Ampuma-aselaki

Nykyinen ampuma-aselaki on


  • Äänestäjiä yhteensä
    50

RPG83

Soome Majori
Noh, mitäs siitä ajatellaan?

Itseäni kyllä lähinnä v**uttaa ko. uudistettu laki, koska tuossa lain uudistuksessa keskityttiin lähinnä pistoolien ja revolverien (jäljempänä käsiase) mielestäni järjettömään jahtaamiseen.

Käsiaseen saadakseen on uuden harrastajan ampuiltava 2 vuotta laina-aseella ja oltava vähintään 20-vuotias.

Ns. ressukiväärin voit saada 18-vuotiaana ensimmäiseksi aseeksi ilman edeltäviä harrastuksia. Käytännössä ei ehkä ihan ensimmäiseksi aseeksi saa ressukivääriä ilman hyviä selvityksiä, mutta ainakin toiseksi aseeksi lienee ihan realistiset mahdollisuudet kun esittää edes puoliksi uskottavaa dokumenttia sen tarpeesta.

Kummalla saat enemmän tuhoa aikaan, jos tarkoitus on maksimoida uhrien määrä: ressukiväärillä vai pienoispistoolilla? Breivikin kokemusten mukaan ressukiväärillä.

Nähdäkseni laeilla on käytännössä mahdotonta estää pitkään suunniteltuja joukkosurmia, mikäli joku haluaa niitä tehdä. Tai voimme toki kieltää kaiken vaarallisen, ml. hevosen omistamisen, koska joku voi viedä sellaisen "Inarin hevosallergisten astmaatikkojen pikkujouluihin" ja estää ulospääsyn. Kuolemia voisi hyvinkin tulla. Ainoastaan pikaistuksissa tehtyihin useamman henkilön surmaamisiin niillä voisi olla vaikutusta, mutta tällaisia tapauksia sattuu aika vähän Suomessa. Yleensä se kännissä tehty henkirikos kohdistuu johonkin yhteen henkilöön, jonka kanssa on riitaannuttu, ja silloin käytetään sitä mikä sattuu käsillä olemaan, oli se sitten leipäveitsi, pistooli, tai paistinpannu.Jos saisin vapaat kädet, niin tekisin merkittäviä uudistuksia lakiin. Alla tärkeimmät:

-Luvansaannin ehdoksi turvakurssin suorittaminen. Kursseja voisi olla kaksi, joista toinen koskien käsiaseita ja toinen pitkiä aseita. Kesto voisi olla luokkaa
15-20h, johon sisältyisi teoriaopetusta, ensiapua, käytännön käsittelyä, ammuntaa, ja lopuksi teoria- ja ampumakoe
-Mahdollisuus taskuaseen hankintaan suojeluperusteella (nykyisten lisäksi) läpäisemällä hyväksyttävästi asiaa koskeva koulutus ja teoriakoe. Kun on aseen ostanut, tulee suorittaa ampumakoe hyväksytysti 1kk sisällä aseen hankinnasta ennen kuin sitä saa kantaa piilotettuna mukanaan julkisilla paikoilla. Etenkin ampumakokeesta tehtäisiin riittävän vaikea läpäistä, ja se pitäisi suorittaa jokaisella aseella jota kantaa. Ei vaadittaisi erityistä uhkaa. Ampumakoetta läpäisemättömän aseen kantaminen ja kantaminen päihtyneenä kielletään ase(id)en menetyksen ja sakko- tai vankeustuomion uhalla
-Poistetaan viranomaisilta kyykytysvaltaa; mikäli henkilö osoittaa hyväksyttävän syyn (ei tarkoita todistusta harrastuneisuudesta, vaan aseen käyttötarkoitusta), paikan jossa harrastaa, hyväksytysti suoritetun turvakurssin ja lääkärintodistuksen siitä, ettei ole vaaraksi itselleen tai muille, eikä hänellä ole tuomioita tai meneillään olevia oikeusprosesseja vakavista rikoksista, tulisi lupa myöntää automaationa. Tällä poistuisi mahdollisuus pitää esim. .45 liian tulivoimaisena SRA:an, kun 9mm on minimikaliiperi, tai vaatia ensin hankkimaan pienoispistooli, ennen kuin saa luvat esim. 9mm pelkkää tarkkuusammuntaa varten, jos ollenkaan
-Poistetaan "muu-ase" kyykytys, ja luokitellaan 50cm lyhyemmät aseet pistooleiksi ja revolvereiksi ja suuremmat taas kivääreiksi ja haulikoiksi
-Poistetaan aseiden tarkastuttaminen laitoksella hankinnan jälkeen. Sen sijaan kirjataan ase heti, kun se tulee ensimmäisen Suomessa olevan omistajan (aseliike, asetehdas tai yksityinen henkilö) käsiin, ja sen jälkeen ko. merkin, mallin ja sarjanumeron asetta ei tarvitse enää käyttää laitoksella joka kerta omistajan vaihtuessa, vaan paperisota riittää
-Kaasusumuttimeen luvan saantiin riittäisi se, ettei taustalla ole vakavista rikoksista tuomioita ja ikää löytyy 18-vuotta. Ei todistuksia mielenterveydestä tai turvakursseja. Muutetaan myös rikoslakia ja automatisoidaan kaasusumuttimen käyttöä sisältävä ryöstö tai pahoinpitely törkeäksi tekomuodoksi


