Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
No vaikkapa entistä työnantajaani. Korpesi oikein perkeleesti kun oma jälkikasvu ei päässyt opiskelemaan ja olisi kuulemma ollut niin "yhteiskunnan etu" ja "tarpeellista" että omat rakkauden hedelmät olisi saaneet pahvit korkeakoulusta. Mitä nyt kattelin johtajan pojan touhuja toimistolla, niin aika harva on päässyt korkeakoulun sillä, että pillun kuvia katselee tietokoneelta. Luulisi, että sitä lukuaikaa olisi ollut kun maanantai-flunssaa oli melkein joka viiikko?
Kyllähän tuossa perää on. Sipilä pyrkii välttämään tiukkoja kantoja ja muut puolueet välttävät suuremmin Sipilän haastamista, eikä mediakaan ole saanut tältä esiin selviä näkökantoja. Tämä on muutenkin ollut todella omalaatuisen vaisu ja sopuisa vaalikampanja. Luulisi että nykyisen hallituksen jättämät savuavat rauniot olisivat nostattaneet aika paljonkin tunnekuohuja, mutta eipä vain ole näin tapahtunut.
Liittyisikö tämäkin Mäntyniemen joulukuun kokoukseen? Kaikki ovat peruskannattajiensa parissa ja sillä hyvä. Irtonaiset menköön mihin porukkaan lystäävät?
Kävin äsken kansalaisvelvollisuuden hoitamassa. Ääni meni PS Saarakkala, en ole aikaisemmin persuja äänestänyt. Perusteena oli toivo, että Persut edes pikkasen pystyisi hillitsemään Islamin soluttautumista Suomeen.
Joskus taannoin äänestin kuvan perusteella jonkun pienpuolueen ehdokasta, se sai koko vaalipiiristä 2ääntä, olikohan toinen oma. Varmaan ihmetteli kuka antoi toisen äänen.
Joskus taannoin äänestin kuvan perusteella jonkun pienpuolueen ehdokasta, se sai koko vaalipiiristä 2ääntä, olikohan toinen oma. Varmaan ihmetteli kuka antoi toisen äänen.
Hyvä, että sai kaksi ääntä. Muuten olisi mennyt kotiin ja hakannut akkansa.
Hyvä, että sai kaksi ääntä. Muuten olisi mennyt kotiin ja hakannut akkansa.
Ny meni lainauksesi väärihin nimiihin!
Joskus taannoin äänestin kuvan perusteella jonkun pienpuolueen ehdokasta, se sai koko vaalipiiristä 2ääntä, olikohan toinen oma. Varmaan ihmetteli kuka antoi toisen äänen.
http://yle.fi/uutiset/kuka_on_oikei...si_asettuu_poliittiselle_nelikentalle/7919930
Politiikka 13.4.2015 klo 6:12 | päivitetty 13.4.2015 klo 13:34
Kuka on oikeistolaisin, kuka liberaalein? – Katso, miten ehdokkaasi asettuu poliittiselle nelikentälle
Alla olevasta kuvasta näkyvät eri puolueiden eduskuntavaaliehdokkaat ja heidän sijoittumisensa poliittiselle nelikentälle. Nelikentän avulla voit vertailla, minkälaisia arvoja oma ehdokkaasi edustaa muihin ehdokkaisiin verrattuna. Jokainen piste edustaa yhtä ehdokasta. Voit siirtää hiiren pisteen kohdalle saadaksesi selville ehdokkaan nimen. Jos klikkaat pistettä, avautuu ehdokkaan Ylen vaalikonesivu.
Jaahans, hieman outo olo: ensi kertaa elämässä ääni RKP:lle - tätä ei sitten kannata synnyinseuduilla suomenkielisellä Etelä-Pohjanmaalla paljastella... Ylen vaalikone oli toimiva: karsin pois ehdottomat Naton vastustajat ja (arvoliberaalien löytämiseksi) homoliittojen kumoajat. Aika monta RKP:läistä jäi haaviin Helsingissä.
