Pakolaisuus

Kun puhutaan VOK:sta ja pakolaisen haastattelusta ja arvioinnista, tuleeko hän saamaan turvapaikkaa suomesta, mulla tulee aina mieleen tämä filminpätkä, jossaTony on yhtä vakuuttavan rehellisen ja kunnollisen tulevan kansalaisen oloinen, kuin hyvin moni Suomen VOK:ssa haastateltu:

 
http://yle.fi/uutiset/vastaanottokeskus_paloi_poroksi_saksassa__ihmiset_taputtivat_vieressa/8689369

Vastaanottokeskus paloi poroksi Saksassa – ihmiset taputtivat vieressä
Vastaanottokeskukseksi suunniteltu hotelli paloi viime yönä maan tasalle Bautzenin kaupungissa Saksin osavaltiossa. Saksassa tyrmistystä on herättänyt väkijoukon käytös – osa katsojista taputti avoimesti, kun palomiehet yrittivät turhaan pelastaa liekeissä olevan rakennuksen.

Aika ennakkoluuloista uutisointia... Onkohan varmaa, etteivät katsojat taputtaneet palomiesten ammattimaiselle toiminnalle?
 
  • Tykkää
Reactions: jak
Onkohan varmaa, etteivät katsojat taputtaneet palomiesten ammattimaiselle toiminnalle?
Kyllä on varmaa, että tänä päivänä saksalainen taputtaa siksi kun vok palaa poroksi, mikä tarkoittaa että raavaita miehiä ei majoiteta siihen taloon.
Tämä on saksalaiselle eräs keino viestiä Merkelille että politiikka on mennyt pieleen. - Jetzt ist genug! Schluss mit Einwanderung!
 
Jos poliitikko ei kuule eikä näe mitä mieltä kansa on niin luulisi viimeistään silloin heräävän kun savu haisee.
 
Norwegian government: We will abandon international law if Sweden collapses

Norway is ready to abandon the Geneva Convention if Sweden collapses. The border will be closed by force, and Swedish refugees will be rejected without the possibility to seek asylum. "We are prepared for the worst," says Prime Minister Erna Solberg.

There is such an imminent danger that the Schengen agreement, and the asylum system in Sweden will break down, that Norway must have an emergency legislation in place in case it happens, believes Norway's Prime Minister Erna Solberg. Therefore, she has crafted a law that will allow for Norwegian authorities to reject asylum seekers who do not come directly from a conflict area.

This means that asylum seekers who want to come to Norway from Russia, but also from the other Nordic countries, will be denied the right to seek asylum, which otherwise is anchored in the UN Refugee Convention.

"It is a force majeure proposal which we will have in the event that it all breaks down, that the flow (of refugees) just comes, and they all end up in Norway, because we are at the top of Europe. Norway is the end point, is not it," says Erna Solberg in an interview with Berlingske.

The legislation will soon be presented to the Parliament, where it is expected to meet broad support, like the government's other tightenings of the asylum policies lately.

According to Berlingske, the Norwegian government has been heavily criticized by several commentators. The Bar Association in Norway, says it is a clear violation of Norway's so-called "international obligations", since it is contrary to the Geneva Convention to reject Swedes seeking asylum, without examining their asylum applications.

But Solberg defends the policy.

- We must take certain steps to prepare for the worst of scenarios, said the Norwegian Prime Minister to Berlingske.

The Danish government rejects introducing a similar proposal in Denmark, but follows the Norwegian emergency law 'very carefully'.

http://speisa.com/modules/articles/...on-international-law-if-sweden-collapses.html

Mitähän ne nyt Norjasta ajattelee?

Sillä välin Suomessa, Orpo & Sipilä ja kumppanit istuu sormi perseessä ja vatuloi itärajalla.
Sisäministeri Petteri Orpon (kok) mukaan pikakäännytykset ovat pois laskuista kansainvälisten sopimusten takia.

– Meitä sitovat turvapaikkadirektiivi ja Geneven sopimus. Lainsäädäntö mahdollistaa meille pikakäsittelyn, joka on kahdeksan vuorokautta. Meillä ei lainsäädäntö anna mahdollisuuksia pikakäännytykseen, että voisimme käännyttää suoraan rajalta, Orpo totesi.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001122240.html

Norjaa varmaan sitoo eri Geneven sopimus kuin Suomea, sinne ei tule ketään Venäjän rajan yli ja Ruotsin raja menee kiinni jos tarve vaatii. Täällä huudellaan rasismia ja istutaan EU:n kanssa sormi perseessä. Tuntuu, että nämä Orpo & kumppanit haluavat väkisin väkivaltaisia mellakoita kaduille, siihen se jossain vaiheessa menee kun tarpeeksi kauan jätetään kansan tahto huomioimatta ja valehdellaan päin naamaa. Noh, sitten itketään lisää rasismia kun kaduilla mellakoidaan, mites se oikein meni, sitä saa mitä tilaa.
 
