Ampuma-aselaki

Nykyinen ampuma-aselaki on


  • Äänestäjiä yhteensä
    50
Mielenterveysongelmaisen perheenjäsenelle ei aselupaa?

Hyvinkään ampumatapaus on nostanut jälleen keskusteluun aselakien tiukennuksen. Aselakia tiukennettiin vuosi sitten esimerkiksi käsiaseiden ja ikärajojen osalta.

Sisäministeri Päivi Räsänen pohtii, voitaisiinko mielenterveysongelmaisten perheenjäseniltä kieltää aseenkantoluvat.

Ministerin mielestä olisi tarpeen myös tarkentaa aseiden säilytystä koskevaa sääntelyä.

- Esimerkiksi semmoisessa tilanteessa, joissa perheessä on joku mielenterveysongelmainen henkilö, jolla ei itsellään ole aseenkantolupaa, mutta joka voi kenties päästä niihin aseisiin käsiksi, tulisi entistä tarkemmin harkita voidaanko aselupa ylipäänsä antaa perheenjäsenelle, Räsänen toteaa MTV3 Huomenta Suomessa.

Paraikaa valmistellaan uuden aselain kakkosvaihetta, jossa tulevat käsiteltäviksi muun muassa aseiden säilytykseen liittyvät säännökset.

Sisäministeri Räsänen ei kannata aseiden säilyttämisen keskittämistä turvallisuusriskien vuoksi. Keskitettyynkin asesäilöön voidaan murtautua, Räsänen huomauttaa.
 
Käytännössä paikkakunnilla jolla poliisi on tuntenut ihmisiä on annettu jo aikaisemmin vaihtoehtoja ihmisille että myy aseesi tai katkaise välisi narkomaanipoikaasi tai otamme aseesi haltuun vaikkei tämä laillista olekaan ollut. Ehkä hyvä niin kuitenkin, paras vaihtoehto mielestäni olisi pojan pakkohoitoon ottaminen huumevieroitukseen mutta kun se on niin kallista lyhyellä tähtäimellä... Lyhyt tähtäin, niinpä niin. Oireista maksetaan kuitenkin pitkällä aikavälillä enemmän. Räsäsen ehdotus kyllä poistaa mielenterveyssairaudet tehokkaasti ampuma-aseiden omistajien perheenjäseniltä kun taas entinen sisäministeri poisti mielenterveyssairaudet vain aseen hallussapitoluvan haltijan osalta... :D Ehkä lihava liikenneministerimme Jabba the Hut voisi tehdä saman tempun rattijuoppojen perheenjäsenille, ajokortit ja autot pois vaan? Tekisi muuten hänellekin jokin muu liikkumistapa terää kuin taksimatkailu.
 
Voi olla, että tämä on linkattu jo tänne, mutta kertauksen vuoksi laitan silti.

Aselain hiplaajat.

Osalle varmaan entuudestaan tuttuja asioita, osalle ei ehkä niin tuttuja. Hyvä ja tiivis paketti mielestäni. Ja kirjoitettu objektiivisesti eli tuon voi antaa pahimmallekkin vapautta ja tasa-arvoa kunnioittamattomalle tyranninalulle aseisiin negatiivisesti suhtautuvalle henkilölle luettavaksi.
 
Jos tätä uutisointia ja propagandaa kattoo täältä ojan toiselta puolen, niin minusta näyttää siltä että tämä tapaus on oikein reväytetty etusivuille kun viime kouluammuskelusta ei ollut mihinkään. On aivan kuin he hakemalla hakevat mitä tahansa tekosyytä aseiden pois ottamiseksi. Kuitenkin sanoisin, että kotimaassa on enemmän puukotuksia kuin ampumistapauksia, ja kukaan ei ole ehdottamassa Brittien tyylistä teräasebannaa, missä kaupasta ei saa ostettua edes juustohöylää. Enkä missään tapauksessa sallisi ennaltaan jo tiukkaa laki tiukennettavaksi sen takia, kun pöpejä ei saa seulottua väestöstä pois edes siivilällä. Mutta jos aseet ollaan ottamassa pois, niin saman tien voitaisiin pistää terä- ja jousiaseet lukkojen taakse.
 