Kommenttia ajatuksistani? Myönnän, olen punaniska.
 
Modet, lisätkää tuonne "Liian löysä" äänestyksen vaihtoehdoksi. Kömmäsin taas tuossa asiassa.
 
:a-smiley: Kiitos.
 
Wanhimmat muistavat mitä kirjoitin v. 2006 sudettimessa ja minkä saavin sain niskaan. Valitettavasti tuo kirjoitukseni osoittautui myöhempinä vuosina pelottavasti toteenkäyneeksi. Tuolloin kirjoitin: (muistinvirkistystä)

"nuorilla jätkillä on liikaa käsiaseita ja niitä saa liian helposti ja olemattomilla perusteilla"...minut pilkattiin keksiolutkommandon ja vinnien plus kumppanit taholta maanrakoon.

Mielestäni nyt ollaan lähellä oikeaa tapaa antaa käsiaselupia. Reserviläisten ammuntarajoituksia en ymmärrä ollenkaan enkä sitä henkeä, joka on langennut res.ammuntoja vastaan, se on mennyt pieleen.
 
baikal kirjoitti:
Mielestäni nyt ollaan lähellä oikeaa tapaa antaa käsiaselupia. Reserviläisten ammuntarajoituksia en ymmärrä ollenkaan enkä sitä henkeä, joka on langennut res.ammuntoja vastaan, se on mennyt pieleen.

Samaa mieltä ! Ja edellä RPG83 esitti hyviä pointteja kuinka lupaprosessia pitäisi hoitaa.
 
Baikal, mitä muutoksia nykykäytännöstä sitten pitäisi tehdä, jotta käytäntö olisi sinun mieleesi? Oletko myös sitä mieltä, että haulikoita ja kiväärejä saa liian helposti nykyään? Olisiko Jokelan tai Kauhajoen surmat tulleet vähemmän traagisiksi jos ne olisi tehty vaikkapa metsästys -perusteella hankitulla pumppuhaulikolla? Miksi nimenomaan käsiaseita jahdataan? Miksi pitkät ovat hyviä, mutta lyhyet pahoja? Jopa amerikkalaiset olivat tässä asiassa fiksuja, tuloksena The Federal Assault Weapons Ban. Anteeksi vain, mutta jotenkin sinusta tulee mieleen Johannes Hirvaskoski
 
RPG83 kirjoitti:
Baikal, mitä muutoksia nykykäytännöstä sitten pitäisi tehdä, jotta käytäntö olisi sinun mieleesi? Oletko myös sitä mieltä, että haulikoita ja kiväärejä saa liian helposti nykyään? Olisiko Jokelan tai Kauhajoen surmat tulleet vähemmän traagisiksi jos ne olisi tehty vaikkapa metsästys -perusteella hankitulla pumppuhaulikolla? Miksi nimenomaan käsiaseita jahdataan? Miksi pitkät ovat hyviä, mutta lyhyet pahoja? Jopa amerikkalaiset olivat tässä asiassa fiksuja, tuloksena The Federal Assault Weapons Ban. Anteeksi vain, mutta jotenkin sinusta tulee mieleen Johannes Hirvaskoski

En lähde poleemisiin mitä jos jokelassa olisi ollut puukko tai kauhajoella keihäs- keskusteluihin.

En muuttaisi nykytilanteessa mitään. Jokainen vakava harrastaja saa a-aseluvan niinkuin pitää. A-aselupa ei tarvitse olla mikään automaatio, siinä voidaan käyttää harkintaa ja vähän edes kategorisesti testata hakijan jakorasiaa. Yhtä lailla harkintaa pitää käyttää myönnettäessä lupia pitkille aseille, mielestäni.

