Skotlanti nyt voi muhia kannen alla pilaantumatta pitkänkin aikaa, mutta Pohjois-Irlannin tilanne on oikeasti Ongelma. :/Isossa kuvassa kiinnostavin asia on Skotlannin tulevaisuus.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Skotlanti nyt voi muhia kannen alla pilaantumatta pitkänkin aikaa, mutta Pohjois-Irlannin tilanne on oikeasti Ongelma. :/Isossa kuvassa kiinnostavin asia on Skotlannin tulevaisuus.
Näinhän se oli suunnilleen tarkoituskin, mutta osa vaikutusvaltaisistakin EI EROTA puolelle jääneistä eivät mitenkään pystyneet hyväksymään tulosta ja heti alkuun monet jo ilmoittivatkin, etteivät aio noudattaa koko äänestystulosta ja tekevät kaikkensa jotta brexit ei koskaan toteutuisi."Parempi kerta rytinä kuin ainainen kitinä" pätisi tässäkin. Asioiden vatkuloiminen vuositolkulla pitää epävarmuutta yllä. Kansanäänestyksen jälkeen päättäjillä olisi pitänyt olla munaa viedä asiaa reippaasti eteenpäin.
"Parempi kerta rytinä kuin ainainen kitinä" pätisi tässäkin. Asioiden vatkuloiminen vuositolkulla pitää epävarmuutta yllä. Kansanäänestyksen jälkeen päättäjillä olisi pitänyt olla munaa viedä asiaa reippaasti eteenpäin.
Tie on valittu, odotamme toteutusta.Onhan ihan mahdollista, että tämä nähty jalan pitäminen Unionissa on silkkaa raakaakiristämistäneuvottelutaktiikkaa. EU roikottaa vaihtoehdot auki - politiikalla vaikka miesiän. Kun kortit on katsottu Britannia ilmoittaa, että okei, kyllä me pysytään, kun kerran niin rakastatte meitä. Ja saarivaltio on kortannut tsadaa etunsa tappiin suhteessa Unioniin. Erilaisia päätylautoja ja takalaitoja on ollut jo sen verran monta, että täytyy olla kyllä suomalainen, jotta voi uskoa enää siihen kuinka hommaa vedetään julkisuudessa kaikki asiat kertoen.
Turha sitä on itkeä tillittää, jos meihin koskee niin kovasti, kun tai jos Britannia irtoaa kuin syyfilis töölööstä. Saarivaltio toimii -ehkä- hyvinkin OMAT ETUNSA tarkoin puntaroiden ja viis veisaa ns. muista, eikös vain. Tuskin meidän itkumme kuuluu saarelle asti ja jos kuuluu, niin ehkei herätä sympatioita sen enempää kuin lampaiden hyvinvointi nummilla.
En nyt olisi odottanut sinulta ctg tuollaista reaktiota, mutta toisaalta sinähän ne tunnet.Tie on valittu, odotamme toteutusta.
Vittuun se vatulointi, kansa on äänestänyt. Ei tule rusinoita pullasta, toivotan onnea.
Suomalaisille jotka kärsivät tästä, olen pahoillani.
Briteille, mitäs läksit.
En nyt olisi odottanut sinulta ctg tuollaista reaktiota, mutta toisaalta sinähän ne tunnet.
Irlannin yhdistyminen on yhtä todennäköistä kuin se, että Venäjä luovuttaa meille vanhat alueemme takaisin. Pohjois-Irlannin enemmistöväestö, protestanttiset lojalistit, ovat kaikkein kovimpia kovan Brexitin kannattajia, ja vastustavat kaikkea irlantilaista. Hallituksessakin kaikkein kovinta linjaa Brexitin suhteen veti pohjoisirlantilaisten lojalistien puolue.Ison Britannian imperiumi kutistuu kuin pyy maailmanlopun edellä. Jos Skotlanti itsenäistyy ja Irlanti yhdistyy, jäljelle ei jää paljon muuta kuin pikku Englanti.
Ei tätä nähtyä teatteria voi käsikirjoittaa eikä ohjata. Eikä yllättävä loppuratkaisu ole vielä mihinkään luonnoksiin kirjailtu. Encoren laatu saattaa hämmästyttää taiteilijat itsensäkin. Tällä ajattelen ehkä pohjois-Irlantia ja Skotlantia.Onhan ihan mahdollista, että tämä nähty jalan pitäminen Unionissa on silkkaa raakaakiristämistäneuvottelutaktiikkaa. EU roikottaa vaihtoehdot auki - politiikalla vaikka miesiän. Kun kortit on katsottu Britannia ilmoittaa, että okei, kyllä me pysytään, kun kerran niin rakastatte meitä. Ja saarivaltio on kortannut tsadaa etunsa tappiin suhteessa Unioniin
Unionin yhtenäisyyden kannalta, ehkäpä. Sen sijaan Brittien mahdollisesti lähtiessä EU:sta sieltä poistuu samalla vapaan kaupan puolustaja, missä asiassa kaikki Pohjoismaat ovat olleet samaa leiriä heidän kanssaan. Tämä mahdollinen uusi "Hansa-liittouma" on vain köyhän miehen versio siitä, että jos Britit olisivat EU:ssa ajamassa samaa näkemystä.Sinällään, Unionin yhtenäisyyden kannalta olisi parempi että britit lähtisivät. Ikävä kyllä näin ei tule käymään.