Siinä missä rehellisessä ja oikeudenmukaisessa yhteiskunnassa alettaisiin pohtimaan pitäisikö normaaleilla kansalalaiselle saada oikeudet kantaa aseita itsepuolustukseen (CCW) tai puolustaa kotiaan (castle doctrine) niin Suomessa päinvastoin mietitään keinoja miten kansalaisista saataisiin vielä enemmän lampaita ja potentiaalisia uhreja. Nythän on taas paljastunut että ko. tekijä oli hakenut mielenterveysapua. Lupaan syödä yhden A4-paperin hatuksi taittelun jälkeen jos ei myös paljastu että ko. henkilöllä olis SSRI-lääkitys ollut. SSRI-lääkitys latistaa tunteet ja olen aivan varma keittiöpsykiatrina sitä että täten se laukaisee tappamiseen erityisen taipuvaiset ihmiset hommiin. Masennuslääkkeitä syövät ihmiset yleensä ottaen ovat luusereita. Mummo kuoli, masentaa, tuli ero, masentaa, potkut tuli, masentaa. Aivan normaalia, siihen ei mitään lääkkeitä tarvita.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012053015640871_uu.shtml
Hyvinkään ampujan mielenterveysongelmat paljastuivat

Keskiviikko 30.5.2012 klo 06.00


Poliisi selvittää yhä asioita, joilla saattoi olla merkitystä Hyvinkään ampujan tekoihin.

TEKIJÄ Eero Hiltunen on myöntänyt teot, mutta ei ole osannut kertoa vielä syytä niille.

Maanantaina vangittu Hyvinkään surmaaja on Iltalehden tietojen mukaan kärsinyt mielenterveysongelmista.

Tapausta tutkivan keskusrikospoliisin tutkinnanjohtaja ei kuitenkaan suostu vahvistamaan tietoa millään tavalla.

IL:n tietojen mukaan ampuja olisi aiemmin hakenut apua ongelmiinsa. Hänelle olisi myös määrätty ainakin mielialalääkkeitä.

Mielenterveysongelmista voisi löytyä ainakin jonkinlainen selitys muutoin täysin selittämättömälle tapahtumasarjalle, jossa kuoli kaksi ja haavoittui seitsemän ihmistä.

Lue keskiviikon 30.5.2012 painetusta Iltalehdestä, mitä ampuja on kertonut kuulusteluissa, mitä hän tietää uhreistaan ja millaisia yhteydenpitorajoituksia vangitulla epäillyllä on.
 
commando kirjoitti:
Masennuslääkkeitä syövät ihmiset yleensä ottaen ovat luusereita. Mummo kuoli, masentaa, tuli ero, masentaa, potkut tuli, masentaa. Aivan normaalia, siihen ei mitään lääkkeitä tarvita.

Tuosta "luusereista"... Kyllä, ainakin tiukempia masennuslääkkeitä syövät ovat häviäjiä siinä mielessä että elämä on romuna. Ei pidä sekoittaa teiniangstia (iästä riippumatta) oikeisiin mielen sairauksiin.

Sinällään olen sitä mieltä, että henkilöstä lähtevä aseen omistajuuskelpoisuuden arviointi on se ainoa oikea tapa, ja että väliaikaisesti tai pysyvästi heikentyneellä arviointikyvyllä varustetut eivät sovi aseen hallussapitäjiksi. Ilmeisenä erona suomalaisen valtiovallan valtavirralle on se, että minun silmissäni suuri osa suomalaisista on vastuullisia ja itsensä hillintään kykeneviä.
 
Panssarimies Halla-ahon kirjoitus Hyvinkäästä.

http://www.halla-aho.com/scripta/hyvinkaasta.html
 
Mites moni uskoo, että "isot lippaat" kielletään tai niiden hallussapitoa ja määriä rajoitetaan?

Nyt kannattaa hamstrata...
 
En usko että kielletään, sehän on jopa asevastaisille tahoille selvää, että lippaan vaihtaa amatöörikin alle kolmen sekunnin pienen harjoituksen jälkeen, optimaalisessa tilanteessa jopa alle sekunnissa. Sen takia lipaskoon rajoittaminen ei riitä, vaan itse aseiden saatavuutta pitää rajoittaa.

Toisekseen, miten tuota valvottaisiin? Lippaita kun saa vaikka Tallinnasta tai Tukholmasta ihan laillisesti vaikka 16v teinikolli. Tai postipaketissa Itävallasta. Sitten kun tuo Suomeen alkaa ongelmat.
 
Järkiperusteet eivät kaikille riitä. Kiellettiinhän Yhdysvalloissakin isokapasiteettiset lippaat - miksei meilläkin.