Minkä takia reserviläisten ammuntoja on haluttu vaikeuttaa tai niihin on tullut esteitä? Eehän minä tiedä, meilläpäin ei ole mitään vaikeuksia. Meidän yhdistyksessä nuo asiat hoidetaan just eikä melkein, pilkulleen. Ja vaikka kyse on kämäisestä pikku-yhdistyksestä niin hommataan a-kouluttajat ja näille luvat yms. hyväksynnät, pidämme vaarin a-ratojen säännöistä, myös siitä, että ammunta lakkaa klo se ja se, kuten säännöissä on vaadittu. Jos tulee ongelmia, ne selvitetään. "niin metsä vastaa kuin sinne ulvoo"...olisko kyse tästä?

Tiedän yhdistyksiä ja porukoita, joilla on ongelmia, mutta tiedän myös sen, mistä ne johtuvat, kukin menköön itseensä ja peilin äärelle miettimään syntyjä syviä.

En lähde mukaan mihinkään kollektiiviseen vollotukseen, tuskin kukaan tulee minuakaan olalle taputtamaan, jos nimismies joku päivä käy hakemassa kalut kaapista, vai mitä arvelette?
 
Muutamia huomioita. Lähes kaikkialle muualla EU:ssa paitsi Suomessa kaasusumuttimet ovat täysin lupavapaita. Onko niistä ongelmia? On. Ovatko ongelmat suuremmat kuin hyödyt? Tod. näk. eivät koska ne ovat niin lupavapaita. Turisteilta takavarikoidaan näitä todella paljon, koska ei tajuta että Suomessa nämä eivät ole lupavapaita.

EU-direktiivit asettavat rajoitteita ampuma-aseiden luokituksella mm. pitkän aseen mittojen osalta. Suomalainen muu ase- ja taskuasekategoriat ovat hatusta vedettyjä rajoitteita. Jo pelkän EU:n ampuma-asepassin vuoksi olisi järkevää yhteinäistää aseluokat direktiivin mukaisiksi. Jokainenhan meistä tietää ettei Glock 19 juuri hirveämmän taskuaseena ole vaarallisempi tai kätkettävämpi kuin vaikka Glock 17. Täysin keinotekoinen rajoite.

AWB oli täysin epäonnistunut viritelmä, joka vanheni lakina eikä sitä uusittu. Syy, rikoksia tällä asetyypillä tehtiin hyvin vähän eikä rajoituksella kiusattu kuin tavallisia ihmisiä. Toinen asekielteisten ihmisten peruste kieltää pahoja aseita kuten vaikkapa .50 bmg kaliiberisia aseita on, että niillä voidaan tiputtaa lentokone. Noh, onhan sen jälkeen nähty 9/11 myötä ettei sellaisella tiputeta lentokonetta vaan suunnitelmalla ja motiivilla. Turhia pelkoja pääosin. Mikä estää ajamasta kuorma-autolla jo nyt lentokentälle konetta vastaan? Tai .50 bmg:n hinnalla kouluttautua pienlentokoneen puikkoihin ja laskeutua missä nyt ikinä saa tuhoa...

Mikäli hakija on täysipäinen ja lainkuuliainen en näe mitään järkeä rajoittaa aseen hankkimista ihan vaikka omaksi huviksi kaatopaikalla tapahtuvaan rottien ampumiseen tai virkistysammuntaan. Sillä perusteella on tässä maassa vaikka kuinka paljon hankittu aikoinaan aseita siitä huolimatta ettei se ole vakavaa urheilua ja silti ei olla menty kouluihin ampumaan. Suurin osa nykyisistä toiminta-ampujista tuskin olisi koskaan päässyt mukaan nykyisillä niuhotuksilla. Kuka sen määrittelee kenen harrastus ja millä aktiviteetilla on juuri sitä oikeaa. Jokaisella on joskus passiivisempia kausia, kun taloa pitää rakentaa, on työtön, lapset on pienempiä jne.