Luen tätä ketjua hiljalleen, ja tähän on ehkä joku jo vastannut. Mutta, älä hitossa sitä Packalenia äänestä. Se vastusti syyskuuhun asti rankasti sitä, että Venäjä olisi mitenkään osallisena Ukrainassa. Mene selaamaan vaikka FB-seinää keväältä ja kesältä.
http://blogbook.fi/tuukkakuru/ylen-kasitys-liberalismista/
Ylen käsitys liberalismista
13.4.2015 Tuukka Kuru
Yle tietää kertoa tämän päiväisessä julkaisussaan, että kuka ehdokkaista on Nolanin kartalla ”liberaalein”, ”oikeistolaisin”, ”konservatiivisin” ja ”vasemmistolaisin”. Jaottelusta karsittiin tälläkin kertaa pois eduskunnan ulkopuoliset puolueet ja Muutos 2011, mutta tämä on politiikkaa jonkin aikaa seuranneelle tuttu ilmiö. Useat blogistit kohdistivat huomionsa sangen rajattuun puoluetarjontaan, vaikkakin kuvaajassa oli paljon muitakin virheitä. Näistä virheistä suurin koskee liberalismin määritelmää.
Liberalismi, tarkemmin klassinen liberalismi, on yksilökeskeinen ideologia, joka perustuu mahdollisimman laajaan vapaaehtoisuuteen ja henkilökohtaiseen vapauteen. Tämä vapauden ja vapaaehtoisuuden arvostaminen näkyy niin arvopoliittisessa, kuin myös talouspoliittisessa ulottuvuudessa, jotka voidaan jakaa tarkemmin talousliberalismiin ja arvoliberalismiin. Taloudellinen liberalismi tarkoittaa vapaan markkinatalouden kannattamista, joka tarkoittaa mahdollisimman laajaa asiakkaan valtaa, mahdollisimman vapaata yritystoimintaa ja mahdollisimman vapaita markkinoita, jossa ajatukset, innovaatiot ja tuotteet vaihtavat omistajaa mahdollisimman helposti. Byrokratia, ylhäältä päin määrätyt standardit, tullit, verotus, julkiset monopolit ja muut asiakkaan valtaa rajoittavat toimenpiteet ovat liberalismin näkökulmasta haitallisia, sillä niiden toiminta perustuu pakottamiseen ja vapauden kaventamiseen. Liberaali yleensä hyväksyy tarkasti rajatun ja karsitun valtion, mikäli sen toimenpiteet eivät ole ilmeisessä ristiriidassa yksilönvapauksien tai vapaan kaupankäynnin kanssa. Tiukan linjan liberaalit, eli anarkokapitalistit, ovat valmiita lakkauttamaan valtion kokonaan.
Arvoliberalismi on Suomessa tunnetumpi ilmiö, vaikka se ymmärretäänkin yleensä väärin. Arvoliberalismi tarkoittaa mahdollisimman laajaa sananvapautta, kokoontumisvapautta, oikeutta päättää omasta kehostaan ja oikeutta päättää omasta elämästään ilman ulkopuolista painostusta. Arvoliberaalin ei tarvitse suhtautua myönteisesti pakolaisiin, monikulttuuriin, feminismiin, homoaktivismiin tai muihin ilmiöihin, jotka Suomessa yleensä yhdistetään vapaamielisyyteen, kunhan hän ei tietoisesti pyri rajoittamaan näiden ryhmien vapautta. Käytännössä arvoliberaali on henkilö, joka ei halua omalla toiminnallaan heikentää eri mieltä olevien ihmisten yksilönvapauksia ja odottaa tätä samaa kohtelua myös muilta. Liberalismin näkökulmasta on samantekevää, pakotetaanko ihminen pitämään kansallismielisyydestä, suvaitsevaisuudesta, uskonnosta, ateismista, traditionalismista, edistysmielisyydestä tai muista ideologioista, sillä pakottaminen johonkin aatteeseen heikentää aina ihmisten henkilökohtaisia vapauksia, joka on liberalismin näkökulmasta väärin. Tämä vapaus ei tarkoita sitä, että kaikkia aatteita ja uskontoja pitäisi itsessään arvostaa, saati edes kunnioittaa, mutta niiden olemassaoloa ei saa pakon avulla pyrkiä hävittämään.
Liberalismi on jo syntyjään hyvin valtiokriittinen liike, sillä keskitetty hallinto tarjoaa totalitaristisille aatteille hyvän kasvualustan. Valtioinstituution ajama politiikka perustuu hyvin pitkälti eri asioiden rajoittamiselle, kieltämiselle ja tukemiselle, joka heikentää aina jonkun ryhmän vapauksia. Aseellisen, poliittisen ja taloudellisen vallan liittona se tarjoaa myös mahdollisuuden sangen elitistiselle politiikalle, jonka tunnistettavana piirteenä voidaan pitää ajatusta, jonka mukaan vihatut uudistukset ”ovat sinun parhaaksesi, vaikka sinä et niistä pitäisikään”. Tarpeeksi korkealentoisessa ja radikaalissa muodossa kyseinen ajattelutapa johtaa väistämättä epäonnistuneisiin yhteiskuntakokeiluihin, joiden suurin kärsijä on aina tavallinen ihminen.
