Brexit ja sen seuraukset

Ei se nyt ihan näin mennyt, kyllä riskeistä tiedotettiin ja kun istitutionaaliset suíjoittajat irtautuivat niin silloin olisi pitänyt jo viimeistään hälytyskellojen soida, mutta ei soinut.

Pääsyy on ollut paljon julkisuudesssa esillä ollut varsin virheellinen kuvitelma että kun osake halpenee riittävästi niin mahdollisuus tehdä voittoa lisääntyy, joskus tämä sreategia toimii useimmiten ei.

Oikeastaan hyvä asia, mikä tulisi muistaa, että pienellä ja pienentyneellä hinnalla varustettu osakekaan ei ole välttämättä halpa. Halpuus määräytyy aina hinnan suhteessa siihen mitä saa.

Jotkut (harvat onneksi, kai?) tankkasivat pörssistä GeoSentriciä, kun osake oli niin "halpa" jonkun 1 sentin hintaisena. Oikeastihan se oli Helsingin pörssin kallein osake, koska ensinnäkin niitä oli yhtiöstä viitisen miljardia liikkeellä (tai sinnepäin) ja vielä sekin että mitään arvoa yhtiöllä ei nettona enää ollut kun velkaa oli rutosti ja entisen Benefonin jäämistönä jääneistä jutuista oli kaikki pienetkin arvon rippeet jo kiinnitetty rahoittajapuolelle. Osakkeita omistavat sitten laskettelivat nettifoorumeilla palturia siitä miten osake on halpa ja saivat ehkä aina muutaman sataa osaketta myytyä jollekin onnettomalle.
 
Yleisesti ottaen Brexit-järkiintymisvaihe etenee ihan oikeaan suuntaan. Vastuuta annetaan niille joille pitääkin (lopputuloksesta en mene takuuseen Boriksen kanssa :) ), ei ämpyillä jonkun "uuden kansanäänestyksen" parissa, jota ei edes kannateta, on suhteellisen täyspäisiä puheenvuoroja siitä miten edetään.

En usko että Britannia saa tästä mitään uskomattomia onnen avaimia, mutta ei siitä kyllä myöskään tule mikään "pieni saari Atlantilla" kuten joku toimittaja asiasta veisteli. Alueellinen suurvalta joka nyt lähtee hieman tiimityöpainotteisemmalta linjalta hieman omapäisemmälle linjalle. Käytännön kuviot pysynevät pääasiassa entisellään. EU:lle tämä on vakava itsetutkiskelun paikka. Vaikka kyse on lähinnä tunneasiasta kuten avioerokin, niin ei avioerossakaan liene rakentavaa ajatella vain, että "p**ka ämmä kun lähti", myös peiliin voi katsoa ja miettiä olisiko jotain voinut tehdä paremmin. EU:n hyvät puolet eivät ole mitenkään symbioosissa huonojen kanssa, kyllä sitä rakennelmaa parantaa voidaan.
 
Väärin äänestetty ja tyhmiltä ei tarvi kysyä mitään... Toivottavasti tuon kanan lento katkeaisi...

Liisa Jaakonsaari: Britannian äänestys oli kansanäänestysten irvikuva
http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/hautala_jaakonsaari_kyllonen-52933

Jos vielä joku epäilee sitä ettei vihervassareita ohjailla kauko ohjauksella, tämä ei voi olla edes sattuma kuten ei myöskään yhtäaikaa aloitettu älämölö, epäselvää on vai kuka näitä ohjaa ?

Liisa Jaakonsaari: Britannian äänestys oli kansanäänestysten irvikuva
http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/hautala_jaakonsaari_kyllonen-52933

Heidi Hautala: "Britannian tapaus oli kansanäänestyksen irvikuva"
http://www.talouselama.fi/lehti/hei...tapaus-oli-kansanaanestyksen-irvikuva-6565431
 
Jotkut (harvat onneksi, kai?) tankkasivat pörssistä GeoSentriciä, kun osake oli niin "halpa" jonkun 1 sentin .

hintaisena. Oikeastihan se oli Helsingin pörssin kallein osake, koska ensinnäkin niitä oli yhtiöstä viitisen miljardia liikkeellä (tai sinnepäin) ja vielä sekin että mitään arvoa yhtiöllä ei nettona enää ollut kun velkaa oli rutosti ja entisen Benefonin jäämistönä jääneistä jutuista oli kaikki pienetkin arvon rippeet jo kiinnitetty rahoittajapuolelle. Osakkeita omistavat sitten laskettelivat nettifoorumeilla palturia siitä miten osake on halpa ja saivat ehkä aina muutaman sataa osaketta myytyä jollekin onnettomalle.

