Brexit ja sen seuraukset

Kyllä! Tämä päivä alkoi todenteolla loistavasti! Jokohan nyt alkaa dominoefecti oikein kunnolla ja koko eeeeyyyyy- korttitalo romahtaa ...

:D

Tästä onkin hyvä lähteä Juissin viettoon.


"we shall never be slaves..."

 
Arhinmäki antoi todelliset "kasvot" Eu:n sisimmälle ja ideologialle ja niille ihmisille jotka Eu:ta sydänvereen asti puolustavat..

Kyllä minunkin EU-kriittisyyteni saa buustia austerity-politiikan epäonnistumisesta ja europakkopaidan vaikutuksesta maamme hyvinvointiin. Minulle politiikasta ja jopa eurosta on ollut hyötyä, koska olen töissä. Moni työtön kuitenkin on nykyisin työtön nimenomaan euron vuoksi. Turposyistä olen edelleen pro-EU, mutta muutaman vuoden ajan se on ollut liki viimeinen motiivi.

Se, että minä pärjään, ei muuta tosiseikkaa, että kansa jakautuu yhä selvemmin: tuloerot, mielipiteet, koko maailmankuva. Eivätkä nämä EU-lenitastubbit tajua sitä, vaan suhtautuvat ylimielisesti. Minusta siihen ei ole varaa. Ei ole varaa kääntää selkäänsä puolelle kansaa.
 
Puntaan kannattaa iskeä kiinni jos vaan pystyy. Koska kyllä se sieltä kipuaa ylös. Eurosta en niinkään sanoisi. Osta silloin kun on halpaa ja lama, myy silloin kun kallista ja nousukausi :)

Tuo pätee oikeastaan normaaliin liiketoimintaan. Vuosikymmenien kokemuksella voin kertoa ettei ole helppoa tunnistaa sellaista hetkeä nousukaudesta jolloin kannattaisi myydä. Nimittäin sijoittajan ei oikeastaan tarvitse kaupata (sijoitus)omaisuuttaan vain rahaa saadakseen. Mutta positioita (sijoituskohteita) pitäisi tietenkin kyetä vaihtamaan sopivissa tilanteissa. Useinkaan laman tai korkeimman nousuhuipun aika ei ole tässä mielessä suotuisaa.

Pitkässä juoksussa en kuitenkaan usko että ainakaan brittiläisille rahoittajille (punta mukaan lukien) koittaisi mikään nousukausi brexitin vuoksi. Ehkä siellä toivotaan enemmän sitä että punnan arvo laskisi niin vientiyritykset voisivat saada hetkeksi jonkinlaista devalvaatioetua. Ainakin sellaiset joille devalvoituminen ei aiheuta raaka-aineiden hintojen nousua.

Mutta sijoittakoon jokainen varojaan miten parhaaksi näkee..
 
"Päivän Byrokraatti -palkinnon saa itseoikeutetusti Euroopan Unioni, jonka tänään niittää sitä, mitä se on vuosikausia kylvänyt.


Eurobyrokraateilla ja europarlamentin vihervasemmistolla on ollut loppumaton tarve luoda Eurooppa täyteen joka elämänalueelle ulottuvaa, pikkutarkkaa holhoussääntelyä ja vahingoittaa eurooppalaisia kansantalouksia täysin järjettömillä ja kalliiksi käyvillä maailmanparannushankkeilla. Jälkimmäisistä hyvänä esimerkkinä Kioton sopimuksessa EU-valtioiden itselleen omimat, maailman tiukimmat hiilidioksidipäästöjen vähennystavoitteet.


Kuten kriitikot jo Kioto-neuvotteluiden aikana povasivat, Euroopan uhrautumisella ei ollut yhtään mitään vaikutusta globaaliin lopputulokseen. Sen sijaan hanke sai kyllä eurooppalaisen teollisuuden muuttamaan Kiinaan, jossa kaikki muukin ympäristösääntely on paljon löysempää. Kokonaisuutena tarkastellen ympäristön tila vain huononi.


Ei ihme, että Britanniassa tehtiin lopulta johtopäätöksiä, vaikka ratkaisu syntyikin puolivahingossa David Cameronin keksittyä käyttää uhkausta kansanäänestyksestä valttina neuvottelupöydässä EU:n kanssa ja lupausta siitä aseena Britannian omissa parlamenttivaaleissa. Eroamistarkoitusta hänellä ei ollut, mutta kerran vapautettua henkeä ei enää noin vain tungeta takaisin pulloon. Hyväntahtoisena hölmönä pääministeri Cameron jää ehkä historiaan Euroopan Gorbatšovina, joka saa vahingossa aikaiseksi koko maanosan hajoamisen. Ja jos Skotlanti tekee mitä on uhannut, vielä tätä nopeammin Iso-Britannian hajoamisen.