Se mikä Suomesta puuttuu on mielenvikaisten rekisteri sekä aikoinaan se, ettei poliisi välttämättä aina ole ollut aktiivinen tarkistamaan taustoja. Nytkään ei haluttu puuttua ongelmaan ja perustaa mielenterveys- eli hullurekisteriä vaan asiaa kierrettiin lääkärin velvollisuudella ilmoittaa poliisille jokainen aseen hallussapitoon soveltumaton henkilö. Ilmoittaakohan terveyskeskuslääkäri jokaisen dementoituneen ja flashbackin sodasta vanhainkodissa saaneen sotaveteraanin tai korvauslääkkeitä hakevan narkomaanin? Tuskin ja arvatkaa mitä, nyt kun säädettiin laki niin aiotaan ohjeistaa ettei lakia noudeta kuten se kirjoitetaan vaan miten parhaalta tuntuu eli jos käy kimppuun tai käyttäytyy väkivaltaisesti josta jo nyt aiemmin pitäisi ilmoittaa. Suurin osa lain kiristykseen johtaneista rikoksista olisi ennaltaehkäisty jos mielenvikaisille olisi kunnon rekisteri.
 
baikal kirjoitti:
A-aselupa ei tarvitse olla mikään automaatio, siinä voidaan käyttää harkintaa ja vähän edes kategorisesti testata hakijan jakorasiaa.
Olenko minä foorumin ainoa pervo vai tuliko muille tuosta sama mieleen?
Melko raju testi hakijan psyykkisen kestävyyden ja mielenmaltin pitämiseksi moinen sanoisin. Ja entäs ne sinkkumiehet, joilla ei vaimoa/tyttöystävää ole?
 
Puolesta ja vastaan aaltoilee mielipiteet.
Omana kantana tuon esiin sen mitä NRA:kin mustamaalaa eli anna pirulle pikkusormi niin se vie koko käden.
Lakia kiristetään ja kiristetään, totaaliasekielto on se mitä eki, tavja & co ajaa takaa. Helpoiten siihen pääsee kun rikkoo harrastajakunnan toinen toisiaan selkäänpuukottaviksi pienryhmiksi. Tämä nähtiin käytännössä 13.6.2011 voimaan astuneen lain valmistelutyössä. Niin eihän se hirveästi peruspentti metsästäjää haittaa vaikka käsiaseet (ällöttävä termi) kielletään, kunhan haulikot ja kiväärit saa jäädä.
Asekeräilijöitä on vähän niin eihän se ole kuin demokratiaa etteivät he voi kerätä erva-aseita tai kerätkööt deaktivoituja, sillä herra jumala mihin normaali ihminen voi tarvita sarjatuliasetta! Ja tätä rataa... "Sivistysvaltiossa vain viranomaisilla on aseita"

Koska vastapuoli ajaa täyskieltoa (turha edes uneksia vähemmästä) niin minä vaadin myös Suomeen eurooppalaisia käytäntöjä:
Pippuri-/Paprikasumuttimet kaupan hyllyille esim. Saksa
Haulikot rinnastetaan maataloustyökaluihin joita saa ostaa lupavapaasti agrimarketista esim. Ranska
Oikeus ns. suojeluaseen hankkimiseen ja hallussapitoon esim. Viro

Realistina tiedän miten tämä nostattaa vastakarvaa ja siksi luovun vaateistani. win-win kun noudatamme nykyistä aselakia ja laitamme lisäkiristykset eläkkeelle em. henkilöiden muassa.

Jk. noska ja minä näemmä saimme saman mielleyhtymän veli baikalin sanavalinnasta...
 
Tvälups kirjoitti:
Jk. noska ja minä näemmä saimme saman mielleyhtymän veli baikalin sanavalinnasta...

On se hyvä etten ollut foorumin ainoa kieroutuneen mielenlaadun omistava. Ymmärrän kyllä että Baikalin rakas rouva on niin hieno ja kunnollinen ihminen, ettei Baikal hänestä moista nimitystä käyttäisi ja siten saattaa erehdyksessä harhauttaa mietä poikkeavan perverssejä tapauksia, mutta täällä päin ei käytä sähkömiehiä lukuunottamatta kukaan nimitystä jakorasia mistään muusta kuin rakoperseistä.

Ps. täytyykin muistaa laittaa kypärä päähän kun lähtee ulos jos joku feministi sattuu lukemaan tätä palstaa
 
commando kirjoitti:
AWB oli täysin epäonnistunut viritelmä, joka vanheni lakina eikä sitä uusittu. Syy, rikoksia tällä asetyypillä tehtiin hyvin vähän eikä rajoituksella kiusattu kuin tavallisia ihmisiä.

Kyllä, määrällisesti ne aiheuttivat melko vähän ongelmia. Toisaalta itselataavaa kertatulta apuvat kiväärit etenkin isokapasiteettisilla lippailla ovat huomattavasti tehokkaampia tappovälineitä kuin käsiaseet. Tämä nähtiin Utöyalla.

