Eduskuntavaalit 2015

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja RPG83
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Olen ollut enemmän vasemman laidan kokoomuslainen, mutta tahtoisin löytää Perussuomalaisista määrätyn moraalin, jota heillä on ollut puheissaan. Saapa nähdä. Vihapuheita en hyväksy lainkaan enkä jaa Suomen Sisun tai natsien mielipiteitä. Mutta minulla ei ole mitään jotain Sampo Terhoa tai Timo Soina vastaan. Siksi keskustelen mielelläni persujen kanssa kuten kaikkien muidenkin. Välillä olemme eri mieltä.

Maanpuolustus on minulle yhteinen isänmaan asia, ja minulla on ystäviä myös Vasemmistoliitossa, Keskustassa, SDP:ssä ja Vihreissä.

Ihan kuin minun ajatuksistani joten komppaan tätä ihan 1:1
 
Eduskuntapuolueet neuvottelevat keskenään esityksen pääministeristä jonka tasavallan presidentti sitten nimittää hallitusneuvottelijaksi. Tai on nimittämättä. (Hyvin teoreettinen mahdolisuus mutta mahdollisuus kumminkin.) Pitäkääpä mielessä että ei ole olemassa lakia tai säädöstä joka nimittäisi vaaleissa eniten ääniä saaneen puolueen puheenjohtajan automaagisesti pääministeriksi.

Pullakahvit vetoa että jos PS olisi edellisissä vaaleissa noussut vaalien voittajaksi edustajapaikkojen määrässä niin silti eduskunta olisi muodostanut hallituksen johon persut eivät kuulu. Ja on siellä eduskunnassa edelleen hyvin paljon ihmisiä jotka eivät halua Soinin koplaa hallituksessa nähdä.

Eiköhän se ole tullut kaikille, etenkin kokoomukselle ja SDP:lle, että edellisen hallituksen saamattomuudelle oli hyvä syy. Ja tästä syystä johtuen voidaan toivoa, että kokoomus ja sdp eivät molemmat ole seuraavassa hallituksessa.

Ja tuon vedon voisin kyllä ottaa vastaan. Meinaan, että mikäli PS olisi ollut isoin puolue, niin voimasuhteet olisivat voineet olla sellaiset, että PS:n olisi pitänyt olla hallituksessa melkein pakostakin, koska keskusta päätti pysyä oppositiossa, johtuen vaalimenestyksestä. Toki Six-pack olisi luultavasti saanut tarpeeksi ääniä kasaan silloinkin, mutta olisiko se ollut uskottava?
 
Kyllä oikea taiteilija löytää mesenaatin. Eikös näin ole ollut tuhansia vuosia? Valtio mesenaattina on muutenkin aika erikoinen juttu. Muistaakseni taide ja kulttuuri saa vuodessa noin 400 miljoonaa, en tosin tiedä, miten tuo kakku jakautuu. Apurahoihin tosin menee hyvin vähän tuosta kakusta. Ehkä olemme tulleet siihen maailmanaikaan, kun valtion mesenoimalle taiteelle sanotaan hei hei. Enkä koe menettäväni siinä mitään.

Tunnen taiteilijoita jotka vastustavat nykyistä apurahajärjestelmää useammastakin syystä johtuen, osin se on korruptoitunutta mutta toisaalta myös kilpailua vääristävää ja tietyt traditiot apurahakäytännöissä takaavat sen, että ulkopuolelta on äärimmäisen vaikea päästä porukkaan mukaan. Sen sijaan "tiedostaivilla" ja "ajattelevilla" taiteilijoilla on se oma ydinryhmänsä jossa pestään toinen toistensa selkiä. Osa taitelijoista kategorisesti kieltäytyy koko apurahatoiminnasta eikä edes halua hakea sitä siinä esiintyvien väärinkäytösten ja epäilyjen tähden, sekä myös sen tähden, että katsovat sen osaltaan olevan omaa taidetta ja ilmaisua rajoittavaa.

