Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Sopii leivontaan koska ei sekoita reseptien sokerisuhteita, lisäksi sopii erittäin hyvin indonesialaisten satay-tyyppisten tikkuruokien (lähinnä kanaa) mauste-marinaadin perusraaka-aineeksi.Ostin Lidlistä kokeeksi maapähkinävoita (sokeroimaton) pari kuukautta sitten. Mihin helvettiin sitä voi käyttää? Ei toimi minkään kanssa.
Britannia aikoo rajoittaa maahanmuuttoa viisumeilla
http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/art-2000001933251.html
Tuo taitaa olla loppu pehmeälle Brexitille ETA--jäsenenä
Ja kyllä. Tavallisia Brittejä ei harmita maahanmuuton rajoitus.
Kaipa heitä todentotta kyrpii Asia maahanmuuttajat?
Briteillä on rajusti alijäämäinen vaiihtotase ja heidän ainoa menestyvä vientituote on pankkipalvelut. Tuulipukukansa on valmis ruunaamaan pankkitoiminnan maahanmuuttorajoitteiden takia, mutta siinä saattaa tulla vilu ja nälkä.
Ilmeisesti. EU:stahan ne ovat tulleet
Mutta on siinä paljon enemmän. Alla tarkemmin.
Tämä Brexit on todella mielenkiintoinen kuvio, edelleenkin.
Vaikka Britannia kokonaisuudessaan kärsisi, on brittien "tuulipukukansan" näkökulmasta tiukka brexit ja pankkien menetys mahdollisesti silti jees.
Tässä on kaksi näkökulmaa. Suhteellinen ja absoluuttinen.
Suhteellisesti ottaen Lontoo ja muu Englanti ovat kuin kaksi eri maailmaa. Brittiläinen yhteiskunta ei jaa hyvää tasaisesti, vaan Lontoon menestys jää hyvätuloisen eliitin hyödyksi.
Juopa muun Englannin ja Lontoon välillä on kasvanut. Ihminen arvottaa onneaan suhteellisuuden kautta. Voi hyvin olla, että ihmiset ovat onnellisempia, vaikka heillä menisi vähän huonommin, jos Lontoossa menee selkeästi huonommin.
Absoluuttisesti ottaen, on jopa mahdollista, että tuulipukukansalla voisi mennä jossain määrin paremmin, vaikka pankit lähtisivätkin. Tai nimenomaan sen takia. Tätä on kuvattu tuossa Krugmannin artikkelissa ylhäällä.
Menestyvä Lontoo on johtanut kalliiseen Puntaan, mikä on ajanut tavallisen tehdastyön pois Englannista. Jos Lontoon finanssikeskus poistuu manner-Eurooppaan, tarkoittaa se punnan kurssin merkittävää devalvoitumista (on jo tapahtunutkin) ja tämä sitten parantaa tuulipukukansan edellytyksiä työllistyä, koska heidän kilpailukykynsä globaalissa työnjaossa parani juuri.
Eli, kieltämällä maahanmuuton ja ajamalla pankit pois, tavallinen kansa voi parantaa ennen kaikkea suhteellista mutta mahdollisesti myös absoluuttista asemaansa. Aika veikeä kuvio.
Hmm. Jos kansan mielipide tuohon suuntaan vahvistuu, niin se mutkistaa kuvioita.
Tuore Brexit-kysely: Valtaosa briteistä haluaisikin jäädä Euroopan unioniin
Ai että "valtaosa"? Tässä uutisessa viitattiin kyselyyn, jonka tuloksessa 51% halusi pysyä EU:ssa ja 49% erota. Ei tämä eroa äänestyksen aikaisesta tilanteesta oikeastaan mitenkään. Kysely kertoo yhtä ja varsinainen äänestys toista, ja erot muutenkin tyypillisen kyselyn virhemarginaalin sisällä. Esimerkiksi Financial Timesin brexit-gallupien seurannassa viimeinen tilanne ennen äänestystä oli 48% pysytään - 46% erotaan.
Tyypillistä nykymedian uutisointia. Faktoihin ja jutun taustoihin pureutuminen ei paljon kiinnosta, kun on poliittinen agenda, mitä pitää ajaa (plus sitten tietty klikkauksiakin pitäisi kerätä suunnilleen keinolla millä hyvänsä).
http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/brexit_moka_kuvattiin-58291Britanniassa on kohuttu valokuvasta (alla), jonka on katsottu paljastavan, mitä maan Brexit-neuvottelijoiden päässä liikkuu.
Huffington Postin mukaan kuvassa näkyy Britannian konservatiivipuolueen varapuheenjohtaja Mark Fieldin avustajan kantaman muistilehtiön ensimmäinen sivu. Siihen on kirjattu käsin huomioita Brexit-neuvotteluista. Kuva on otettu Britannian EU-eroa varten perustaman ministeriön ulkopuolella Lontoossa.
Brittilehdistö on revitellyt tiistaina "äärimmäisen nololla" lipsahduksella ja etenkin asiakirjan toteamuksella siitä, että Britannian kanta Brexit-neuvotteluihin on ”have cake and eat it too”. Mukaelma vanhasta sananlaskusta merkitsee käytännössä, että britit haluavat EU-eron hyödyt ilman sen haittoja.
Britannian hallitus on kiirehtinyt kommentoimaan, etteivät asiakirjan huomiot edusta hallituksen virallista kantaa. Muistion pienten paljastusten on uumoiltu kuitenkin kertovan konservatiivipuolueen ajatuksista Brexitin suhteen.
Muistion perusteella Britannia ei usko voivansa pysyä mukana EU:n sisämarkkinoilla. Neuvottelujen pituudeksi taas haluttaisiin kaksi vuotta. Tämä tarkoittaa, etteivät britit halua pitkäkestoista Brexitiä. Pidemmän siirtymäajan on arvioitu lieventävän EU-eron kovaa taloudellista iskua Britannialle.
”Pitäkää kaksi vuotta. Ei enempää yksityiskohtia. Uskomme, että on epätodennäköistä, että meille tarjotaan sisämarkkinoita”, paperissa todetaan.
Asiakirjassa huomautetaan myös, että EU:n Brexit-neuvottelijaryhmä on ”varsin ranskalainen”.
Ranskalaisten kerrotaan suhtautuvan hankalasti palveluiden liikkuvuuden järjestelyihin, koska maan yritykset ”toivovat bisnestä”. Paperin alalaidassa lukee ”ranskalaiset ovat todennäköisesti hankalimpia”.
Muistiinpanojen perusteella brittipäättäjiä myös ”inhottaa” ajatus Brexitiin liittyvistä ”siirtymäkausista”. Tämä viittaa ilmeisesti siihen, ettei maan hallinnossa haluta hakea yrityksille mahdollisuuksia säilyttää pääsy EU:n vapaille sisämarkkinoille rajatuksi ajaksi EU-eron jälkeenkin.