Euroopan Unionille brittien ratkaisu aloittaa uuden vaiheen. Laajentuminen lakkaa, ja sen sijaan käynnistyy hajoaminen. Britannian lähdön jälkeen EU on entistä selkeämmin sellaisten valtioiden liitto, jotka haluavat olla Saksan johdettavana, joten kyse on enää vain ajasta ja siitä, mikä maa päättää seuraavaksi lähteä. Ainakin Ranskassa ja Hollannissa vaatimukset kansanäänestykselle ovat olleet äänekkäitä, mutta ihmetellä ei tarvitsisi myöskään Itävallan tai jonkin eteläisen jäsenvaltion eroa.


Hivenen yllättävällä tavalla kehitys kulkeneekin niin, että todennäköisimpiä lähtijöitä ovat ns. vanhat jäsenvaltiot, ja todennäköisimpiä EU:ssa pysyjiä uudet itäiset jäsenvaltiot, jotka hakevat EU:sta myös vakautta ja suojaa Venäjää vastaan. Sen suojan merkitys tosin laski juuri aika radikaalisti. Enpä näillä keleillä pahemmin haluaisi asua sellaisessa Venäjän kanssa rajan jakavassa itäeurooppalaisessa maassa, joka ei saa suojaa Natolta.


Kieltämättä on surullista seurata kehitystä Euroopan Unionissa, jonka alkuperäinen idea yhteismarkkinoista ja ihmisten, pääomien, tavaroiden ja palveluiden vapaasta liikkuvuudesta oli erinomaisen kannatettava. Väärille teille lähdettiin kuitenkin viimeistään siinä vaiheessa, kun EU hylkäsi subsidiariteettiperiaatteen (periaate, jonka mukaan julkisen vallan päätökset tulisi tehdä mahdollisimman lähellä ihmisiä ja byrokratiassa käsitellä alhaisimmalla mahdollisella tasolla) ja alkoi sen sijaan tehtailla valtavan määrän yksityiskohtaisia säännöksiä eurooppalaisten riesaksi.


Tuon hetken loi muuten Euroopan parlamentti, halutessaan muuttua pelkästä keskustelukerhosta todelliseksi päätöksentekijäksi. Kun isoja asioita se ei edelleenkään saa aidosti käsiteltäväkseen, sen on puuhasteltava pienien parissa ja leikittävä liittovaltiota.


Parlamentin perustaminen olikin jälkikäteen tarkastellen se virhe, joka EU:n hajotti. Mikäli Euroopan Yhteisön päätäntä olisi alusta alkaen jätetty yksin hallitusten välisen komission varaan, nykyisessä suossa tuskin oltaisiin."
 
Skotlanti tulee vaatimaan ja todennäköisesti saamaan uuden kansanäänestyksen UK:n jäsenyydestä.

Pohjois-Irlanti samoin.

popkornit esiin, tästä tulee mielenkiintoista.
 
No mutta, tämä päivä alkoi oikein hyvillä uutisilla. Nyt vain nojataan kiikkustuolissa taaksepäin ja nautiskellaan eu-uskovaisten ulinasta joka näyttää olevan hyvässä vauhdissa :cool:

Jahah, missäköhän kaulakiikussa siellä Britanniassa kohta killutaan. Haluaako kukaan tervejärkinen seuraan?
Britannia saa niellä kaikki markkinavaikutukset, joita sinne tulee.


http://m.kauppalehti.fi/uutiset/britit-uitetaan-kunnolla/FMEJdEPt

Britit uitetaan kunnolla
24.6.2016 9:40

Jos Euroopan unioni aikoo pysyä kasassa, britit uitetaan eroprosessissa kunnolla.

Britit eivät tule saamaan mitään myönnytyksiä. Jos joku on kuvitellut, että Britannia on EU:lle tärkeä unionin ulkopuolella, se pettyy.

Euroopan parlamentin saksalaisen puhemiehen Martin Schulzin lyhyet kommentit heti aamulla olivat paljon puhuvat. Hän ja Saksan liittokansleri Angela Merkel olivat varautuneet brittien lähtöön. Nyt vain odotetaan Lontoosta eroilmoitusta Eurooppa neuvostolle ja prosessi käynnistyy siitä.

Euroopan unionin suurin riski ei toteudu brittien lähdössä. Suurin riski on taudin leviäminen muihin jäsenvaltioihin ja koko EU:n hajoaminen. Se olisi onneton asia globalisoituneessa maailmassa, jossa Yhdysvaltojen lisäksi nousevia suurvaltoja ovat Kiina ja Intia.


