Eduskuntavaalit 2019

  • Tykkää
Reactions: PSS
"Toista kansanedustajaa epäillään törkeästä petoksesta. Toisen kansanedustajan kohdalla esitutkinnan käynnistämisen edellytykset eivät täyttyneet”

Mikäs näistä jutuista teki erilaiset?

Ei aavistustakaan. Olen ihan pihalla. Hyödyn määrä ei ainakaan. Vähämäen osuus kulukorvauksina pimitetystä summasta on noin 13 000 euroa ja Hakkaraisen 28 000 euroa. Lisäksi Vähämäki on palauttanut tuon rahan. Hakkarainen kai ei. Molemmat asuivat saunassa ja nostivat korvauksia.

Vuokraajaa (Pasterstein) ei epäillä mistään.
 
Paavo on untoa puhkuen mukana..

Paavo Väyrystä hymyilyttää taas: Uudesta puolueesta tuli totta, ja syöpäsairaan Vuokko-vaimon hoidot tehoavat – välit Juha Sipilään edelleen jäiset
Tänään klo 8:22 (muokattu klo 8:46)
Taas kerran uuden puolueen perustanut Paavo Väyrynen ei aio koskaan lopettaa politiikan tekemistä: ”Tämä on luovaa työtä, eivätkä säveltäjät tai kuvanveistäjätkään jää eläkkeelle”.
Suomalaisen politiikan ikiliikkuja Paavo Väyrynen säteilee jälleen kerran tyytyväisyyttä.
– Maanantaina on jätetty oikeusministeriöön 5 060 kannattajakorttia, ja sen jälkeen on toimitettu vielä noin sata korttia, Väyrynen laskee.
Vähimmäisraja uuden puolueen perustamiselle on 5 000 kannattajakorttia.
Tämä tarkoittaa, että Väyrysen kesällä perustama Seitsemän tähden liike on ministeriön rekisteröinti-ilmoituksen jälkeen virallinen puolue, joka voi osallistua ensi keväänä niin eduskunta- kuin eurovaaleihin.
62ca72ce9daf98fbddab49b04d1543a7787cf04259719d3331e8551daa8837f1.jpg

62ca72ce9daf98fbddab49b04d1543a7787cf04259719d3331e8551daa8837f1.jpg

Paavo Väyrysellä on pitkästä aikaa hyviä uutisia niin politiikan kuin perhe-elämän rintamilta. TOMMI PARKKONEN
Väyrynen ei peittele sitä, miten erinomaisena hän saavutustaan pitää - ja vertaa sitä sinisten vastaavaan urakkaan.
– Aloimme kerätä kortteja heinäkuussa. Se on siinä mielessä hyvä suoritus, kun sinisillä oli parikymmentä kansanedustajaa ja viisi ministeriä, ja heilläkin meni samaan neljä kuukautta.
Väyrysen liike nojaa tällä hetkellä vain yhteen henkilöön: Paavo Väyryseen.
– Meillä on realistiset mahdollisuudet saada jokaisesta Manner-Suomen vaalipiiristä läpi vähintään yksi kansanedustaja.
Siis olet sitä mieltä, että tuo on aidosti realistinen tavoite?
– Tietysti on.
Tavoite on lievästi sanottuna kova, sillä monet politiikan analyytikot ovat pohtineet, että jopa sinisilläkin tulee olemaan vaikeuksia saada ehdokkaita läpi yhdessäkään vaalipiirissä.
– Siniset onkin auringonlaskun puolue, me olemme nouseva tähtiliike, Väyrynen toteaa itsevarmasti.
Hän muistuttaa omasta kannatuksestaan alkuvuoden presidentinvaaleissa: 185 305 ääntä.
– Eikä ollut puolueorganisaatiota, puoluetukea tai talouselämän lahjoituksia. Uskon, että pääsemme nyt kaksinkertaiseen ääniosuuteen, kun Sauli Niinistö ei ole imuroimassa ääniä.
Juttu jatkuu videon jälkeen.