Suurin osa lain kiristykseen johtaneista rikoksista olisi ennaltaehkäisty jos mielenvikaisille olisi kunnon rekisteri.

Epäilen.(Oletan tarkoitettavan lähinnä Jokelaa ja Kauhajokea.) Aseen saantia se olisi kyllä vaikeuttanut, tosin tutkimatta nyt sen enempää sitä, kuinka kauan ennen tekoja tekijät saivat "hoitoa". Meinaan, että jos teko oli jo mielessä, niin tuskin olisivat hoitoon hakeutuneet jos sillä rajoittaa tekovälineiden saantia. Ja kaikesta huolimatta ei pidä unohtaa esim. Myyyrmannia.
 
Ko. urheilu-, metsästys- ja itsepuolustusvälineitä tehokkaampaa on mm. bensiini tai lentokone jos halutaan ihmisiä murhata pelkästään valitsematta kohteita. Utöyalla nähtiin hyvin se seikka mihin johtaa se, ettei edes siviilissä olevalla poliisilla ole oikeutta kantaa asetta. Rikolliset, terroristit ja hullut iskevät aina kohteisiin, joissa uhrit eivät voi puolustautua tai heidän ei anneta. Ihan siitä syystä kaikki suuret väkivaltatapahtumat ovat tapahtuneet paikoissa ja aikoina, jossa kansalaisilla ei ole oikeutta kantaa tai omistaa asetta laillisesti. Mm. Yhdysvalloissa sattuneissa ammuskeluissa kaikki ovat sattuneet ns. gun free zoneilla, jossa ei ole oikeutta tuoda aseita laillisesti. Kiinnostaako rikollista ettei asetta saa kantaa laillisesti? Kyllä kiinnostaa. Parempi työturvallisuus. Miksihän Suomessa uutisoidaan Yhdysvalloista ampumistapauksia muttei koskaan tapauksia, jossa joku on pelastanut itsensä ampuma-aseella rikollisilta? Ei ole mikään salaisuus mitä väriä toimittajat pääosin tunnustavat (tai heidän koulututtajansa). Mm. STT:n uutinen eilen, joka käsitteli metsästystä luonnonsuojelualueella puhui "eläinten tappamisesta", ei "metsästämisestä". Kas kun ei murhaamisesta.

Yksi ensimmäisistä Hitlerin aikaansaannoksista oli kieltää juutalaisia omistamasta aseita. Kumpa juutalaisilla olisi ollut isokapasiteettisilla lippailla varustettuja itselataavaa kertatulta ampuvia kivääreitä. Ilmeisesti kuitenkin mm. Erkki Tuomiojan sivistysvaltiossa vain poliiseilla ja armeijalla on aseet... Meillä on varaa maksaa se hinta mikä syntyy kun rikollisille päätyy hiukan aseita koska niitä on siviileillä omistuksessa kuin se hinta mikä syntyy kun siviileillä ei ole aseita. Sivistysvaltio ei ole valtio, jossa aseita ei ole kansalaisille. Sivistysvaltio ei ole valtio, jossa valtiolla ja sen eliitillä on oikeus pakottaa kansalaiset hyväksymään vaikeita ja sairaita päätöksiä väkivallan monopolilla. Väkivaltarikollisuus, kansanmurhat tai totalitärismi ei ole koskaan vähentynyt sillä, että kansalaisilta on otettu oikeus puolustautua ja välineet pois. Asekiellot palvelevat hallitsevaa eliittiä. Asekieltojen vaatimukset heräävät tyypillisesti juuri silloin, kun on uhka että kansa haluaa vaihtaa päättäjät ja järjestelmän. Näin se on ollut keskiajan Skotlannista 1 MS:n jälkeiseen kommunismin uhkaan ja nykypäivään.

