Aseistautunut hyökkääjä iski koululuokkaan Kuopiossa

Syksy on yksinäisille susille vaikeata aikaa; Petri Gerdt räjähti lokakuussa 2002, Pekka-Eric Auvinen tappoi marraskuussa 2007, Matti Saari syyskuussa 2008 ja nyt tämä toistaiseksi tuntematon hiljainen nörtti lokakuussa 2019.

Kokonaanhan näistä tapahtumista ei koskaan päästä. Kiusaaminen ja syrjiminen milloin minkäkin verukkeen avulla on yleistä nuorisossa, skitsofrenia puhkeaa varhaisessa aikuisiässä ja identiteetin muodostumiselle on tuo nuoren aikuisuuden aika kaikkein tärkein. Silloin jos menee mutkalle elämä, niin se voi olla siinä: päihteiden mukaantulo elämään tai pettymykset tunne-elämän osa-alueilla voivat paisua sellaisiin mittasuhteisiin, mihin ympäröivillä ihmisillä ei ole voimia ja kompetenssia vastata.

Ja silti; vaikka nuorella miehellä olisi ulkoisesti hyvin, niin tänään nähdyn kaltainen lopputulos voi kaikille tulla yllätyksenä.

Mielenkiintoinen havainto ja kontrasti siihen, että itsemurhissa on piikki joskus loppukeväästä-alkukesästä.
 
Hesarin mukaan sairaalaan tuotiin 7 naista ja 2 miestä iältään 15-50 vuotta.

Kun tekijä itse oli miesoletettu niin vain yksi mies on saanut vammoja. Kovasti naisiin näyttää kohdistuneen hänen vihansa. Vai liekö sitten luokan sukupuolijakauma ollut valmiiksi tuollainen.
Ja oletettavasti myös se loukkaantunut poliisi oli mies, eli tämän mukaan kaikki varsinaiset uhrit olisivat olleet naisia.
 
  • Tykkää
Reactions: PSS
Suomessa toimii tämä -poliisipartio- menee sisään ja hoitaa. Monin paikoin maailmalla jäädään odottamaan donitsi huulessa vatikarhua tai nkvd:ta.....

Jäsen @YJT voi varmasti halutessaan valaista, millainen ohje poliisilla näissä on? Eli onko ensimmäinen paikalle tullut partio ilman muuta velvollinen puuttumaan mm. koulussa tms. tapahtuvaan väkivallantekoon vai pitääkö odottaa jostain jotain päätöstä?

On sitä tultu Reinikaisen Suomesta melko pitkälle toisenlaiseen ympäristöön. Poliisi joutuu käyttämään asetta tämän tästä....asettaa paineita myös harjoittelulle.

Itse tapaus on taas näitä ihtiään.


-Huhtabotti
 
Kuten @Merkava tuossa jo totesi, ei lähdetä taktiikoita kovin tarkasti avaamaan. Mutta joo, poliisi ei ole enää pitkään aikaan ollut (pelkästään) se lupsakka kyläpoliisi, vaan viimeiset reilut kymmenen vuotta ollaan menty koko ajan kohti sotilaallisempia taktiikoita ja toimintakykyä, niin taktiikoissa, varusteluissa kuin koulutuksessa.

Mitä olen lööpeistä seurannut, niin aika usein Suomen poliisi pystyy taltuttamaan kohteen niin, ettei kohdetta surmata. Israelin tai Ranskan poliisivoimat yleensä taltuttaa hyökkääjän viidellä ylävartaloon suunnatulla luodilla. Sattuneesta syystä ei sitten päästä kuulustelemaan.

Nyt tämä nörtti taitaa olla tehohoidossa, joten varmaan ihan varpaaseen ei olla ammuttu. Uutisissa mainittiin, että myös poliisi on luokkaantunut; miten tämä mahtoi tapahtua?
 
Tässä kun on alkanut vuotaa tietoja tuosta tekijästä niin samat epäsosiaalisuuden piirteet nostettiin esiin kuin Kauhajoella ja Jokelassakin tapahtuneissa massamurhissa. Tiedettiin taas koulussa ja muuallakin että kyseessä oli syrjäänvetäytyvä tyyppi jolla oli jonkinlaisia mielenterveysongelmia.

Jotenkin kuvittelin että sosiaalipuolikin tuolla koulutasolla olisi ottanut hanakammin otetta tällaisista yksilöistä viime iskujen jäljiltä. Uskoin myös että ihan kylmästi vertaiset eli toiset oppilaat olisivat käyneet kertomassa opettajilleen, kuraattorilleen yms. oudosti käyttäytyvästä kaverista kun kumminkin varautumista tällaisiin tilanteisiin on kai(?) lisätty.

Kai tämä liittyy tähän kansainväliseen ilmiöön, missä yhteiskunnan tilanteesta katkeroituneet nuoret kaverit ilman mainittavia tosimaailman sosiaalisia suhteita koulukiusatun taustalla ryhtyvät kostamaan ympäristölleen kokemiaan vääryyksiä.