Puomit menevät kiinni Balkanilla:
"Itävallan rajoilleen asettamat uudet turvapaikanhakijoiden rajoitteet ovat käynnistäneet eteläisessä Euroopassa ketjureaktion, jollaista osattiin pelätä ennalta.
Euractiv-sivusto ja uutistoimisto AFP kertovat, että Makedonian tasavalta on viikonloppuna estänyt afganistanilaisilta turvapaikanhakijoilta maahantulon. Uutislähteiden mukaan Makedonian ratkaisu on reaktio Itävallan rajoituksiin ja synnyttää ”ketjureaktion niin sanotulle ’Balkanin reitille’”.
Asiasta kertoneen Kreikan poliisin mukaan Makedonia perustelee päätöstään sillä, että myös Serbia olisi päättänyt estää afgaanien pääsyn maahan. Kreikan poliisin kommenteista kertoo myös kreikkalaislehti Kathimerini.
Itävalta otti perjantaina käyttöön päivittäisen rajoituksen maahan päästettävien turvapaikanhakijoiden määrälle. Maksimissaan 80 ihmistä saa anoa turvapaikkaa Itävallasta yhtä päivää kohden, ja tämän lisäksi maan läpi päästetään kulkemaan enimmillään 3200 turvapaikanhakijaa.
Sunnuntaina Makedoniaan päästettiin rajan yli vain syyrialaisia ja irakilaisia.
- Emmekö me ole ihmisiä, kyseli eräs afgaani Euractivin mukaan.
Turvapaikanhakijoiden kauttakulkumaa Kreikka tuomitsee jäsenmaiden omavaltaiset ratkaisut. Toisaalta se harkitsee nyt itse afgaanien läpikulun rajoittamista epäselvän tilanteen vuoksi.
Balkanin siirtolaisreitin varrella sijaitsevat maat ovat jo aiemmin rajoittaneet muiden kuin irakilais-, syyrialais- ja afgaanisiirtolaisten läpikulkua ja esimerkiksi Itävalta on sittemmin hillinnyt myös nimenomaan afgaanien kulkua."
http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/174063-turvapaikanhakijat-ketjureaktio-alkoi-etela-euroopassa
 
Mitähän ne nyt Norjasta ajattelee?

Sillä välin Suomessa, Orpo & Sipilä ja kumppanit istuu sormi perseessä ja vatuloi itärajalla.


Norjaa varmaan sitoo eri Geneven sopimus kuin Suomea, sinne ei tule ketään Venäjän rajan yli ja Ruotsin raja menee kiinni jos tarve vaatii. Täällä huudellaan rasismia ja istutaan EU:n kanssa sormi perseessä. Tuntuu, että nämä Orpo & kumppanit haluavat väkisin väkivaltaisia mellakoita kaduille, siihen se jossain vaiheessa menee kun tarpeeksi kauan jätetään kansan tahto huomioimatta ja valehdellaan päin naamaa. Noh, sitten itketään lisää rasismia kun kaduilla mellakoidaan, mites se oikein meni, sitä saa mitä tilaa.

Norja laitetaan EU:n kauppasaarron alle ja ajautuu Venäjän vasalliksi.
 
Kyllä keskustelu pakolaisuudesta on sekopäistä. Ajauduin maahanmuuttokeskusteluun vasemmistonuorten kanssa. Oli mälsää vai muuten vain olin oma vaikea itseni joten en säästellyt argumentteja. Koska vastapuolella ei ollut perusteluita niin ottivat rasistikortin lisäksi jutskukortin. Nuori ja tunteikas neito paasasi: "Olet joku vajakki vai joku ***** juutalainen". Näytän kieltämättä hieman juutalaiselta joten kai minä sitten vihollinen olen =)
Olenkin miettinyt, että kuinka kauan menee ennenkuin ensimmäinen iso viharikos juutalaisia kohtaan napsahtaa. Meillä on kuitenkin kiukkuinen ja antiseministinen vihervasemmisto sekä joka kuukausi maahamme tulee muslimeita. Jos ajatukseni tuntuu epärealistiselta niin pukeutukaa ortodoksijuutalaiseksi ja menkää tassuttelemaan Helsingin Itikseen. Saatte kokea kulttuurien sulautumista. =)
 
@baroni Nice story, bro.