Pidän korkeakulttuurista mutta kyllähän tämä nykyinen suuntaus on varsin absurdi - valtio kustantaa osalle elämän esittämättä mitään käytännön vaadetta (muuta kuin, että niitä tuhruja on jokunen väsättävä ja näyttelyitä pidettävä) - jos joku haluaa omaa tajunnanvirtaa toteuttaa niin ei minusta valtion kuulu maksaa täysi-ikäisten elantoa ja harrastustoimintaa tällaisessa perin triviaalissa asiassa (tai siis osan, eiväthän kaikki taiteilijat tukea saa tai hae). Taide, silloin kun kyse on elannon hankkimisesta, on yritystoimintaa siinä missä mikä tahansa yritystoiminta joten kyllähän tietty osa apurahajärjestelmästä vääristää kilpailua, etenkin kun apurahojen myönteminen ei perustu mihinkään objektiiviseen faktaan, että saajan tekemä taide on hyvää tai laadukasta tai edes teknisesti loistavaa - sitä voi saada vaikka mikään edellisistä ei täyttyisi. (Tietty hyvä ja laadukkuus ovat vaikeasti arvioitavia - kyse on mielipiteestä, tekninen osaaminen sen sijaan on arvioitavissa oleva asia).

Taiteen ja kulttuurin saamasta valtionavusta on jonkin verran viilattavissa pois mutta se, että kannatan apurahakäytännön radikaalia muuttamista ei tarkoita sitä, että taiteen tukeminen tulisi kokonaan lopettaa. (Olen saanut leiman taidevihamielisestä ihmisestä kun olen kritisoinut apurahoja ja osaa taiteilijaeläkkeistä). Minusta tuki tulisi ensisijaisesti kohdentaa lapsiin ja nuoriin ja joihinkin kehittyviin taiteilijoihin - aikuinen ihminen, joka on vuosikymmeniä ollut alalla, ei tarvitse mitään taitelijatukea - jos ei ilman tukea pärjää niin tuolloin vika on joko ammattitaidossa tai tekemän taiteen tyylissä. Eivät kaikki yhteisöt ja yritykset edes haluaisi ostaa mitään abstraktia töherrystä mutta tietyt signaalit ohjaavat tähän suuntaan ja vastaavasti klassinen taide on "vanhakantaista" ja "esimodernia" joten se usein skipataan vaikka moni siitä eniten pitää ja sitä haluaisi ostaa.

Setäni on taiteilija ja hänen ajatuksensa on se, että tilaaja määrittelee taiteen raamit hyvin tarkkaan ja niitä on pyrittävä noudattamaan huomioiden kuitenkin tietty taitelijanvapaus - jos tilaaja haluaa kukka-aiheen ja haluaa juuri klassisen käsittelyn aiheesta hänen toivetta (määräystä) on noudatettava, sen mukaan on elettävä, koska se tilaaja tuo sen elannon pöytään. Omalla ajalla voi sitten tehdä vaikka millaista "pornografiaa" mutta se on omaa aikaa ja on liikaa kuviteltu, että sillä eläisi - toisinaan käy sitten hyvä tuuri ja joku haluaa ostaa (suuresta rahasta) jonkun ei tilatun teoksen ja se tuo sitten lisää apetta pöytään.

Laitetaan Taiteen edistämiskeskuksen tietopaketti taiteen tukemisesta:

"Taiteen edistämiskeskus jakaa vuosittain runsaat 32 miljoonaa euroa taiteilijoille ja yhteisöille apurahoina, palkintoina ja avustuksina.
...
Suurin osa Taiteen edistämiskeskuksen eri toimielinten jakamista apurahoista ja avustuksista tulee veikkausvoittovaroista. Ministeriö päättää vuosittain siitä, miten veikkauksen ja raha-arpajaisten voittovarat jaetaan eri käyttötarkoituksiin.


Valtion taiteilija-apurahojen ja kirjastoapurahojen määräraha tulee budjettivaroista. Myös Taiteen edistämiskeskuksen hallintomenot, noin viisi miljoonaa euroa vuodessa, ministeriö osoittaa budjettivaroista.
" (lainaus: http://www.taike.fi/rahoitus)

Enkä nyt sano, että taiteen tulee olla mitään "perussuomalaista" taidetta mutta joku tolkku siinä pitäisi olla, että mitä ostetaan ja mihin hintaan - etenkin silloin kun kyse on yhteiskunnan käyttämistä rahoista. Yksityiset yhteisöt tms. tahot maksakoot vaikka miljoonia "tarjahalosen muotokuvista" mutta eihän se muotokuvatöherrys hintansa väärti ole.

vlad.
 