Kansallisvaltioiksi murentuneen Euroopan ei olisi mitään mahdollisuuksia kilpailla yksistään miljardi-ihmisten jättejä vastaan.


Euroopan unionin vastuulliset johtajat tietävät tämän. Siksi Britannia saa niellä kaikki markkinavaikutukset, joita sinne tulee. Rajusti heikentynyt punta tuntuu välittömästi jalkapallon EM-kisaturistien kukkarossa.

Sitten alkavat brittien kauppasuhdeneuvottelut EU:n kanssa. Maailman kauppajärjestö WTO:n entinen pääjohtaja Pascal Lamy arveli toissailtana CNN:n haastattelussa, että jos britit jättävät EU:n, sen kauppasuhteet EU:hun järjestyvät Yhdysvaltojen ja Kiinan malliin kaikkine tulleineen.

Brittien väkiluku on 10 prosenttia EU:n väkiluvusta. Brittien viennistä puolet menee EU:n alueelle, kun vastaavasti EU:n viennistä vain 17 prosenttia suuntautuu Britanniaan. Siinä on brittien neuvotteluasema.

EU ja etenkin euroalue tulee tiivistämään rivejään. Brittien lähtö on shokki, mutta sitä ei näytetä ulospäin. Myönnytykset Britannialle avaisivat EU:n kyljen vastaavanlaisille operaatioille.

Ahtela_Kaija%20MV.png

Kaija Ahtela
 
Nyt ois varmaan hyvä aika ruveta lunastamaan sitä NATO optiota, kun murenevan EU:n antama poliittinen selkäranka Venäjää vastaan valuu kuin vesi hanhen selästä.

Soo, soo! Älä puhu tuollaisia. Nyt ei ole hyvä aika. Eikä ole ensi vuonnakaan. Eikä ollut 20 vuotta sittenkään. Eikä...

Vaan hei, mitäs jos alettaisiin kaikki vaikka laskemaan yhdessä: Raz-Putin, dva-Putin, tri-Putin...
 
Nyt voisi sanoa jo Sauli Niinistölle että " Sauna on tulessa!"
 
Arpa on heitetty, enää ei ole itkun aika. Nyt sitten vaan toimeen britit! Sitä saa mitä tilaa, mutta älkää olko huolissanne. EU ei ammu itseään jalkaan, saatte kansaivälisessä kaupassa yhtä reilun kohtelun kuin esimerkiksi USA ja Kiina. Pari miljoonaa "ulkobrittiä" voi kyllä olla eri mieltä lopputulemasta. Mielenkiintoista muuten, että Eroopan äärioikeisto ja äärivasemmisto ovat molemmat löytäneet riemun aiheen, elleivät peräti paiskaa kättä.

EU-johtajat: Cameronin on erottava heti ja aloitettava samalla Britannian eroprosessi
EU-parlamentin suurimpien ryhmien mukaan Britannialta on ”vastuutonta” jättää EU kuukausiksi odottamaan konservatiivien johtajapelejä.
Ulkomaat 24.6.2016 11:39

Pekka Mykkänen

Helsingin Sanomat
 
Putinin villeimmät päiväunet tämä vahvistaa hienosti. EU on nyt hänen mielestään todella savijaloilla seisova jättiläinen, joka murenee kuin korttitalo. Nyt on hyvä hetki lisätä painostusta mm. Ukrainassa ja myös Suomea vastaan. Mitäs luulette, jonkinlainen YYA 2.0 solmitaan ihan kohta, mikäli Venäjä sitä edes haluaa. Nyt jos koskaan on tilaisuus turvalliseen voimannäyttöön.
 
Skotlanti tulee vaatimaan ja todennäköisesti saamaan uuden kansanäänestyksen UK:n jäsenyydestä.

Pohjois-Irlanti samoin.

popkornit esiin, tästä tulee mielenkiintoista.
Juttelin vähän aikaa sitten somessa yhden tutun skotin kanssa ja näin saattaa oikeasti tapahtua, sama porukka joka haki Skotlannin itsenäisyyttä on myös EUn kannalla ja ymmärtääkseni pääosa skoteista on samanlaisia. Eletään tosiaan mielenkiintoisia aikoja, ja tapahtuneen vaikutuksia ihmetellään vielä pitkään, tämä ei ole vielä tässä
 
Putinin villeimmät päiväunet tämä vahvistaa hienosti. EU on nyt hänen mielestään todella savijaloilla seisova jättiläinen, joka murenee kuin korttitalo. Nyt on hyvä hetki lisätä painostusta mm. Ukrainassa ja myös Suomea vastaan. Mitäs luulette, jonkinlainen YYA 2.0 solmitaan ihan kohta, mikäli Venäjä sitä edes haluaa. Nyt jos koskaan on tilaisuus turvalliseen voimannäyttöön.

