Afganistan

inscout

Ylipäällikkö
Ei Suomalaiset ole missään tapporaha vaarassa. Etäisyyttä kummiskin on jenkkeihin pitkämatka A-maassa. Mutta miksi kukaan ei kommentoi....
Koska vuoden 2003 jälkeen moni poliitikko varoo uskomasta julkisesti kaikkea mitä USA:n "nimettömät tiedustelulähteet" tai USA:n palkkalistoilla olleen kadonneen huumekauppiaan väitetyt sukulaiset kertovat lehdille Afganistanin armeijan välityksellä:).

Varsinkaan ilman häivääkään konkretiaa mitä luulisi löytyvän tällaisessa tapauksessa.
 

baikal

Supreme Leader
Koska vuoden 2003 jälkeen moni poliitikko varoo uskomasta julkisesti kaikkea mitä USA:n "nimettömät tiedustelulähteet" tai USA:n palkkalistoilla olleen kadonneen huumekauppiaan väitetyt sukulaiset kertovat lehdille Afganistanin armeijan välityksellä
No. Jos mmaampuollustuspiireissä menet epäilemään amerikkalaisnimetöntälähdettä, niin todistustaakka on sinulla. Näin se vaan menee.

En epäile tämän uutisen totuutta, minulle uutisen pointti on se ajankohta, jona tämä tehtiin tiettäväksi kaikille kansoille. Usan presidenttipeliä? Mitä peliä? 77-vuotias demokraattihapero haastaa Trumpin? Kiva kisa tulossa ja amerikkalaisille on taas tarjolla todella great vaihtoehtoja!
 

inscout

Ylipäällikkö
No. Jos mmaampuollustuspiireissä menet epäilemään amerikkalaisnimetöntälähdettä, niin todistustaakka on sinulla. Näin se vaan menee.

En epäile tämän uutisen totuutta, minulle uutisen pointti on se ajankohta, jona tämä tehtiin tiettäväksi kaikille kansoille. Usan presidenttipeliä? Mitä peliä? 77-vuotias demokraattihapero haastaa Trumpin? Kiva kisa tulossa ja amerikkalaisille on taas tarjolla todella great vaihtoehtoja!
Luonnollisesti:).

Lähinnä tarkoitin sitä, että valtioiden korkeat päättäjät eivät yleensä kommentoi hirveästi jonkin toisen maan lehdistön epävirallisia ja vahvistamattomia juttuja. Tietääkseni yksikään virallinen USA:n virasto ei ole kommentoinut asiaa julkisesti. Joten tuskin kovin moni ottaa julkisesti kantaakaan asiaan ennen kuin näin tapahtuu.

Ja voihan tämä toki tottakin olla. On maailmassa hullumpaakin tapahtunut. Aivan samoin kuin kyseessä voi olla täysi vale. Tai sitten kyseinen herra on tehnyt elämänsä "hepokaupat" venakoille ja on isotellut jossain paikallisessa piippubaarissa kovilla suhteillaan ja kuinka kova tekijä hän nyt on ja listii vielä jenkitkin kaupan päälle. Ja joku ilmiantaja on kuullut herran pilvihorinat ja sana on kiirinyt jenkeille asti. Ja yhtäkkiä hepokauppiaasta onkin tullut iso uutinen. Ja hänen kauppakumppaninsa eivät ole oikein pitäneet ylimääräisestä huomiosta ja kaveri on päätynyt ojaan jonnekkin Hindu Kushin laaksoon. Ei olisi ensimmäinen känniläppä joka johtaa isoihin seurauksiin.

Ajoitus on tosiaan myös mielenkiintoinen. On mahdollista, että tämä juttu on ollut huhu joka on raportoitukkin Trumpille ja Pencelle. Juurikin huhuna. Ja nyt jotkut haluavat tehdä asialla sisäpolitiikkaa vuotamalla jutun täytenä totuutena ja pääsevät haukkumaan Trumppia toimenpiteiden puutteesta. Vanhat "Putinin valinta"- jutut saadaan taas käyntiin ennen vaaleja.

Sisäpoliittinen tilanne Jenkeissä on nyt sellainen, että ulkomaiden kannattaa olla hyvin tarkkana kuinka asioihin suhtautuu. Se maa on monin tavoin kahtiajakautunut ja molemmilla puolilla valta on valunut viimeisen 20+v aikana äärilaidoille. Ensin oikealla Republien teekutsuporukoille ja nyt vasemmalla Demojen SJW-BLM-Intersektio- siivelle. Ja peli on rumaa. Valittiin nyt kumpi tahansa asiat eivät siitä parane. Joten varovaisuus Jenkkien suhteen on nyt mielestäni viisautta.
 

baikal

Supreme Leader
Joten varovaisuus Jenkkien suhteen on nyt mielestäni viisautta.
Ja olipa vallassa mikä tahansa -suuntaus- niin lämpöiset välit on syytä säilyttää.

Sekin on mahdollista, edelleen, että Trumpin Usa first - teema on uusi aikakausi, joka leimaa minkä tahansa tyylisuunnan politiikkaa. Amerikkalainen käpertyminen itseensä voi vahvistua sisäpoliitiikan haasteiden takia tavoilla, joita emme edes osaa vielä arvailla.

Mutta eipä pilata palstan päivää toitottamalla ikäviä, pysytellään vain Kylmän sodan syvimpien laaksojen parissa, muistellaan Marxia, Leniniä ja Jungia. :cool: Usan politiikan muuttumattomuuden pyhä aura otti osumaa Trumpin kaudella. Saa nähdä avasiko Mr. Trump amerikkalaisen ulkopolitiikan Pandoran lippaan vai vedetäänkö takaisin samaan, mitä B. Clinton viitoitti. Jos arvata pitäisi, niin jotain tuolta väliltä tullaan saamaan. Ja siihen sopii Suomenkin ulkopolitiikassaan tottua.
 

tulikomento

Greatest Leader
Kaikkonen kommentoi.Kaikkonen kuvailee STT:lle syytöksiä vakaviksi, mutta toistaiseksi suomalaisten osalta ei ole asioita, jotka vahvistaisivat niiden todenperäisyyden. Kaikkosen mukaan Suomi ei ole keskustellut asiasta Venäjän tai Yhdysvaltojen kanssa.
 

Teräsmies

Respected Leader
Last year, Panorama exposed how the intelligence that identified the targets for these raids was often deficient.

Philip Alston, the former UN Special Rapporteur on executions, told the programme: "I have no doubt that overall many of the allegations [of innocent people being killed] are justified, and that we can conclude that a large number of civilians were killed in night raids, totally unjustifiably."

Saifullah believes his family were wrongly targeted and then executed in cold blood.
 
  • Tykkää
Reactions: ctg
Top