Aseistautunut hyökkääjä iski koululuokkaan Kuopiossa

Voi olla näinkin.
Olen seuraillut tätä asiaa vuodesta 2014 yleisestä mielenkiinnosta asiaa kohtaan. Nyt tässä kohtaa harmittaa etten ole dokumentoinut havaintojani oikeastaan mitenkään. Nyt voi todeta että olisi ehdottomasti pitänyt.
No, edellä mainitusta syystä joudun vetelemään nyt ulkomuistista ja mutuna. Minusta kuitenkin vaikuttaa että tämä ilmiö tapahtuu selvästi eräänlaisina purskeina. Tarkoitan siis sitä että on aikoja jolloin sopivanlaisiin uutisiin/juttuihin ilmestyy hetkessä se 60 kielteistä kommenttia - ja sitten on aikoja että juttu kuin juttu saa peräänsä vain normaalissa tahdissa tulevaa ja sisällöltään kaikenlaisia kannanottoja tasaisesti sisältäen.
Nyt on minusta menossa taas se vaihe kun on purske menossa.
No, kuten sanoin: harmittaa kun en ole tajunnut dokumentoida näitä mitenkään, joten sen puoleen näkemykseni ei tietenkään ole aukotonta faktaa.

Vähän jotain samanlaista laittanut merkille. Amppareissa on aika helppo seurata ilmiötä. Kaikissa kommenttiosioissa joissa vaaditaan jonkinlainen profiili facebook,instagram tai vastaava. Kun katselee noita erilaisissa uutisissa niin varmasti ne eivät ole olemassa olevia henkilöitä. Mitään selkeää kaavaa tai logiikkaa en kyllä niistä onnistu löytämään miksi juuri se uutinen kiinnostaa.
 
Katos, raivopäissäni muistin tekstin vähän vituralleen. Mites kun näit ton tarran, tuliko mitään mielleyhtymää minusta moukaroimassa tota takalasia säpäleiksi? :ROFLMAO:

Harkitsin avaimen luovaa käyttämistä, mutta arvelin uuden liikerakennuksen edustalla olevan hyvät kamerat ja olin juuri asioinut omalla nimelläni... Haluatko rekisteritunnuksen yksityisviestillä, niin voit käydä yöllä omistajan pihassa tai ovella? :unsure:
 
Viime viikolla oli ilmastonmuutosasiat pinnalla kv. kokouksen jne takia. Eräs aihepiirin uutinen sai noin vartissa peräänsä kymmeniä (noin 60) uutisen sisällön tyrmäävää kommenttia, siinä vaiheessa kommenttiosiossa ei ollut vielä yhtään uutisen sisältöön positiivista kommenttia.

Toinen esimerkkiuutinen koski informaatiosodankäynnistä kertovan kirjan julkaisua. Sama juttu: noin vartissa perään kuutisenkymmentä sekä uutisen sisällön että uutisen aiheena olleen kirjan tyrmäävää kommenttia.

Oletko seurannut samojen uutisten kommenttiosiota myös tunteja myöhemmin?
 
Harkitsin avaimen luovaa käyttämistä, mutta arvelin uuden liikerakennuksen edustalla olevan hyvät kamerat ja olin juuri asioinut omalla nimelläni... Haluatko rekisteritunnuksen yksityisviestillä, niin voit käydä yöllä omistajan pihassa tai ovella? :unsure:

mä luulen että sitä ei saa mitenkään lavastettua vahingoksi.. parkkiksella olisi vielä saanut jotenkin lähes uskottavasti seliteltyä että miten se volvo vahingossa kolhaisi (eli upposi kojelautaan asti) siihen viereiseen autoon.

jään odottamaan vähintään supoa mun oven taakse kun alkaa levitä kiusimistarroihin kohdistuva viharikosaalto
 
Asiaa jo käsiteltiin ketjussa. Tuli vaan mieleen että nämä jos mitkä ovat juuri niitä tapauksia joihinka ryssän maskirovka pyrkii iskemään ns. harmaan vaiheen aikana. Luomaan epäsopua kansalaisten ja viranomaisten välille.
 
Samma här, ja olen myös ollut huomaavinani monenlaisten vaikutustapojen harjoittelua ja toteutusta. Purskeittain, tai ehkä operaatioittain tai harjoitus kerrallaan. Pääosin verkkokesustelussa siis. Kokonaisen foorumin hevonpaskalla, josta ei ota selvää Erkkikään, kyllästämisestä hienovaraisiin totuuden ja valheen sekoittamisiin, henkilöiden antamien lausuntojen ja erilaisten sopimusten vääristeltyihin tai tarkoitushakuisiin lainauksiin, tiettyjen keskustelunaiheiden painottamisiin(esim. RT uutisoi yhteiskunnallisista epäkohdista muttei oikeastaan mistään muusta) ym.
Kuopion tapahtumien twittervirrassa otti silmään nopeasti ja runsaasti uutisoivat venäläiset toimijat ja epämääräiset ulkolaiset uutisoijat.
 