Asekieltäjät eivät ole edes amatöörejä. He eivät todennäköisesti ymmärrä lippaista tai asetekniikasta juuri muutakuin sen, että jos lippaaseen menee 30 patruunaa niin ennen lippaan vaihtoa voi ampua 30 patruunaa. Sensijaan 10 patruunan lippaan joutuu vaihtamaan useammin ja tuollainen ase on vähemmän vaarallinen. Lippaan vaihtamiseen kuluvasta ajasta tai siihen liittyvistä jutuista ei sensijaan ole muuta käsitystä kuin leffat eli 30 patruunan tankolippaalla voi ampua minuuttikaupalla...

Kielto valvottaisiin esimerkiksi ampumaradoille suoritettavilla valvontaiskuilla ja mikäli tuollaisia lippaita löytyy niin juttu lähtee tutkintaan ampuma-aserikoksena ja torrakot poliisin suojiin.
 
http://yle.fi/uutiset/jussi_halla-aho_avoimia_vastauksia_meri_valkamalle/6160763
 
Tvälups kirjoitti:
http://yle.fi/uutiset/jussi_halla-aho_avoimia_vastauksia_meri_valkamalle/6160763

"Tohtori Paha" servasi pahemman kerran faktoissa kompastelleen nuoren toimittajan...

Tuossa aikaisemmin kerroin, että laitoin kokoomuksen edustajille sähköpostia tämän entisen toimittajan ulostulosta aseasioissa. Voin kokemuksesta rikastuneena sanoa, että suosittelen asiallisia yhteydenottoja poliitikkoihin. Omassa porukassa on turha puhista ja voivotella- sähköpostin lähettäminen poliitikoille ei maksa muuta kuin vaivaa.
 
@Mosuri:

Onko kyseiset poliitikot vastanneet?

Kiitos mielipiteestäsi. Teen asiassa kaiken voitavani.

Mulla ei aselain(kaan) tiimoilta löydy ihan hirveän vahvaa luottamusta suomalaisiin kansanedustajiin. Johan aselaki I aiheutti melkoisen takinkääntöoperaation puoluekurin nimisssä... Siinä eivät kansalaisille kerrotut vaalilupaukset paljon paina, kun on oma poliittinen ura kyseessä. Poikkeuksia toki on, mutta ne poikkeukset sijoittuvat kolmeen eri puolueeseen. Joissakin tapauksissa kyse oli yksittäisestä kansanedustajasta, joka äänesti eritavalla kuin puolueen kanta oli ja joissakin tapauksissa puolueella ei ole sellaista rasitetta kuin "puoluekuri" vaan kansanedustajat toimivat laissamääriteltyjen normien mukaan eli eivät palvele puoluetta vaan yhteiskuntaa ja siten kansalaisia.
 
pstsika kirjoitti:
@Mosuri:

Onko kyseiset poliitikot vastanneet?

Kiitos mielipiteestäsi. Teen asiassa kaiken voitavani.

Mulla ei aselain(kaan) tiimoilta löydy ihan hirveän vahvaa luottamusta suomalaisiin kansanedustajiin. Johan aselaki I aiheutti melkoisen takinkääntöoperaation puoluekurin nimisssä... Siinä eivät kansalaisille kerrotut vaalilupaukset paljon paina, kun on oma poliittinen ura kyseessä. Poikkeuksia toki on, mutta ne poikkeukset sijoittuvat kolmeen eri puolueeseen. Joissakin tapauksissa kyse oli yksittäisestä kansanedustajasta, joka äänesti eritavalla kuin puolueen kanta oli ja joissakin tapauksissa puolueella ei ole sellaista rasitetta kuin "puoluekuri" vaan kansanedustajat toimivat laissamääriteltyjen normien mukaan eli eivät palvele puoluetta vaan yhteiskuntaa ja siten kansalaisia.

Tuotas noin... Ensinnäkin täytyy sanoa, että kansalaisten vaikuttaminen poliitikkojen suuntaan ei mene sillä tavalla, että otetaan yhteys kansanedustajaan ja pyydetään palvelusta.

Ensin luodaan muisti- muistutetaan vanhoista lupauksista ja kysytään suunnitelmia tulevaisuuden suhteen. Tehdään selväksi ettei unohdeta. Tämä on erityisen tärkeää maassa missä ns. kansan poliittinen muisti on yleensä ollut kolmesta neljään kuukautta pitkä.

