Eduskuntavaalit 2019

IS:n Timo Haapalalta aika jäätävää tekstiä kepun ja Sipilän ahdingosta.

Tätä oikein mietin kävelylenkillä,että miksi ihmeessä KEPU-uskovaisuus on niin vahvaa joidenkin osalta.Esim.kotipaikkakunnallani ensin Lehtomäen paskalaki olisi tuonut 10 000 euron ylimääräisen kustannuksen, nyt Berner yrittää tappaa meitä syrjäseutujen asukkaita ja mitä Sipilä on sitten niiden maajussien eteen tehnyt? Hommasi EU:n kautta hankalasti pyöräytettynä olemattomat satovahinkokorvaukset. Halla-ahokin syrjäseutujen puolesta enemmän liputtaa kuin Sipilä Teslallaan.
 
IS:n sivulla voi jättää kysymyksiä puoluejohtajille. Politiikan toimitus valitsee mitä tullaan kysymään 17. päivän IS:n vaalitentissä. Laitoin P. Urpolle kysymyksen että vieläkö tämä on sitä mieltä että tp-hakijoiden Suomeen tulon motiivien arvostelu on rasismia. Samalla kysäisin että mitä mieltä on Nergin kommentista että tulijoiden taustat kyllä tunnetaan. Saa nähdä sitten että ilmestyykö tämän jälkeen kotioven taakse vihapuhepoliisi ja työntää mustaan umpiautoon. Ja tämän jälkeen meikäläisestä ei sitten kuulu enää mitään.
 
Viimeksi muokattu:
IS:n sivulla voi jättää kysymyksiä puoluejohtajille. Politiikan toimitus valitsee mitä tullaan kysymään 17. päivän IS:n vaalitentissä. Laitoin P. Urpolle kysymyksen että vielä tämä on sitä mieltä että tp-hakijoiden Suomeen tulon motiivien arvostelu on rasismia. Samalla kysäisin että mitä mieltä on Nergin kommentista että tulijoiden taustat kyllä tunnetaan. Saa nähdä sitten että ilmestyykö tämän jälkeen kotioven taakse vihapuhepoliisi ja työntää mustaan umpiautoon. Ja tämän jälkeen meikäläisestä ei sitten kuulu enää mitään.
Menee varmasti vaalitentin kysymyslistalle, kärkipaikalle :LOL:
 
Halla-aho syyttää muita puolueita tekopyhyydestä: Kun kohu Oulun tapahtumista laantuu, mitään ei taaskaan tehdäMihinkään lainsäädännöllisiin hankkeisiin ei ehditä ryhtyä, ennen kuin vaalit tulevat. Näin sanoo viisitoista vuotta maahanmuutosta varoitellut perussuomalaisten puheenjohtaja.
Perussuomalaisten puheenjohtaja suhtautuu pessimistisesti siihen, että muut puolueet pystyisivät nytkään tiukentamaan Suomen lepsua maahanmuuttopolitiikkaa.

Kotimaa Julkaistu 14.1.2019 klo 13:07 | 5
Aki Taponen

Oulussa tutkittavien lapsiin kohdistuneiden seksuaalirikosten jälkeen muutkin puolueet kuin perussuomalaiset alkavat nyt puhua maahanmuutosta. Samat puolueet olivat vielä vähän aiemmin tekemässä huhtikuun eduskuntavaaleista ilmastovaaleja.

– Tämänhetkisen keskustelun tekopyhyys on häkellyttävää, jos miettii mitä nämä nyt kovasti äänessä olevat puolueet ovat maahanmuutosta tähän asti puhuneet, perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho sanoo Lännen Medialle.

Hän pitää lähinnä symboliikkana, että keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen on Oulun tapahtumien takia kutsunut eduskuntaryhmät tiistaiksi koolle ja että hallituskin käsittelee asiaa.

– Tällä pyritään rauhoittelemaan kansalaisia ja luomaan sellaista mielikuvaa, että jotain tehdään. Tietenkin on hyvä, että nyt puhtia riittää. Mutta mihinkään lainsäädännöllisiin hankkeisiin tässä ei ehditä ryhtyä, ennen kuin vaalit tulevat.

Halla-aho ennakoi hallituspuolueiden viestivän, että ensi kaudella aletaan toteuttaa maahanmuuttopolitiikan tiukennuksia, kunhan kansalaiset ensin ovat antaneet näille puolueille vaaleissa mandaatin.