Opettajille ja koulunkäyntiavustajille kaasusumutin taskuun? Rehtorille ja muutamalle opettajalle jotain raskaampaa? Pitäisikö kouluissa olla -turvallisuusryhmä-, joka saa muutakin koulutusta kuin että pankaa ovi lukkoon? En lähde ehdottamaan kyllä, vähemmästäkin saa OAJn satraapit hyppimään seinille.
Ei ikinä sumuttimia tai muita vastaavia opettajille tai koulunkäynninohjaajille. Menee ehkä noin kolme minuuttia niiden jakamisesta, kun ensimmäinen vittu-Marko ja näsäviisasteleva teinityttö saa sumuttimesta naamalleen. Joku voimankäytön koulutus on samasta syystä mahdoton. Samoin siksi, että mikäli näistä asioista puhutaan, puoli opettajainhuonetta hyperventiloi seuraavan kaksi kuukautta ja soittaa pommiryhmän kolmesti päivässä koululle, koska ruokavälitunnilla näkyi käytävällä reppu (niitä on joka välitunti käytävällä satoja). Kokemusta on.

Turvallisuusryhmä ja turvallisuusvastaava tulee olla jokaisessa koulussa. Niiden tulee varautua tilanteisiin. Mutta se tarkoittaa suunnitelmia ongelmatilanteiden varalle, sekä niistä tiedottamista ja ohjeistamista opettajakunnalle. Rehellisesti sanottuna tämä ei toimi läheskään kaikissa kouluissa, mutta ehkä joskus... Lukittautuminen ja poistuminen on oikeastaan ne ainoat vaihtoehdot, mitä reaalimaailmassa opettajakunnan voi ajatella kykenevän toteuttamaan.

Ja ennen kuin kukaan ehtii räkyttämään, niin olen katsonut sekä teräaseita että ampuma-asetta ns. väärästä päästä aiemmin, enkä ole niitä pahemmin jännittänyt. Mutta tiedän, että osa porukasta menee lukkoon jo pelkästä sähkökatkosta kesken koulupäivän. Annapa niille sitten voimankäytön välineitä... Se ei oikein ole sitä meidän työnkuvaa tai niitä perusteita, millä porukkaa rekrytään.

Eikä niitä kouluisäntiäkään pahemmin enää ole. Meilläkin niillä on useampia kouluja / kärsä ja taisivatpa juuri saada kenkää, kun vissiin huoltohommat kilpailutetaan.
 
Etälamauttimet opettajille. Päivät sujuis rauhallisemmin kun puolet vittupääpaviaaneista olis oppitunnit tajuttomia.

mä olisin joskus duunissa kaivannu sellaista. En siksi että olisin yhen ensimmäistäkään teiniä pelännyt, vaan ne nuorisotiloihin änkeävät nitkut ja riitaa haastavat känniääliöt oli toisinaan aika kuumottelevia pienikokoisen naisen näkökulmasta. Kerran jouduin soittaa partion kun huoltoyhtiön tsilari meinas tulla päälle enkä saanu sitä raivopäistä talkkaria pihalle..
 
Eli jos oikeasti kantasuomalainen eikä ns "mauri" tekee väkivaltaisen teon, voidaan tekijän etninen tausta kertoa laillisesti heti?

Porvoon tapauksessa epäillyt tekijät oli karkuteillä, Kuopion tapauksessa ukko kopattiin kesken teon. En kommentoi Poliisin puolesta heidän tekemisiään, toin esille yhden näkökulman asiaan.
 
...jollain on intressi saada kansa jaettua leireihin. Eli että emme ole yksi kansa, vaan tarkoituksella pirstaloitu porukka.
Niin Suomi, kuin etenkin EU, on jatkuvasti tuollaisen informaatiovaikuttamisen alla. "Joku" ymmärtää maskirovkan arvon ja tekee kaikkensa auttaakseen strategisia tavoitteitaan informaatiosodan avulla koska kynnet ei riitä oikeaan kineettiseen vaikuttamiseen siinä mittakaavassa mitä annetaan ymmärtää. En nimeä mitään maata, koska sille ei ole mitään tarvetta. Jokainen joka ymmärtää oman poteronlaidan ulkopuolelle ymmärtää ilmankin.
 