Sitten luodaan keskusteluyhteys. Kerrotaan, että kanta A. on tutkimustietoon perustuen paras vaihtoehto suomalaiselle yhteiskunnalle. Parhaassa tapauksessa käydään asiasta keskustelua esim. sähköpostitse poliitikon kanssa (tällöin materiaali jää talteen). Jos poliitikko maalaillee epämääräisesti tai on jopa kieltämässä pitää ottaa yhteyttä puolueen valtablokkiin. Kyllä se ministerin ja eduskuntaryhmän puheenjohtajan huomio kiinnittyy "häiriöön" jos jostain edustajasta tulee negatiivista mutta asiallista ja perusteltua palautetta sadoilta tai tuhansilta ihmisiltä.

Se mitä sen jälkeen tarvitaan on paine. Ei riitä, että muutama ihminen vaikuttaa jos muut puhisevat omissa piireissä. Tarvitaan massaa. Tuhansia yhteydenottoja asioista. Kerrotaan "Tämä asia on tärkeä ja se vaikuttaa huomattavasti äänestymiskäyttäytymiseen". Mikään lapsellinen "en äänestä sua ja sun paskapuoluetta" retoriikka ei todellakaan tehoa! Voit joko vihata tai vaikuttaa- kumpaakin et voi saada!

Asiasta täytyy myös keskustella reserviläislehdissä yms. formaateissa. On tehtävä selväksi, että mikään "huuhaa isänmaallinen itkeskely kiitollisuudesta veteraaneille ei riitä jos nyky reserviltä ollaan viemässä ampumataitoa". Poliittiseen irtopisteiden keräämiseen on puututtava ja reserviläisliittojen on julkisesti paheksuttava kansanedustajia jotka ajavat mielettömyyksiä.

Vähitellen tästä kaikesta syntyy ns. poliittinen paine asioiden tietyn tilan muuttamiselle tai ylläpidolle.

On myöskin boikotoitava tiedotusvälineitä kuten Helsingin sanomia jotka syytävät ase- ja maanpuolustusvastaista paskaa. Tilaukset pitää sanoa irti ja ilmoittaa kirjallisesti irtisanomisen syy- mikään puhina esim. asiakaspalvelu linjalla ei hyödytä.

Aivan aikuisen oikeasti. Pstsika on hyvällä asialla mutta älä postaa tänne mitään donitsinsyöjät vs. aseistautuneet kansalaiset juttuja. Miksi et käytä esim. Viroa esimerkkinä ns. itsepuolustus aseenkannosta? Älä myöskään höpötä amerikkalaisten mustista kivääreistä ja niiden harrastekäytöstä kun Sveitsissä reserviläisten ampumataidon ylläpito on niin hyvällä tolalla. Tiedän hyvin, että se elämä ja meno amerikassa ei sellaista kun tv-sarjoissa mutta tavallinen pulliainen ei tiedä. Valitettavasti amerikka on seuraavat 20 vuotta "paska maa" tavisten mielestä ja sitä ei juuri kannata käyttää esimerkkinä.

Lähin reserviläisten ampumarata on vain muutaman sadan metrin päässä eduskuntatalosta! Milloin edustajia on viimeeksi kutsuttu sinne tutustumaan ammuntaan? Tuskin tarvitsee kertoa, että aika monella naisella se mielipide ampumisesta on muuttunut kun nähty mitä siellä radalla tehdään ja on lähdetty kotiin vielä mukava onnistumisen elämys kainalossa...
 
Mosuri kirjoitti:
Tuotas noin... Ensinnäkin täytyy sanoa, että kansalaisten vaikuttaminen poliitikkojen suuntaan ei mene sillä tavalla, että otetaan yhteys kansanedustajaan ja pyydetään palvelusta.

Ensin luodaan muisti- muistutetaan vanhoista lupauksista ja kysytään suunnitelmia tulevaisuuden suhteen. Tehdään selväksi ettei unohdeta. Tämä on erityisen tärkeää maassa missä ns. kansan poliittinen muisti on yleensä ollut kolmesta neljään kuukautta pitkä.

Sitten luodaan keskusteluyhteys. Kerrotaan, että kanta A. on tutkimustietoon perustuen paras vaihtoehto suomalaiselle yhteiskunnalle. Parhaassa tapauksessa käydään asiasta keskustelua esim. sähköpostitse poliitikon kanssa (tällöin materiaali jää talteen). Jos poliitikko maalaillee epämääräisesti tai on jopa kieltämässä pitää ottaa yhteyttä puolueen valtablokkiin. Kyllä se ministerin ja eduskuntaryhmän puheenjohtajan huomio kiinnittyy "häiriöön" jos jostain edustajasta tulee negatiivista mutta asiallista ja perusteltua palautetta sadoilta tai tuhansilta ihmisiltä.