Katso video



Huhtikuussa Paavo Väyrynen ilmoitti eroavansa keskustasta.
”Säälin keskustalaisia”
Kyseessä on jo toinen puolue, jonka Väyrynen on perustanut kahden vuoden sisään.
Joulukuussa 2016 syntyneen Kansalaispuolueen nykyisen johdon kanssa hän riitautui niin pahasti, että asioista kinastellaan edelleen oikeudessa.
Eivätkä välit ole erityisen hyvät keskustaankaan, jonka riveissä Väyrynen ehti lähes 50 vuoden aikana olla muun muassa kansanedustajana, ministerinä, europarlamentaarikkona, puheenjohtajana sekä kunniapuheenjohtajana.
– Säälin niitä perinteisen keskustapolitiikan edustajia, jotka ovat joutuneet tällä vaalikaudella nielemään nykyjohdon poliittisen linjan, joka on hyvin kaukana perinteisestä alkiolais-kekkoslaisesta linjasta, Väyrynen toteaa.
– Ja nythän nämä vanhemman polven edustajat yksi toisensa jälkeen luopuvat, kun eivät jaksa enää.
Pitkän linjan keskustalaisista kansanedustajista muun muassa Seppo Kääriäinen, Tapani Tölli, Timo Kalli, Markku Rossi, Sirkka-Liisa Anttila, Kauko Juhantalo ja Mauri Pekkarinen ovat ilmoittaneet jättävänsä eduskunnan tämän vaalikauden jälkeen.
– Se on merkki siitä, että he eivät halua puolustaa keskustan nykyistä politiikkaa, mitä he eivät ole itsekään hyväksyneet. Lisäksi heidän uudelleenvalintansa olisi epävarmaa, kun puolueen kannatus romahtaa, Väyrynen analysoi.
Keskustan entisen kunniapuheenjohtajan välit keskustan nykyisen puheenjohtajan Juha Sipilänkanssa ovat etäiset.
– Olemme kätelleet, mutta emme ole keskustelleet huhtikuun jälkeen.
Vaimon omaishoitaja
Väyrysen poliittisiin tulevaisuudensuunnitelmiin tuli ulkopuolinen muuttuja, kun hänen Vuokko-puolisollaan todettiin marraskuun alussa pitkälle edennyt verisyöpä.

– Se pani miettimään asioita siinä mielessä, että en voi ajatellakaan olevani europarlamentissa. Täytyy olla lähellä ja hoitaa omaishoitajan tehtäviä, Väyrynen sanoo.
0a1f6d7c87505846349c8d39466f7cdb7d200e0e38800b07067baac62633c407.jpg

