Ammattiarmeija Suomeen vai ei ?

Hande

Kenraali
commando kirjoitti:
Hande: Järki käteen, missä maassa narkkareita yms. otetaan ammattipalkka-armeijaan?! Sinä päivänä kun palkka-armeija tulee Suomeen ei se tarkoita sitä että työttömän pitäisi mennä armeijaan töihin, no eivät ole mitään avoimia työpaikkoja joita täytetään tuosta noin vain aivan kuten eivät ole huoran paikkakaan niissä länsimaissa, jossa prostituutio ja bordellit ovat laillisia. Suomalaisilla tuntuu olevan kauhea itku siitä miten ammattipalkkasotilaat olisivat huonoja ihmisiä. Jonkin verran ulkomaalaisten palkkasotilaiden kanssa työskennelleenä sanoisin että mieluummin sellainen vierelle taistelutilanteessa kuin suomalainen keskivertoreserviläinen tai edes vapaaehtoinen suomalaisrauhanturvaaja. Se että kaikenlaisia paskoja ihmisiä on palkkasotilaina ei tarkoita sitä että se on sitä ainesta kokonaisuudessaan. Aivan kuten suomalaisen varuskunnan huoltokomppanian miehistöaineskaan ei edusta keskivertoa.

En vain usko, että miehistötehtäviin hakeutuisi likimainkaan riittävästi porukkaa, joten vaihtoehdoksi jää määrääminen. Ketä sitten voidaan määrätä? No tietenkin järjestelmän armoilla olevia...

Peruslinnakundi olisi sinällään varmasti potentiaalista ainesta, vaikka monet melkoisia ressukoita ovatkin. Tietynlainen kovuus olisi ihan ok, jos ukolla vain on eväitä mukautua kuriin.
 

miheikki

Greatest Leader
Outoa demokratiaa, kun kysytään kansalta mielipidettä.

Itävallassa äänestettiin: Ei ammattiarmeijalle
http://www.ts.fi/uutiset/ulkomaat/440034/Itavallassa+aanestettiin+Ei+ammattiarmeijalle
 

Zero The Hero

Kersantti
Vaihtoehto on myös se että lakataan antamasta vaihtoehto asepalvelukselle. Otetaan kaikki sisään ja ne jotka kitisevät ja niskuroivat pannaan johonkin muuhun pakkotyöhön josta ei makseta mitään palkkaa tai päivärahaa. Ne jotka eivät yllä suoritustasoon, laitetaan rullan läpi uudelleen.
Ainut vaan että ei toteudu ikuna tässä yhteiskunnassa ja asenneilmastossa. Päin vastoin, vaikka kuinka päättäjät ja presidentti vikuroivat vastaan ja liputtavat asevelvollisuuden puolesta, yhteiskunta pehmenee entisestään, ja seuraavan vuosikymmenen alussa olen hämmästynyt jos intin suorittaa puolet ikäluokasta. Silloin on ehkä vaikeaa vielä puhua yleisestä asevelvollisuudesta...
 
Top