Katsotaan mitä lisäinformaatiota alkaa tilanteesta valua.
Meillä on reilu 300 oppilasta peruskoulun yläluokilla ja normaaleja luokkia 12. Jokaisella luokalla on karkeasti arvioiden 1-5 "oudosti käyttäytyvää" tai "syrjäänvetäytyvää" tyyppiä. Osa on "normaaleja", jotka vain ovat individualisteja. Osa on koulun omien tukitoimien piirissä sosiaalisten ja oppimisen ongelmien vuoksi. Osa on sosiaalitoimen piirissä kotiasioiden/terveydellisten syiden vuoksi. Osa on terveydenhoidon piirissä terveydellisten syiden vuoksi. Monen kohdalla yhdistyvät kaikki kolme viimeistä.

Pahimmat tapaukset eivät missään nimessä ole koulukuntoisia, vaan heidän paikkansa olisi hoitolaitoksessa. Kuitenkaan niihin ei pääse, koska paikkoja jonotetaan ja kunnat haluavat säästää. Toinen vaihtoehto on, että huoltajat haraavat viimeiseen saakka vastaan.

Että ei henkilökunta sokeaa ole. Keinoja puuttumiseen tai auttamiseen vain ei yleensä hirveästi ole. Sitä paitsi n. 99% näistä on masentuneita/itsetuhoisia/tms. muuta omaan itseen kohdistuvaa pahoinvointia. Niiden kohdalla sitä vain toivoo, että valo paistaisi joskus noihinkin risukasoihin ja edes jonkinlainen elämänilo löytyisi. Potentiaaliset koulusurmaajat aika harvoin julistavat ilosanomaansa ääneen. Tosin näitäkin on. Tiedän, että muutama vuosi sitten yksi kandidaatti (ei meidän koulullamme) ilmoitti aikeistaan onneksi etukäteen somessa, jolloin kaverit (yllätys, yllätys) informoivat henkilökuntaa, joka esti iskun. Ei päätynyt julkisuuteen.
 
Mitä olen lööpeistä seurannut, niin aika usein Suomen poliisi pystyy taltuttamaan kohteen niin, ettei kohdetta surmata. Israelin tai Ranskan poliisivoimat yleensä taltuttaa hyökkääjän viidellä ylävartaloon suunnatulla luodilla. Sattuneesta syystä ei sitten päästä kuulustelemaan.

Nyt tämä nörtti taitaa olla tehohoidossa, joten varmaan ihan varpaaseen ei olla ammuttu. Uutisissa mainittiin, että myös poliisi on luokkaantunut; miten tämä mahtoi tapahtua?
Jopa naapurimaa Ruotsissa tunnutaan kylvävän lyijyä aika surutta välillä.
 
Miksi poliisilla oli kiire kertoa, että kyseessä on syntyperäinen suomalainen?
 
Varmaan ettei huhut pääse leviämään? Jos tälläisiä tai jotain tämän kaltasia tekoja alkaisi tupsahdella tämäntästä niin varmaa olisi, että yleinen asennekkin muuttuu ja saattaa sitten johtaa vaikka mihin.
Taitaa olla lyhyt muisti? Viimeksi Porvoon tapauksen tiimoilta oli jäätävä huhumylly taas käynnissä.
Eli jos oikeasti kantasuomalainen eikä ns "mauri" tekee väkivaltaisen teon, voidaan tekijän etninen tausta kertoa laillisesti heti?
 
Kyllä tosiasia on se, että näillä harva-alueilla lääkärikopteri on Siunaus isolla s:llä.

Talvella kun kävin Inarissa kattomassa tuttua emäntää, niin tuli paikallisten kanssa puhetta Lapin pelastuslaitoksista.

Just oli turistibussi ajanu 46 turistin kanssa ojaan. Etelän mies kuskina niin ei osannu ajaa talvessa. Onneksi ajovat vastaan tulevan kaistan ylitte ojaan. Auto kaatu lopulta nätisti kuivalle ja tasaselle.

Toisella puolella tietä olisi ollut tosi ruma puotus.

Siinä sitten paikallinen VPK kassaili turistit terveyskeskukseen tarkistukseen. Ja nostivat bussin takas tielle.

Jos olisivat tippuneet sille rumemmalle puolelle. Niin apu olisi ollut 350 km päässä Rollossa.

Valtio tukee Lapin matkailukeskuksia ja turismin kasvua. Sesonkina siellä on monta Mikkeliä tai muutama Porin kaupunki. Mutta poliisin ja pelastuksen infra on tehty muutamalle tuhannelle paikalliselle.

Koska rysähtää isosti, jotta joku muuttuu.
 
Miksi poliisilla oli kiire kertoa, että kyseessä on syntyperäinen suomalainen?
Siksi koska mediaa seuraava kansalainen odottaa eniten sitä viestiä että huudettiinko allahu snackbar vai ei. Sen vastineeksi sopii korostaa että on kantasuomalainen pottunokka jolloin nokkela ymmärtää että ei ole snackbar-tapaus.
.
 
Eli jos oikeasti kantasuomalainen eikä ns "mauri" tekee väkivaltaisen teon, voidaan tekijän etninen tausta kertoa laillisesti heti?

Tuohon en varmaksi osaa vastata. Jos jossakin on tuollainen linja valittu niin ampuvat hyvin sillä itseään jalkaan ja ei ainakaan helpoita tilannetta mitenkään nyt eikä tulevaisuudessa.
 
Back
Top