Eduskuntavaalit 2015

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja RPG83
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Joo, en itsekään juuri Koskesta välitä. Kosken läpimeno oli yllätys, eikä kovin positiivinen sellainen. Mutta ehkä Koski on parempi kuin joku punavihreä.. Li Anderssonista vasemmistoliitto saisi hyvän seuraajan Arhinmäelle, 27-vuotias poliittinen broileri puheenjohtajaksi. Politiikan kärkiteemoina transihmisten oikeudet ja pakolaiskiintiön suurentaminen. Rasvamonttuduunarit varmasti innolla äänestäisivät vasemmistoliittoa.

Olen aika varma että Andersson syrjäyttää Arhinmäen. Vasemmistoliiton kannatus saa pienen nosteen,mutta vain hetkeksi. Andersson ja Koski eduskunnassa tarkoittavat että siellä uutta pontevaa rasisimia ja vihaa. Saman mädän puunoksan eri haarat. Yhteistä on suvaitsemattomuus.
Aikoinaan satavuotta sitten oli rasistista vihaa,ja sen lisäksi oli yläluokka joka ei vihannut. He vain pitivät itsestään selvänä että Neekeri on alempiarvoinen,mutta ei sitä vihata tarvinnut,kun olivat itse ravintoketjun huipulla. Tämän rasismin muodon on ominut Andersson ja myös vihreiden Niinistö. Kohde on vaihtunut Neekeristä suomalaiseen duunariin. Kukaan ei nimittäin uskalla sanoa heidän kannattajien lähellä äänestäneensä Persuja. Tulee turpaan. Sen verran suvaitsevaista sakkia he ovat. Andersson on tämän maan suurimpia Mamuttajia. Jos lähiöisä yrittää sanoa että älkää kiltti tuoko niitä 200-pakolaista naapuritaloon, niin jo heilahtaa rasistikortti ja kenttäaktiivit speyjaavat hakaristin iskän oveen. Tämmöistä peliä meillä nykyään on.
 
Veronalennus ei ole ihmelääke, mutta huono juttu se ei yrityksille ole vaan hyvä.

Siitähän tuo kirjoittaakin. Hän vain kertoo, millaisia vaikutuksia on suhteessa investointeihin ja millaisia vaikutuksia taas olisi sillä, jos työn ostaminen olisi kannattavaa.
 
Ruotsalaisten rasistien räksytys nosti PS:n kannatusta?

PÄÄKIRJOITUS

Pilkka vahvisti persuja 24.04.2015 http://www.loviisansanomat.net/lue.php?id=7659

Perussuomalaisten suosion kasvua ja vaalimenestyksen säilymistä on ihmetelty mediassa ja eri kuppikunnissa viime päivinä. Viime vaalien jytkyn ei uskottu enää toistuvan, varsinkin kun PS:n on uutisoitu ryvettyneen monissa sisäisissä ja ulkoisissa kriiseissä. Etenkin sahuri Teuvo Hakkaraisen rasistisia kommentteja ja kännisiä edesottamuksia oli levitelty laajasti koko maassa ja jopa Suomen ulkopuolella. Hakkaraista ja muun muassa hänen rasistisia ”Suomi ei ole beduiinimaa” ja ”kehitysapu lihottaa poppamiehiä” –kommentteja paheksuttiin ja häntä pilkattiin sekä Suomen ja kansainvälisessä mediassa. Ruotsin mediassa Perussuomalaiset rinnastettiin Ruotsidemokraatteihin, ja ihmeteltiin voisivatko suomalaiset todellakin hyväksyä Persujen pääsyn hallitukseen ja ministeripaikoille. Kritiikki oli niinkin merkittävää, että tasavallan presidentti Sauli Niinistö otti asiakseen kommentoida, etteivät Suomen Persut suinkaan ole Ruotsidemokraattisten kaltainen hylkiöpuolue.

Vielä vaalipäivänä, ennakkoäänten tultua julki näytti siltä, etteivät Hakkaraisen äänet tule riittämään läpipääsyyn. Moni pani merkille, että Hakkarainen esiintyi vaalipäivänä paikallisessa ja valtakunnallisessa mediassa änkyräkännissä, ja munasi itsensä pahoin julkisesti. Lopulta vaalipäivänä Hakkarainen sai kuitenkin yllättäen ennätysmäärän, noin 5500 ääntä ja pääsi kirkkaasti parlamenttiin. Hakkaraista läheltä seuranneiden arvioiden mukaan monet päättivät vasta vaalipäivänä ampaista ylös vuoteistaan äänestämään ja pelastamaan Hakkaraista paremman väen pihdeistä.

