Zapad 2021

Eikös se venäjäkin ollut aikanaan Ukrainan koskemattomuutta takaamassa? Oho, miten siinä näin kävi?
 
Hyvin on sopimus pitänyt:rolleyes:
Tyhjän saa pyytämättäkin.
Kyllä se pitää. Hyökkäys saatiin pysäytettyä ja vie oman aikansa kun alueet takasin, kiire ei ole mihinkään. Koulutus ja varustaminen jatkunut jo vuosia. Kolmatta maailmansotaa ei kuitenkaan ole haluttu aloittaa.
 
Hyvinpä tuntuu "takuutukset" toimivat: Krimi. luhanski, donetski ja mitä niitä on.
Ja sitten Syyrian "maltilliset", niilläkin oli soppari ja ääneen lausuttu USAn tuki.
Ja Afganistan päälle 20v vuotta "takuutuksia", ja ketkä ovatkaan nyt lauteilla..

Aivan jutta urpilaisen saamien "takuutusten" tasoisia kaikki tyyni.

Täällä kannattaisi miettiä enemmän omaa puolustusta ja sitä että täällä edes olisi nuorehkoilla miehillä jotain muutakin puolustettavaa kuin virkaläskien ja KultaMunien leikkityöpaikat, sossumassit ja sikaeläkkeet.
Aikaa on ja runsaasti. Mihin kiire? Taloudellista uuvutussotaa tässä käyty jo vuosia. Venäjä aika heikko toimija taloudessa.
 
Eikös se venäjäkin ollut aikanaan Ukrainan koskemattomuutta takaamassa? Oho, miten siinä näin kävi?
Oli, mutta sopimukset ovat heille vain pala paperia, jatkossa epäluotettava sopimuskumppani.
 
Oikeasti tämä kuulostaa tosi uskottavalta...ei korkeammalla taholla olla tietoisia todellisuudesta.

Ei kiitos propagandaa, vaan todellista suorituskykyä. Lopettakaa paskan puhuminen.

Mä goijjaan. Ei jaksa nyt, juuri silloin kuin eniten tarvetta olisi.
Huono päivä? Ei jaksa kuunnelle kolmen minuutin esitystä jossa on monimutkaisia sanoja?
 

VALMISTELEEKO Venäjä Valko-Venäjän liittämistä itseensä jättämällä maahan suuren määrän joukkoja? Vai onko suunnitelmissa kenties sotilasoperaatio Baltian maita vastaan? Muun muassa tällaisia pohdintoja esiintyi neljä vuotta sitten, kun Venäjä järjesti suuren Zapad (Länsi) 17 -pääsotaharjoituksensa.

Pelot eivät tuolloin toteutuneet, mutta uhkakuvat eivät ainakaan Venäjää haitanneet.

– Poliittisesta näkökulmasta Moskova hyötyi valtavasti viesteistä, jotka lisäsivät epävarmuutta naapurimaissa ja Naton pääkaupungeissa, kirjoittaa Zapad-harjoituksiin perehtynyt puolustusanalyytikko Konrad Muzyka CSIS:n julkaisussa.

Nyt neljä vuotta myöhemmin käynnissä on Zapad 21 -harjoitus. Se huipentuu perjantaina alkavaan viikon pituiseen aktiivivaiheeseen, joskin Zapadiin eri tavoin liittyvät pienemmät harjoitukset ovat olleet käynnissä jo vähintään helmikuusta saakka. Zapad ei myöskään pääty veitsellä leikaten heti aktiivivaiheen jälkeen.

Suurharjoituksen mahdollisesti synnyttämistä provokaatioista ja lisäjännitteistä on taas kirjoitettu ja puhuttu Venäjän lähinaapurustossa. Onko jälleen olemassa vaara, että pelataan Venäjän peliä maalaamalla piruja seinälle?

– Pahimmillaan siinä käy niin, että ylireagoidaan. En kuitenkaan missään nimessä tarkoita sitä, että harjoitusta pitäisi väheksyä, mutta sitä pitää tarkastella objektiivisesti ja rationaalisesti, muotoilee erikoistutkija, majuri Jukka Viitaniemi Maanpuolustuskorkeakoulun Venäjä-ryhmästä.
 
Ainahan sitä Zapadin aikana spekuloidaan ja esitetään villejä teorioita. Se on pelin henki. Valkovenäjän asemaan liittyen käsittänyt että sieltä on tulossa ilmoitus Lukashenkolta joka on "suuri" ja vähintään "mahtava" ja historiallinen. Näin hän on ainakin sanonut ja luvannut. Eikös ne ole Putinin kanssa jo pelikirjan käynyt läpi ja ovat nyt suuria ystäviä. Poissa on kapinallisuus. Luka on maansa myynyt.
Ainoastaan se tässä on että perjantaina on oma henkilökohtainen saunapäivä ja saunakaljapäivä. Vähän kuin viikon kohokohta. Että kunhan ei silloin aloita mitään.
 