Jokunen vuosi sitten Suomalainen miljonääri kertoi että talot Floridassa on hyvä sijoitus ja tätä hehkutettiin lehdissä jolloin kyseineen miljonääri sai myytyä tuottamattomat kiinteistönsä hyväuskoisille

Aivan samoin aina tasain väliajoin lehdistö esittelee sijoittajakonkarin vihjeitä tuottoisista osakkeista ihan oudosti konkarit luopuvat samaan aikaan osakkeistaan?
 
Jokunen vuosi sitten Suomalainen miljonääri kertoi että talot Floridassa on hyvä sijoitus ja tätä hehkutettiin lehdissä jolloin kyseineen miljonääri sai myytyä tuottamattomat kiinteistönsä hyväuskoisille

Aivan samoin aina tasain väliajoin lehdistö esittelee sijoittajakonkarin vihjeitä tuottoisista osakkeista ihan oudosti konkarit luopuvat samaan aikaan osakkeistaan?

Suomessa on hyvä ja luotettava lehdistö/media- lobbauksen syndikaatti...:rolleyes:
 
Jokunen vuosi sitten Suomalainen miljonääri kertoi että talot Floridassa on hyvä sijoitus ja tätä hehkutettiin lehdissä jolloin kyseineen miljonääri sai myytyä tuottamattomat kiinteistönsä hyväuskoisille

Aivan samoin aina tasain väliajoin lehdistö esittelee sijoittajakonkarin vihjeitä tuottoisista osakkeista ihan oudosti konkarit luopuvat samaan aikaan osakkeistaan?

En tunne tätä tapausta mutta moni on tehnyt kunnon tilejä jenkeissä asuntokaupoilla...
http://blog.kauppalehti.fi/vieraskyna/excedea-houkuttelevaa-tuottoa-usan-asuntomarkkinoilta
Kuten aina, oston aika ratkaisee ja jenkkien lainoituskuplan puhkeamisen jälkeen, jokunen vuosi sitten oli hinnat todella alhaalla.
Kaupallinen yhteistyö
Houkuttelevaa tuottoa USA:n asuntomarkkinoilta

Janne Mäkelä
LinkedIn toimitusjohtaja, osakas, Excedea

Valtion velkakirjojen ja määräaikaistalletusten tuotto on olematonta. Valtion velkakirjoihin sisältyy alhainen juokseva tuotto ja mahdollisesti kova hintariski, ja osakkeisiin vaikuttaa voimakkaasti maailmantalouden epävakaus sekä erityisesti Kiinan talouden yskiminen.

Helpotusta turvallisuushakuisten suomalaisten sijoittajien tuoton tuskaan on löytynyt Yhdysvaltojen asuntomarkkinoilta. Niin yksityiset sijoittajat kuin suomalaiset instituutiotkin ovat löytäneet osaksi sijoitussalkkuaan kiinteistölaman jäljiltä kohtuuhintaisia ja hyvin tuottavia asuntoja. USA:n asuntomarkkinoiden pohjakosketus nähtiin kesällä 2012, jonka jälkeen hinnat ovat nousseet eri tahtiin eri puolilla Yhdysvaltoja. Vuokratuotot ovat monin paikoin edelleen kaksi tai kolme kertaa korkeammat kuin Suomessa ja hintariski huomattavasti alhaisempi.

