Bannit ja varoitukset

Minkäs takia @Mustaruuti sai banaania ja oikein Röllikän työkalut? Viimeisimmissä > 20 kirjoituksessa ei ole ollut mitään provosoivaa, päinvastoin hyvinkin asiapitoista keskustelua!
 
Olisiko tällä viime viikon keskustelulla ollu osuutta asiaan. Ainakin jatkuvasti vilkasta keskustelua ylläpitäny tykistölanka on enää siihen kirjoittaneiden saavutettavissa.
Ettei jäädä "wikipedia-ymmärryksen tasolle", niin voitko vielä selvittää foorumilaisille, mitä ovat ne aerodynaamiset voimat, miksi se lentää kärki ylhäällä?
Kun koettaa pitää vastaukset lyhyina ei niitä voi kovin laajasti perustella ja joskus tulee jopa vähän oikaistua. Kun sitten joku kysyy ja täydennän perusteluita riittävän detaljitarkoiksi saattaa syntyä keskustelua, joka ei forumin normiseuraajaa lainkaan kiinnosta. Tälläkin uhalla:
Tästä merkityksettömästä detaljista sitten syntyi kaksi sivua keskustelua. Sitä kävivät kirjoittajat, joilla ei ollut mitään tietoa itse aiheesta (siis tykistön ballistiikasta). Ja lopputulema oli että ammus lentää kun lentääkin kärki ylhäällä. Ammattimiehet kyllä yritti varoittaakin:
Vasaran heittäminen ja tykistön kranaatin ampuminen ovat kovin eri asioita, siksi vasara käyttäytyy lentäessään eri tavalla kuin tykistön kranaatti. Näiden kahden asian vertaaminen on luonnollisestikin turhaa koska järkeilemällä asia ei selviä. Kyseessä on sama asia joka tekee asfaltinkeittäjästä sopimattoman talousryhmään.
Kauan sitten opiskelluista asioista onnistuin muistamaan ihan oikein sen että kranaatti lentää kärki ylhäällä. Jos tähän olis kaikki tyytyny niin eipä olis tarvittu pari sivua lisäselvityksiä.
Tämäkään ei vielä riittänyt vaan näiden mielipiteiden jälkeen syntyi kaksi ja puoli sivua pääosin asiaan kuulumatonta viisastelua. Ja toinen jo mainittu asia ettei enää ole mielenkiintoista Tykistö-lankaa.
 
Olisiko tällä viime viikon keskustelulla ollu osuutta asiaan. Ainakin jatkuvasti vilkasta keskustelua ylläpitäny tykistölanka on enää siihen kirjoittaneiden saavutettavissa.


Tästä merkityksettömästä detaljista sitten syntyi kaksi sivua keskustelua. Sitä kävivät kirjoittajat, joilla ei ollut mitään tietoa itse aiheesta (siis tykistön ballistiikasta). Ja lopputulema oli että ammus lentää kun lentääkin kärki ylhäällä. Ammattimiehet kyllä yritti varoittaakin:


Tämäkään ei vielä riittänyt vaan näiden mielipiteiden jälkeen syntyi kaksi ja puoli sivua pääosin asiaan kuulumatonta viisastelua. Ja toinen jo mainittu asia ettei enää ole mielenkiintoista Tykistö-lankaa.
Tässä on Mustaruudin viimeisimpiä näkyviä kommentteja tykistölangasta. Ei nämä minusta banaaniin johtavia ole. Toinen juttu on, jos tämän jälkeen on ollut ylimääräistä keskustelua, joka on jo poistetu. Ja kyllä Tykistö-lanka on edelleen olemassa.
Painovoima ei tässä tee muuta kuin vetää kranaattia alaspäin.

Kuten @fyysikko tuossa toisti, pyörivän ja ei-pyörivän kappaleen aerodynamiikka on täysin erilaista. Vähän kuin vesi sulassa tai jää-olomuodossa.

Esim. tämä varmaan auttaa foorumilaisia ymmärtämään, miksi kärki on ylhäällä. Tuo on liioiteltu esimerkki (over-spin-stabilisation) eikä siis tykillä toimi noin rajusti, mutta helpompi nähdä tuosta.


Katso liite: 32886
Ilmeisesti porukalla on vaikeuksia uskoa, että pyörivän kappaleen aerodynamiikka on täysin erilainen? Tämä on jännä, koska ampumisen harrastajia foorumilla kuitenkin varmasti on.

Tässä yksi käytännön esimerkki. Ei viitsinyt tähän aikaisemmin tarttua, kun se olisi siinä vaiheessa vain sekoittanut asioita.



Pyörimisliikkeen takia - kyllä lentää juuri niin.

Selkeyden vuoksi vielä. Tykin kranaatti kiertää siis radallaan sivuun, kranaatinheittimen ammus ja se legendaarinen taivaalle ammuttu Leopardin alikalitikka eivät.

Olettaisin, että pyörimisliikeen eri vaikutusten huomioinnin takia tykistön ballistiikka on X^2 vaikeusasteeltaan suhteessa kranaatinheittimistön ballistiikkaan. Toki lisäksi pidemmät ampumamatkat jne tuovat lisää haasteita tykistölle.
 
Kun kyseessä on viikonloppuyönä lävähtänyt banni, on syynä yleensä EU. Taisi tässä tapauksessa olla Brexitin onnistumisen ja järkevyyden analysointi.
 
Kun kyseessä on viikonloppuyönä lävähtänyt banni, on syynä yleensä EU. Taisi tässä tapauksessa olla Brexitin onnistumisen ja järkevyyden analysointi.