0a1f6d7c87505846349c8d39466f7cdb7d200e0e38800b07067baac62633c407.jpg

Vuokko ja Paavo Väyrynen poistuivat iloisesti hymyillen vaalivalvojaisistaan tammikuussa, vaikka oman valitsijayhdistyksensä kautta ehdolla ollut Paavo jäi presidentinvaaleissa tällä kertaa neljännelle sijalle. TOMMI PARKKONEN
Nyt hänellä iloisia uutisia vaimonsa terveydentilasta.
– Vuokko voi päivä päivältä paremmin.
Kolmen viikon sairaalajakson jälkeen Vuokko Väyrynen on päässyt nyt kotihoitoon.
– Hän saa kotiin avoterveydenhuollon hoitoja ja elämä menee eteenpäin. Kunto vähitellen vahvistuu, kun hoidot tehoavat.
Yksi niistä oireista, miksi puoliso alun perin hakeutui lääkäriin, olivat selittämättömät kivut.
– Nyt hänellä ei ole enää kipuja tai pahoinvointia, lääkitys pitää voinnin ihan tyydyttävänä, Väyrynen toteaa helpottuneena.
”Olin oikeassa”
Väyrysen poikamainen into uudesta puolueesta on suorastaan kadehdittavaa - varsinkin kun monet poliittiset kollegat - ja erityisesti vastustajat - ovat jo pitkään toivoneet Väyrysen jäävän eläkkeelle.
Väyrysen vastaus kysymykseen siitä, miksi hän aina vain haluaa jatkaa politiikassa, on hyvin väyrysmäinen.
– Se on vastuu Suomesta, Euroopasta ja koko maailmasta.Selkeä aatteellinen näkemys, joka on syntynyt jo nuoruusvuosina.
Väyrynen on vain saanut lisää intoa ja vakuutusta missiostaan.
– Nythän on itse asiassa osoittautumassa, että olin oikeassa, kun 1990-luvun alussa taistelin hallitsematonta globalisaatiota ja ylikansallista yhdentymistä vastaan. Se on ajautunut umpikujaan, ja monet myöntävät, että minä olin oikeassa koskien Euroopan unionia ja euroaluetta -ja Suomen jäsenyyttä näissä.
– Ja nythän minulla on erinomainen mahdollisuus menestyä, koska yhteiskunnallinen muutos tukee sitä ajattelutapaa, mitä olen edustanut johdonmukaisesti lähes 50 vuotta.
”Luovaa toimintaa”
Viiden vuosikymmenen poliittisesta urasta huolimatta Väyrynen ei todellakaan ole jättäytymässä sivuraiteelle jäähdyttelemään.
– Minun mielestäni politiikka on parhaimmillaan luovaa toimintaa.Ja tällaisessa luovassa toiminnassa ei kysytä milloin jäät eläkkeelle tai milloin rupeat lepäämään: ei sellaista kysytä säveltäjiltä, kirjailijoilta, kuvanveistäjiltä tai taidemaalareilta. Luova toiminta on elämäntehtävä, joka jatkuu niin kauan kuin on elämää - ja poliitikkona lisäksi vielä niin kauan kuin on terveyttä ja kannatusta.
Väyrynen vakuuttaakin, että ei ole suunnitellut jäävänsä missään vaiheessa eläkkeelle.
– Ei, ei... Minähän tähtään jo seuraaviin eduskuntavaaleihin näiden vaalien jälkeen. Nyt on tarkoitus päästä eduskuntaan sellaisella joukkueella, jolla neljän kuluttua päästään suurten puolueiden sarjaan.
Väyrynen on vuoden 2023 eduskuntavaalien aikaan 76-vuotias.
– Tässä on pitkän tähtäimen suunnitelmat sillä varauksella, että terveys kestää ja kannatusta riittää.
”Demokratian kriisi”
Väyrynen palasi europarlamentista eduskuntaan kesäkuussa ja on sen jälkeen katsellut kotimaista politiikkaa eduskunnan istuntosalin takarivistä.
Eikä hänellä ole asiasta juurikaan hyvää sanottavaa.
– Meillä on edustuksellisen demokratian kriisi, koska kansakunnan kannalta kaikkein tärkeimmistä asioista ei haluta parlamentissa edes keskustella.
Väyrynen listaa asioiden joukkoon muun muassa Suomen itsenäisyyden, puolueettomuuden, hallitun maahanmuuton ja Naton.Hänellä on myös näkemys, miksi näistä asioista ei haluta puhua.
– Euron ja maahanmuuttopolitiikan osalta tilanne on se, että kaikki puolueet ovat olleet tekemässä niitä virheitä, joista nyt kärsitään.
Entinen puolue keskusta saa Väyryseltä osittaisen synninpäästön, mutta puheenjohtaja Sipilä ei.
– Keskusta vastusti euroon menemistä, mutta puolueen nykyinen puheenjohtaja liikemiehenä sitä kannatti - siksi hän ei halua esiintyä eurokriittisenä, vaikka keskusta oli aikoinaan oikeassa.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/aeaf5fe7-0bac-48e6-a2cc-a88ee177bd89
 
Se "äänestä puoluetta" -hokema paljastaa vain, että väki ei tunne eduskuntatyötä liiemmin. Suurin osa kansanedustajan työstä tapahtuu näkymättömissä valiokunnissa,
Olemme täällä, näissä keskusteluissa ainakin yrittäneet tuoda esille sitä, että äänestäjän tulee tutustua henkilöön jota aikoo äänestää. Voimme toivoa että edes hieman olemme tuoneet ohjeita tämän sivuston lukijoille yleensä. Puolueen valinta on oikeastaan vaan näkökulma josta maailmaa katsoo, mutta se ei riitä. Jokaisessa arvomaailmassa on hyviä ihmisiä sekä tomppeleita. Äänestäjän tulee etsiä joukosta fiksut ja välttää lottoamista jossa ääni menee sille tomppelille.