Ainahan sitä Zapadin aikana spekuloidaan ja esitetään villejä teorioita. Se on pelin henki. Valkovenäjän asemaan liittyen käsittänyt että sieltä on tulossa ilmoitus Lukashenkolta joka on "suuri" ja vähintään "mahtava" ja historiallinen. Näin hän on ainakin sanonut ja luvannut. Eikös ne ole Putinin kanssa jo pelikirjan käynyt läpi ja ovat nyt suuria ystäviä. Poissa on kapinallisuus. Luka on maansa myynyt.
Ainoastaan se tässä on että perjantaina on oma henkilökohtainen saunapäivä ja saunakaljapäivä. Vähän kuin viikon kohokohta. Että kunhan ei silloin aloita mitään.
Ei ne mitään aloita, silloin alkaa sapatti ;) vai mikä se nyt oli
 
Valkovenäläislähde kuvailee Zapadin harjoitusskenaariota.



Polesie on Valko-Venäjä. Länsiliittoumaan kuuluvat Njaris, Pomorija ja Poljarnaja. Njaris sijaitsee Liettuan, Latvian ja Puolan alueella, Pomorija ja Poljarnaja ainakin tässä esityksessä Puolassa. Niiden apuna häärivät kansainväliset terroristit.

Google-käännös:

”The first alliance is the union state of the Republic of Polesie and the Central Federation. The second is Nyaris, Pomorie, the Polar Republic and international terrorist organizations. Neris captures the territory of Lithuania, part of Poland and Latvia, Pomorie and the Polar Republic are located mainly in the place of Poland. The Central Federation and the Republic of Polesie are practically identical to the Russian Federation and Belarus.”



Länsimaat haluavat paitsi sotkea Venäjän ja Valko-Venäjän suhteita myös päästä Lukashenkasta eroon ja vallata Valko-Venäjän länsiosia.

”The Westerners also want to change the leadership in the Republic of Polesie, to annex its western regions to Nyaris. If they fail to arrange an armed conflict in the Republic of Polesie, then a military operation is planned.”


QX57xKxh_peFZmz1WIvIUTgY3cYMt1wTWiJakMLWfGrNa-RKLarROHbLvK9CoguPJh0noe1RO0AxIt5YvzH6hLPQ4EFGVM1xup5sGnBNmC42y4mHM8WjFsHvX55BVFaAop4A105N=s0



poG6ze8Zdt1u95mIClw8Nz1y3MGASP3hly6__YQPIRMK1dctKfJsBAlIkdULLaUlcP2pROYaZgCiZUM1QC-Ltli7sjsnjXbWmfczffQysRcRGk35I940uNn0LooMwvZJJnufAFW1=s0




Kun länsiliittouman vaatimuksiin ei suostuta, se tekee ohjus- ja ilmaiskuja Venäjälle ja Valko-Venäjälle sekä aloittaa maahyökkäyksen.

Kuinka ollakaan Venäjä ja Valko-Venäjä lyövät vihollisen ja ottavat vallatut alueet takaisin haltuunsa.

”They demanded "the voluntary resignation of the top leadership of the Republic of Polesie and the immediate withdrawal of all formations of the armed forces of the Central Federation from the Republic of Polesie." After refusing to meet these demands, on September 2-5, the Westerners inflicted five missile and air strikes on targets in the federation and the republic.

On the morning of September 6, the troops of the "Western" crossed the border and "by the end of four days of hostilities in certain directions, they wedged in to a depth of 150 km." Their opponents, the "Northern", meanwhile, defended their national interests in various ways, while the regional grouping of forces repelled the air strikes. And on the morning of September 6, they also repelled the attacks of the ground forces. By September 10, the 11th Panzer Army and the 51st Army of the Central Federation were concentrated in the Republic of Polesie, and by the same day the 30th Army was preparing to move into the territory of the union republic.”

”The "Northern" ones will defend themselves on September 10-12, and on September 13-16 it is planned to "control the groupings of troops in the course of completing the defeat of the enemy and restoring the lost position.”


 
Eikös ne ole Putinin kanssa jo pelikirjan käynyt läpi ja ovat nyt suuria ystäviä. Poissa on kapinallisuus. Luka on maansa myynyt

Kyllä. Hänen pelimerkkinsä kuluivat taistelussa miekkareita vastaan. Mietin vain hartaasti välillä sitä, että mikä taho saattoi provosoida jättimiekkareita, jos provosointia oli ja kuten todennäköisesti oli? Oli nimittäin tuhannen tsiljoonan ruplan paikka saada Lukan palleista rautainen ote ja se ote saattaa nyt pysyä tai vain kiristyä.
 
Back
Top