Huhta
Greatest Leader
Niin no, onhan se nyt ihan fakta, että se kulutusosien vaihto tulee eteen jollain kilometrimäärällä ja kun otos on riittävän suuri, niin voidaan todeta, että vaikka laturi jossain automallissa kestää yleensä 250-350 tkm. Se, että jarruremontti tulee aiheelliseksi toisessa etukulmassa tarkoittaa yleensä sitä, ettei toinenkaan nurkka enää kauaa kestä, jolloin ne yleensä kannattaa vaihtaa kumpikin samaan aikaan. Esim. ajovalopolttimoissa laatu on joskus niin tasaista, että samaan aikaan usitit polttimot hajavat viikon sisällä toisistaan.
Lopulta kaikki osat ovat kulutusosia. Harmi vain, että ne kestävät kovin eri tavalla eri autoyksilöissä ajotavasta ja ajoympäristöstä riippuen, ja harvempi autonomistaja autoaan uusiksi rakentaa, vaan viat korjataan sitä mukaa kun katsastusmies tai vaimo huomauttaa niistä.
Myyntimiehen mulkunjatke-Mersussa on edelleen originaalit jarrupalat 200 tkm kohdalla ja kaupunkitaksina samassa autossa on jo kolmas tai neljäs palasarja menossa. Huonokuntoisia teitä ajavilla on jouset poikki ja iskunvaimentimet väljähtyneet 100 tkm jälkeen ja toiset ajelevat 300 tkm originaaleilla. Kaupunkiajolla kytkin on loppu 100 tkm jälkeen ja toinen ajaa puoli miljoonaa kilometriä alkuperäisellä. Lopulta alkaa tulla erilaisia ihmevikoja enenevässä määrin, esim. lämmityslaitteen puhallin, jäähdyttimen termostaatti, lasinnostin, anturi konehuoneessa tai jarrujärjestelmässä, vuotavat kumitiivisteet, hapertuvat jarruputket, huonosti toimivat mankan nappulat...
Pikantin lisämausteen antaa vielä se, että useamman sata tuhatta ajettua autoa harvoin myydään täydellisellä merkkihuoltohistorialla eli käytännössä sinne on laitettu vaihtelevanlaatuisia varaosia Fixuksella tai itse Motonetistä hakien. Näiden tarvikeosien kesto voi sitten olla mitä hyvänsä alkuperäistä paremmasta täysin surkeaan. Huoletonta autoa, johon kulutusosat on vaihdettu, ei oikeastaan ole olemassa.