Subprime-kriisin seurauksena miljoonat amerikkalaiset kodit päätyivät pakkohuutokauppavaaran alle ja pankkien omistukseen. Joillain alueilla asuntojen hinnat laskivat jopa 60-80 prosenttia ja ovat lähteneet syvän pohjakosketuksen jälkeen kipuamaan ylöspäin. Useassa osavaltiossa voidaan ajatella tilanteen olevan vähän samanlainen asuntomarkkinoiden suhteen kuin Suomessa laman jäljiltä vuonna 1998. Eivät asunnot ilmaisia olleet, mutta ne ovat nykyhintoihin nähden erittäin edullisia. Silloin hankintansa tehneet sijoittajat ovat saaneet nauttia hyvän vuokratuoton lisäksi muhkeasta arvonnoususta. Tuolloin Helsingin Kalliosta sai ostettua yksiön alle 40 000 eurolla ja nykyisin samaisen asunnon hinta liikkuu 120 – 150 000 euron välillä. Vuokratuotot ovat valuneet ajan myötä noin 12 prosentista 4-5 prosenttiin.

Mitä USA:n asuntomarkkina tarjoaa sijoittajalle?

USA:n asuntomarkkinoiden tarjoama poikkeusmahdollisuus hahmottuu parhaiten vertaamalla tyypillistä sijoitukseksi hankittavaa omakotitaloa suomalaisen sijoittajan perussijoitukseen eli kerrostaloyksiöön tai -kaksioon. Yksiön hinnalla saa ostettua juuri remontoidun omakotitalon omalla pihalla ja autotallilla mukavalta alueelta esimerkiksi Floridasta, Tenneseestä, Ohiosta tai Indianasta. Nämä ovat osavaltioita, joissa työllisyystilanne on hyvä ja kaupungit kasvavia. Tuottojen perässä ei tarvitse mennä kuihtuviin ja kituuttaviin kaupunkeihin, vaan sijoitukset voi ja tuleekin tehdä elinvoimaisien ja kehittyvien kaupunkien sopiviin kaupunginosiin.

Ensimmäinen USA:n asuntomarkkinoille suunnattu rahastomme aloitti toimintansa vuonna 2012 juuri asuntomarkkinoiden pohjakosketuksen jälkeen. Tuolloin Yhdysvalloissa vallitsi synkkä mieliala, ja kaikki vaikutti olevan kaupan ja halvalla. On hämmästyttävää, miten nopeasti USA:ssa noustaan jaloille kovistakin kriiseistä. Asuntojen arvonnousu on syntynyt yleisen toimeliaisuuden ja positiivisten asenteiden kautta. Asuntokriisin jälkeen olemme onnistuneet ostamaan satoja omakotitaloja hyviltä ja tuottavilta alueilta. Ajoitus osui hyvin, ja sijoitusmahdollisuuden ikkuna on edelleen avoinna.

Yli 10 prosentin vuokratuottoja

USA-Asunnot I -rahastomme vuokratuotot ovat olleet reilusti yli 10 prosenttia vuodessa. Asuntojen hintataso on noussut tasaista vauhtia, ja olemme myyneet osan taloista noin 40 prosentin voitolla. Me emme spekuloi arvonnousuilla, vaan tuotot perustuvat toteutuneisiin vuokratuloihin sekä myynneistä saatuihin tuloihin. Emme siis laske tuottoja esimerkiksi arvioituihin arvonnousuihin tai laskennallisiin tukkualennuksiin ja niiden kirjaamiseen tulokseksi, kuten jotkin Suomessa toimivat rahastot tekevät.

USA:n asuntolaman syvimmästä kohdasta on kulunut neljä vuotta, joten tarjoaako markkinat enää sopivia ostettavia kohteita? Tarkastellaan asiaa faktojen kautta. USA:ssa on noin 134 miljoonaa asuntoa, joista tilastojen mukaan noin 12,5 miljoonaa omakotitaloa on vuokrattu. Pankkien omistuksessa olevien asuntojen tarkkaa lukumäärää ei tiedetä, mutta arvioiden mukaan kriisin jäljiltä on vielä realisoimatta useampi miljoona asuntoa. Suurimmillakin USA:ssa toimivilla asuntorahastoilla on vain muutamia kymmeniä tuhansia omakotitaloja omistuksessaan. Reilun 300 miljoonan ihmisen dynaaminen yhteiskunta tarjoaa sijoittajalle lukuisia mahdollisuuksia. Ostettavia taloja siis piisaa.

