корыто (koryto) – tarinoita kaukalolta

Naulaaja

Korpraali
Toinen paradoksi on se, että naiset tosiasiallisesti pitävät Venäjän selkärangan koossa. Stalinin aika taisi olla poikkeus, mutta muuten naisilla, äideillä ja isoäideillä on enemmän liikkumavaraa, mitä tulee mielenilmauksiin tai kritiikkiin istuvaa järjestelmää kohtaan. Kovin suuri tuo vara ei ole, mutta Sotilaiden äidit -järjestö taitaa olla ainoa jonkinlaista painoarvoa omaava liike, joka kritisoi Ukrainan sotaa. Tässäkään ei taustalla ole politikka, vaan yksinkertaisesti huoli omista lapsista.

Kiusallisia yksittäisiä naisia, toimittajia, opposition keulahahmoja ym. voidaan kyllä surutta raivata pois tieltä, mutta naisten kanssa vastahankaan asettuminen tietää hallinnolle varmoja vaikeuksia.

Venäjällä naiset ovat hyvinkin epäpoliittisia, mutta jos naisten kyky sietää elämän kurjuutta ylittyy, on kaaos valmis. Aiemmin venäläisnaiset ovat joutuneet venymään aika tavalla ja nykyolot ovat Stalinin aikoihin verrattuna suorastaan lokoisat, mutta onko nykyisissä venäläisnaisissa samaa venymiskykyä?
 
Top