Se mitä sen jälkeen tarvitaan on paine. Ei riitä, että muutama ihminen vaikuttaa jos muut puhisevat omissa piireissä. Tarvitaan massaa. Tuhansia yhteydenottoja asioista. Kerrotaan "Tämä asia on tärkeä ja se vaikuttaa huomattavasti äänestymiskäyttäytymiseen". Mikään lapsellinen "en äänestä sua ja sun paskapuoluetta" retoriikka ei todellakaan tehoa! Voit joko vihata tai vaikuttaa- kumpaakin et voi saada!

Joo, noinhan se menee. Itsekin vaihdoin viime vuoden keväänä sitä puoluetta, jota äänestän. Toisaalta tuo aselaki I ja ”ampuvien tahojen” ohittaminen lain esitöiden käsittelyssä antoi aika synkän kuvan tuosta vaikuttamisen mahdollisuudesta, vaikka ne tahot edustavat useita satoja tuhansia kansalaisia. Oman kansanedustajani toimintaan olen nykyhetkellä tyytyväinen. Hän on pitänyt sanansa ja jos vaalit olisivat huomenna niin voisin antaa hänelle uudestaan ääneni.

Asiasta täytyy myös keskustella reserviläislehdissä yms. formaateissa. On tehtävä selväksi, että mikään "huuhaa isänmaallinen itkeskely kiitollisuudesta veteraaneille ei riitä jos nyky reserviltä ollaan viemässä ampumataitoa". Poliittiseen irtopisteiden keräämiseen on puututtava ja reserviläisliittojen on julkisesti paheksuttava kansanedustajia jotka ajavat mielettömyyksiä.

Vähitellen tästä kaikesta syntyy ns. poliittinen paine asioiden tietyn tilan muuttamiselle tai ylläpidolle.

On myöskin boikotoitava tiedotusvälineitä kuten Helsingin sanomia jotka syytävät ase- ja maanpuolustusvastaista paskaa. Tilaukset pitää sanoa irti ja ilmoittaa kirjallisesti irtisanomisen syy- mikään puhina esim. asiakaspalvelu linjalla ei hyödytä.

Viime kierroksella ainakaan res-liitto ei onnistunut valvomaan jäsenistönsä etua ja siitä kunniasta kuuluu suuri osa Pakkaselle, joka toimi kentän äänen vastaisesti. Tuohan aiheutti jonkinlaista siirtymistä kiltoihin. Toisaalta jos vapaaehtoisen maanpuolustusjärjestön johtajiston valintaan sotketaan puoluepolitiikka niin eipä voi kovin suuria odottaa.
Hesari on boikotissa. ;)


Aivan aikuisen oikeasti. Pstsika on hyvällä asialla mutta älä postaa tänne mitään donitsinsyöjät vs. aseistautuneet kansalaiset juttuja. Miksi et käytä esim. Viroa esimerkkinä ns. itsepuolustus aseenkannosta? Älä myöskään höpötä amerikkalaisten mustista kivääreistä ja niiden harrastekäytöstä kun Sveitsissä reserviläisten ampumataidon ylläpito on niin hyvällä tolalla. Tiedän hyvin, että se elämä ja meno amerikassa ei sellaista kun tv-sarjoissa mutta tavallinen pulliainen ei tiedä. Valitettavasti amerikka on seuraavat 20 vuotta "paska maa" tavisten mielestä ja sitä ei juuri kannata käyttää esimerkkinä.

Lähin reserviläisten ampumarata on vain muutaman sadan metrin päässä eduskuntatalosta! Milloin edustajia on viimeeksi kutsuttu sinne tutustumaan ammuntaan? Tuskin tarvitsee kertoa, että aika monella naisella se mielipide ampumisesta on muuttunut kun nähty mitä siellä radalla tehdään ja on lähdetty kotiin vielä mukava onnistumisen elämys kainalossa...

Provosointi on helpoin tapa herättää keskustelua ja ajatuksia. Yhdysvaltoja olen käytellyt esimerkkinä, koska sen maan aselainsäädäntö on tunnetuin ja siitä löytyy helpoiten lähteellistä tietoa. Sveitsi ja Viro olisivat myös oikein hyviä esimerkkejä.
Toit hyviä näkökulmia esiin ja myönnän, että olen tietyissä kohdissa kärjistänyt aika paljon, mutta se on ollut osin jopa tarkoitus.
 