Arvaamattomana alkoholistina pidetyn ja mediassa laajasti pilkatun keskisuomalaisen sahurin valtaisa äänivyöry on medialle, vaalianalyytikoille ja muillekin puolueilla pohdinnan paikka. Hakkarainen oli vitsi, joka ei vaalien jälkeen enää naurattanutkaan.

Ennen vaaleja huomasin kahden ”kriittisinä ja älyllisesti rehellisinä” pitämäni tuttavani kääntyvän yllättäen perussuomalaisten kannattajiksi. Ensimmäinen kertoi siitä kahden kesken, toinen avoimesti Facebookissa. Kummankin kääntymys näytti tapahtuneen juuri Perussuomalaisiin kohdistuneen, kohtuuttomalta ja jopa rasistiselta vaikuttaneen pilkan ja kritiikin seurauksena. Myös Rkp:n edustajan lausunto, ettei puolue sovi samaan hallitukseen PS:n kanssa, vain lisäsi PS:n kannatusta. Todennäköisesti myös Rkp:n kannatusta omiensa piirissä.

Lisäksi sosiaalisessa mediassa levisi vanha video, jossa Tuomas Enbusken TV-ohjelmassa ruotsinsuomalainen julkkistoimittaja Mark Levengood kutsui Perussuomalaisia ”paskapartioksi” ja sen jäseniä tyhmiksi, rumiksi sekä sisäsiittoisiksi. Moni tuulipukusuomalainen koki lausunnon epäreiluksi, törkeäksi ja rasistiseksi. Jos samoin olisi luonnehdittu esimerkiksi saamelaisia, suomenruotsalaisia, ahvenanmaalaisia tai juutalaisia, olisi mediassa revennyt armoton paremman väen paheksunta ja anteeksipyyntöjen vaatimustulva.

Monet tavalliset suomalaiset kokivat tulleensa loukatuksi ja tunsivat myötätuntoa parjattuja perussuomalaisia kohtaan. Katajaisen kansan enemmistö, jolla on kansakoulupohja alla ja tuulipuku päällä, samaistuu helposti, vaikkakin salaa eliitin hyljeksimiin perussuomalaisiin.

Persujen kannatuksessa voi sanoa olevan joitakin yhtymäkohtia jopa joihinkin uskontokuntiin, joiden yhteenkuuluvuutta ja kannatusta pilkkaaminen ja jopa vainoaminen vahvistavat. Esimerkiksi raamatun lopunajan profetioissa kerrotaan, että viimeisten aikojen ja ”valittujen joukkoon kuulumisen” tunnusmerkkejä ovat heihin kohdistuva pilkka ja häpeä. Vaalimenestyksestä ja kansansuosiosta huolimatta Perussuomalaisilla ja puolueen suvereenilla johtajalla Timo Soinilla on silti krooninen ja todellinen ongelma. Hakkaraisen ja eräiden muidenkin puolueen näkyvien hahmojen kannanotot eivät ole puolueelle kunniaksi eivätkä sopivia varsinkaan kansanedustajien suuhun. Maahanmuuttoa ja pakolaisten vastaanottamista samoin kuin kehitysapua tai sukupuolineutraalia avioliittoa on tietenkin lupa julkisestikin vastustaa, mutta ilman, että käytetään sopimattomia rasistisia lausuntoja, pilkkaa tai kiihottamista kansanryhmiä vastaan.

Arto Henriksson
[email protected]
 
Siitähän tuo kirjoittaakin. Hän vain kertoo, millaisia vaikutuksia on suhteessa investointeihin ja millaisia vaikutuksia taas olisi sillä, jos työn ostaminen olisi kannattavaa.

Mutta tuo korkeamman yhteisöveron muka LISÄÄVÄ vaikutus investointeihin on ns. bullshittiä. Investoinnin tarkoitus on tuottaa investoinnin määrää enemmän voittoa, ja siihen ei millään tavalla innosta se jos niistä tulevista voitoista joutuu maksamaan isompaa veroa.

Piti katsoa piruuttaan minkälaisen firman toimari on kyseessä, on pieni parin miljoonan liikevaihtoa pyörittävä asiantuntijaorganisaatio jonka investoinnit eivät ole merkittäviä. Se selittää miksi ei ole miettinyt tätä aivan loppuun ja esitti tuon korkeamman veron investointeja LISÄÄVÄN vaikutuksen väitteen. Muut kohdat mm. siitä miten alempi vero ei aiheuta kannattamattomien investointien toteutumista ovat kyllä sitä de factoa... :)
 
Olet hiukan tunnejalalla liikkeellä, jos nuorten tavoiteohjelman kopio hermostuttaa. Kokeeksi en kommentoinut yhtään kohtaa siitä, vaan katsoin reaktiot. Ei kannata kuvitella mielipiteitäni eri kohdista. Sait vasta IKL:n pojat heräämään.

