Bidenin hallinto ja siitä keskustelua. Kuinka suunta muuttuu?

Kyllähän mies saa aikaiseksi, jos asia on lähellä sydäntä, kuten laittomat maahantulijat.

Nyt lakkautti ICEn operaatio talonin, jonka tarkoituksena olisi etsiä maassa laittomasti olevia seksuaalirikollisia.


"Missouri Attorney General Eric Schmitt has led a coalition of 18 states in urging President Biden, Department of Homeland Security Secretary Mayorkas, and Immigration and Customs Enforcement Acting Director Johnson, to reverse the Biden Administration’s last-minute cancellation of Operation Talon. Operation Talon is a nationwide ICE operation that focuses on removing illegally present convicted sex offenders from the United States."
https://www.kttn.com/biden-administ...-unlawful-immigrants-convicted-of-sex-crimes/


Florida Attorney General calls on Biden Administration to reinstate Operation Talon, aimed at ending sex trafficking​

https://www.wctv.tv/2021/02/19/flor...ration-talon-aimed-at-ending-sex-trafficking/
 
Viimeksi muokattu:
Minusta kannattaa odotella rauhassa, mutta hengitystä unohtamatta sitä, että mitä Biden-hallinto tekee oikeasti toisin kuin teki Trump-hallinto? Siis tekee, ei niinkään sitä, mitä hän sanoo aikoo mainitsee yrittää tehdä tai jättää tekemättä. Ja siihen tarvitaan vähän aikaa, jotta voidaan nähdä ne käpälien teot.

Biden toi pöytätavat takaisin, mutta entäs se kovan politiikan timanttisin sisältö ja ydin.....minulla on sellainen nokkavainu, ettei Usan politiikka de facto niin hirveästi muutu mihinkään suuntaan. Tavat sanoa ovat jo muuttuneet ja jos se kenelle piisaa, niin siitä vaan.

Mitään turvallisuuspolitiikan toivemakkarakääröä ei kannata vielä rakentaa, aika näyttää senkin.

Kiina, Kiina, Kiina. Siinä on SE Jymyjuttu. Uskallan luulotella, että melkein kaikki muu on sille alisteista mitä tulee politiikkaan. Pidä huivista kii, Tatjaana. Euroopan osa ei ole häävi, jos ei löydetä sitä yhtäjalkaa Usan kanssa vs. Kiina.
Kyllä, juuri noin. Suurvallalla on suurvallan intressit ja ne ei juurikaan muutu vaikka valta vaihtuu. Ei Biden muuta sanomaa siitä, että Euroopan pitää kantaa enemmän vastuuta omasta puolustuksestaan. Itseasiassa Euroopalta odotetaan vahvempaa panosta USA:n tukena Venäjän ja Kiinan pitämiseksi aisoissa. Trump onnistui kömpelöllä toiminnallaan ja olemattomilla ulkopolitiikan taidoillaan rikkomaan USA:n liittolaisuusverkostoa, heikentäen USA:n asemaa. Nyt sitä verkostoa paikataan ammattitaitoisemmalla diplomatialla ja sisäsiistillä käytöksellä, mutta USA:n tuki ei tule Euroopalle ilmaiseksi.
 
USA:n tukena Venäjän ja Kiinan pitämiseksi aisoissa. Trump onnistui kömpelöllä toiminnallaan ja olemattomilla ulkopolitiikan taidoillaan rikkomaan USA:n liittolaisuusverkostoa, heikentäen USA:n asemaa.

Tämä lienee kiistämätön tosiasia. Bidenillä riittää kurottavaa ja saattaa jäädä vielä seuraajallekin. Kiina ja Venäjä hyödynsivät Trumpin "taitoja" huolella.
 
Historian näkökulmasta, pidin Trumpin aikana oikeana sitä, että Euroopan Unioni otti etäisyyttä Yhdysvaltoihin. Koska siellä oleva presidentti mm. moitti eräitä Euroopan valtioita, se vaikutti tervehdyttävästi joihinkin asioihin. On parempi tehdä itse päätöksiä, eikä olla liikaa riippuvaisia USAsta.

Turvallisuspolitiikassa USAn tuki maksaa. Euroopassa olevia joukkoja alettiin supistamaan Trumpin aikana esimerkiksi Saksassa. Historian näkökulmasta pidin asiaa positiivisena. Saksa sai siitä aikaisemmin taloudellista hyötyä amerkkalaisten sotilashenkilöiden ja heidän perheidensä asumisen hoitamisesta. Myös amerikkalainen lentokalusto vapautti Saksaa ylläpitämästä kalliita ilmavoimia. Se on nostanut Saksan taloudellista asemaa, mutta heikentänyt sen omia puolustusvoimia. Lukekaa saksalaisia lehtiä, joissa asiasta on kirjoitettu.