Oikea tapa valita oma värinsä on aluksi perehtyä puolueen arvomaailmaan ja sen jälkeen etsiä haluamastaan ryhmästä sellainen henkilö jonka osaamisen taso on yli "kaikenlaisten hakkaraisten".
.
 
Paavo on untoa puhkuen mukana..

Paavo Väyrystä hymyilyttää taas: Uudesta puolueesta tuli totta, ja syöpäsairaan Vuokko-vaimon hoidot tehoavat – välit Juha Sipilään edelleen jäiset
Tänään klo 8:22 (muokattu klo 8:46)
Taas kerran uuden puolueen perustanut Paavo Väyrynen ei aio koskaan lopettaa politiikan tekemistä: ”Tämä on luovaa työtä, eivätkä säveltäjät tai kuvanveistäjätkään jää eläkkeelle”.
Suomalaisen politiikan ikiliikkuja Paavo Väyrynen säteilee jälleen kerran tyytyväisyyttä.
– Maanantaina on jätetty oikeusministeriöön 5 060 kannattajakorttia, ja sen jälkeen on toimitettu vielä noin sata korttia, Väyrynen laskee.
Vähimmäisraja uuden puolueen perustamiselle on 5 000 kannattajakorttia.
Tämä tarkoittaa, että Väyrysen kesällä perustama Seitsemän tähden liike on ministeriön rekisteröinti-ilmoituksen jälkeen virallinen puolue, joka voi osallistua ensi keväänä niin eduskunta- kuin eurovaaleihin.
62ca72ce9daf98fbddab49b04d1543a7787cf04259719d3331e8551daa8837f1.jpg

62ca72ce9daf98fbddab49b04d1543a7787cf04259719d3331e8551daa8837f1.jpg

Paavo Väyrysellä on pitkästä aikaa hyviä uutisia niin politiikan kuin perhe-elämän rintamilta. TOMMI PARKKONEN
Väyrynen ei peittele sitä, miten erinomaisena hän saavutustaan pitää - ja vertaa sitä sinisten vastaavaan urakkaan.
– Aloimme kerätä kortteja heinäkuussa. Se on siinä mielessä hyvä suoritus, kun sinisillä oli parikymmentä kansanedustajaa ja viisi ministeriä, ja heilläkin meni samaan neljä kuukautta.
Väyrysen liike nojaa tällä hetkellä vain yhteen henkilöön: Paavo Väyryseen.
– Meillä on realistiset mahdollisuudet saada jokaisesta Manner-Suomen vaalipiiristä läpi vähintään yksi kansanedustaja.
Siis olet sitä mieltä, että tuo on aidosti realistinen tavoite?
– Tietysti on.
Tavoite on lievästi sanottuna kova, sillä monet politiikan analyytikot ovat pohtineet, että jopa sinisilläkin tulee olemaan vaikeuksia saada ehdokkaita läpi yhdessäkään vaalipiirissä.
– Siniset onkin auringonlaskun puolue, me olemme nouseva tähtiliike, Väyrynen toteaa itsevarmasti.
Hän muistuttaa omasta kannatuksestaan alkuvuoden presidentinvaaleissa: 185 305 ääntä.
– Eikä ollut puolueorganisaatiota, puoluetukea tai talouselämän lahjoituksia. Uskon, että pääsemme nyt kaksinkertaiseen ääniosuuteen, kun Sauli Niinistö ei ole imuroimassa ääniä.
Juttu jatkuu videon jälkeen.