Pipipäärekisteri olisi oiva keino estää jo pipiksi tulleita hankkimasta aseita. Halpa ja tehokas rekisteri. Ei täydellinen mutta parempi kuin nykyinen lääkärin ilmiantovelvollisuus. Luuleeko joku että Helsingissä lääkärit ilmoittavat jokaisen narkkarin tai hullun poliisille lain mukaisesti ettei heille kuulu myöntää aselupaa? Samaa rekisteriä voitaisiin käyttää muihinkin tarkoituksiin mm. epäämään lentolupakirja jne. Kumpi syntyy ensin vakaa aikomus toteuttaa terrorismiteko vai mielisairaus? Epäilemättä jälkimmäinen. Molemmat suomalaiset mielisairaat halusivat hoitoa ja olivat hoitomyönteisiä. Ei tarjottu kuin itsehoitoa SSRI-lääkkeillä (googlaa vaikutuksia), ei edes rekisteröity hulluiksi! Myyrmannihan on loistava esimerkki siitä, että miten kuka tahansa voi tehdä pommin ja aiheuttaa paljon tuhoa. Ko. pommi ei ollut edes mikään pakettiauton kokoinen vaan mahtui reppuun. Halpaa kuin saippua - jopa Gerdtin opiskelijabudjetilla. Menikö pommi armeijaan, eduskuntaan, ei. Se meni ihan sinne minne ei ole valvontaa, ostoskeskukseen.

Hajota ja hallitse toimii aselaissa. Metsästäjät olivat sitä mieltä, ettei ko. laki kosketa heitä vaan "räiskiköitä". Entä olympialajeja harjoittelevat, aselakihan ei uhannut heitä vaan pelkkiä "räiskijöitä"? Kuinkas kävikään? Aseen hankintaluvan hinta ja byrokratia moninkertaistui sekä junioreiden saaminen toimintaa käytännössä estettiin ja laitettiin niin kovan vaivan taakse ettei uusia harrastajia tule juurikaan. Suomalaiset päättäjät toimivat kuten despootit, he rankaisevat syyttömiä ja käännyttävät toinen toisensa syyttämään toisiaan. Häpeän Reserviläisliiton ja SAL:n toimintaa aselaissa ja ketäs löytyikään taustalta? Keskustan kansanedustaja Messimajuri ja Kokoomuksen tuomittu Rattijuoppokenraali evp. Nyt entisiä kiitos äänestäjien. Kuten Tuomioja itse teki, heitti mahdottoman vaatimuksen aseiden ampumaratasäilytyksestä, leimasi täysin vastakkain ajattelevat hörhöiksi ja sanoi että keskusteluja voidaan käydään keskilinjan edustajien kanssa. Mitä Tuomioja muuta on kuin itse äärilinjan hörhö? Suomalaisten aseidenomistajien pitää vaatia myös mahdottomia, muuten ollaan ikuisessa kompromissien ja myönnytysten suossa. Muistakaa, kerran poisotettuja oikeuksia ei enää saada takaisin kovin helposti! Kertokaa minulle kerrankin onnistunut diplomatia, jossa toinen osapuoli tekee jo ennen pöytään tuloa myönnytykset joista edelleen myönnytellään pöydässä?

Aseiden omistajia, jotka puolustavat oikeuttaan itsepuolustusperusteella puhutaan vainoharhaisina jotka voivat tuosta noin vain tulla "pimpelispompelis" hulluiksi ja tappaa kaikkia. Mutta todellisuudessa, olisi kuitenkin paljon vainoharhaisempaa luulla, että ihmiset kuten minä ja sinä tuosta noin vain tulevat hulluiksi ja satuttavat kaikkia jos omistamme aseita. Jos ei voi niin paljon luottaa toiseen ihmiseen, että sallii hänelle esim. aseen omistamisen niin pitäisi kyllä pelkojen kanssa hakeutua välittömästi hoitoon. Aseiden pelko on samanlainen selitettävissä ja siedätettävissä oleva asia kuin vaikkapa hämähäkkien pelko. Parhaiten pelko lähtee kun hämähäkkejä ja aseita näkee päivittäin pienestä pitäen. Silloin niiden mystisyys häviää. Oletteko koskaan kuulleet brasilialaisesta alkuasukkaasta joka pelkää hämähäkkejä tai metsästäjän lapsista jotka itkevät isän tullessa metsästä? Suvaitsevaisuus ja ymmärrys toisten ihmisten tarpeista, oikeuksista ja velvollisuuksista ei toimi jos elää ikänsä pienessä laatikossa. Rohkeasti kaikki ihmiset jakamaan aseiden omistuksen ja harrastamisen iloista, oikeuksista ja velvollisuuksista tietoa. Voisiko ensi viikonloppu olla kansallinen "vie kaverisi ampumaan" -päivä?