Unionin yhtenäisyyden kannalta, ehkäpä. Sen sijaan Brittien mahdollisesti lähtiessä EU:sta sieltä poistuu samalla vapaan kaupan puolustaja, missä asiassa kaikki Pohjoismaat ovat olleet samaa leiriä heidän kanssaan. Tämä mahdollinen uusi "Hansa-liittouma" on vain köyhän miehen versio siitä, että jos Britit olisivat EU:ssa ajamassa samaa näkemystä.
Ranska-vetoista "valtion ohjauksessa olevaa markkinataloutta" johon Saksakin ilmeisesti osin suostumassa on vaikea pienten maiden estää.
Valehteletko tahallaan vai tietämättäsi?
--snip--
Toki jokainen saa esitttää mielipiteitään miten tahansa.. Tietenkin olisi mukavaa jos niilstä löytyisi edes hieman asiallista/tpdellista pohjaa,
Brittien mukanaolo EU:ssa ei mitenkään erityisemmin helpottanut pienten maiden asemaa. Britit ovat aina osanneet asettaa omat kansalliset etunsa muiden edelle. Näin on ollut koko brittien EU-jäsenyyden ajan.. Ei siitä kuitenkaan ole ollut mitään haittaa Suomelle. Ennen EEC/EU-jäsenyyttään Suomi oli mukana brittien johtamassa EFTAssa. Näin keskinäiset kauppasuhteet ovat hoituneet jo ennen EU:n jäsenyyttä..
USA on ollut pitkään vapaan markkinatalouden tukipilarina maailmassa. Tilanne on näiltä osin muuttumassa. Nykyinen presidentti Trump on lähtenyt monin tavoin sekottamaan vapaata kaupankäyntiä. Hän ehkä kuvittelee voivansa puolustaa USA:n etuja kaikenlaisilla rajoituksilla, eri maiden kanssa tehtävien keskinäisten sopimusten ja tullien avulla. Käytännössä tämä lyhytnäköinen yritys on tuhoon tuomittu ja loppuviimeksi tulleista ja rajoistuksista tulee olemaan eniten haittaa USA:n omalle teollisuudelle ja talouselämälle. Tästä löytyy jo nyt lukuisia esimerkkejä.
Mahdollisesti Britannian uusi pääministeri kuvittelee saavansa omalle maalleen etua samanlaisella keskinäisiin sopimuksiin, tulleihin sekä rajoituksiin perustuvalla talouspolitiikalla kuin USA. Jos kävisi niin että britit lähtevät EU:sta (mitä en usko) sillä tuskin olisi suurta vaikutusta Suomen ja brittien kauppasuhteisiin. Suomi turvaa omat etunsa EU:n jäsenyyden kautta kuten kaikki muutkin EU:n jäsenmaat. En, suoraan sanottuna, ymmärrä mitä haittaa brittien lähdöstä voisi koitua Suomelle.
Mutta muille pienille maille (ei EU:n jäsenmaita) voi brittien muuttuneesta politiikasta aiheutua haittaa. Keskinäisissä neuvotteluissa pienempi on aina heikommassa asemassa. Isot maat sanelevat omat ehtonsa yhteityöhön. Tässä mielessä brittien lähtö EU:sta saattaa johtaa muutoksiin brittien suhteisiin pienten yksttäisten maiden kanssa.
Jenkkejä koskee aivan samat talouden säännöt kuin muitakin..Ottaen huomioon, että USA on ylläpitänyt vuosikymmeniä jatkuvasti kauppataseen alijäämää niin mitä vaihtoehtoja näet USA:lla olevan väistämättä edessä olevan romahduksen välttämiseksi kuin kauppataseen korjaamisen tarvittaessa tullisuojalla?
USA on ollut pitkään vapaan markkinatalouden tukipilarina maailmassa. Tilanne on näiltä osin muuttumassa. Nykyinen presidentti Trump on lähtenyt monin tavoin sekottamaan vapaata kaupankäyntiä.
Jenkkejä koskee aivan samat talouden säännöt kuin muitakin..
1. Oman maan tuotanto on saatava kilpailykykyiseksi suhteessa muuhun maailmaan. Silloin kun jenkkien tuotteet ovat parempia kuin muiden ne alkaa käydä kaupaksi maailmalla..varsinkin jos hintakin on kilpailukykyinen.
2. Jenkkien tulee houkutella investointeja omaan maahansa. Se luo uutta tuotantoa ja työpaikkoja. Tähänkin löytyy monia keinoja..
Näiden lisäksi kaikki muut kilpailukyvyn edellytykset pitää saattaa kuntoon..koulutus, tiede, tuotekehitys jne.
Rajoitukset ja tullit osuu aina myös omaan nilkkaan..
Kannattaa myös muistaa, että esimerkiksi Saksan ja Kiinan vientiylijäämä perustuu moniin tekijöihin, jotka ovat aivan yhtä protektionistisia kuin tullit. Normaalissa teoreettisessa vapaakaupan tilassa tuollaiset ylijäämät eivät olisi mahdollisia. Siksi tullit ovat aivan oikeutettuja ja viisaita tässä tilanteessa.