Katso video



Huhtikuussa Paavo Väyrynen ilmoitti eroavansa keskustasta.
”Säälin keskustalaisia”
Kyseessä on jo toinen puolue, jonka Väyrynen on perustanut kahden vuoden sisään.
Joulukuussa 2016 syntyneen Kansalaispuolueen nykyisen johdon kanssa hän riitautui niin pahasti, että asioista kinastellaan edelleen oikeudessa.
Eivätkä välit ole erityisen hyvät keskustaankaan, jonka riveissä Väyrynen ehti lähes 50 vuoden aikana olla muun muassa kansanedustajana, ministerinä, europarlamentaarikkona, puheenjohtajana sekä kunniapuheenjohtajana.
– Säälin niitä perinteisen keskustapolitiikan edustajia, jotka ovat joutuneet tällä vaalikaudella nielemään nykyjohdon poliittisen linjan, joka on hyvin kaukana perinteisestä alkiolais-kekkoslaisesta linjasta, Väyrynen toteaa.
– Ja nythän nämä vanhemman polven edustajat yksi toisensa jälkeen luopuvat, kun eivät jaksa enää.
Pitkän linjan keskustalaisista kansanedustajista muun muassa Seppo Kääriäinen, Tapani Tölli, Timo Kalli, Markku Rossi, Sirkka-Liisa Anttila, Kauko Juhantalo ja Mauri Pekkarinen ovat ilmoittaneet jättävänsä eduskunnan tämän vaalikauden jälkeen.
– Se on merkki siitä, että he eivät halua puolustaa keskustan nykyistä politiikkaa, mitä he eivät ole itsekään hyväksyneet. Lisäksi heidän uudelleenvalintansa olisi epävarmaa, kun puolueen kannatus romahtaa, Väyrynen analysoi.
Keskustan entisen kunniapuheenjohtajan välit keskustan nykyisen puheenjohtajan Juha Sipilänkanssa ovat etäiset.
– Olemme kätelleet, mutta emme ole keskustelleet huhtikuun jälkeen.
Vaimon omaishoitaja
Väyrysen poliittisiin tulevaisuudensuunnitelmiin tuli ulkopuolinen muuttuja, kun hänen Vuokko-puolisollaan todettiin marraskuun alussa pitkälle edennyt verisyöpä.

– Se pani miettimään asioita siinä mielessä, että en voi ajatellakaan olevani europarlamentissa. Täytyy olla lähellä ja hoitaa omaishoitajan tehtäviä, Väyrynen sanoo.
0a1f6d7c87505846349c8d39466f7cdb7d200e0e38800b07067baac62633c407.jpg