Ylen julkaisussa liberalismin ominaisuuksiin luetaan mm. seuraavia asioita:
1. Suomen pitää ottaa suurempi vastuu EU:n alueelle tulevista turvapaikanhakijoista.
2. Ilmastonmuutoksen hillitseminen pitää asettaa teollisuuden kilpailukyvyn edelle.
3. Ruoan verotusta on varaa kiristää.
Kyseisten arvojen perusteella liberaalein puolue on Vihreä liitto, joka on klassisen liberalismin näkökulmasta sangen harhaanjohtava valinta. Vaikkakin Vihreä liitto omaa joitakin liberaaleja näkökulmia, on puolueen yleisilme vähintääkin liberalismin vastainen. Puolue kannattaa mm. henkilöautojen sateelliittivalvontaa, puuttumista yksityisten ihmisten kulutustottumuksiin, naiskiintiöitä, lisääntyvää humanitaarista maahanmuuttoa, tiukempaa suhtautumista asepolitiikkaan, ylikansallista paneurooppalaista keskushallintoa ja laajaa taloudellisen toiminnan sääntelyä. Puolueen suhtautuminen sananvapauteen on myös sangen erikoinen, sillä kaikesta avoimuudestaan huolimatta se on erittäin halukas suitsimaan erityisesti maahanmuuttopolitiikkaan liittyvää keskustelua.
Myös liberalismin perusteet ovat Ylellä täysin hakoteillä. EU:n taakanjakojärjestelmään osallistuminen ja humanitäärisen maahanmuuton lisääminen ei millään tavalla edistä liberalismia, pikemminkin päinvastoin. Julkisin rahoin kustannettava mamutus synnyttää julkisten tulosiirtojen lisäksi myös muita lieveilmiöitä, kuten sananvapauden rajoittamista, positiivista syrjintää ja entistä tiukempaa poliittista korrektiutta. Vaikkakin liberaaleista piireistä löytyy paljon vapaan maahanmuuton kannattajia, yksikään heistä ei kannata nykyisen maahanmuuttopolitiikan aiheuttamia negatiivisia lieveilmiöitä. Vielä vähemmän niiden lisäämistä.
Ilmastonmuutoksen hillitsemistä ei myöskään voida pitää millään tavoin liberalismin perustana, sillä ilmastonmuutoksen torjumisen nimissä toteutetaan yleensä hyvin epäliberaalia politiikkaa. Liian tiukka ympäristöpolitiikka haittaa yritystoimintaa, jonka lisäksi sen nimissä ylläpidetään tehottomia energiaratkaisuja. Ympäristönsuojelulla perustellaan myös autojen sateelliittivalvontaa ja muita erittäin hämäriä uudistuksia.
Ruoan verotuksen nostamista on myös hankala yhdistää liberalismiin, sillä liberaalit kannattavat mahdollisimman matalaa veroastetta kaikessa inhimillisessä toiminnassa. Tietyn hyödykkeen lisäverotusta ei voida millään tavoin perustella liberalismilla.
Kaiken kaikkiaan liberalismi on paljon enemmän, mitä Yle, vihreät tai poliittiset johtajat yleisesti haluavat kansalaisilleen kertoa. Paljon paremman kuvan tämän vaalin liberaaleista ehdokkaista saa tämän linkin kautta.
—
Tuukka Kuru
M11
Kyllähän tuossa perää on. Sipilä pyrkii välttämään tiukkoja kantoja ja muut puolueet välttävät suuremmin Sipilän haastamista, eikä mediakaan ole saanut tältä esiin selviä näkökantoja. Tämä on muutenkin ollut todella omalaatuisen vaisu ja sopuisa vaalikampanja. Luulisi että nykyisen hallituksen jättämät savuavat rauniot olisivat nostattaneet aika paljonkin tunnekuohuja, mutta eipä vain ole näin tapahtunut.
Hyvä, että joku selvensi tuon. Niin paljon tuubaa väitetään liberaaliuden nimissä.