Hauska juttu muuten, että virossa ollaan juuri eri mieltä kuin Suomessa, jossa nimenomaan käsiaseet halutaan pois kodeista:
Individuals should be allowed to keep only handgun-type weapons at home, he said.

Lähde: http://news.err.ee/politics/9b54d112-d3f9-4d99-a2b4-045ea6adcc62
 
Virossakin uhkana ovat sosialistit, he haluvat aseet pois kodeista. Ihan siitä samasta syystä kuin sosialistit aiemminkin. Ihmiset on helpompi viedä leireille tarvittaessa. Toivottavasti virolaiset muistavat historiansa.
 
P.T. Kekkosen ajatuksia 12 vuoden takaa.


Ruutisten Ohjelmanjulistus 28.09.2000:

ASEETON KANSA = KELVOTON KANSA!

Varoitus: TÄMÄ ON nyt sitä POLITIIKKAA! Mikäli olet kiinnostunut pelkästään asetekniikasta (ts. aseiden omistusoikeus ei kiinnosta sinua pätkääkään), niin jätä mielenrauhasi vuoksi seuraava teksti lukematta! MPP.

Pääministeri Lipponen pauhasi taannoin: "Äärioikeistolainen Vapauspuolue Itävallan hallituksessa on eurooppalaisten arvojen vastainen. Sen ei saa antaa olla hallitusvastuussa." Onkohan todellakin niin, että sosialistit saavat yksin määrätä, mitä ovat Eurooppalaiset Arvot? Sosialistit korostavat puheissaan demokratiaa, mutta jos kansa "äänestää väärin", niin aito demokratia saa niiden mielestä mennä hornan tuuttiin. Demokratia tarkoittaa KANSANVALTAA, mutta jos sanan eteen laitetaan mikä tahansa yhdyssanan etuliite (esim. sosiali-, tai kansan- ), katoaa sen merkitys:

Alkaa saneluvalta, sitten pakkovalta, jota seuraa hirmuvalta.Suomessa eletään nyt sanelu- ja pakkovaltojen yhtymäkohdassa, mutta matka jatkuu, suunta on selvä, "eikä päämäärä ole tärkeää, vaan liike" kenties jopa neuvostososialismin hirmuvaltaa pidemmälle: Jonnekin, josta ei ole ennakkotapauksia, paitsi ehkä Puna-Khmerien hallitsema Kambodzha luurankolaaksoineen. Matka jatkuu, jos sen annetaan jatkua.

Samaiset sosialistit kannattavat aserajoituksia. Jos ne saavat rajoitukset vähitellen lävitse, Eduard Bernsteinin jo ammoin neuvomilla lainsäädännöllisen kieroilun keinoilla, niin kohta on kansa aseistamaton, eli voimaton puolustamaan kansanvaltaa. Kun tuo aseeton, siis kelvoton, kansa erehtyy "äänestämään väärin", niin se on helppo komentaa takaisin ruotuun jäsenkirjaperusteisesti valikoidun palkka-armejan avulla. Monikohan vasemmistolainenkaan tosiasiassa tahtoo Suomesta poliisivaltion? Ainakaan ammattiarmeijaa he eivät tänne halua, vaikka vielä 60-luvulla polttelivatkin sotilaspassejaan, tai ryhtyivät sivareiksi heti kun siviilipalvelukseen pääsy mahdollistettiin myös jäsenkirjaperusteella.

Muistaneeko kukaan enää valtion nimeltä Burma? Suomen tiedotusvälineet vaikenivat visusti tosiasiasta, että Burman hirmuhallitus oli sosialidemokraattinen. Täällä oli sallittua puhua ja kirjoittaa vain "sotilashallituksesta", vaikka sotilaita komensivat poliitikot taikka politiikkaan sekaantuneet, jäsenkirjaperusteella pikaisesti ylennetyt korkeammat sotilashenkilöt. Kukaan ei sentään tohtinut kailottaa vappupuheessaan Hertta Kuusisen paatoksella, että: "Burman tie on meidänkin tiemme!" Vaalikarja olisi voinut siitä pelästyneenä jopa lakata herumasta ääniä "kylän parhaan lypsäjän" kiuluun.

Kansa on todella vapaa vain silloin, kun se voi itse huolehtia turvallisuudestaan "ruohonjuuritasolla", tarvitsematta odottaa sitä, että tapahtumapaikalle hälytetty "ratsuväki" ehtii apuun; tavallisimmin myöhästyneenä. Stalin oli aserajoitusten puolesta, noudattaen johdonmukaisesti edeltäjänsä omaksumaa linjaa kaikissa toimissaan ja päätöksissään. Hänen tapattamistaan 20 miljoonasta OMASTA kansalaisesta ei yksikään lakeja nuodattava voinut tehdä vastarintaa. Kuinkahan moni haluaa tosimielessä Suomesta 1930-luvun NEUVOSTOLIITON?