Ajauduin maahanmuuttokeskusteluun vasemmistonuorten kanssa.

Miksi teit sen?

Jos itse keskustelen tänä päivänä maahanmuutosta, niin se ei todellakaan tapahdu PS/VAS/Vih - poppoon kanssa.

Päähän siinä leviää alta aikayksikön, kun toinen laita vetää rajaa kiinni, ja toinen ei näe massamaahanmuutossa yhtään mitään ongelmia. Ja kummallakin porukalla tasan yhtä lailla hullun kiilto silmissä, eikä "löysää" anneta tuumaakaan. Keskustele siinä sitten.
 
Viimeksi muokattu:
@baroni Nice story, bro.



Miksi teit sen?

Jos itse keskustelen tänä päivänä maahanmuutosta, niin se ei todellakaan tapahdu PS/VAS/Vih - poppoon kanssa.

Päähän siinä leviää alta aika yksikön, kun toinen laita vetää rajaa kiinni, ja toinen ei näe massamaahanmuutossa yhtään mitään ongelmia. Ja kummallakin porukalla tasan yhtä lailla hullun kiilto silmissä, eikä "löysää" anneta tuumaakaan. Keskustele siinä sitten.

Olen myös kovasti välttänyt keskustelua ääripäiden kanssa. Koska asia herättää niin voimakkaita tunteita niin vältän keskustea ihan kaveripiirissäni. Nyt vain mokasin kun pubin pöytään pyysi päästä joukko tuntemattomia ihmisiä. Puhuttiin säästä ja keskustelu lipesi.. :D Ei toistu;)
 
Porukkaa pakkautuu:
"Tällä hetkellä noin 5000 ihmistä on jumissa Kreikan ja Makedonian rajalla.
Makedonia kieltäytyi eilen päästämästä afganistanilaisia maahan Kreikan vastaiselta rajaltaan.
Itävalta ilmoitti jo viime viikolla aikovansa päästää maahan vastedes enimmillään 80 turvapaikanhakijaa päivässä. EU-komissio on läksyttänyt Itävaltaa päätöksestä, joka näyttää aiheuttaneen dominoefektin turvapaikanhakijoiden käyttämällä niin sanotulla Balkanin reitillä. Slovenia, Serbia ja Kroatia ovat jo Itävallan päätöksen jälkeen tiukentaneet rajakäytäntöjään.
Balkanin reitin varrella olevat maat ovat viime vuoden lopusta alkaen sallineet vain syyrialaisten, irakilaisten ja afganistanilaisten turvapaikanhakijoiden jatkaa matkaansa reitiltä kohti Saksaa, Pohjoismaita ja muuta Eurooppaa.
Etelärajansa pitkälti sulkenut Unkari on tänään raportoinut maahan etelän kautta pyrkivien ihmisten määrän nopeasta kasvusta. Unkarin poliisin mukaan pelkästään viikonlopun aikana on otettu kiinni noin 500 maahanpyrkijää. Poliisin mukaan monet kiinniotetuista ovat kotoisin Marokosta, Iranista ja Pakistanista."
http://www.iltalehti.fi/pakolaiskriisi/2016022221158070_cm.shtml
 
Porukkaa pakkautuu:
"Tällä hetkellä noin 5000 ihmistä on jumissa Kreikan ja Makedonian rajalla.
Makedonia kieltäytyi eilen päästämästä afganistanilaisia maahan Kreikan vastaiselta rajaltaan.
Itävalta ilmoitti jo viime viikolla aikovansa päästää maahan vastedes enimmillään 80 turvapaikanhakijaa päivässä. EU-komissio on läksyttänyt Itävaltaa päätöksestä, joka näyttää aiheuttaneen dominoefektin turvapaikanhakijoiden käyttämällä niin sanotulla Balkanin reitillä. Slovenia, Serbia ja Kroatia ovat jo Itävallan päätöksen jälkeen tiukentaneet rajakäytäntöjään.
Balkanin reitin varrella olevat maat ovat viime vuoden lopusta alkaen sallineet vain syyrialaisten, irakilaisten ja afganistanilaisten turvapaikanhakijoiden jatkaa matkaansa reitiltä kohti Saksaa, Pohjoismaita ja muuta Eurooppaa.
Etelärajansa pitkälti sulkenut Unkari on tänään raportoinut maahan etelän kautta pyrkivien ihmisten määrän nopeasta kasvusta. Unkarin poliisin mukaan pelkästään viikonlopun aikana on otettu kiinni noin 500 maahanpyrkijää. Poliisin mukaan monet kiinniotetuista ovat kotoisin Marokosta, Iranista ja Pakistanista."
http://www.iltalehti.fi/pakolaiskriisi/2016022221158070_cm.shtml

Miksi tulevat Marokosta, Iranista ja Pakistanista? onko sielläkin sota menossa? vai ainoastaan niin huono elintaso ja sosiaaliturva?
 