0a1f6d7c87505846349c8d39466f7cdb7d200e0e38800b07067baac62633c407.jpg

Vuokko ja Paavo Väyrynen poistuivat iloisesti hymyillen vaalivalvojaisistaan tammikuussa, vaikka oman valitsijayhdistyksensä kautta ehdolla ollut Paavo jäi presidentinvaaleissa tällä kertaa neljännelle sijalle. TOMMI PARKKONEN
Nyt hänellä iloisia uutisia vaimonsa terveydentilasta.
– Vuokko voi päivä päivältä paremmin.
Kolmen viikon sairaalajakson jälkeen Vuokko Väyrynen on päässyt nyt kotihoitoon.
– Hän saa kotiin avoterveydenhuollon hoitoja ja elämä menee eteenpäin. Kunto vähitellen vahvistuu, kun hoidot tehoavat.
Yksi niistä oireista, miksi puoliso alun perin hakeutui lääkäriin, olivat selittämättömät kivut.
– Nyt hänellä ei ole enää kipuja tai pahoinvointia, lääkitys pitää voinnin ihan tyydyttävänä, Väyrynen toteaa helpottuneena.
”Olin oikeassa”
Väyrysen poikamainen into uudesta puolueesta on suorastaan kadehdittavaa - varsinkin kun monet poliittiset kollegat - ja erityisesti vastustajat - ovat jo pitkään toivoneet Väyrysen jäävän eläkkeelle.
Väyrysen vastaus kysymykseen siitä, miksi hän aina vain haluaa jatkaa politiikassa, on hyvin väyrysmäinen.
– Se on vastuu Suomesta, Euroopasta ja koko maailmasta.Selkeä aatteellinen näkemys, joka on syntynyt jo nuoruusvuosina.
Väyrynen on vain saanut lisää intoa ja vakuutusta missiostaan.
– Nythän on itse asiassa osoittautumassa, että olin oikeassa, kun 1990-luvun alussa taistelin hallitsematonta globalisaatiota ja ylikansallista yhdentymistä vastaan. Se on ajautunut umpikujaan, ja monet myöntävät, että minä olin oikeassa koskien Euroopan unionia ja euroaluetta -ja Suomen jäsenyyttä näissä.
– Ja nythän minulla on erinomainen mahdollisuus menestyä, koska yhteiskunnallinen muutos tukee sitä ajattelutapaa, mitä olen edustanut johdonmukaisesti lähes 50 vuotta.
”Luovaa toimintaa”
Viiden vuosikymmenen poliittisesta urasta huolimatta Väyrynen ei todellakaan ole jättäytymässä sivuraiteelle jäähdyttelemään.
– Minun mielestäni politiikka on parhaimmillaan luovaa toimintaa.Ja tällaisessa luovassa toiminnassa ei kysytä milloin jäät eläkkeelle tai milloin rupeat lepäämään: ei sellaista kysytä säveltäjiltä, kirjailijoilta, kuvanveistäjiltä tai taidemaalareilta. Luova toiminta on elämäntehtävä, joka jatkuu niin kauan kuin on elämää - ja poliitikkona lisäksi vielä niin kauan kuin on terveyttä ja kannatusta.
Väyrynen vakuuttaakin, että ei ole suunnitellut jäävänsä missään vaiheessa eläkkeelle.
– Ei, ei... Minähän tähtään jo seuraaviin eduskuntavaaleihin näiden vaalien jälkeen. Nyt on tarkoitus päästä eduskuntaan sellaisella joukkueella, jolla neljän kuluttua päästään suurten puolueiden sarjaan.
Väyrynen on vuoden 2023 eduskuntavaalien aikaan 76-vuotias.
– Tässä on pitkän tähtäimen suunnitelmat sillä varauksella, että terveys kestää ja kannatusta riittää.
”Demokratian kriisi”
Väyrynen palasi europarlamentista eduskuntaan kesäkuussa ja on sen jälkeen katsellut kotimaista politiikkaa eduskunnan istuntosalin takarivistä.
Eikä hänellä ole asiasta juurikaan hyvää sanottavaa.
– Meillä on edustuksellisen demokratian kriisi, koska kansakunnan kannalta kaikkein tärkeimmistä asioista ei haluta parlamentissa edes keskustella.
Väyrynen listaa asioiden joukkoon muun muassa Suomen itsenäisyyden, puolueettomuuden, hallitun maahanmuuton ja Naton.Hänellä on myös näkemys, miksi näistä asioista ei haluta puhua.
– Euron ja maahanmuuttopolitiikan osalta tilanne on se, että kaikki puolueet ovat olleet tekemässä niitä virheitä, joista nyt kärsitään.
Entinen puolue keskusta saa Väyryseltä osittaisen synninpäästön, mutta puheenjohtaja Sipilä ei.
– Keskusta vastusti euroon menemistä, mutta puolueen nykyinen puheenjohtaja liikemiehenä sitä kannatti - siksi hän ei halua esiintyä eurokriittisenä, vaikka keskusta oli aikoinaan oikeassa.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/aeaf5fe7-0bac-48e6-a2cc-a88ee177bd89

Paavo Väyrysen poliittinen ohjelma on aina ollut Paavo Väyrysen etujen ajaminen. Ja siinä sivussa myös Neuvostoliiton ja Venäjän etujenkin ajaminen.
 