Ei kai näyttelijätär miksikään poroporvariksi itseään väittänytkään?

Vassaripiireissä kyllä tunnetaan Hursti ja hänen työnsä. Sitä muistetaan juhlapuheissa ja poliittista propagandaa suollettaessa. Mihinkään käytännön toimenpiteisiin vähäosaisten auttamiseksi vassarit eivät kuunaan ole ryhtyneet.

Joo, no, lähinnä ajattelin, että sieltä ruokajonosta voisi tavata ehkä jonkun PS:n kannattajan, Krista kun ei tuntenut ketään
 
Ei sieltä leipäjonosta persua löydy. Tutkimus vuodelta 2011.


http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/vaalit2011-sk32011/
index.php
 
Teuvo Hakkaraisesta tuli mieleeni tämä vanha artikkeli Iltalehdessä ja sen luettuani uudelleen väkisinkin mietin, että kuinka suuri osuus Hakkaraisen toiminnassa on lopulta mediapeliä ja mikä sitten jotain muuta - ehkäpä tällä "pelleksi" luonnehditulla henkilöllä onkin sellaista kompetenssia josta suurella osalla meistä ei ole todellista ymmärrystä. Hakkarainen kontaktiensa myötä ymmärtää tai tiedostaa joitain asioita olennaisesti paremmin mitä maailmaa rakastavat idealistit - jotka luottavat ihmisen hyvyyteen, jollaista luottamusta Hakkaraisella ei kenties ole:

Hakkarainen on kulttihahmo Hondurasissa (IL. 28.2.2012).

"Hakkaraisen sahateollisuuden mallia on kopioitu Hondurasin ja Nigaraguan sahoilla. Kansanedustajana Viitasaaren mies neuvoo suomalaisia päättäjiä, miten kehitysyhteistyörahat eivät häviä poppaukkojen taskuihin.

Maineensa Hakkarainen loi 1990-luvun alkupuolella, jolloin hän möi vanhan sahansa Hondurasiin. Sitten suomalaissahuri kävi vapaaehtoistöinään kymmenkunta kertaa kouluttamassa paikallisista pyörösahojen teroittajia ja käyttäjiä. Hakkarainen arvosteleekin perinteistä kehitysyhteistyötä tehottomaksi.

- Kehitysyhteistyön nimissä lähetään usein kalliita koneita köyhiin maihin. Niille käy usein kuin venäläisille panssareille, ruostuvat paikoilleen. Koneiden käyttäjille pitää opettaa perustaidot ja kuinka vempaimet huolletaan, neuvoo Hakkarainen.
"

ja

"Kontro sanoo, että Suomi saisi ottaa oppia Hakkaraisen kehitysyhteistyömallista.

- Viitasaaren miehen sahakaupoissa ei ole tuhlattu valtion rahoja. Pääomat ja osaaminen siirtyivät yritykseltä yritykselle.
" (lainaukset IL).

Ei ole koiraa karvoihin katsominen.

vlad.
 
Hah ! Venäläisen aikakausilehti Rossiiskie Vestin mukaan eduskuntavaalien tulos tarkoitti "revansististen voimien tappiota." Kokoomuksen syntilistalla on venäläisten mukaan puolueen Nato-haaveet ja isäntämaasopimus ja saksalaisten panssarivaunujen ostaminen. Lehden mukaan kaikki nämä on suunnattu Pariisin rauhansopimusta vastaan.

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1429510385810.html


On faktat vähän hakusessa. Suomi muistaakseni irtautui noista rauhansopimuksen sotilaspykälistä jo Koiviston presidenttikaudella 90-luvun alussa. Ja ilman muuta lehden mukaan keskustan voitto tarkoittaa sitä, että Suomi tulee lähentymään Venäjää.
 
Viimeksi muokattu:
Minä olen jo ammuttavien listalla, ei muuta mitään. 90-luvulla menin Jyväskylässä Baari Vakiopaineeseen, kun siellä oli Vallankumousbileet. Keskustelin erään kommunistitytön kanssa suureen ääneen politiikasta, ja lopputulos oli, että tyttö huusi minulle täysillä:
- Sitten kun vallankumous alkaa, sinut ammutaan ensimmäisenä!!!
Yksi syy ammuttamiseeni oli, että kun tytön mielestä hallitus sorti, niin aloin kysellä, asuuko hän opiskelija-asunnossa, nauttiiko opintotukea, syökö halvalla opiskelijoiden ruokalassa, saako matalakorkoista opintolainaa... Sama porukka halusi räjäyttää Valion rekkoja. Sitäkään ei olisi saanut kysyä, miten se liittyy vallankumoukseen.
Ja Paulastahan tämä säie lähti liikkeelle, tiedä vaikka olisi ollut samoissa bileissä, ei sitä ilman meriittejä Suomi-Neuvosliitto-seuran pj:ksi pääse...