Miksi tulevat Marokosta, Iranista ja Pakistanista? onko sielläkin sota menossa? vai ainoastaan niin huono elintaso ja sosiaaliturva?

Köyhyys ja näköalattomuus, sehän on jonkun mielestä ollut riittävä syy. Täällä Suomessa onkin sitten varmaan oikein erikoisia näköaloja...
 
toinen laita vetää rajaa kiinni

...ja yksi laita ymmärtää "rajan kiinnilaiton" tahallaan joksikin Pohjois-Koreamaiseksi äärimmäisyydeksi, eli ulkomaankauppakaan ei kulje eikä asianmukaisella matkustusasiakirjallakaan saisi kulkea.

En ole edes nettioksennuksen seassa nähnyt yhtään tällaista kannattavaa henkilöä, joten sen voinee todeta isohkoksi olkiukoksi...
 
Mutta köyhyys ja näköalattomuus ei pitäisi olla tarpeeksi painava syy lompsia rajan yli asylum-taikasanalla.
Silloinhan pitäisi olla suomalaisellekin luvallista hakea asylummia.

Kyllä joku naapurikunnan parturi-kampaaja liikuttavan naiivisti maalaili paikallislehden kolumnissa jotain kuvaa, miten suomalaiset joutuisivat hakemaan turvapaikkaa jostain kaukaa Etelästä, oikein palmujen alta, ja sitten ne ulkomaalaiset ehkä suvaitsisivat oudot tapamme kun kasaisimme jotain saunaa sinne palmujen ääreen.

Väitänpä että siinä todennäköisessä skenaariossa parasta mitä voidaan olettaa, on että saisimme pitää henkemme jos saamme oman ruoan tienattua. Jos monikulttuuria alkaisi vaatia ja letkajenkkaa tuohivirsuissa väinämöislakki päässä possuaterian päälle, niin raatonahan siinä pian olisi...

Edit: Ja varmaan moni meistä näköalattomista nuorista miehistä sitten tekisi siellä palmujen alla "taharruksia", nehän ovat kuulemma iät ja ajat olleet osa suomalaista kulttuuria. Väinämöinen ja Ainokin...
 
Iltalehti:

Nuoren lenkkeilijänaisen kimppuun hyökättiin Raumalla: "Vammautui tilanteessa"


"Epäilty on normaalivartaloinen, noin 30-vuotias tai vanhempi ja yli 170-senttinen. Hänellä oli musta toppatakki ja pipo. Uhrin mukaan hyökkääjä oli puhunut englantia ja huonoa suomea."

Poliisi:

Törkeän ryöstön yritys ja törkeä pahoinpitely Raumalla 21.2.2016

"Hyökkääjän tuntomerkit: normaali vartaloinen, ihon väri ruskeahko, iso kaareva nenä, ikä n. 30 vuotta tai yli, pituus yli 170 cm, vaatetuksena musta toppatakki ja musta pipo, käsissä mustat hanskat, asianomistajan mukaan hyökkääjä vaikutti ulkomaalaiselta, koska tämä oli puhunut englantia ja huonoa suomea."

Edit: Tekopaikalta 500 metriä VOKeen

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016022221157615_uu.shtml

https://www.poliisi.fi/lounais-suom..._torkea_pahoinpitely_raumalla_21_2_2016_44814
 
Mistä tässä pakolaiskriisissä on oikeasti kyse, asia on niin arkaluontoinen, että poliitikot eivät ole voineet sitä suoraan kertoa. Seuraava on pelkästään arvailua; Turkki haluaisi lopettaa Syyrian sisällissodan sotilaallisella operaatiolla. Eurooppa ei ole suostunut. Turkki päästää pakolaiset Eurooppaan. Eurooppa aktivoituu kummasti tässä pakolaisasiassa ja Syyrian sisällissodassa.

Pakolaiskriisi on Turkin keino pakottaa Eurooppa tekemään jotakin Syyriassa riehuvalle sodalle. Kreikka taas haluaa kostaa sen saamaa kyykytystä Euroopan maille, saarnattu Kreikalle hieman. Teeskentelevä kyvyttömyys pakolaisten suhteen on oikeastaan laajamittainen kosto-operaatio Turkilta ja Kreikalta Euroopan sisämaan suuntaan.