– Pidän täysin selvänä, että kun tämä kohu Oulun tapauksista laantuu, mitään ei taaskaan tehdä. Turun terrori-iskun jälkeen luvattiin jämäköitä toimenpiteitä, muttei mitään tapahtunut.


Myöhäistä herännäisyyttä



Halla-aho muistuttaa, että muut puolueet eivät halunneet herätä maahanmuuton ongelmiin silloin, kun Suomeen vyöryi turvapaikanhakijoita.

– Esimerkiksi kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo oli vuonna 2015 sitä mieltä, että maahantulijoiden motiivien arvostelu on rasismia. Perussuomalaiset heitettiin hallituksesta ulos, koska me edustimme sitä linjaa, jota kaikki muut tuovat esille näiden Oulun tapahtumien jälkitunnelmissa.

Halla-ahon mukaan vaikeiden asioiden väistely on johtunut tietämättömyydestä, sinisilmäisyydestä ja hölmöilystä.

– Mutta myös siitä, että monissa puolueissa, varsinkin kokoomuksessa, on kysymys siitä, että puolue itsessään on hyvin jakautunut. Sen johto yrittää miellyttää vähän kaikkia.

Kokoomuksen johto on Halla-ahon mukaan luottanut siihen, että sen perinteisempi ja konservatiivisempi äänestäjäkunta äänestää kokoomusta joka tapauksessa riippumatta siitä, mitä puolue tekee.

– Toisaalta kokoomus on pyrkinyt kosiskelemaan vihreisiin kallellaan olevia ihmisiä varsinkin kaupungeissa ja ottanut hyvin liberaalin linjan maahanmuuttokysymyksissä. Demareilla on samanlaista hajaantumista, Halla-aho sanoo.


”Muut ratsastavat Oulun tragedialla”



Halla-aho pitää täysin naurettavana sitä, että muissa puolueissa kavahdetaan nyt sitä, että perussuomalaiset pyrkivät käyttämään Oulun tapahtumia hyväksi kannatuksensa nostamiseksi eduskuntavaaleissa.

– Minä olen viisitoista vuotta puhunut näistä asioista sekä ennen että jälkeen tällaisten tapahtumien. Aion toki jatkaa niistä puhumista nytkin.

– Perussuomalaiset ovat esittäneet kaikkia niitä toimia, joita muut puolueet ovat alkaneet viime päivinä väläytellä. Tähän asti muut puolueet ovat tyrmänneet ne oman arvopohjansa vastaisina.

Halla-aho pitääkin muiden puolueiden toimintaa Oulun tragedialla ratsastamisena.

– Se on myös epärehellistä. Uskon kyllä, että äänestäjät näkevät sen läpi.

Halla-aho kertoo saaneensa tiukoista maahanmuuttolinjauksistaan myönteistä palautetta myös muiden puolueiden kannattajilta, joiden silmiä Oulun tapahtumat avanneet.

Hän ei kuitenkaan usko, että maahanmuuttopolitiikassa tapahtuu vaalien jälkeenkään muutoksia, ellei perussuomalaiset nouse suurimmaksi puolueeksi.

– Toivon, että ihmiset ihan vakavissaan ajattelisivat asiaa ja pohtisivat muiden puolueiden näyttöjä. Nämä ongelmat ovat olleet itsestään selviä syksystä 2015 lähtien.

Tuoreimmassa Ylen mielipidemittauksessa perussuomalaisten kannatus oli noussut 10,2 prosenttiin. Keskustan kannatus etenkin pääministeri Juha Sipilän (kesk.) kotivaalipiirissä Oulussa oli laskussa.

– Siinä näkyy Sipilän päätös kutsua irakilaiset Suomeen ja hallituksen kyvyttömyys poistaa kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita maasta. Se on herättänyt ihmisissä suuttumusta, mikä varmaan näkyy kannatusluvuissa.

Kannatusmuutokset vaikuttavat Halla-ahon mukaan nyt muiden puolueiden aktivoitumiseen maahanmuuttoasioissa.

– Maahanmuuton ongelmia ei haluta ratkaista siksi, että ne ovat ongelmia. vaan korkeintaan siksi, että ne saattavat nostaa perussuomalaisten kannatusta.

Hänestä tällainen suhtautuminen on hyvin raadollista.