No ei sielläkään kyllä mitään ihmeellistä näy. Onhan bänni saattanut tulla jostain privasta tai poistetusta viestistä, mutta siinä tapauksessa toivoisi vähän kommunikointia ylläpidolta. Foorumin ylläpitäjä(t) toki päättää millä säännöin mennään mutta jos bännien syitä ei kerrota niin kirjoittajien on vaikea päätellä mikä on sallittua ja mikä ei.
ISIS-ketjussa joku aika sitten heitettiin ilmoille tappouhkaus mutta sille moderaattorit ei korvaansa väräyttäneet joten sellainen puhe on kai sitten ok??
 
TomTom onkin luonut melko aktiivisen niche-aihealueen palstan. Käyttäjiä on reilusti yli 3000 (jossa toki riittää alttereita) ja viestejä tehtaillaan sellaiset pari sataa päivässä tasasen vauhdin tahdilla. Rekisteröityneiden käyttäjien lisäksi palstaa lukee moni keskusteluihin osallistumaton, mutta sehän on yleistä foorumeilla, että pieni "ydinjoukko" tuottaa merkittävän osan sisällöstä. Sen kyllä huomaa, ettei innostavia maanpuolustusaiheisia uutisia tule kovin usein, sillä samat läpät sergeistä, merimiinoista ja karttaruutupommeista toistuu vähän väliä. Ei se mitään, kansa näyttää viihtyvän.

Mustaruudilla oli oma keskustelutyylinsä, jossa ajoittain esiintyi autistisia piirteitä, mutta monesti Mustaruudin viestejä oli ilo lukea. Usein niissä viesteissä pyrittiin selvittämään faktat ja ne pääsääntöisesti oli suhteellisen kylmänviileitä analyysejä, mikä on hyvä, vaikka tietysti välillä niistäkin kävi tunteenpalo läpi. Vaatimaton mielipiteeni on, että röllikkä-tagi on unwarranted ja banni oli virhe. Ylläpito tietysti asiasta päättää, ja koska tämä on ylläpidon oma lauta ei minun ulinalla ole siihen mitään merkitystä.

Edit. Palstalla kyllä on eräs lapsellinen poliittinen agitaattori, jonka menoa olisi syytä suitsia, mutta TomTom on varmasti tästä tietoinen. Ei siitä sen enempää.
 
Viimeksi muokattu:
Eipä näy ylläpitäjää kommentoimassa asiaa, "ilmastopsykoosi" tuntuu kiinnostavan enemmän.

Sääli että taas kerran yksi juuri maanpuolustusaiheisiin perehtynyt ja foorumille pitkään asiallisesti kommentoinut keskustelija saa banaania syystä, joka ilmeisesti näyttää taas kerran olevan se, ettei jaa ylläpitäjän maailmankuvaa ilmastonmuutoksen, EU:n, pakolaisten jne. jne. suhteen. Moni muukin pitkäaikainen keskustelija on jättänyt foorumin vaikka ei ole banaaneja saanutkaan, syytä voi arvailla.

Olisikohan aika nimetä tämä foorumi uudestaan, tuntuu että maanpuolustus on aika kaukana tästä agendasta.
 
Sen kyllä huomaa, ettei innostavia maanpuolustusaiheisia uutisia tule kovin usein, sillä samat läpät sergeistä, merimiinoista ja karttaruutupommeista toistuu vähän väliä.

Tätä -puutetta- ei moderointi kyllä voi poistaa. Jos mp-aiheisia keskusteluja halutaan lisää, niitä pitää kirjoittaa ja käydä. Ei niitä voi tilata kaupan hyllyltä tai postimyynnistä Kiinasta. Me wanhat jäsenet olemme tietyllä tapaa jo tyhjentäneet pajatsomme tänne mp-aiheiden osalta, rautaisen nuorison ja uudempien jäsenten voimakas esiinmarssi on toivottavaa.
 
Joo, kyllä keskustelu on nimenomaan vuorovaikutteista. Ei muuta kuin synnyttämään keskustelua. Helppoja tapoja ovat esimerkiksi uutisten linkittäminen, toisten kirjoitusten (tai niiden uutisten) kommentointi, ja kysymysten esittäminen.
 
@baikal ja @YJT Alkaa mennä offtopiciksi, mutta minulla ei ole mitään erityistä tarvetta tai halua luoda mp-aiheista keskustelua saatika vaatia moderointia puuttumaan karttaruutupommijuttuihin. Tämä siltä varalta, jos jostain kumman syystä saitte sellaisen käsityksen. Jos aktiivisuuteni palstalla muuttuu, niin se on kyllä laskevaan suuntaan. :)
 
  • Tykkää
Reactions: PSS
Kumma jos ei maanpuolustuksellisella foorumilla löydy ajankohtaisia aiheita kun esim vapaaehtoisen maanpuolustuksen koko kuva on nyt suuressa myllerryksessä. Näkisin että uusien aiheiden syntyminen olisi nimenomaan ressuosastolla. Tai vähintäänkin olevat otsikot saavat uutta sisältöä.
.
 
Jos modet lukitsette ketjun, voisitteko vaivautua edes kertomaan miksi suljitte sen sen sijaan että suljette sen hiljaa ja itse ihmettelen että miksi ei kukaan ole vastannut?
Jos löytää syyn lukita ketju, ei maksa kovin suurta aikaa ja vaivaa ennen lukitsemista kertoa syyn toiminnalle.

Ihme meininkiä.
 
Back
Top