Olisi kannattanut olla edes näennäisesti samaa mieltä, edes illan, olisit varmaan saanut pesää.
 
Vaikka olenkin vankkumaton demokratian kannattaja, kieltämättä joskus vaalien jälkeen tuntuu tältä :)
http://www.talouselama.fi/uutiset/tiedemiehet+demokratia+ei+toimi+koska+ihmiset+eivat+ole+tarpeeksi+alykkaita/a2089693?b=u_arvopaperi

Nykysysteemi on kaikesta huolimatta se kaikkein vähiten huono systeemi mitä on kokeiltu. Mitä taas tulee tuohon tiedemiesten arvailuun, niin sanoisin, että ihmiset eivät voi olla tarpeeksi "älykkäitä" jotta systeemi toimisi täydellisesti.
 
Vaikka olenkin vankkumaton demokratian kannattaja, kieltämättä joskus vaalien jälkeen tuntuu tältä
http://www.talouselama.fi/uutiset/t...e+tarpeeksi+alykkaita/a2089693?b=u_arvopaperi

Esko Valtaojalla on myös pointtinsa: Epädemokraattista pulinaa.

"Irvileuat sanovat demokratian ongelmaksi sitä, että kansa äänestää väärin eikä kansaa saa millään vaihdettua. Se ei ole aivan tuulesta temmattu ajatus. Demokratian ongelma on tasa-arvo, joka nostaa mielipiteet tiedon korvikkeeksi.

...

Demokratian ja tasa-arvon ongelma tiivistyy kansanäänestyksissä, joita tuon tuostakin ollaan vaatimassa Suomeenkin, milloin EU:sta, milloin ydinvoimasta tai jostain muusta. Maailman monimutkaiset ongelmat latistetaan gallupiksi: rasti ruutuun, ei, juu, vaarinhousut, ja homma on selvä. Kansanäänestys toisensa jälkeen on osoittanut, että niissä äänestetään yleensä jostain aivan muusta kuin itse asiakysymyksestä – yleisimmin hallituksen puolesta tai sitä vastaan. Taivas meitä varjelkoon suoralta demokratialta, jossa harva se päivä saisimme pitää Idols-äänestyksen turvetuotannosta, kulttuuribudjetista tai maahanmuuttolaeista – päättää asioista, joista useimmilla ei ole pätkääkään tietoa, mutta sitäkin enemmän mielipidettä.
"

Ja kolumnin lopussa Valtaoja esittää haasteellisen mutta asiallisen kysymyksen:

"'Demokratia on huonoin mahdollinen hallitusmuoto, lukuunottamatta niitä kaikkia muita, joita on aikojen saatossa kokeiltu”, sanoi Winston Churchill. Niinhän se on, mutta demokratiaakin voi yrittää kehittää. Olisiko sellainen demokratia mahdollinen, jossa täytyy tietää, ennen kuin on valta päättää?" (lainaus: Valtaoja/TS).

Olisiko demokratiaa mahdollista kehittää ja jos on niin mihin suuntaan? Onko valikoiva äänioikeus enää demokratiaa tai äänten painottaminen jonkin osaamispotentiaalin perusteella ja jos niin mikä olisi tämä keino jolla arvioitaisi osaamista?

Ja kenties tällainen muokattu demokratia olisi keino jolla Valtaojakin saataisi äänestämään - ymmärrykseni mukaan hän ei käytä (halua käyttää) äänioikeuttaan. Kirjoissaan teema on nostettu esille kuin myös kirjeenvaihdossa, mutta en nyt muista, että onko hän koskaan äänestänyt vai onko ollut äänestämättä vain osan elämästään.

vlad.
 