Osaava kumppani on tarpeen

Suomalaisten sijoittajien kiinnostus sijoittaa USA:n asuntomarkkinoille on kasvanut nopeasti. Yhä useampi haluaa poimia tarjolla olevia tuottoja ja hajauttaa riskiä Atlantin toiselle puolelle. Suomalaisista instituutioista ainakin Ilmarinen on tehnyt sijoituksia USA:n omakotitaloihin vuoden 2015 keväällä. Kasvavaa kiinnostusta on havaittu laajemmaltikin eri kokoisten instituutioiden saralla. Nykyinen sijoitusympäristö pakottaa miettimään tarkasti mistä tuottoa saadaan ja millaisia riskejä halutaan kantaa.

Monelle sijoittajalle USA:n asuntosijoitukset tuovat kaivattua kassavirtaa ja näkymän hyvään tulevaan arvonkehitykseen.

Rapakon taakse sijoittaminen on turvallista, kun se tehdään kokeneen ja osaavan kumppanin kanssa. Siellä pätevät samat fysiikan lait kuin Suomessakin: Paikallinen markkinatuntemus ja osaaminen tekevät hyvät tuotot mahdolliseksi. Suomalaiset sijoittajat, jotka ovat käyneet kanssamme tutustumassa USA:n asuntomarkkinoiden tarjontaan ovat olleet aidosti hämmästyneitä. Hinnan ja laadun suhde on tietyillä alueilla käsittämättömän hyvä.

Oikea ajoitus on ratkaisevan tärkeää, ja se aika on nyt!
 
Jos vielä joku epäilee sitä ettei vihervassareita ohjailla kauko ohjauksella, tämä ei voi olla edes sattuma kuten ei myöskään yhtäaikaa aloitettu älämölö, epäselvää on vai kuka näitä ohjaa ?

Liisa Jaakonsaari: Britannian äänestys oli kansanäänestysten irvikuva
http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/hautala_jaakonsaari_kyllonen-52933

Heidi Hautala: "Britannian tapaus oli kansanäänestyksen irvikuva"
http://www.talouselama.fi/lehti/hei...tapaus-oli-kansanaanestyksen-irvikuva-6565431

Vasemmistolle ja vihreille Brittien äänestys on ollut jälkeen päin arvioituna todella katkera pala..käytännössähän juuri heidän perinteiset äänestäjänsä ratkaisivat brexit'in. Ja, jos joku brittien lähdöstä tulee kärsinään jatkossa se on takuuvarmasti sosiaaliturvan varassa elävä pienituloisempi kansanosa. Tästä pitää brittien uusi pääministeri huolen. Siellä kun ei ole tapana kysellä samalla tavalla AY-liikkeeltä kilpailukykysopimuksien perään kuin meillä.

Brittipolitiikan suunta on kuitenkin aivan oikea. Jatkossa yhteiskunnan velvollisuutena on kustantaa vain absoluuttinen minimimäärä sosiaalietuja ja sekin suurimmaksi osaksi vastikkeellisena. Tämä tulisi ottaa lähtökohdaksi meilläkin.

Pitkässä juoksussa toimiva/ylijäämäinen kansantalous mahdollistaa suuremman jakovaran. Se on kuitenkin ensin tienattava. Velkarahaa ei kannata jakaa sillä se koituu aina veronmaksajien kustannettavaksi.
 

Punavihreät ovat täysin neuvottomia ja heille käsittämättömän tilanteen edessä jossa kansa hylkää heidät ja heidän unelmansa.

Tilanne on sama kuin kommareilla kun lännessä heidän ideologian kansa hylkäsi 70 luvun puolenvälinjälkeen ja 80 luvun lopussa Itä-Blokissa, hirvittävä hämmennys pettymys ja pelko tulevasta, kaikki yrittivät selittää tapahtunutta aivan samoin kuin mitä punavihreät nyt tekevät.
 
Väärin äänestetty ja tyhmiltä ei tarvi kysyä mitään... Toivottavasti tuon kanan lento katkeaisi...