"Toista kansanedustajaa epäillään törkeästä petoksesta. Toisen kansanedustajan kohdalla esitutkinnan käynnistämisen edellytykset eivät täyttyneet”

Mikäs näistä jutuista teki erilaiset?
Ilmeisesti alkuperäinen vuokralainen on vuokrannut saunan asuintilana ja vuokranantaja suostunut tällaiseen menettelyyn. Toinen kansanedustaja on vuorannut asunnon. Kysymys on, että miksi vuokranantaja ei ole syytettyjen penkillä koska on osallinen petokseen jos siitä tälle kansanedustajalle tuomio napsahtaa.
 
No hx:n takia en ala kokkareita sentään äänestämään,omalla listalla vähän muita vaikuttimia.
Itsellä HX yksi tärkeimpiä prioriteettejä. Jos puolueen PJ ei ole siihen sitoutunut 100%, niin hyvästit saa sanoa mun äänelle kaikki hänen puolueensa jäsenet. Joten tällä hetkellä sitoutumista 7-10 miljardin euron käyttämistä HX-projektiin eivät ole tukeneet (kun kysyttiin) Li Anderson, Pekka Haavisto ja Jussi Halla-aho. Eli siinä sitten karsiutui kolme puoluetta suoraan. Sitten en kyllä SDPtä äänestä myöskään, koska siitä seuraa se, että VL ja Vihreät pääsevät hallitukseen petikavereiksi. Joten vaihtoehtoni ovat Siniset, Kokoomus ja Kristilliset.
 
Itsellä HX yksi tärkeimpiä prioriteettejä. Jos puolueen PJ ei ole siihen sitoutunut 100%, niin hyvästit saa sanoa mun äänelle kaikki hänen puolueensa jäsenet. Joten tällä hetkellä sitoutumista 7-10 miljardin euron käyttämistä HX-projektiin eivät ole tukeneet (kun kysyttiin) Li Anderson, Pekka Haavisto ja Jussi Halla-aho. Eli siinä sitten karsiutui kolme puoluetta suoraan. Sitten en kyllä SDPtä äänestä myöskään, koska siitä seuraa se, että VL ja Vihreät pääsevät hallitukseen petikavereiksi. Joten vaihtoehtoni ovat Siniset, Kokoomus ja Kristilliset.
Äläpäs puhu paskaa,ainoastaan Li Andersson ja vasemmistoliitto ovat irtisanoutuneet hankinnoista.Perussuomalaiset ovat sitoutuneet hankintaan ja Halla-aho sanoi näin: "– Noin kuusikymmentä ei ole mikään taivaasta pudonnut luku, totesi perussuomalaisten Jussi Halla-aho ja sanoi, ettei mihinkään lukumäärään tule hirttäytyä."

Orpo totesi näin:
Koneiden määrä määräytyy vasta prosessin myötä, sanoi valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok) ja jatkoi:

– Mistä sitä tietää, millainen superhävittäjä löytyy, joka vastaa kymmentä?

Että eipä ne kokkareetkaan vielä ole mihinkään määrin sitoutuneet.
 
Äläpäs puhu paskaa,ainoastaan Li Andersson ja vasemmistoliitto ovat irtisanoutuneet hankinnoista.Perussuomalaiset ovat sitoutuneet hankintaan ja Halla-aho sanoi näin: "– Noin kuusikymmentä ei ole mikään taivaasta pudonnut luku, totesi perussuomalaisten Jussi Halla-aho ja sanoi, ettei mihinkään lukumäärään tule hirttäytyä."
Ai jaa. No itse olen sitten tulkinnut uutisen väärin siitä, mitä Halla-aho sanoi. Luin vain, että oli kysytty puheenjohtajilta, että tukevatko he 100% HX:n 7-10 miljardin euron budjettia ja uutisessa oli listattu että Halla-aho ei Haaviston ja Andersonin kanssa tukenut sitä.
 
Ai jaa. No itse olen sitten tulkinnut uutisen väärin siitä, mitä Halla-aho sanoi. Luin vain, että oli kysytty puheenjohtajilta, että tukevatko he 100% HX:n 7-10 miljardin euron budjettia ja uutisessa oli listattu että Halla-aho ei Haaviston ja Andersonin kanssa tukenut sitä.
Laitatko linkin tuohon mainitsemaasi uutiseen..