– Ihmisiä raiskataan, ihmisiä tapetaan. Muita puolueita kiinnostaa se, nouseeko perussuomalaisten kannatus, Halla-aho kiteyttää.


https://www.kainuunsanomat.fi/kainu...apahtumista-laantuu-mitaan-ei-taaskaan-tehda/
 
Kommentti: Hallituksen arvopolitiikasta maksetaan nyt Oulussa kovaa hintaa

Oulun seksuaalirikokset
xlarge-3491302.jpg

Aki Taponen KUVA: Joel Maisalmi
KOTIMAA 14.1.2019 18:00
AKI TAPONEN

Suomeen tulee nyt maahanmuutto- eikä ilmastovaalit, kirjoittaa toimittaja Aki Taponen.
Maahanmuuttajien Oulussa tekemät seksuaalirikokset ovat ikävä tapahtuma. Ikävää on myös se, että poliitikkojen enemmistö näyttää kunnolla heränneen ongelmaan vasta viikonloppuna, sen jälkeen kun tapauksia oli paljastunut lisää.

Uudet tapaukset eivät ehkä kuitenkaan olleet pääsyy myöhäisherännäisyyteen.

Eduskuntavaalit painavat päälle, ja valtapuolueiden tavoitteena on ollut enemmän tai vähemmän vaieta maahanmuuton ongelmista vaalien alla.

Siksi onkin raadollista, jos keskeisenä syynä poliitikkojen heräämiseen on hiljattain julkaistu puoluekannatusmittaus, jossa perussuomalaisten kannatus oli nousussa ja keskustan laskussa.

Keskustan kannatuksen lasku paikallistui nimenomaan Oulun vaalipiiriin, joka on pääministeri Juha Sipilän (kesk.) kotivaalipiiri.

Pääministerinä Sipilä kantaa päävastuun Suomen maahanmuuttopolitiikan epäonnistumisista.
Ihmiset muistavat hänen antamansa lupauksen luovuttaa Kempeleen talonsa maahanmuuttajien käyttöön. Vaikka se ei ikinä toteutunut, viesti suomalaisista hyväntahtoisina hölmöinä ehti lisätä lähes hallitsemattomaksi ryöpsähtänyttä siirtolaistulvaa.

Tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa vaatinut perussuomalainen puolue häädettiin hallituksesta arvopohjan erilaisuuden takia.

Hallituksen maahanmuuttopoliittisen toimenpideohjelman toteuttaminen jäi puolitiehen.

Keskustan, kokoomuksen ja sinisten parempina pidettyihin arvoihin perustuvasta maahanmuuttopolitiikasta suomalaiset maksavat nyt kallista hintaa tyttöihin kohdistuneina seksuaalirikoksina.

Tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa vaatineet on tähän saakka leimattu suvaitsemattomiksi, natseiksi tai fasisteiksi.

Maahanmuuton ongelmista puhuminen on ollut epäasiallista, kun muiden puolueiden kirjoittamattomana tai kirjoitettuna tavoitteena on ollut monikulttuurisuuden edistäminen ja samalla silmien sulkeminen maahanmuuton ongelmilta.

Puolueetonta tietoakin on ollut vaikea saada, kun esimerkiksi Ylen julkilausuttu tavoite on monikulttuurisuuden edistäminen.

Eduskuntavaaleistakin oli poliittisen eliitin tarkoitus tehdä ilmastovaalit. Oulun tapahtumat ja sitä seurannut perussuomalaisten kannatuksen nousu muuttavat vaalit maahanmuuttovaaleiksi.

Sääli, että tarvittiin näin kova herätys, ennen kuin asioista toivon mukaan uskalletaan puhua niiden oikeilla nimillä.

[email protected]

https://www.kaleva.fi/uutiset/kotim...ta-maksetaan-nyt-oulussa-kovaa-hintaa/813545/
 
Yritinhän minä nostella ilmastointiketjua.

Mitäs mieltä olette Katie Hopkinsista joka tulla putkahti Ouluun? Seurausta jostakin?

Sitä tuossa aloin mielessäni maalailla että millaistahan on vaikuttaminen sen jälkeen jos Turun tyyppiset tapahtumat sattuvat toistumaan.
 
Viimeksi muokattu:
Jeesustelu alkoi, eilisen jälkeen paluu normaaliin..

