Fisu
Kenraali
Kun uutisia lukee, erityisesti otsikoita, niin aina pitää miettiä halutaanko sanavalinnoilla herättää tunteita. Sen jälkeen on kyseltävä motiiveja. Ei STT:llä mitään MV-lehden tomppeleita ole vaan siellä on pitkäkestoista mielipidevaikuttamista. Hyvin monella STT:n toimittajalla - ellei kaikilla - on yliopistotason koulutus joten ei asioita vahingossa tehdä. Kyllä toimittajaksi opiskeleville kerrotaan mikä on poliittista vaikuttamista ja miksi uutisia ei pidä värittää.
Täytyy muistaa, että he ovat sillä kuuluisalla Hyvällä asialla, joka oikeuttaa tekemään paljon muita asioita. Keskimäärin ihminen kaikesta sivistyksestään huolimatta, ei ole vieläkään oppinut sitä, että ihminen on loistava valehtelemaan itselleen ja oikeuttamaan pahoja asioita hyvän asian nimissä. Moni asia tuntuu pieneltä pahalta, kun sitä vastaan pistää suuren kollektiivinen hyvän. Todellisuudessa tällä tavoin, pieniä pahoja oikeuttamalla hyvän asian nimissä, päästään vain pahojen asioiden kierteeseen, missä monet pienet pahat akkumuloituvat suuremmiksi pahoiksi ja näin asteittain totutaan uuteen normaaliin.
Emme osaa hahmottaa sitä, mistä kaikesta se pelkäämämme pahuus on syntynyt, sillä ajattelemme sitä niin kuin se tapahtuisi yhdessä yössä tai selkeiden ennusmerkkien myötä. "Pahuus" ei synny yhtäkkiä, eikä se synny ilman kansan tukea. Kansan tuki on käytännön tasolla sitä, että odotetaan tiettyjä käytösnormeja kanssaihmisiltä, tai he ovat huonoja ihmisiä. Nykyään kansakunnan humaani sivistyneistö odottaa ja valvoo, että kanssaihmiset tuomitsevat rasismin herkästi ja suvaitsevat kaikenlaista oheistauhkaa kritiikittä, oli se miten tyhmää hyvänsä. Tämähän oli ruohonjuuritasolla aivan samanlaista Natsi-Saksassa, Neuvostoliitossa, uskonnollisissa yhteisöissä et al. Paremman moraalin ihmiset valvovat heikompiaan.