuvat lähes 1000 vuoden ajan toisiinsa, lähinnä vuoteen 1914 asti jatkuvana ärhentelynä ja rähisemisenä, muutamat kunnon turpapeijaisetkin mahtuvat joukkoon (Agincourt!). Mutta vaikka Ranska oli Englantiakin vahvempi luokkayhteiskunta maaorjuuksineen, mitään Gentlemanni-käytöstä ei upseeristoon oikein tainnut muodostua.
Tietysti Verdun painoi todella paljon, se oli Ranskalle suurempi tragedia kuin usein tiedostetaankaan. Kerrankin oli pakko kaatua saappaat jalassa, ja sitä seurannut syvä ahdistus ja vitutus ei sammunut ihan parissa vuosikymmenessä, eikä useammassakaan :) .

Hyviä nämä Feltonin videot kyllä, antavat aihetta ja materiaalia ajatella vähän tapahtumien taustoja, ja syitäkin...
 
Tietysti Verdun painoi todella paljon, se oli Ranskalle suurempi tragedia kuin usein tiedostetaankaan. Kerrankin oli pakko kaatua saappaat jalassa, ja sitä seurannut syvä ahdistus ja vitutus ei sammunut ihan parissa vuosikymmenessä, eikä useammassakaan :) .
Minä olen kyllä pitänyt Verduniä ranskalaisten voittona, kaupunkiin kun saksalaiset eivät päässeet. Tosin kyllä verellä ostettu voitto.
 


 
En ole mikään varsinainen ase-ekspertti, mutta tässäpä mielenkiintoinen jossittelu. Olisiko Valmetin M78 ollut pätevä KVKK 62:n korvaaja ? M78 olisi ampunut samaa 7,62x39 mm rynnäkkökiväärin patruunaa. Kevyt konekivääri 62 on itselleni jäänyt mieleen häiriöherkkänä aseena. Itse asiassa tämä M78 muistuttaa jotenkin ulkonäöltään neuvostoliittolaista RPD-konekivääriä.

 
En ole mikään varsinainen ase-ekspertti, mutta tässäpä mielenkiintoinen jossittelu. Olisiko Valmetin M78 ollut pätevä KVKK 62:n korvaaja ?

Ei. Tuloksena olisi ollut huono, lyhyen kantaman omaava pikakiväärimainen ase jolla ei voi edes pitempää sarjaa ampua koska lippaat. RPK otettiin käyttöön siksi että huonosti ja nopeasti koulutetulle suurvalta-armeijalle sen käyttö antaa synergia etuja AK-rynnäkkökiväärin kanssa käytettynä koulutus ja käyttömielessä.
 
Ei. Tuloksena olisi ollut huono, lyhyen kantaman omaava pikakiväärimainen ase jolla ei voi edes pitempää sarjaa ampua koska lippaat. RPK otettiin käyttöön siksi että huonosti ja nopeasti koulutetulle suurvalta-armeijalle sen käyttö antaa synergia etuja AK-rynnäkkökiväärin kanssa käytettynä koulutus ja käyttömielessä.
Lisäksi tukki on ruma.. mutta vaikea lippaasta uskoa ettei tämä ole .308? Sittenkin?
 
Back
Top