Hah ! Venäläisen aikausilehti Rossiiskie Vestin mukaan eduskuntavaalien tulos tarkoitti "revansististen voimien tappiota." Kokoomuksen syntilistalla on venäläisten mukaan puolueen Nato-haaveet ja isäntämaasopimus ja saksalaisten panssarivaunujen ostaminen. Lehden mukaan kaikki nämä on suunntattu Pariisin rauhansopimusta vastaan.

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1429510385810.html


On faktat vähän hakusessa. Suomi muistaakseni irtautui noista rauhansopimuksen sotilaspykälistä jo Koiviston presidenttikaudella 90-luvun alussa. Ja ilman muuta lehden mukaan keskutan voitto tarkoittaa sitä, että Suomi tulee lähentymään Venäjää.

Jospa nyt sitten Kepun myötävaikutuksella palataan jälleen noihin Pariisin rauhansopimuksen pykäliin. Nehän takaavat ikuisen rauhan ja ovat uskottavan puolustuksemme perusta.
 
"Sipilä aikoo panna Suomen kuntoon tuomalla yritysmaailman opit politiikkaan. Ajatuksena on koota 12 henkilön ministeritiimi, joka kumartaa samoille mitattaville ydintavoitteille.

Aikaisemmin Sipilä on jo kertonut halustaan lakkauttaa poliittiset virkanimitykset. Sipilä heittäisi jorpakkoon myös poliittisten valtiosihteereiden virat.

Ministeripaikkojenkin jakaminen on saanut Sipilän mielestä epämiellyttäviä piirteitä, kun ministeriys voidaan nähdä palkintona, Sipilä valittelee elämäkertakirjassaan.

Sipilän politiikanpuhdistamisprojekti on aiheuttanut jo rykimistä keskustalaisten joukossa (IL 20.4.), koska Sipilän pyrkimysten nähdään vähentävän puoluevaltaa."

http://www.iltalehti.fi/eduskuntavaalit-2015/2015042019553189_eb.shtml

=====================================


Sipilä ei missään tapauksessa voi väistyä Keskustan johdosta tai Keskusta saattaa kokea rökäletappion seuraavissa vaaleissa.

Keskustalta olisi aika kova veto laittaa vaalivoiton hankkinut Sipilä sivuun heti vaalien jälkeen, kiitos ja hei, kansa varmaan tuntisi tulleensa petetyksi ja muistaisi sen seuraavissa vaaleissa. Toisaalta, jos Sipilä väistyisi omasta tahdostaan heti vaalien jälkeen niin kansa tuntisi tulleensa petetyksi.
 
Kaksi uutista, kaksi todellisuutta. Vaalien jälkimainingeissa kivijalasta ryömii kaikkea epämielyttävää. Vai on suomalainen valkoinen rotu ylivertainen :eek: ! Toisaalta, ehkä äly on kadonnut Suomesta, kaikki kategoriat ja ihonväristä riippumatta. Siltä ainakin välillä tuntuu!


http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/a...ukselle-vaatimus-valkoisesta-suomesta/5015622
Magneettimedia: Hallitukselle vaatimus ”Valkoisesta Suomesta”

Valkoisen väestön ylivertaisuutta todistetaan vahvasti. ”Suomalaisten keskimääräinen älykkyysosamäärä on 100-105 kun taas monilla Afrikan alueilla se on alle 70.” Lehdessä rasismille on uhrattu kokonainen aukeama otsikolla ”Rasisminvastainen viikko: Lapset ja mediakritiikittömät aivopesun uhreina”.


http://www.dailymail.co.uk/news/art...dy-maths-degree-despite-not-going-school.html
Is this Britain's cleverest girl? Ten-year-old is accepted on university course to study maths degree despite not going to school
  • Esther Okade from Walsall has enrolled on Open University course
  • After degree she wants to study for PhD before running her own bank
  • Girl's younger brother Isiah is already studying for A-levels aged six
  • Siblings are both home-schooled by mathematician mother Omonefe
By Mark Duell for MailOnline

Published: 14:59 GMT, 23 February 2015 | Updated: 21:07 GMT, 23 February 2015


  • 25FCAD8C00000578-0-Course_Esther_Okade_has_been_accepted_to_study_for_a_maths_degre-a-36_1424702342919.jpg

    Course: Esther Okade has been accepted to study for a maths degree - despite not going to school

    She spends her spare time in a similar way to many other ten-year-old girls - playing with Barbie dolls and making loom bands.