Stalinin kuppaan kuollut edeltäjä kehotti suorittamaan aina ja kaikkialla ensimmäiseksi kansan aseistariisunnan, jonka jälkeen voidaan aloittaa "omaisuuden pakkoluovutukset" vastarintaa kohtaamatta, sillä: "Sellaista kansaa, jolla ei ole aseita, eikä edes valmiutta aseiden käyttöön, voidaan kohdella kuten orjia". Niinhän esimerkiksi kolhoositalonpoikia sittemmin kohdeltiinkin. V.I. Leninin edelläolevat toimintaohjeet oli julkaistu jo vuonna 1905, eli Venäjän kansa oli saanut ennakkovaroituksen, mutta UNOHTANUT sen. Me emme anna Suomen kansan UNOHTAA, olkoonpa meihin kohdistettu kritiikki kuinka rajua tahansa. Olemme jo paatuneita nimettömien kirjoittajien kannanotoille: Minkäpä tuuli kivelle mahtaa?!

Monesti väitetään, ettei sivistynyt ihminen tarvitse aseita, mutta juuri aseethan tekevät ihmisestä sivistyneen. Aseistamaton ihminen on avuttoman eläimen tasolla, koska hän ei voi/osaa käyttää itsensä puolustukseen kuin käsiään ja jalkojaan. Koiratkin ovat huomattavasti kehittyneempiä kuin HOPLOFOOBIKOT: Niillä on hampaat. (Kissa on luotu koiraakin paremmin menestymään elämäntaistelussa. Sillä on viisi asetta: Neljä teräväkyntistä käpälää ja hampaat..! "Kissa-fani" PT:n välihuomautus).

Jos nykyään CIAt hyökkäävät rehellisen (ja syyttömän) kansalaisen kotiin vaikkapa aiheettoman ilmiannon seuraamuksena, ja hän puolustautuu, niin hän saa syytteen virkavallan vastustamisesta. Mutta kuka olikaan oikeudeton hyökkääjä? Miksikähän ei muka ole oikeutettua käyttää hyökkääjistä nimitystä CIAt? Tappamisen aikomuksessa ne hyökkäsivät Pihtiputaallakin Tauno "Surmanluoti" Pasasen kotia kohti, konepistoolit tanassa, lippaat täynnä patruunoita, vaihtimet sarjatulelle säädettyinä, mutta puolustautujalla oli kotikenttäetu ja kauaskantoisempi ase.

Paljonko Sinulla on varastossa patruunoita kivääriäsi ja pistooliasi varten? Jos tulee poikkeus-/ sotatila, niin patruunatoimitukset viivästyvät varmasti, elleivät esty. Ase on käyttökelvoton, käytännöllisessä mielessä, mikäli siihen ei ole patruunoita. Olisit kynnetön ja hampaaton; orjan asemassa. Mikäli kriisitila jatkuu Suomessa pidempään, niin ainoat saatavilla olevat patruunat ovat ilmeisesti: 9 x 19 mm, 7,62 x 39 mm, 7,62 x 53R ja 12,7 x 108 mm. Jos aseesi on kaliberiltaan jokin muu, niin pidä PALJON patruunoita varastossa AINA. Ja kotilatauksen taito olisi esimerkiksi pakkoruotsia hyödyllisempi oppiaine peruskouluissa tai lukioissa; tosin tietenkin vapaaehtoisena tai valinnaisena kurssina.

Vaikka omistaisit em. kaliberisen aseen, niin pidä riittävästi patruunoita varastossa. Vihollinen ei hyökkää aina idästä: Jo kerran aiemminkin (1918) SE on jo ollut KESKUUDESSAMME, ja viimeiset "likipiti"-tilanteet olivat karmeaa todellisuutta vuonna 1971, vaikka asiasta vaietaan yhä! Tietenkin .22 LR, .308 Win ja 12/70 patruunoita riittää asekauppojen varastoissa jonkin aikaa. Tosin useimmat 12/70 haulikonpatruunat ovat tst-käyttöön sopimattomia. Kokeile ampua 100 metrin päästä miehenkokoiseen kuviotauluun 3,5 mm hauleilla varustetulla metsästyspatruunalla: Ei oikein onnistu. Haulien pitäisi myös upota 22 mm:n syvyydelle sanomalehtinippuun tappokriteerin täyttämiseksi: Onnistuu vieläkin huonommin. Osta/ lataa siis patruunoita tarkoituksenmukaisilla luodeilla tai täytteillä!