Henkilökohtaisesti en saa edes omavastuurajaa (620 euroa) rikki kohdassa "tulonhankkimisvähennys", jonka ylittävältä osalta voisin verotuksessa vähentää jotain. Jos minulla olisi päällikön paikka 30 kilometrin päässä lutikkalinnastani, tulisi työmatkaa ja maksaisin Elinkeinoelämän Keskusliiton maksut sekä - ennen kaikkea - saisin jotkin kuittini edustuskuluiksi, asia olisi tietysti toinen.

Kaikella kokemuksellani nojaan rationaalisuuteen niin pitkälle kuin voin. Ihminen on rakennettu niin, että jos tunne ja järki ovat vastakkain, tunne voittaa aina. Siihen ei ole varaa, jos haluaa johtaa hyvin. Pitää etsiä holistinen näkemys, ja se todella tarkoittaa sitä, että pääsee omasta poterostaan näkemään koko kentän vaikutuksineen.

Mennään nyt viimeinkin kohti faktoja, eli missä lähtisin yhden tavoitteen taakse ihan puhtaasti järjellä: työntekijän sivukulut, työvoimakustannukset, ovat liian kalliit.

Annetaan yrittäjän puhua:

Investoinnin kannattavuus ei riipu yhteisöverosta. Jos investointi ei ole kannattava, se ei tuota voittoa, eikä sellaista investointia pidä tehdä. Mikään yhteisöverokanta, edes nollavero, ei tee huonosta investoinnista kannattavaa. Tavallisissa suomalaisissa pk-yrityksissä johto arvioi investoinnin kannattavuutta, eikä yhteisöverolla ole merkittävää vaikutusta tähän arviointiin.

Yritysten investoinnit kohdistuvat siten, että yritys saa parhaan mahdollisen tuoton sijoittamalleen pääomalle. Investointikohteet valikoituvat tämän pohdinnan perusteella.

Tällä hetkellä työvoima on Suomessa sivukuluineen niin kallista, että kannattavampia investointeja ovat ne, joilla yritys pystyy säilyttämään tai kasvattamaan palvelu- tai tuotantotasonsa, mutta henkilöstön määrää vähenee. Tätä Suomessa on nyt tehty, ja tätä yritysten johto jatkaa niin kauan kuin työvoimakustannukset ovat näin korkeat.

Viesti: nyt kannattaa irtisanoa

Investoinneista aiheutuvat poistot pienentävät yrityksen tulosta. Jos omistaja haluaa kehittää yritystään ja investoida, pienenee verotettava tulos. Mitä korkeampi yhteisöverokanta on, sitä suurempi on halu saada tulos pienemmäksi – eli pitää investoida.

Matalalla verokannalla voi olla jopa käänteinen vaikutus. Matala yhteisövero kannustaa tekemään voittoa mahdollisimman paljon, jopa yrityksen tulevaisuuden kustannuksella. Jos on vaarana, että yhteisövero tulevaisuudessa nousee, niin erityisesti nyt kannattaa kasvattaa yrityksen tulosta, kun verokanta on historiallisen matala.

Yhteisöveroa alennettaessa valtion viesti yrittäjille oli mielestäni selvä: nyt kannattaa irtisanoa, tehostaa ja tehdä tulosta. Yhteisöveron laskemista järkevämpää olisi ollut alentaa työvoimakustannuksia. Suomessa tarvitaan työllisyyttä edistäviä toimenpiteitä, yhteisöveron laskeminen ei ollut sellainen.

Joni Holmroos

toimitusjohtaja,

Turku

http://www.talouselama.fi/Tebatti/kysymykset/yhteisoveron+alennus+ei+edista+investointeja/a2294218

Sain demaritutkani jo vähän parempiin säätöihin ja toistamiseen kiitän. Kiitos kiitos, riittää jo. Eli ei ihan näin ilmeisiä täkyjä tarvi enää heitellä. Määritelmäsi mukainen Tunnejalkani tässä nyt törmää sinun Aateejalkaan. Ei tästä mitään tule. Nämä keskustelut on käyty miljoona kertaa. En omaa kykyä asettua järjestöjyrän ajatusuralle yhtä vähän kun uskon sinun pystyvän tekemään samaa yrittäjän näkökulmasta. Niistä uusien työpaikkojen syntymisestä tässä vaan hiukan olin aatellut,... muuuutta se siitä.

