9.00 pistooli 2008 (eli Glock)

RPG83

Soome Majori
Omia kokemuksia?

Mihinkäs kaikkialle nämä ovat päätyneet? Ulkomaankomennuksille ainakin, mutta minne muualle? Vartiopäälliköt? Upseerit? Entäs varusmiehet (vaunumiehistöt, sotilaspoliisit, alikessut, reserviupseerit)?

Onko yksikkökohtaisia eroja? Parolassa vedetään iloisesti 9.00 Pist 80-91 kourassa kun Kaartissa jaetaan Glockeja?
 
RPG83 kirjoitti:
Omia kokemuksia?

Mihinkäs kaikkialle nämä ovat päätyneet? Ulkomaankomennuksille ainakin, mutta minne muualle? Vartiopäälliköt? Upseerit? Entäs varusmiehet (vaunumiehistöt, sotilaspoliisit, alikessut, reserviupseerit)?

Onko yksikkökohtaisia eroja? Parolassa vedetään iloisesti 9.00 Pist 80-91 kourassa kun Kaartissa jaetaan Glockeja?

No reserviupseereille tai aliupseereille noin yleisesti ottaen ei ainakaan pistooleja varata, ei edes henkilökuntaan kuuluville. Ainakin kaavioiden tasolla pistooli on todella harvinainen väline normijalkaväessä yms. joukoissa.
 
Näin syvän rauhantilan vallitessa pistooleilla aseistetaan kaiketi:

Varusmiehistä:
- sotilaspoliisit arvoon katsomatta
- vaunumiehistöt arvoon katsomatta
- erikoisjoukkokoulutuksessa olevat
- valmiusjoukkokoulututksessa olevat

Henkilökunnasta:
- Kaikki sotilasvirassa palvelevat

Reserviläisistä:
- Kansainvälisessä palveluksessa olevat


SA-joukkojen osalta varmaan aika samalla tavalla eli reserviläinen saa pistoolin koulutuksensa ja sijoituksensa, ei arvonsa mukaan. Sama muunkin materiaalin ja aseistuksen osalta.

Glock itsessään on hyvä pistooli, mutta Gen 4 ei ole mielestäni parempi kuin Gen 3. Säädettävä kahva voi toki olla hyvä ominaisuus, mutta kyllä normaalin miehen pitäisi pystyä peruskahvallakin ampumaan varsinkin, kun kyse on tässä tapauksessa palvelus- eikä urheiluaseesta. Kahvan uusi "pinnoite" on tietyllä tapaa yhdentekevä juttu, koska Hoguen kortsulla se saadaan paljon paremmaksi ja Gen 2 Hoguen kortsulla onkin parempi kahvatuntumaltaan kuin Gen 3 tai Gen 4 orkkiksina.

Molempia malleja käyttäneenä annan ääneni Gen 3 puolesta. Glock kuitenkin tarjoaa mahdollisuuden mm. taktisen valaisimen kiinnittämiseen ja kotelovalikoima on parempi kuin FN:ssä ja on se muutenkin ihan eri planeetalta. Toivottavasti kaikki FN pistoolit ajanmyötä korvataan Glockeilla.
 
Mahtaakohan kaikilla spolleilla olla pistoolit sodanaikana? Ihan sillä, että joskus kuulin, että prikaatin varustukseen kuuluisi 36 pistoolia lähinnä esikuntaa varten.
 
SJ kirjoitti:
Mahtaakohan kaikilla spolleilla olla pistoolit sodanaikana? Ihan sillä, että joskus kuulin, että prikaatin varustukseen kuuluisi 36 pistoolia lähinnä esikuntaa varten.

Taisit vastata omaan kysymykseesi.. eli ei. Tästä oli muistaakseni aiemminkin puhetta (olikohan siinä "Pistooli jokamiehen aseeksi?" ketjussa). Jos miettii, niin spollejen määrä lienee tässä maassa korkeissa tuhansissa tai jossakin luokassa 1X XXX
 
Suurin osa ei ole spolleja vaan sijoitettu vartio-porukoihin. varsinaisia Spolleja on nykyään aika vähän, taitaa SA-kokoonpanon ikäraja olla 24-25, sen jälkeen vartio-komp yms hommiin.
Henkilökunnasta:
- Kaikki sotilasvirassa palvelevat
Ei todellakaan, vain ne jotka sitä jatkuvasti tarvitsevat kouluttaja tehtävissä.
Tai päivystys- ja vartiotehtävää suorittavat. Niilläkin pitää olla Voimakeinojenkäyttäjä, ampuma-aseellinen oikeus.
Muut hakeavat sit sen lainaksi PAK yms ammuntoihin varusvarastolta.
 
