Arvioi mutulla seuraavan Venäjän ja Suomen välisen sodan miestappioita

Quixote

Eversti
Jos Ahvenanmaa tai Gotlanti ovat niiiin hirmu ekana listalla hyökkäyskohteina, niin miksi ne ovat vailla asiallista sotavoimaa? Gotlantiin sijoitettiin hikinen jv-komppania....Ahvenanmaata -turvaa- suomalaismerivoima lähinnä katseella.

Putin saisi hienon propagandavoiton, kun Venäjän sankariarmeija 'vapauttaisi' demilitarisoidun Ahvenanmaan suomalaisten fascistien kansainvälisten sopimusten vastaisesta miehityksestä. Se on ansa.
 

hillhead

Kapteeni
Siis hetkonen... Stridsgrupp Gotland koostuu vaunukomppaniasta ja panssarijääkärikomppaniasta sekä saarella toimii kotivartiokomppania. Siellä mitään "tiedustelijoita" ole. Nyt tarkastaa faktat ennen kuin avaatte suunne.

Kyllä panssarijääkäriltäkin pitäisi tiedustelu hommat sujua ;)

ja muut kohteen suojaukset , mitä tarvitaan harmaanvaiheen joukkojavastaan.
 
Viimeksi muokattu:

hillhead

Kapteeni
Ruotsilla riittää ohjuskapasiteettia ampua vaikka koko saari pinnan alle jos näyttää pahalta :D
 

herra47

Alikersantti
Tuohon Venäjän kalusto / joukkojen määriin semmonen huomio,..
Venäjä on aika pirun iso maa. En uskoisi mitenkään että parhaimpia joukkoja / kalustoa löydään suomea vastaan ainakaan kovin suurissa määrissä.
Aika rohkea veto olis venäjältä laittaa keihäänkärki suomea kaatamaan..
 

tiedotusosasto

Respected Leader
Jos Ahvenanmaa tai Gotlanti ovat niiiin hirmu ekana listalla hyökkäyskohteina, niin miksi ne ovat vailla asiallista sotavoimaa? Gotlantiin sijoitettiin hikinen jv-komppania....Ahvenanmaata -turvaa- suomalaismerivoima lähinnä katseella.

On vaikea keskustella näiden saarien tosiolevasta merkityksestä ennenkuin joku sotatietoviisas avaisi hieman tai mieluummin enemmän Kaliningradin tarjoamista mahdollisuuksista Venäjälle. Kaliningrad tuskin on mikään toimeton umpiperä Itämeren rannalla, kyllä sillä on joku ihan jyvitetty sarkansa sotilastukikohtineen ja satamineen.

No Ruotsi luuli jo sotien olevan ohi. Suomi puolestaan viimesotien hävityssä mentaliteetissa sopi Ahvenanmaan demilitarisoiduksi. Toisaalta Ahvenanmaan puolustaminen veisi melkoisesti voimaa joten ehkä tuon joutaakin vallata. Sittenhän sinne voi lasketella ohjuksia niin Ruotsista kuin Suomestakin jos joku sinne maalitauluksi kerran änkeää. Samalla voi miinoittaa koko saariston ja Ahvenanmaan ympäristön ja seurata kuinka Ahvenanmaan valloittajien huolto uppoaa suomalaisiin rantakiviin. Tiedä vaikka siellä sukellusveneiden miinoitukset jo olisikin paikalla vesillelaskua vaille.

Kalingradista puolestaan voidaan tukkia ilmatorjuntaohjuksin lennot itämerellä mutta Viro, Suomi, Ruotsi ja Tanska puolestaan voivat estää koko itämeren käytön jolloin Kalingrad jää huoltamattomaksi pussinperälle niin kuin jäisi Pietarikin.
 

Talvela

Greatest Leader
Vielä kun miettii millaisia fyysisiä vaatimuksia tuo uudistettu taistelutapa esim. tuo tullessaan, niin tappiot voivat lisääntyä myös taistelijoiden kestokyvyn pettämisen kautta. Ja paljonko on sitten siviilitappiot... riippuu tietysti, missä niitä taisteluita käydään, ehditäänkö/onko resursseja evakuointeihin jne jne.

Tuossa uudessa on se puoli että siinä voidaan rotatoida porukkaa paremmin lepoon, ainakin teoriassa.
 
Top