Baikalille sen verran kun painelet sitä tykkäys nappulaa niin vähän ehkä kannattaa gooklettaa tämä valitusautomaatti "toimitusjohtaja" jota Vonka tuossa siteeraa. Se että tämä vasemmistoliittolainen seuloutui Vonkan kalupakista edustamaan Suomen yrittäjiä ylikuormitti herkälle säädetyn tutkani ja nyt täytyy antaa sen jäähtyä hiukan. Lähden rantakalalle.
 
Ei se välttämättä valetta ole. Tarpeeksi kun etsii ja kaivaa niin mistä tahansa aiheesta löytyy yksittäistapauksia jotka sopivat agendaan X. Jos Susanna Kosken tapaus on sellaisenaan täysin totta niin en silti lähtisi yksittäistapauksen/tapauksien perusteella tekemään radikaaleja muutoksia järjestelmään jossa osapuolina on enemmistö Suomen kansasta.

Tottahan tämä on, aina löytyy näitä yksittäistapauksia - suuntaan tai toiseen. Toisaalta sitten yleisesti tuntuu siltä, että termin "yksittäistapaus" taakse piilotetaan asioita jotka ansaitsisivat laajempaa yhteiskunnallista tarkastelua ja hiukan määritystä siitä, että milloin kyse on yksittäistapauksesta ja milloin näitä yksittäistapauksia on jo niin paljon, että ne olisi huomioitava tavalla tai toisella.

Omalla alallani (sos. ja terveys) on eri toiminnoissa runsaasti viljelty termiä "yksittäistapaus" eli todella paljon tapahtumia piilotetaan kyseisen termiin taakse ja kun näitä yksittäistapauksia on eriasteisia ja kohtuullisen paljon niin herää väkisinkin kysymys, että milloin yksittäistapaus terminä menettää merkityksensä ja milloin olisi syytä puhua yleisestä käytännöstä (mikä ei kuitenkaan pohjaudu mihinkään lakiin tai jossa jopa sovelletaan vallitsevaa lakia hiukan omalaatuisella tavalla).

vlad.
 
Työelämän palkitsemisista vielä vähän, mulla on työkaveri joka tekee aivan saatanasti hommia tauot on justiinsa sen mitä kuuluu eikä ikinä valita saati sano poikkipuolista sanaa. Aina kun lomautuksia on luvassa tiedetään etukäteen että tämä lomautetaan, muista vain arvaillaan. Kun palkkausta vähän rukattiin tämä päätyi sinne alimpaan tasoon kloppien ja muitten humujen kanssa.
 
Työelämän palkitsemisista vielä vähän, mulla on työkaveri joka tekee aivan saatanasti hommia tauot on justiinsa sen mitä kuuluu eikä ikinä valita saati sano poikkipuolista sanaa. Aina kun lomautuksia on luvassa tiedetään etukäteen että tämä lomautetaan, muista vain arvaillaan. Kun palkkausta vähän rukattiin tämä päätyi sinne alimpaan tasoon kloppien ja muitten humujen kanssa.

Nyt te tarvitsette oikeaa toverihenkeä. Tuosta päätellen työkaveri ansaitsee parempaa kohtelua. Pitäkää kaverin puolta porukalla.
 
Työelämän palkitsemisista vielä vähän, mulla on työkaveri joka tekee aivan saatanasti hommia tauot on justiinsa sen mitä kuuluu eikä ikinä valita saati sano poikkipuolista sanaa. Aina kun lomautuksia on luvassa tiedetään etukäteen että tämä lomautetaan, muista vain arvaillaan. Kun palkkausta vähän rukattiin tämä päätyi sinne alimpaan tasoon kloppien ja muitten humujen kanssa.

Tämä on sitä paikallistason meininkiä, mutta syitä ei aina tiedä. Kuka siellä lomautuksista neuvottelee pomon kanssa? Ettei vain poika ole liian ahkera?
 
Mitähän täysivaltaisen miehen viinanjuonti kuuluu muille jos ei kännissä ajele, hoitaa työnsä eikä kännissä aja perhettä ulos...

En ole persu, eikä minusta tule persu, saati Hakkaraisen kannattaja, mutta jätetään nyt ihmeessä mies rauhaan (siis media). Kyllä kavereiden kanssa saa vapaa-ajalla juhlia, tulla humalaan ja kärsiä krapulasta :cool: ja ties vaikka morkkiksesta. Kaikki ovat tuttuja kavereita myös itselleni. Arvioidaan Hakkarainen ja muut kansanedustajat eduskuntatyön ja muun polittisen työn, ei todellisten, kuviteltujen saati keksittyjen vapaa-ajan toilaustan perusteella. Ne aiheuttavat paljon vähemmän vahinkoa (jos ollenkaan), kuin Eduskunnassa tehdyt tyhmät päätökset.