Detaljina tässä on aiemmin väitelty rynnäkkökivääreiden tarpeellisesta määrästä ja jotkut tahot olivat sitä mieltä, ettei rynnäkkökivääreitä tarvitse jakaa kuin reserville joka on koko ajan pienemässä eli alle 350 000 riittää. Suosittelen tutustumaan toisessa threadissa* olevaan kuvalinkkiin, jossa näkyy murhattuja ja raiskattuja naisia ja lapsia Karjalassa desanttien jäljiltä ja kuvaan jossa suomalaisille siviilimiehille jaetaan heinäkuussa 1943 aseita kodinpuolustukseen. Valtio suojeele kansalaisia? Ei kannata olla naiivi, se voi maksaa hengen ja jos oma henkesi ei ole säilyttämisen arvoinen niin ajattele edes omaa perhettäsi. Ole vastuullinen, hanki aseita. Yksi ei riitä, voi olla naapurisi tarvitsee myös vaikka ei ole ollut tarpeeksi fiksu hankkiakseen etukäteen. Älä luule, että ase tekee sinusta asemiehen. Harjoittele, harjoituta ja älä myöskään unohda muita tärkeitä taitoja opettaa itselle ja läheisille, naapureiden kanssa toimeen tulemista, ensiaputaitoja, laatuaikaa perheen kanssa ja ties mitä. Vapaan miehen taakka on kannettava ja jokaisen täytyy ottaa vastuu itsestään sekä rohkaistava myös toisia. Vain näin muutamme maailmaa paremmaksi.

*) http://maanpuolustus.net/showthread.php?tid=1136 & http://partisaanit.blogs.fi/2006/11/30/mita_heille_tapahtui~1384759/ & http://nocandoo.servebeer.com/temp/suomisodassa/suomisodassa.htm
 
Jos valtio ei sotatilanteessa kykene halua ehdi jouda suojaamaan kansalaisiaan niin parasta on tämän tosiasian valjettua tutqia reitti ens Vaasaan ja sitten Uumajaan, tietty riippuen asuinpaikasta. Minun vaatimaton töllini kojottaa parin tunnin kolonnavauhdin päässä itärajasta....arveletko, että tilanteen kiristyessä toimin seuraavasti: hankin valtavasti aseita kellariin ja puolllustan läheisiäni henkeen ja vereen VAIKO alan katsella auton rengaspaineita kohdilleen ja eikun Hondan kokka kohti länttä niin ettei edes perävalot näy enää minuutin kuluttua?

Mitä tulee ammoisiin desanttitapauksiin niin ei niitä olisi voinut estää pari terni-kivääriä sojottaen tallin nurkalta....ei partisaanit olleet mitään neljännen luokan kaalitonkkakanditaatteja, ei niitä muutama kivääri olisi estänyt, olletikin, että miesten parhaimmisto sotamielessä oli kovasti kaukana kotoaan.
 
Tilanteen kiristyessä on enää myöhäistä tehdä mitään, hankkia aseita, paristoja, vessapaperia jne. Nopeat syövät hitaat. Aikainen lintu syö madon. Luuleeko joku että urheilukilpailuun ehtii treenata edellisenä iltana tai viikkona. Elämä on jatkuvaa kehittymistä ja jokaisella olisi hyvä olla koti- ja pelivaraa ettei tarvitse itkeä sitten iltapäivälehdissä kun vesi ja sähkö oli poikki pari päivää jo pelkän syysmyrskyn jäljiltä... Lähdetkö palon alkaessa kauppaan ostamaan palosammutinta? Meillä se on ainakin ihan varmuuden vuoksi etukäteen hankittu. Syytä on jos pelkän lumilapion hankkiminen on ollut viime talvina vaikeaa. Rengaspaineetkin on varmaan hyvä olla kohdillaan ihan joka päivä, säästää polttoainetta ja tekee auton käyttäytymisestä turvallista. Millä meinasit Uumajaan lähteä Vaasasta? RG linella? Onnea reittivalinnasta jo rauhan aikana. :D Tuollaiset puheet Ruotsiin karkaamisesta ovat aika jänniä silloin kun matkusrajoituksiakin asetetaan miespuolisille henkilöille.