Oppilaitosturvallisuuden parantamiseksi kouluissa tulisi olla aina paikalla voimankäyttövälinein varustettu vartija tai järjestyksenvalvoja. Nykyisin monissa kouluissa on vain kouluisäntä tai vahtimestari, joilla ei ole mitään kättä pidempää vaaratilanteiden varalla. Laki ei ole esteenä, vain raha.

Voi kuule. Helsingissä on monessa oppilaitoksessa nimenomaan vartija. Siis kaupungin monialayritys Palmian palkkalistoilla oleva ihan oikea vartija, sana on printattu myös asusteisiin. Varustus on tosin niinkin sotaisa kuin pikeepaita ja reisitaskuhousut...

Aikaisemmin piirivartija kävi muutaman kerran päivässä tarkastamassa tilat ja pönöttämässä aulassa. Tavallaan koomista, kun parikymppinen jannu seisoo asennossa haalari päällä varustevyö täynnä voimankäyttövälineitä, mutta ehkä kuitenkin uskottavampaa ja kustannustehokkaampaa kuin nelikymppinen kaljamaha tallustelemassa ympäriinsä ja juomassa kahvia opettajanhuoneessa ilman kosketuspintaa oppilaisiin...

En ihan äkkiseltään niele ajatusta, että suomalaisissa oppilaitoksissa olisi suuri tarve järjestyksen ylläpitämiseen keskittyvän henkilöstön palkkaamiselle. En niin kauan, kun opetustyöhönkään ei meinaa riittää resurssit. Sitä paitsi yksityisen sektorin toimijoiden palkkaamiseen käytetty yhteinen raha on yleisesti ottaen hyvin epätehokkaasti käytetty. Vartija ei lähde kohteestaan yhtään mihinkään, vaikka parin korttelin päässä tapahtuisi mitä, vartija odottaa sitä kuukauden ainoaa graffitia tai tappelua omassa kohteessaan. Kun Suomessa nyt kuitenkin on pari tuhatta peruskoulua sekä lukiot ja ammattikoulut päälle, niin näkisin mieluummin vaikkapa 1500 poliisia lisää kuin vartijan jokaisessa oppilaitoksessa...

Opettajille ja koulunkäyntiavustajille kaasusumutin taskuun? Rehtorille ja muutamalle opettajalle jotain raskaampaa? Pitäisikö kouluissa olla -turvallisuusryhmä-, joka saa muutakin koulutusta kuin että pankaa ovi lukkoon? En lähde ehdottamaan kyllä, vähemmästäkin saa OAJn satraapit hyppimään seinille.

Opetushenkilöstön sijaan asiaa suvaitsisi pohtia laajemminkin. Monessa Euroopan maassa kaasusumuttimen saa ilman mitään lupia vaikkapa huoltoasemalta. Niitä myös tulee Suomeen kaiken aikaa Baltiasta, Venäjältä, Saksasta jne. - siis nimenomaan niiden toimesta, joilla ei ole mitään menetettävää, vaikka jäisivätkin kiinni.

Missään tapauksessa ei pitäisi olla estettä myöntää lupaa jokaiselle edes puoliksi täyspäiselle hakijalle. No, tässä maassa sekään ei tietenkään käy, vaan hakijan pitää toimittaa työnantajan todistusta ja selitellä tarvettaan vuolaasti, ja sittenkin luvan tippuminen on vähintäänkin epävarmaa, jos työ ei ole turvallisuusalalla.
 
Ei ikinä sumuttimia tai muita vastaavia opettajille tai koulunkäynninohjaajille. Menee ehkä noin kolme minuuttia niiden jakamisesta, kun ensimmäinen vittu-Marko ja näsäviisasteleva teinityttö saa sumuttimesta naamalleen. Joku voimankäytön koulutus on samasta syystä mahdoton. Samoin siksi, että mikäli näistä asioista puhutaan, puoli opettajainhuonetta hyperventiloi seuraavan kaksi kuukautta ja soittaa pommiryhmän kolmesti päivässä koululle, koska ruokavälitunnilla näkyi käytävällä reppu (niitä on joka välitunti käytävällä satoja). Kokemusta on.

Turvallisuusryhmä ja turvallisuusvastaava tulee olla jokaisessa koulussa. Niiden tulee varautua tilanteisiin. Mutta se tarkoittaa suunnitelmia ongelmatilanteiden varalle, sekä niistä tiedottamista ja ohjeistamista opettajakunnalle. Rehellisesti sanottuna tämä ei toimi läheskään kaikissa kouluissa, mutta ehkä joskus... Lukittautuminen ja poistuminen on oikeastaan ne ainoat vaihtoehdot, mitä reaalimaailmassa opettajakunnan voi ajatella kykenevän toteuttamaan.

