Avaruus

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Juke
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Yritin itse katsoa ton aseman kohtaloa.
Löysin tälläisen. Lopussa tuli vähän sellainen kohokohta.


NASA CHIEF ANNOUNCES A 2028 EXPIRATION DATE FOR THE ISS: "IT IS INEVITABLE"​


https://www.inverse.com/article/158...-expiration-date-for-the-iss-it-is-inevitable


"Scrapping the ISS for parts, while freeing the galaxy from space junk, would also help NASA support other fledgling international space programs — which Bolden said is something that NASA is working toward. Future Nigerian spacecrafts could very well be built with reused ISS parts."
Haha! Mä luulen että reserviläisveli @Bwana :lla on omat näkemyksensä noista supermaanosan avaruus-projekteista.. :cool: !

We can call them Afronauts... African star voyagers!

Afronautit
... ite asiassa toi naurattaa itseänikin! Tunkekaa ne dread locksit sinne kypärän sisään, yön miehet! Ja rivakasti sittenkin, hiilisäkit!


Mutta oli mulla jotain asiaakin: tämä on katsomisen arvoinen video

 
Viimeksi muokattu:
Toveri Yoweri Kaguta Museveni tokaisi edellisessä vaalikampanjassaan että "Ugandan tulee mennä kuuhun jotta voidaan vahtia mitä jenkit avaruudessa puuhaavat."

Noin oikeasti: On sieltä jokunen maa sateliitin laukaissut yksivaiheisilla raketeilla. Että ei se enää ihan tätä ole:
 
Niin, tuo 300 miljoonaa on alakanttiin laskettu. Auringon kaltaisista tähdistä jopa 40-90 prosentilla voisi olla maankaltaisia planeettoja. Tuo 300 000 000 on laskettu seitsemän prosentin mukaan.
 
Numerot ovat todella suuria, jos arvioidaan mahdollisten (ekso)planeettojen määrää.
Jo 2013 tehtiin laskelmia, että Linnunradassa voisi olla jopa 11 miljardia lupaavaa, maankaltaista kandidaattia.
Kuitenkin jollain tavalla realistisesti saavutettavalla etäisyydellä on vain pieni osa.
Oma arvioni on, että kohteen pitää olla enintään muutaman kymmenen valovuoden etäisyydellä, jotta voisimme sen jossain kuviteltavissa olevassa tulevaisuudessa tavoittaa.
Tietysti jos mennään scifi-puolelle, niin "markkinat" ovat aivan toista luokkaa.
 
Tuossa artikkelissa kerrotaan että 30 valovuoden säteellä Maasta olisi (laskennallisesti) noin neljä maankaltaista planeettaa.

Se on sitten eri asia, koska ihminen pystyy matkustamaan edes lähimpään tähtijärjestelmään - jos koskaan. Mutta toisaalta, sitten kun tuollainen muutaman valovuoden matka on mahdollinen, voi olla että sillä ei ole käytännön eroa, onko matkaa 4 vai 400 valovuotta.
 
Vaikka se ei ole millään tavalla realistista niin onhan se silti jännä ajatella, että nykytiedon perusteella tietyssä vaiheessa syntyvät siviilsaatiot ei tule näkemään kuin oman paikallisen ryhmänsä (meidän tapauksessa Linnunrata & Andromeda ja vähän muita). Lopulta kaikki kappaleet karkaa toisistaan universumin laajentumisen myötä. Tulee yksinäinen olo kun naapurissa ei paista valo. https://fi.wikipedia.org/wiki/Paikallinen_ryhmä

Sinänsä onnelliseen aikaan ollaan kuvioissa, että nähdään ympärillä niin paljon havainnoitavaa. Maailmankaikkeuden historia on vielä kohtuullisen helposti luettavissa.
 
Viimeksi muokattu:
Tietysti jos mennään scifi-puolelle, niin "markkinat" ovat aivan toista luokkaa.
Oma lemppariscifini Warhammer 40000:n Imperium of Man on aika lailla toista luokkaa; asutettuja planeettoja on miljoonia, ja keskimääräinen asutettu planeetta on väestöltään suurin piirtein v. 2020 Maapallon luokkaa. Väkirikkaimmilla planeetoilla on satoja tai tuhansia miljardeja asukkaita.

Ja kun tällaisesta populasta lähtee värväämään asevelvollisuudella armeijaa, on se aika eri luokan näpertelyä kuin v. 2020 Maapallon armeijoissa. Ja jos oikeassa elämässä on valoa nopeamman matkustuksen keksineitä alieneita samalla skaalalla galaksiin levittäytyneenä, siinä voi miettiä mitä yksi miltei kahdeksanmiljardinen ihmiskunta jollakin muutamalla kymmenellä miljoonalla sotilaallaan tekemään alieneitq vastaan, jotka pystyisivät varmaankin helposti tuomaan tänne heille pienen satojen miljoonien kokoisen armeijan.
 
Epäreilu vertailu siinä mielessä, että toinen tuote edustaa 1960-luvun huipputeknologiaa, toinen 2020-lukua - mutta olisihan siinä välissäkin jotain voinut tehdä....Kiina varmasti kehittänee oman "Crew Dragoninsa" pikaisella aikataulullla, Venäjällä sitten retrotekniikkaa vaikka konsepteja on toki ollut 1980-luvulta lähtien. Rahat pitää käyttää datsoihin.



9eqfnz9rkd151.png
 
Bond-filmistäkin tuttu, purkutuomion jo saanut Arecibon radioteleskooppi on romahtanut.




Tästähän on aikaa TODELLA paljon kuin tämä tapahtui. Kuukausia useampi vähintään jo. Vai onko uusiks romahtanut ? Ainakii vauriot näyttävät samalta edelleen. Ainakii heti tapahtuman jälkeen heillä oli tarkoituksena korjata rakennelma ja jatkaa tutkimuksia. Toivotaan näin et onnistunut jatkamaan kun ei näitä tietynlaisia laitteita liikaa maassa taida kummiskaan olla
 
Back
Top