    But the key difference between Esther Okade and other children her age is that she has been accepted to study for a university maths degree - despite not going to school.

    Esther, from Walsall, West Midlands, has enrolled on an Open University course months after she passed her A-levels - and wants to study for a PhD before running her own bank.

    The girl, who gained a C grade in her maths GCSE aged six, has joined the course which started this month. Her younger brother Isiah is already studying for his A-levels - also aged six.

    The siblings are both home-schooled by their mother Omonefe, who has converted the living room of their semi-detached, three-bedroom house into a makeshift classroom.

    Mathematician Mrs Okade, 37, said: ‘Esther is doing so well. She took a test recently and scored 100 per cent. Applying to the university was an interesting process because of her age.

    ‘We even had to talk to the vice-chancellor. After they interviewed her they realised that this has been her idea from the beginning. From the age of seven Esther has wanted to go to university.
 
Kaksi uutista, kaksi todellisuutta. Vaalien jälkimainingeissa kivijalasta ryömii kaikkea epämielyttävää. Vai on suomalainen valkoinen rotu ylivertainen :eek: ! Toisaalta, ehkä äly on kadonnut Suomesta, kaikki kategoriat ja ihonväristä riippumatta. Siltä ainakin välillä tuntuu!

Tähän se jytky repeää. Persuenemmistö tulee olemaan asiallisia Myrskyhiiriä ja vihtorikosolat joko menevät ruotuun tai repeävät. Siihen he tarvitsevat jonkun Pekka Siittimen ensin.
 
Olisiko demokratiaa mahdollista kehittää ja jos on niin mihin suuntaan? Onko valikoiva äänioikeus enää demokratiaa tai äänten painottaminen jonkin osaamispotentiaalin perusteella ja jos niin mikä olisi tämä keino jolla arvioitaisi osaamista?

Ongelma on, että myöskään harva oikeasti fiksu pyrkii poliitikoksi.

En jaksanut sitä tänne silloin kommentoida, mutta Talouselämä-lehti haastatteli kaikki puoluejohtajat ennen vaaleja. Mm. kaikilta neljältä suurimmalta kysyttiin ensimmäiseksi, että miten suuri on julkisen talouden osuus Suomen taloudesta. Kaikki neljä vastasivat että n. 60%. Oikea vastaus on jotain 25-30%.

Miten voi olla mahdollista, että neljällä suurimmalla puoluejohtajalla on näin kertakaikkisen pielessä oleva käsitys ihan keskeisestä perusasiasta, jonka pitäisi kuulua heidän osaamisensa ytimeen?

No, onneksi virkamiehet ovat usein varsin fiksuja, ja suhteellisen pyyteettömiä. Suomessa hallitukset ja eduskunnat vaihtuvat, mutta virkamiehet hoitavat asiat.
 
Ongelma on, että myöskään harva oikeasti fiksu pyrkii poliitikoksi.

En jaksanut sitä tänne silloin kommentoida, mutta Talouselämä-lehti haastatteli kaikki puoluejohtajat ennen vaaleja. Mm. kaikilta neljältä suurimmalta kysyttiin ensimmäiseksi, että miten suuri on julkisen talouden osuus Suomen taloudesta. Kaikki neljä vastasivat että n. 60%. Oikea vastaus on jotain 25-30%.

Miten voi olla mahdollista, että neljällä suurimmalla puoluejohtajalla on näin kertakaikkisen pielessä oleva käsitys ihan keskeisestä perusasiasta, jonka pitäisi kuulua heidän osaamisensa ytimeen?

No, onneksi virkamiehet ovat usein varsin fiksuja, ja suhteellisen pyyteettömiä. Suomessa hallitukset ja eduskunnat vaihtuvat, mutta virkamiehet hoitavat asiat.

Demokratiaan ja kaikkeen muuhunkin tarvittaisiin fiksumpia ihmisiä, mutta onko diktatuuriin (muodossa tai toisessa) kukaan riittävän fiksu JA korruptoitumaton rupeamaan diktaattoriksi? Empiirinen näyttö tukee demokratiaa ja vapautta. Se riittää mulle.

Virkamiesten hyvyyttä (poikkeuksin toki) komppaan, se pelastaa monta tyhmää ideaa toteutumasta ja toteuttaa jotain mitä poliitikot eivät ole kyllin tietoisia tekemään.
 
Back
Top