"Maantieteelliselle sijainnillemme emme voi mitään", totesi jo J.K. Paasikivi. Suomessa ei siksikään saisi olla mitään aseita rajoittavia lakeja, vaan perustuslaillinen oikeus aseiden rajoittamattomaan hallussapitoon. Rikoslaissa tulisi myös olla pykälä, että: "Se, joka rajoittaa aseiden tahi asetarvikkeiden vapaata kantamista, hallussapitoa, kauppaa, käyttöä tai valmistusta, on tuomittava tästä MAANPETOKSESTA ankarimpaan laissa kulloinkin säädettyyn rangaistukseen. (Kriisiaikoina, tai niiden uhatessa, kuolemaan!). Yritys, ja maanpetoksen suosiminenkin, on rangaistava". Osaamme mekin lakeja laatia, eivätkä vain hoplofoobikot.

"Jokaisella ihmisellä on oikeus elämään", kuuluu ote YK:n ihmisoikeuksien julistuksesta. Käytetty yleisesti propagandana. Korupuhetta. Hugaa. Se, joka aloittaa oikeudettoman hyökkäyksen tahi tunkeutuun väkivalloin yksityiseen tilaan, on tietoisesti luopunut oikeudestaan elämään. Onhan IHMISEN henkilökohtainen koskemattomuus (sekä myös omaisuuden koskemattomuus) tärkeämpää kuin RIKOLLISEN henki: Jos lainsuoja on kaikilla, kaikissa tilanteissa, sitä ei ole tosiasiallisesti kenelläkään!

Kumpiko suojelee enemmän kansalaista; poliisi vaiko 9 mm pistooli? Poliisit tulevat hälyytyksestä, eivätkä tapahtuvan rikoksen alkamisesta. Poliisien tuloon saattaa kulua tuntejakin maamme syrjäseuduilla: Savumerkeilläkö virkavalta hälyytetään, jos puhelinta tai kännykkää ei ole, tai jos tapsit on katkaistu ja kännykkä varastettu? Pistooli, mukana kannettuna tai ulottuvilla pidettynä, on 1,5 sekunnissa valmiina. Päättele itse!

Kaikki aserajoituksien kannattajat vaativat suojaa rikollisia vastaan... Juuri sitä suojaa antaisivat ampuma-aseet ja taito käyttää niitä. Oikeastaan paraskaan taito ei yksin riitä, vaan pitää olla myös psyykkinen VALMIUS käyttää aseita. Siihen pitäisi rohkaista kaikissa tiedotusvälineissä, samalla aktiivisuudella, jolla se nykyisin niiden välityksellä tuomitaan, vaikka Suomen kansan suuri enemmistö hyväksyy aseellisen puolustautumisen; tulkoonpa hyökkääjä rajojemme ulkopuolelta, tai niiden sisäpuolelta yksityisiä kansalaisia tai heidän laillista elinkeinon harjoittamistaan vastaan.

Rikoslaissa esiintyy sanamuoto "oikeudeton hyökkäys", joka teoriassa mahdollistaa hätävarjelun. Omasta mielestäni MIKÄÄN hyökkäys ei ole oikeutettu, joten jokaisella kansalaisella on oltava oikeus puolustautumiseen, ja siihen tarvittavan välineistön rajoittamattomaan hallussapitoon, sekä tuon välineistön käyttöön harjoittautumiseen.

PTK 1009MM

http://guns.connect.fi/gow/ruutiset10.html
 
Noilta vuosituhannen vaihteen ajoilta muistan erään PTK:n kirjoituksen, joka oli näin jälkeenpäin katsellen pirun tarkka ennustus siitä mitä tuleman pitää. PTK oli tietyllä tapaa huomattavan lahjakas henkilö ja havainnoija. Hän osasi luoda pikkupalikoista kokonaisuuksia ja esittää ne nopeasti ja tarkasti.
 
Ajatukset tuolla linkin takana ovat kyllä hyvin kehittynyttä tajunnanvirtaa, jota ehkä ei koskaan, eikä missään, ylitetä. Tuollainen teksti edistää varmaan jokaisen/aseen omistajan asemaa, kehottaessaan vastustamaan poliisia ja rikollisia.
 
Back
Top