Teuvolle menestystä työssä Suomen hyväksi. Sitä tarvitaan puoluekannasta riippumatta!
 
Vasemmistoliiton näivettymistä entisestään on ilo katsella. Toisaalta, on siitä aina ollut sen verran hyötyäkin, että äkkivääränä vassaripuolueena se jo olemassaolollaan vie ääniä demareilta.
 
Noista PALKKAKATOISTA, en ole kuullut että sellaisia olisi Tesseissä, mutta läpeensä kateellisilla naisaloilla on paljon de facto -palkkakattoja. Eli sovitaan minimipalkka jota sitten maksetaan kaikille tasosta riippumatta ja naisverkostot ovat yhtä rajuja huolehtimaan siitä ettei kukaan saa enemmän kuin siitä että kukaan ei saa vähemmän. Hyvä esimerkki on esim apteekkiala, vaikka siellä vaaditaan ihan koulutustakin. Naisvaltaisilla aloilla kateus kukkii kyllä ihan kamalana.

Tämä liittyy juuri siihen, mistä kirjoitin aiemmin, eli ihmisten oikeudenmukaisuuden käsitys ei noudata suoraan markkinatalouden lakia siltä osin, että eniten lisäarvoa tuottava ansaitsee myös suurimman palkkion, vaan oikeudenmukaisen palkkion suhteen sillä, miten paljon on panostanut asiaan, on myös vaikutusta. Jos kaikki tekevät samaa työtä kahdeksasta neljään on vaikea perustella sitä, että jollekin pitäisi maksaa enemmän. Tämä pätee etenkin sellaisiin duuneihin, joissa yksittäisen työntekijän tuottavuutta ei ole ihan yksinkertaista mitata. Siinä esimerkkitapauksessa voisi tietenkin olla niin, että Sami tuottaa valmiita tuotteita samassa ajassa kaksinkertaisen määrän Peteen verrattuna, jolloin se tuottavuus on helpompaa laskea, mutta vastaavan mittaaminen vaikka tuolla apteekkialalla on paljon vaikeampaa. Vaikka työnantajan olisi mahdollista subjektiivisen arvionsa mukaan pitää työntekijöitä eri arvoisina, tämän perustelu työntekijöille oikeudenmukaisena onkin sitten hyvin vaikeaa.

Työpaikallani vähennettiin jokin aika sitten työvoimaa. Siitä, millä kriteereillä potkuja annettaisiin, oli selvä erimielisyys työntekijöiden ja johdon välillä. Työntekijät ajoivat loppuun asti sitä, että työhistorian pituus säilytettäisiin yhtenä kriteerinä, kun taas johto oli ajamassa kriteereiksi työn laatua, määrää, joustavuutta, yms. asioita, joiden mittaus on paljon subjektiivisempaa, mutta jotka kuvaavat paljon paremmin sitä, miten hyvästä työntekijästä oikeasti on kyse. On tietenkin mahdollista, että osin kyse oli omasta lehmästä ojassa (työntekijäpuolta edustanut ay on enemmän vanhojen kuin nuorten miehittämä), mutta osin on kyllä kyse siitä, että ihmisten jakaminen hyviin ja huonoihin työntekijöihin tuntuu ihmisistä jotenkin vastenmielisemmältä ajatukselta kuin se, että käytetään jotain täysin objektiivista mittaria, vaikkei tämä sitten olisikaan juurikaan tekemisissä sen kanssa, mitä oikeastaan halutaan mitata.
 
Tämä on sitä paikallistason meininkiä, mutta syitä ei aina tiedä. Kuka siellä lomautuksista neuvottelee pomon kanssa? Ettei vain poika ole liian ahkera
Näistä ei mitää neuvotella ilmoitusluontoisia asioita. Luottoina ollut sen omaa kuppikuntaa kyllä ne sen puolta olis pitäneet jos yleensä mitään uskaltavat sanoa. Suurin syy on oma nöyryys ja kaikkien tieto ettei se työnhakuun lähde. Mulle tultiin kauppaamaan vapaaehtoista lomautusta mutta rupesin kiroamaan niin työpari joutui( myöhemmin se kyllä peruttiin).Omat pelitaidot ratkaisee monesti.
 
Back
Top