Ja ennen kuin kukaan ehtii räkyttämään, niin olen katsonut sekä teräaseita että ampuma-asetta ns. väärästä päästä aiemmin, enkä ole niitä pahemmin jännittänyt. Mutta tiedän, että osa porukasta menee lukkoon jo pelkästä sähkökatkosta kesken koulupäivän. Annapa niille sitten voimankäytön välineitä... Se ei oikein ole sitä meidän työnkuvaa tai niitä perusteita, millä porukkaa rekrytään.

Eikä niitä kouluisäntiäkään pahemmin enää ole. Meilläkin niillä on useampia kouluja / kärsä ja taisivatpa juuri saada kenkää, kun vissiin huoltohommat kilpailutetaan.
Jeps, suurin osa OAJ-väestä on sitä kansamme älykästä, mutta herkempää osaa. Perhepiirissä useampi opetusalan ammattilainen ja en todellakaan näe heitä ratkaisevana "lammaskoirana jos oikea susi uhkaa laumaa". Heidän tulee olla herkkiä koska se työn perusvaatimus jotta voi haistella mikä sitä ryhmän syrjäytyneintä "keijoannikkia" tänään pännii. Se ihminen joka lähtee ratkaisemaan eskaloitunutta väkivaltatilannetta ei ole yleensä tuosta ryhmästä. Heillä on jo nyt kykyjään vastaava, joskus jopa liian suuri, vastuu lapsista. Fyysistä, jopa aseellista vaikuttamista, ei mielestäni tuolle ammattiryhmälle ole mielekästä ajatella. Liian pitkä tie jotta saataisiin suorituskyky joka käyttökelpoinen aidosti. Edelläoleva toki vain mielipide, mutta melko valveutunut sellainen.
 
Mutta eihän herkkyys ja tarvittaessa valmis väkivaltaan ole poissulkevia ominaisuuksia. Kyse on vain koulutuksesta.
 
Mutta eihän herkkyys ja tarvittaessa valmis väkivaltaan ole poissulkevia ominaisuuksia. Kyse on vain koulutuksesta.
Periaatteessa olet ihan oikeassa. Realisti punnitsee koulutuksen määrän vs iskujen tiheyden vs saavutetun suorituskyvyn ja toteaa ettei kanna tuhlata resursseja. Tämä siis mielipide, mutta ihan mietitty sellainen kuitenkin.
 
Pitkään miettinyt ,että onkohan ne kovasti haukutut kiusaajat tehnyt ikinä koulusurmia.

Ovat. Tosin ryhmien välillä on suurta päällekkäisyyttä, moni kiusaaja on myös kiusattu. Että mihin ryhmään tekijä siinä sitten lasketaan? Senkö mukaan, kummalta puolelta ensimmäiset kiusaamiskokemukset ovat? Valitettavasti tuollaista tietoa on hyvin harvoin saatavilla. Ja jos ajatellaan kiusaamista eräänlaisena jatkumona, niin voi kai tappamistakin pitää äärimmäisenä kiusaamisen muotona?

Many school shooters bullied people.
The fact that school shooters often bully others is rarely attended to, but approximately 54% of the perpetrators harassed, intimidated, threatened, or assaulted people prior to their attacks. The rate at which they did so, however, varied across the three types of shooters.

 
Jeps, suurin osa OAJ-väestä on sitä kansamme älykästä, mutta herkempää osaa. Perhepiirissä useampi opetusalan ammattilainen ja en todellakaan näe heitä ratkaisevana "lammaskoirana jos oikea susi uhkaa laumaa". Heidän tulee olla herkkiä koska se työn perusvaatimus jotta voi haistella mikä sitä ryhmän syrjäytyneintä "keijoannikkia" tänään pännii. Se ihminen joka lähtee ratkaisemaan eskaloitunutta väkivaltatilannetta ei ole yleensä tuosta ryhmästä. Heillä on jo nyt kykyjään vastaava, joskus jopa liian suuri, vastuu lapsista. Fyysistä, jopa aseellista vaikuttamista, ei mielestäni tuolle ammattiryhmälle ole mielekästä ajatella. Liian pitkä tie jotta saataisiin suorituskyky joka käyttökelpoinen aidosti. Edelläoleva toki vain mielipide, mutta melko valveutunut sellainen.
Olen kyllä eri mieltä. Lähipiirissä on opettaja joka on herkempikuin lammas mutta tarvittaessa löytää itsestään sen leijonaemon. Ei herkkyys todellakaan sulje pois kovuutta.
Toki nyt puhutaan vanhanmallin maatilan tyttärestä joka itki aina kun lähti elukoita teuraaksi, mutta sitä pontevammin hoiti seuraavia.
 
Back
Top