Pakolaistilanne on pelkkää naton jäsenmaiden keskinäistä nokkapokkaa tästä mitä pitäisi tehdä. Peli on aika kovaa, kun sitä käydään naton jäsenmaiden kesken käyttäen painostusvälineenä sellaista, että päästää pakolaisia toiseen nato-maahan, että jollette ymmärrä meidän maassa olevaa ongelmaa niin avaamme meidän portit ja ongelma siirtyy teidän maahan. Keskustellaan sitten uudestaan, kun olette saaneet tuta sitä ongelmaa. Kummasti alkoikin tapahtua. Naton maritime group 2 siirrettiin Egeanmerelle vahvistamaan Euroopan rajaturvallisuusvirasto Frontexin operaatiota.

http://www.nato.int/cps/en/natohq/news_127981.htm?selectedLocale=en

NATO: n pysyvän Maritime Group 2 on tällä hetkellä käytössä alueella ja annetaan tehtäväksi suorittaa tiedustelu, seuranta ja valvonta laittoman risteyksissä Egeanmeren. Se perustaa myös suora yhteys Euroopan unionin rajaturvallisuusvirasto Frontex.

Pääsihteeri korosti, että tämä operaatio on " ei lopettamisesta tai työntämistä pakolaisen veneitä ", vaan edistää " kriittistä tietoa ja valvonta auttaa laskuri ihmiskaupan ja rikollisverkostojen . "osana sopimusta, Nato tiivistä yhteistyötä kansallisten rannikkovartiolaitosten ja Euroopan unionin.Sotilasviranomaiset ovat nyt yksityiskohtien selvittelyä operaation.

Ministerit sopivat myös tehostamaan NATO tuki kansainvälisen liittouman torjumiseksi ISIL. " Me sopi periaatteessa käyttää NATO AWACS valvonta lentokoneet täytössä kansallisen AWACS valmiudet ", sanoi Mr. Stoltenberg. Hän totesi, että tämä päätös lisää koalition kykyä " hajota ja tuhota terroristijärjestö ISIL, joka on yhteinen vihollinen ."

Parantaa Naton kykyä reagoida nopeasti hybridi uhkia, puolustusministerit sopivat yksityiskohtainen täytäntöönpanosuunnitelmansa liiton hybridi strategia. Ministerit panivat myös toimiin lisätäkseen liittoutuneiden sietokyvyn alueilla, jotka ovat elintärkeitä tahansa kriisi, kuten ruokaa ja vesivarojen, televiestintä- ja tietoverkkojen verkot, ja kuljetus. "Joustavuus on ensisijaisesti jäsenvaltioiden vastuulla. Mutta sekä Naton ja Euroopan unioni on merkitystä sellaisissa työkaluja ja neuvoja tietyillä aloilla ", sanoi pääsihteeri. Ministerit keskustelivat myös Afganistanin tilanteesta. He arvioivat työtä Alliance johtama Resolute tukioperaation kouluttaa, neuvoja ja avustaa Afganistanin turvallisuusjoukkojen.Ministerit päättivät pitää tehtävän tarkastelun, jotta varmistetaan sen tehokkuus.

http://www.mc.nato.int/org/smg/Pages/default.aspx

Ja mikä ihmeen Maritime Group. Taitaa olla naton merivoimien nopean toiminnan osasto.
 
Viimeksi muokattu:
Iltalehti:

Nuoren lenkkeilijänaisen kimppuun hyökättiin Raumalla: "Vammautui tilanteessa"


"Epäilty on normaalivartaloinen, noin 30-vuotias tai vanhempi ja yli 170-senttinen. Hänellä oli musta toppatakki ja pipo. Uhrin mukaan hyökkääjä oli puhunut englantia ja huonoa suomea."

Poliisi:

Törkeän ryöstön yritys ja törkeä pahoinpitely Raumalla 21.2.2016

"Hyökkääjän tuntomerkit: normaali vartaloinen, ihon väri ruskeahko, iso kaareva nenä, ikä n. 30 vuotta tai yli, pituus yli 170 cm, vaatetuksena musta toppatakki ja musta pipo, käsissä mustat hanskat, asianomistajan mukaan hyökkääjä vaikutti ulkomaalaiselta, koska tämä oli puhunut englantia ja huonoa suomea."

Edit: Tekopaikalta 500 metriä VOKeen

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016022221157615_uu.shtml

https://www.poliisi.fi/lounais-suom..._torkea_pahoinpitely_raumalla_21_2_2016_44814
No pitipäs taas sattua, taas tarjottu sitä Vokkilan hätävaraa varmaan..
 
Back
Top