Liisa Jaakonsaari: Britannian äänestys oli kansanäänestysten irvikuva
http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/hautala_jaakonsaari_kyllonen-52933

Kannattaisi Suomen vajaaälyisten poliitikkojen lakata Britannian sisäisten asioiden kommentointi koska kyseessä on Yhdysvaltain jälkeen tärkein liittolaisemme.
Britannian äänestystä vähättelivät muun muassa eduskunnassa Salolainen ja Zyskowicz eli laidasta laitaan näitä riittänyt.
PS ainoa joka ajaa eri linjaa, eivät ole kommentoineet Britannian lohkomista tai muuta älytöntä mikä Britanniassa luokiteltaisiin uhkaksi tai uhkauksiksi.
 
Britit ovat koonneet hallituksen ja uudet päättäjät varsin nopeasti. Kaikesta päättäen irtaantuminen EU:sta alkaa hyvässä järjestyksessä ja varmasti molempien osapuolten hyvällä tuella.
Suomen poliitikkojen kannattaa nyt miettiä haluavatko Ranskan ja Saksan kainaloon.


Toistaiseksi suomalaiset voivat halutessaan valita ollaanko osana Eurooppaa tai Venäjää.

Asiaa ei tietenkään ratkaista nettisivuilla esitettyjen mielipiteiden mukaan. Mutta jokainen voi tehdä kysymyksen ja valinnan omalta kohdaltaan.

Toisaalta jos emme liity NATO:n jäseneksi saattaa käydä niinkin ettei valintaa tarvitse edes tehdä..Muut päättävät itsenäisyydestämme. Juuri näin Suomen asemasta on päätetty jo ainakin pariin kertaan. Mutta kovin uhrauksin uhka on saatu karkoitettua..Tiedä sitten käykö jatkossa kuten vanhassa sananlaskussa todetaan: "Ei kahta ilman kolmatta".
 
Britit ovat koonneet hallituksen ja uudet päättäjät varsin nopeasti. Kaikesta päättäen irtaantuminen EU:sta alkaa hyvässä järjestyksessä ja varmasti molempien osapuolten hyvällä tuella.


Toistaiseksi suomalaiset voivat halutessaan valita ollaanko osana Eurooppaa tai Venäjää.

Asiaa ei tietenkään ratkaista nettisivuilla esitettyjen mielipiteiden mukaan. Mutta jokainen voi tehdä kysymyksen ja valinnan omalta kohdaltaan.

Toisaalta jos emme liity NATO:n jäseneksi saattaa käydä niinkin ettei valintaa tarvitse edes tehdä..Muut päättävät itsenäisyydestämme. Juuri näin Suomen asemasta on päätetty jo ainakin pariin kertaan. Mutta kovin uhrauksin uhka on saatu karkoitettua..Tiedä sitten käykö jatkossa kuten vanhassa sananlaskussa todetaan: "Ei kahta ilman kolmatta".

Kunnon propagandaa. :solthum:
 
Britit ovat koonneet hallituksen ja uudet päättäjät varsin nopeasti. Kaikesta päättäen irtaantuminen EU:sta alkaa hyvässä järjestyksessä ja varmasti molempien osapuolten hyvällä tuella.


Toistaiseksi suomalaiset voivat halutessaan valita ollaanko osana Eurooppaa tai Venäjää.

Asiaa ei tietenkään ratkaista nettisivuilla esitettyjen mielipiteiden mukaan. Mutta jokainen voi tehdä kysymyksen ja valinnan omalta kohdaltaan.

Toisaalta jos emme liity NATO:n jäseneksi saattaa käydä niinkin ettei valintaa tarvitse edes tehdä..Muut päättävät itsenäisyydestämme. Juuri näin Suomen asemasta on päätetty jo ainakin pariin kertaan. Mutta kovin uhrauksin uhka on saatu karkoitettua..Tiedä sitten käykö jatkossa kuten vanhassa sananlaskussa todetaan: "Ei kahta ilman kolmatta".
Eli Eurooppa tai Venäjä, siinäkö ne on vaihtoehdot? Lisää EU:ta ja lisää integraatiota?
 
Eli Eurooppa tai Venäjä, siinäkö ne on vaihtoehdot? Lisää EU:ta ja lisää integraatiota?

Juuri näin.

Käytännössä Suomi on itsenäisyytensä säilyttämisen osalta jopa huonommassa asemassa kuin Viro, tai muut Baltian maat ja jopa Norja, vaikkei se olekaan EU:n jäsenmaa..
 
Back
Top