Biden ehkä vaikuttaa toiseen suuntaan kuin Trump. Euroopan Unioni alkaa taas ”seuraa johtajaa” -leikin. Tämä ei ole tietysti kirjaimellisesti näin, mutta USA siis pyrkii edelleen vaikuttamaan maailmassa ja myös Euroopassa moniin asioihin.
 
Nearly three dozen House Democrats on Monday called on Biden to relinquish his sole authority to launch nuclear weapons, in the latest appeal to reform the command-and-control structure so that no single person can initiate a nuclear war.
 
Tämä lienee kiistämätön tosiasia. Bidenillä riittää kurottavaa ja saattaa jäädä vielä seuraajallekin. Kiina ja Venäjä hyödynsivät Trumpin "taitoja" huolella.

Niin,

Jos tähän Trumpin aikakauteen vielä palataan, niin aika huolella yksi presidentti neljässä vuodessa menetti suurvallan asemaa globaalisti. Hyvää tässä on se, että tuo ei ollut republikaanien agenda, vaan puolue oli Trumpin uhri. Ihan sama, kuka valitaan seuraavaksi presidentiksi, kummasta puolueesta tahansa, niin toivottavasti ymmärtää, mitä tarkoittaa olla suurvalta.

Minkään puolueen puolesta, en lähde vetelemään kuivia.

Simpauttaja
 
Yhdysvallat on tehnyt ilmaiskun Itä-Syyriassa sijaitsevalle raja-asemalle, jota Iranin tukemat aseelliset joukot ovat käyttäneet. Asiasta kertoi Yhdysvaltain ulkoministeriö, jonka mukaan ilmaisku tehtiin presidentti Joe Bidenin määräyksestä.


Syyrian sisällissotaa tarkkaileva järjestö kertoi uutistoimisto AFP:lle, että ilmaiskussa kuoli ainakin 17 Iraniin yhdistettyjen irakilaisten puolisotilaallisten joukkojen taistelijaa.
 
Niin,

Bidenin hallinto on julkaissut raportin, jonka mukaan CIA on tehnyt johtopäätöstä Saudi kruununperijän osallisuudesta murhaan 2018 alkaen. Samalla, Biden ohitti kruununprinssin Saudi yhteistyössä ja otti yhteyttä suoraan Saudien kuninkaaseen.

On hienoa nähdä, että suurvallan presidenttinä on henkilö, joka myös antaa selkeästi ymmärtää, että demokraattinen valtio ei keskustele murhaajien kanssa.

Simpauttaja
 
Niin,

On hienoa nähdä, että suurvallan presidenttinä on henkilö, joka myös antaa selkeästi ymmärtää, että demokraattinen valtio ei keskustele murhaajien kanssa.

Simpauttaja
Mitä nyt tänäänkin eksyi pöydästä jossa allekirjoitti jotain. Avustaja ohjasi herran kuitenkin paikalleen
 
Virustestit perseestä? Kyllä Kiina on perverssi maa. Kuvitelkaas jos niin tehtäisiin täällä, kuinka moni vähän kapinoisi? :D

Toisaalta, pelko sellaisesta, vähentäisikö se turhaa tartuttelua ja pidettäisiinkö
entistäkin enemmän väliä toisiin suomalaisiin?

Onkos ulkoministeri pariskuntineen menossa Kiinan-matkalle? Kunnon hoonaus tiedossa?
 
Viimeksi muokattu:
Virustestit perseestä? Kyllä Kiina on perverssi maa. Kuvitelkaas jos niin tehtäisiin täällä, kuinka moni vähän kapinoisi? :D

Toisaalta, pelko sellaisesta, vähentäisikö se turhaa tartuttelua ja pidettäisiinkö
entistäkin enemmän väliä toisiin suomalaisiin?

Onkos ulkoministeri pariskuntineen menossa Kiinan-matkalle? Kunnon hoonaus tiedossa?
Eilen jo kirjoitin, että onkohan Uiguurien tilanne yhtäkkiä Pekalla prioriteetti ykkösenä.
 
Bidenin hallinto tuomitsi Saudiprinssin murhaan osalliseksi, samalla viikolla Biden puhuu vain Saudiprinssin isän kanssa joka jo vanha ja kaikki tietää että poika hallitsee maata. Samoin Usan media retostelee Israelin ydinaselaitoksella josta ilmestyi satelliittikuvia ja tietoa laajennustöistä mitä siellä nyt tekevät. Samoin Biden määräsi kostoiskun Iranin proxyihin. Kyllä pakkaa sekoitetaan nyt kunnolla.
 
Se voi olla parempaa sekoittamista.

Odottelen edelleen että Biden tai tämä Harris tulee vierailulle Suomeen ja pääsemme juhlimaan. Kaikki yhdessä laidasta laitaan :)

Yhdysvalloista minä tykkään olipa presidenttinä kuka tahansa. Iranista ei näytä tykkäävän Bidenin hallinto kuten ei tykännyt Trumpin hallintokaan.
 
Back
Top