Tälläisen löysin..HS vaalipanelista

21.11. 16:47 Teija Sutinen, Toimittaja
Sitoutuvatko vihretä hävittäjähankintaan?
Haaviston mukaan yksityiskohtainen keskustelu hankinnasta ja rahoituksen jaksottamisesta on käymättä. Hankintaan on sitouduttu kyllä, Haavisto sanoo.
Halla-ahon mukaan hävittäjien määrä ei ole mikään taivaasta pudonnut totuus. Virheinvestointeja ei ole varaa tehdä. Rinne muistuttaa, ettei lukumäärään ole vielä sitouduttu, mutta hintalappu tiedetään kovaksi.
Jaa
21.11. 16:45 Teija Sutinen, Toimittaja
Hävittäjähankintoihin ovat valmiit Terho, Essayah, Rinne, Orpo, Sipilä ja Henriksson.
Anderssonin mukaan hinta on valtava. Rinteen mukaan tästä puhuttiin jo puolustuspoliittisen selonteon yhteydessä ja jo silloin tehtiin tämä ratkaisu, että ilmavoimiin satsataan. "On selvä, että tämä hankinta joudutaan toteuttamaan."
Orpon mukaan ensi hallituskaudella on sitouduttava tähän hankintaan. On varauduttava 7-10 miljardiin euroon kustannuksissa, Orpo sanoo.
Sipilän mukaan 64 hävittäjää on suunnilleen se tarve. "Jos kenraaleiden annetaan päättää, tänne ostetaan 300", Sipilä murjaisee.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005906655.html

Samaan EK:n tilaisuuteen viittaa IS

Esimakua asiaan saatiin jo Elinkeinoelämän EK:n puheenjohtajatentissä 21. marraskuuta. Vasemmistoliiton Li Andersson kyseenalaisti ainoana koko hankinnan, mutta lisäsi, ettei puolueella ole asiasta linjauksia.

Muiden mukaan hankkeeseen on kyllä sitouduttu puolustusselonteon myötä, mutta tämän toteamuksen jälkeen seurasikin suuri ja äänekäsmutta-pulina, nimenomaan hankittavien hävittäjien määrästä:

– Jos kenraalien annetaan päättää, ne ostaa tänne 300 hävittäjää, pääministeri Juha Sipilä (kesk) leukaili.

– Koneiden määrä määräytyy vasta prosessin myötä, sanoi valtiovarainministeri Petteri Orpo(kok) ja jatkoi:

– Mistä sitä tietää, millainen superhävittäjä löytyy, joka vastaa kymmentä?


Noin kuusikymmentä ei ole mikään taivaasta pudonnut luku.​
– Noin kuusikymmentä ei ole mikään taivaasta pudonnut luku, totesi perussuomalaisten Jussi Halla-ahoja sanoi, ettei mihinkään lukumäärään tule hirttäytyä.

– Lukumäärää ei ole päätetty, tiivisti Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne.

Jos puheenjohtajat ovat hankittavan konemäärään suhteen noin epämääräisiä, voi vain kauhistella, millaiseksi keskustelu etenee kevään vaalitaistelun myötä.

Opposition puheet vielä ymmärtää, mutta ministereiden ei. Hävittäjien tarjouspyynnöt on siis kierrätetty talouspoliittisen ministerivaliokunnan kautta, joten ainakin Sipilän ja Orpon pitäisi tietää, että tarjouspyynnöissä puhutaan nimenomaan 64 hävittäjästä.

https://www.is.fi/politiikka/art-2000005939166.html
 
Viimeksi muokattu:
Mikähän mahtaa olla se Orpon superhävittäjä, joka vastaa kymmentä tavallista hävittäjää?
Vai pohjusteleeko vain että "ostettiin sitten vain kymmenen hävittäjää ja säästettiin, koska nämähän vastaa sataa tavallista..."
Sama kävi mielessä.
 
Back
Top