Gen 1

1gen17.jpg


Gen 2

290987_01_glock_17_gen2_640.jpg


Gen 3

1_pistols_glock_17_gen_3_43031.jpg


Gen 4

Glock17Gen4__19659.1338495579.1280.1280.jpgGlockeihin on saatavilla tarvikeperiä, mutta Neloseen ei saa perää kiinni, koska kahva on säädettävä ja siitä puuttuu kolo, johon perä kiinnittyy.

TDI Armsin teleperä, Hoguen kortsu ja taktinen valaisin.

GlockTDIG2Stock.JPG


IGB:n perä, TDI Armsin taittuva vertikaalikahva ja 33 patruunan ja 17+2 patruunan lippaita.

GLOCK-17C-IGB.jpgTähtäinjalkoja:

Fab Defense GIS

MGGlockTactical%20ScopeMount.jpg


IGB.

1084-1261-thickbox.jpgLisäksi karbiinikittejä, mutta ne eivät ole pikakiinnitteisiä samalla tavalla kuin nuo aiemmat perät.

Fab Defense

Mako-Group-Glock-To-Rifle-Conversion-Kit.jpg


RONI.

roni_weapon-tfb.jpg


HERA Arms.

87726.jpg
 
Edelleen kiinnostaa paikat joissa käytössä.

Ja sitten semmoinen, että mitä koteloa jaetaan? Joku Safarilandin muovikotelo se vissiin taitaa olla? Ei kuitenkaan ilmeisesti sama (muistaakseni ainakin 6365 tai 6360) jota sinisille jaetaan?
 
Koteloina on yleensä Uncles Mikesin pro 3.
Erikoisjoukoissa on käytössä SF kotelo, en muista kaupallista mallia. Mutta se on kummiskin tehty vain tietylle valaisimille... näitä järkeviä PV:n päätöksiä taas.....
Ja myös käytössä muualla, jos joukko-osasto on omalla rahoituksella hankkinut noita.

Tohon missä kaikkialla Glock on käytössä, ei tiedä kuin joku MATLEn ylijumala.
 
Vääpeli kirjoitti:
Koteloina on yleensä Uncles Mikesin pro 3.
Erikoisjoukoissa on käytössä SF kotelo, en muista kaupallista mallia. Mutta se on kummiskin tehty vain tietylle valaisimille... näitä järkeviä PV:n päätöksiä taas.....
Ja myös käytössä muualla, jos joukko-osasto on omalla rahoituksella hankkinut noita.

Tohon missä kaikkialla Glock on käytössä, ei tiedä kuin joku MATLEn ylijumala.

Säkylässä ainakin henkilökunnan spolleilla on Glockeille Safarilandin muovikotelot (mallia en tiedä). Varusveijareilla tietenkin FN HP-DA ja Uncle Mikesin reisikotelo.
 
SKJA käyttää niitä harmaita safarilandeja, mallista mulla ei oo mitään muistikuvaa. Samat oli jo Säkylässä koulutuksessa.
 
Sen takia että siinä on välissä tod. näk. adapteri jolla sen saa nopeasti reideltä irti ja lonkalle. Katso tarkemmin Safarilandin kotisivuilta. Lisäksi mitalimies jolla on leipurimainen baretti ei näköjään osaa säätää koteloaan, yläremmi on löysällä ja kotelo kallistuu enemmän ulos.
 