Kuten on jo aiemmin todettu, siviileiden aseistautuminen jo ennalta ehkäisee halukkuutta käydä siviiliväestön kimppuun, koska he pystyvät puolustautumaan, aiheuttamaan tappiota. Aivan samalla toimitaan isompien aseiden kanssa, ensiydiniskun tekeminen olisi merkinnyt niin suuria tappioita myös vastapuolella ettei hommaan kannattanut edes ryhtyä. Muutamalla kiväärillä ei ihmeitä tehdä mutta kun kylän kaikilla vapailla ja tervepäisille miehillä (ja naisilla) on aseita on tämä kaikki kotiinpäin. Jättivätkö desantit tappamatta aseistautumattomat naiset ja lapset ensin raiskattuaan heidän eikä välttämättä tässä järjestyksessä? Olisko kenties mielestäsi pitänyt kerätä aseet pois rajaseutujen asukkailta jotka asuivat desanttialueelle koska puolustautuminen on turhaa ja aseilla voidaan satuttaa toisia suomalaisia? Haluaisitko todella, että kun desantit saapuvat kylään murhaamaan ja raiskaamaan lapsesi ja vaimosi ettei heillä ole mitään kättä mahtavampaa puolustautua? Vaikka Suomessa on kansainvälisesti verrattuna ihan normaali määrä aseita on ongelma siinä että ne ovat epätasaisesti jakautuneet ja osa ihmisistä haluaa pahoille ihmisille monopolin käyttää väkivaltaa.

Kunnioittaakseni, Baikal, mielipidettäsi jos olisimme naapureita, lupaisin olla kaikissa tilanteissa käyttämättä aseitani tai mitään keinoja puolustaakseni sinua tai läheisiäsi niin rosvoja, desantteja kuin mitä tahansa vastaan.
 
Kuusi rynnäkkövaunua pihassa ja minä soitan commandon hätiin...tule ja pelasta oi. Ota mukaan klok ja reservikivääri, niitä tars nyt.
 
En muista nähneeni rynnäkkövaunuja desanttijoukoilla? Ilmeisesti desanttikäyttöön laskuvarjopudotukset ja häivetekniikat rynnäkkövaunuissa ovat niin paljon kehittyneet että yllätysetu on desanteilla missä ja koska tahansa näinkin raskaalla kalustolla rintamalinjan takana pystytään toimimaan huomaamattomasti. Ilmeisesti naiset voivat sotatilanteessa avata suosiolla haaransa ja lapset kaivaa haudat valmiiksi, koska tämänkaltaisille joukoille ei voida enää mitään pienasein...

Valtiovalta ei sinua pysty suojelemaan täydellisesti edes rauhan aikana, miten luulet sen olevan mahdollista sodan aikana? Jokainen vastuullinen kansalainen pitää huolta perusturvallisuudesta, siihen kuuluu mm. aseen omistuksen lisäksi ensiaputarvikkeita, ensisammutusvälineitä, ruokavaraa ja kaikkea pientä että pärjää edes jonkin aikaa jonkin ikävän asian sattuessa. Aseet eivät ole mitään pelottavia asioita vaan ihan arkipäivän työkaluja, joita en toivottavasti joudu käyttämään kodissani kuten en vielä ole joutunut kiristyssidettä tai palosammutintakaan. Kaikkia näitä olen kuitenkin valmis käyttämään suojellakseni perhettäni ja omaisuuttani. Myöskin näissä asioissa perusteiden osaaminen voi pelastaa jonkun muun muuallakin kuin kodissa, esim. jos satut liikenneonnettomuuspaikalla.
 
Haluaisin Baikalilta kysyä muutamaa asiaa koskien tyytyväisyyttä aselakiin:

-Mitä mieltä olet kahden vuoden aikajaksosta, jolloin pitää harrastaa laina-aseella 10 kertaa? Miksi tuo kaksi vuotta? Voin käydä ampumassa kahdessa viikossa nuo 10 kertaa, tai käydä suorittamassa ne tasaisesti kahden vuoden aikana. Todennäköisesti olen niiden kymmenen ampumakerran jälkeen kuitenkin ihan yhtä hyvä tai huono ampuja kuin ennenkin. Mitä tämä kaksi vuotta auttoi? Murhanhimoni katosi siinä ajassa, ja ammunnasta tulikin leppoisa harrastus?
-Onko 20-vuoden ikä todella poikkeuksellinen 18-vuoteen? Saari oli yli 20-vuotias. Breivik oli yli 20-vuotias. Katoaako ihmiseltä "teiniangsti" tuossa ajassa? En usko, että sitä tappajilla on juuri ollutkaan. Useimmat kilttejä, hiljaisia poikia. "Ei olisi koskaan uskonut", toteaa luokkakaveri seuraavana päivänä Iltalehdessä.

Toivon, että vastaisit edes ensimmäiseen kysymykseeni, koska sen näen lain absurdeimpana kohtana.
 
Back
Top