Afganistan

Kyllähän sieltä vetäytyä piti. Mutta olisiko ollut viisaampaa lähteä jotenkin muuten kuin täydellisen nöyryytyksen saattelemana ja Taleban vastustamatta vallassa. Kun Taleban ajelee letkassa kohti Kabulia ja muita kaupunkeja, isku kaikella mahdollisella mitä ilmaan saadaan, plus nopeaan toimintaan kykenevillä erikoisjoukoilla näihin, olisi saattanut pysäyttää ainakin hetkeksi etenemisen. Kunnon verilöyly loppuun muistuttamaan mitä tapahtuu jos alkaa ylimieliseksi länttä kohtaan. Olisi saattanut saada Afghanistanin armeijakin vähän luottoa takaisin. Ehkä. Hetkeksi.

Verilöyly tosiaan saatiin lopuksi mutta jenkkityliin räjäytetyt olivatkin siviilejä kuten todennäköisesti monet muutkin ilmavoimien avustuksella tapetut "talebaanit".

Siviilejä murhaamalla ei voiteta sotia kuten ollaan nähnyt Afghanistanissa ja Vietnamissa.
 
Harmittaa vaan, että 20 vuotta sitten Afganistanin väkimäärä oli puolet nykyisestä. Hieman hillitymmällä väestönkasvulla olisi myös pienempi humanitaarinen katastrofi.
Mutta kertokaas meille että millä ihmeellä Afganistan on lisännyt väkimääräänsä 20 miljoonaa kahdessa vuosikymmenessä? Kaikki panemalla vai ?
Onko ne yhtään edes miettineet sitä mistä ruoka saadaan kaikille?
.
Samasuuntainen väestönkasvu on tapahtunut monissa Afrikan maissa viime aikoina. Mm. Egyptissä on jo yli 100 miljoonaa asukasta. Joten tod.näk. arvaamallasi tavalla tapahtunut.
Saa nähdä miten saavat kaikki suut ruokittua. Muistaakseni maailman väkiluku kasvaa n. 80 miljoonalla vuosittain. Maailman ongelmat siinä samalla.
 
Kumpi osapuoli mahtaa olla se todellinen pahis suomalaisten toimittajien mielestä Afganistanissa?
Talebanit vai näitä pommittavat Isis jampat? Koska täällä aletaan lehdissä kirjoittamaan Isiksen sijasta vapautustaistelijoista?
Toisaalta Taleban on se pantti jolla tärähtäneistö Suomessa voi perustella nappisilmien karkoitusten olevan mahdottomia.
ISIS on taas se perkele joka uhkaa ajaa nämä pantit takaisin vuoristoon. Tuossahan menee nyt suvakilla ja muilla viherkommareilla kieli solmuun.
 
Joku voisi kertoa mitä eroa on "vapaan" afganistanin ja nyt tämän taleban hallinnon aikaisella yhteiskunnalla? Muijat on enivei narussa. Tuolla joskus pari kertaa käynyt.
 
Samasuuntainen väestönkasvu on tapahtunut monissa Afrikan maissa viime aikoina. Mm. Egyptissä on jo yli 100 miljoonaa asukasta. Joten tod.näk. arvaamallasi tavalla tapahtunut.
Saa nähdä miten saavat kaikki suut ruokittua. Muistaakseni maailman väkiluku kasvaa n. 80 miljoonalla vuosittain. Maailman ongelmat siinä samalla.

Egyptissä ja etiopiassa on yhteensä 220 miljoonaa ihmistä, kun koko EUssa ihmisiä on 420miljoonaa. Siitä osviittaa.
 
Asian ytimessä mtv3 parin minuutin kuluttua.
 
Äärijärjestö Talebanin Afganistaniin nimittämä ulkoministeri Amir Khan Muttaqi on pyytänyt saada puhua New Yorkissa pidettävässä YK:n yleiskokouksessa.



Äärijärjestö Talebanin Afganistaniin nimittämä ulkoministeri Amir Khan Muttaqi on pyytänyt saada puhua New Yorkissa pidettävässä YK:n yleiskokouksessa.



Asiasta kertoo YK:n edustaja.

Myös Talebanin syrjäyttämän hallinnon edustaja YK:ssa on pyytänyt puheenvuoroa.

YK:sta kerrotaan uutistoimisto AFP:lle, että yhdeksänhenkinen komitea tulee käsittelemään pyynnöt. Yksikään hallitus ei ole tunnustanut Talebanin muodostamaa hallitusta. Äärijärjestöä on vaadittu ensin täyttämään ihmisoikeuksiin liittyvät velvollisuudet.


Jotenkii en yllättyisi vaikka tämä terroristijohtaja nähtäisiin tuol puhumassa muille. Joe varmaan kutsuu mielellään uuden ystävänsä kylään ja siinähän on samalla sit kätevä antaa tiedustelutiedot ihan itse henkilökohtaisesti herralle kun tätähän tämä sekopää Milley haluaa et Talebaneille tulisi jakaa tiedustelutietoja. Tosin tuohon olisi viel aikaa et eiköhän siel puhelimet ole jo Milleyn ja Talitinttien välillä soineet yötä päivää .
 
Minua ärsyttää suuresti liian liberaali kriminaalipolitiikka jota Suomessa harjoitetaan mutta ehkä tämä menee jo vähän överiksi...

Uuden Taliban-hallinnon vankilaministeriksi valittu Turabi torjuu haastattelussa länsimaiden pöyristymisen Talibanin menneistä teloituksista, joista monet toteutettiin yleisön edessä Kabulin urheilustadionilla.

Murhasta tuomitut teloitettiin tuolloin yleensä yhdellä päähän kohdistuneella laukauksella. Usein uhrin perheenjäsen sai ampua luodin, mutta perheelle annettiin myös mahdollisuus ottaa vastaan niin sanotut verirahat ja antaa tuomitun elää.

Varkailta puolestaan katkaistiin käsi ja maantierosvoilta lisäksi myös toinen jalka.


1bf87c73a07d847a3e71fd894e5c9ae14f3fcfa1dbb4b7d3618b85c90484c741.jpg


– Käsien katkaiseminen on erittäin välttämätöntä turvallisuuden kannalta, hän sanoo.

Kuvasta päätellen Turabi on tutustunut ihan käytännön tasolla ja kirjaimellisesti hyvinkin tarkasti silmä silmästä periaatteeseen (lat. lex talionis) :ROFLMAO:
 
Viimeksi muokattu:
Miksi se pitää olla ladattuna huvipuistossa?

Missäkäs tuo sitten sen ammuksen kantaa? Taskussa? Lisäksi eikös RPG-7 ole kohtuullisen tasapainoinen ladattuna, joten mikäli sen ottaa pois, niin sen jälkeen on kannettavana tyhjä putki jota on hankala kantaa. Itseasiassa miten se tuo lataaminen tapahtuu, onko aseen tyhjentäminen käytännössä mahdollista, vai jäisikö siinä käteen vain räjähtämätön ammus, jota ei saa enää takaisin aseeseen?
 
  • Haha
Reactions: ctg
Back
Top