Onhan se, oikein säädettynä se ei heilu. Mikäänhän ei ole niin kivaa kuin liian kireälle säädetty kotelo, joka toimii kuin puristusside tai liian löysä joka päästää kotelon liikkumaan eli hakkaamaan reittä. Lisäksi jos kotelo on löysällä se liikkuu liikaa eikä tällöin nopea veto ole tehtävissä koska kotelo on väärässä paikassa kuin tottunut harjoitellessa. Noh, harjoittellaanko riittävästi? Heh.... Reisikotelon ainoa tarkoitus on tuoda koteloa alemmaksi jolloin liivit eivät haittaa vetoa ja liivissä voi olla enemmän taskuja sivulla vaikka silloinkin mielellään pitäisi kylki jättää ainakin vetoliikkeen tieltä paljaaksi taskuista. Lisäksi kun katsot pyllyänsä kameralla näyttävän sotilaan reisikoteloa niin huomaat että tuo hihnojen kiristin tms. (miksi sitä kutsutaan on) on takareidessä jolloin istuessa se saattaa painaa. Jos haluaa että tuollainen reisikotelo istuu mukavasti pitää se kiristää sopivan tiukaksi ja soljet kannattaa asettaa reiden etupuolelle jolloin ne eivät ole jalkojen välissä hinkkaamassa tai takareisissä haittaamassa istumista. On paljon nopeampi helpompi kiinnittää ja avata kotelo kun soljet ovat edessä mahdollisimman lähellä kotelon seinämää. Myöskin reisikotelon voi kääntää autossa istuessa reiden päälle jolloin se on mahdollista nopeammin vetää kotelosta ja lisäksi autossa on silloin enemmän tilaa eikä se esim. ole kiinni käsijarrussa tms. Kotelo pitäisi olla myös mahdollisimman ylhäällä ja housujen vyössä kiinni ettei se pääse liikkumaan. Mielellään sellaisessa vyössä joka on tarpeeksi jäykkä ettei se käänny painon mukana ulospäin. Henkselitkin ovat kivat koska pakostakin housut valuvat alaspäin kun vyössä ja reidessä on painoa. Mukavia ja pieniprofiilisia henkseleitä onkin tyypeillä näkynyt. Lisäksi liivi painaa sekin alas housuja. Oikeastaan tässä perusteet, voi tehdä oikein tai väärin. Enemmän sitten makukysymys on se että käyttääkö kahta vai yhtä remmiä (poistaa ylimmän) reiden ympärillä. Mikäli ylemmän poistaa voi kotelon nostaa ylemmäs ja se pysyy paremmin paikallaan eikä tällöin vielä liivikään normaaliselänpituisella haittaa pistoolinvetoa jos on malttanut liivissä pitää isot taskut pois vetokäden tieltä.
 
Ammattimies hep! ammattimies...

Se luulo, että Suomessa asealan korkein osaaminen ja tietotaito on virkamiesten (sotilaiden ja poliisien) hallussa/harteilla, on valitettavan yleinen.
 
JOKO kirjoitti:
Miksi ase on noin kaukana reidestä?

Ymmärrät varmaan, miksi kovin moni ei käyttänyt tuota kuin paraatikentällä pakollisena varustuksena. Se vyökiinnike on jees, mutta ase jää siinäkin suht kauas ton adapterisysteemin vuoksi.

Vaikka safariland muuten ihan laadukas onkin, niin ton reisiosan säätö on jostain syystä tehty mahdollisimman vittumaiseksi. Lisäksi ne remmit löystyy itsestään vähän turhankin helposti.

Osa noista koteloista kolisi muuten ihan helvetisti reidessä ollessaan. En tiedä oliko se adapteri sitten toleransseiltaan vähän niin ja näin vai eikö ase oikein istunut kaikissa kunnolla , mutta joka tapauksessa meille noi jaettiin uutena vielä tehtaan paketeissa.
 
Safarilandin systeemi on siitä hyvä että kaikki on kuusiokoloruuveilla kiinni ja irrotettavissa. Itse poistin tuosta peukkukaaren, suojalipan ja väliadapterin kiinnittäen kotelon suoraan paketin mukana tulleeseen mid-ride vyökiinnikkeeseen. Pistooli pysyy mainiosti pelkällä ALS-lukituksella kotelossa ja on pirun paljon nopeampi vetää. Ei myöskään ulkone liikaa kuten adapteri kanssa.
Safarilandilla on myös moll-yhteensopiva adapteri joka on himpunverran tätä ohuempi ja kiinnittyy suoraan Molle-nauhastoon. Sääli ettei sitä valittu.
 
Back
Top