Tämä saattaa myös vahvistaa EU:ta, sillä nyt on paljon pelissä. Britannialla ei ole kädessään enää yhtään valttikorttia, jolla sanella. On EU:n vuoro ja onhan se kumma, jolleivätt Saksa ja Ranska pane nyt vauhtia. Se mikä mietityttää on kuitenkin Nato-EU-kuvio, sillä siinä on Briteillä vielä sanansa sanottavana.
 
Putinin villeimmät päiväunet tämä vahvistaa hienosti. EU on nyt hänen mielestään todella savijaloilla seisova jättiläinen, joka murenee kuin korttitalo. Nyt on hyvä hetki lisätä painostusta mm. Ukrainassa ja myös Suomea vastaan. Mitäs luulette, jonkinlainen YYA 2.0 solmitaan ihan kohta, mikäli Venäjä sitä edes haluaa. Nyt jos koskaan on tilaisuus turvalliseen voimannäyttöön.

Ööh, millonkas se Vova oli tulossa käymään Suomessa !? :eek:

No, luotan sentään yhä Sauliin.
 
Jahah, missäköhän kaulakiikussa siellä Britanniassa kohta killutaan. Haluaako kukaan tervejärkinen seuraan?
Britannia saa niellä kaikki markkinavaikutukset, joita sinne tulee.


http://m.kauppalehti.fi/uutiset/britit-uitetaan-kunnolla/FMEJdEPt

Britit uitetaan kunnolla
24.6.2016 9:40

Jos Euroopan unioni aikoo pysyä kasassa, britit uitetaan eroprosessissa kunnolla.

Britit eivät tule saamaan mitään myönnytyksiä. Jos joku on kuvitellut, että Britannia on EU:lle tärkeä unionin ulkopuolella, se pettyy.

Euroopan parlamentin saksalaisen puhemiehen Martin Schulzin lyhyet kommentit heti aamulla olivat paljon puhuvat. Hän ja Saksan liittokansleri Angela Merkel olivat varautuneet brittien lähtöön. Nyt vain odotetaan Lontoosta eroilmoitusta Eurooppa neuvostolle ja prosessi käynnistyy siitä.

Euroopan unionin suurin riski ei toteudu brittien lähdössä. Suurin riski on taudin leviäminen muihin jäsenvaltioihin ja koko EU:n hajoaminen. Se olisi onneton asia globalisoituneessa maailmassa, jossa Yhdysvaltojen lisäksi nousevia suurvaltoja ovat Kiina ja Intia.


Kansallisvaltioiksi murentuneen Euroopan ei olisi mitään mahdollisuuksia kilpailla yksistään miljardi-ihmisten jättejä vastaan.


Euroopan unionin vastuulliset johtajat tietävät tämän. Siksi Britannia saa niellä kaikki markkinavaikutukset, joita sinne tulee. Rajusti heikentynyt punta tuntuu välittömästi jalkapallon EM-kisaturistien kukkarossa.

Sitten alkavat brittien kauppasuhdeneuvottelut EU:n kanssa. Maailman kauppajärjestö WTO:n entinen pääjohtaja Pascal Lamy arveli toissailtana CNN:n haastattelussa, että jos britit jättävät EU:n, sen kauppasuhteet EU:hun järjestyvät Yhdysvaltojen ja Kiinan malliin kaikkine tulleineen.

Brittien väkiluku on 10 prosenttia EU:n väkiluvusta. Brittien viennistä puolet menee EU:n alueelle, kun vastaavasti EU:n viennistä vain 17 prosenttia suuntautuu Britanniaan. Siinä on brittien neuvotteluasema.

EU ja etenkin euroalue tulee tiivistämään rivejään. Brittien lähtö on shokki, mutta sitä ei näytetä ulospäin. Myönnytykset Britannialle avaisivat EU:n kyljen vastaavanlaisille operaatioille.

Ahtela_Kaija%20MV.png

Kaija Ahtela

Britit ovat nyt samalla viivalla Botswanan kanssa mitä kaupankäyntiin tulee.
 
Edessä on kaksi mahdollista tietä: EU:n totaalinen hajoaminen tai sitten Ranska ja Saksa tiivistävät rivinsä ja toteuttavat Britannian 500-vuotisen painajaisen, integroitunut manner-eurooppa jossa Lontoolla ei ole sananvaltaa. Viimeiset 200 vuotta britit ovat liittoutuneet manner-euroopan toiseksi vahvimman kanssa. Nyt pakka laitetaan totaalisesti uusiksi.

Jos EU selviää niin nähsään jotain ihan uutta.
 
Back
Top