Kommentti: Hallituksen eroa ja anteeksipyyntöä vaativa Jussi Halla-aho unohtaa yhden asian – ”He luottavat siihen, että äänestäjät eivät muista”

Perussuomalaisten hallitustie katkesi kesäkuussa 2017, kun koko puolueen johto vaihtui. Puheenjohtajakisan Jussi Halla-aholle hävinneestä Sampo Terhosta tuli perussuomalaisista irtautuneiden sinisten puheenjohtaja. (KUVA: Jukka Gröndahl / HS)

Julkaistu: 15.1. 6:44

Perussuomalaiset oli toiseksi suurin puolue, mutta silti kriisin keskeisin vaihe sattui puolueen vahtivuorolla.
– Hallitus on vastuussa paitsi siirtolaisvyöryn miljardiluokan kustannuksista myös sen aiheuttamasta inhimillisestä kärsimyksestä. Jos hallituksella olisi selkäranka, se pyytäisi anteeksi ja eroaisi, perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kirjoitti Facebookissa 12. tammikuuta.

Halla-ahon mukaan hallitus on ollut ”toimillaan ja toimettomuudellaan synnyttämässä monikulttuurista painajaista eikä ole tehnyt mitään ongelmien estämiseksi tai ratkaisemiseksi”.

Maanantaina perussuomalaiset lisäsivät löylyä tiedotteessaan, jossa he puhuivat ”raiskausepidemiasta”, joka on ”suoraa tulosta vastuuttomasta turvapaikkapolitiikasta”.

Siinä ei ole tietenkään mitään erikoista, että oppositiopuolue- ja oppositiopuolueen puheenjohtaja vaatii hallituksen eroa.

Sekään ei ole ihme, jos perussuomalaisten kannatus jatkaa nousemistaan Oulun ja Helsingin seksuaalirikosepäilyjen vuoksi.

Epäilläänhän teoista ulkomaalaistaustaisia miehiä, ja perussuomalaiset ovat perustaneet Halla-ahon johdolla politiikkansa maahanmuuttovastaisuudelle.

YKSI asia Oulu-jälkipyykkiä läpikäydessä on jäänyt vähemmälle huomiolle: perussuomalaiset olivat itse hallituksessa toiseksi suurimman puolueen asemassa, kun Suomeen tulvi turvapaikanhakijoita syksyllä 2015.

Siis kriisin keskeisin vaihe sattui puolueen vahtivuorolla. Perussuomalaisten hallitustie katkesi vasta kesäkuussa 2017.

Jokin asiassa tökkii.

Perussuomalaisten puheenjohtajistoon kuuluva Juho Eerola syyttää hallituksen epäonnistumisesta perussuomalaisten vanhaa johtoa: Timo Soinia ja kumppaneita.

– Perussuomalaisten silloinen johto häpesi meitä, kun vaadimme tiukempia toimenpiteitä. Teimme systemaattisen päätöksen vaihtaa puoluejohtoa ja sitä kautta ministereitäkin. Operaatio toteutui kesällä 2017, Eerola sanoo.

Eerola katsoo, että jos kevään 2015 hallitusneuvotteluissa sovittua maahanmuuttopoliittista osiota olisi lähdetty heti soveltamaan, syksyn 2015 ryntäystä ei olisi nähty.

– Toki nämä ihmiset olisivat lähteneet jo silloin kohti Eurooppaa, mutta sana olisi kiirinyt kyllä, että Suomi tiukentaa, että tänne ei kannata tulla.

Loppuvuodesta 2015 laadittiin 80-kohtainen turvapaikkapoliittinen ohjelma, mutta sitä ei ole Eerolan mukaan saatu tähän päivään mennessä kokonaan toteutettua.

Simon Elo on entinen perussuomalainen, nykyinen sininen. Elo pitää perussuomalaisten toimintaa tekopyhänä.

– Muistan Pontius Pilatuksen kuuluisat sanat: minä pesen käteni tästä. He pesevät kätensä siitä, mistä ovat olleet itse hallituksessa päättämässä. He luottavat siihen, että äänestäjät eivät muista, mutta me muistamme, Elo sanoo.

Elon mukaan kaikki silloiset perussuomalaiset Vesa-Matti Saarakkalaa lukuunottamatta hyväksyivät Sipilän hallituksen ohjelman.

– Perussuomalaiset itse omassa porukassaan tämän vahvistivat vielä uudestaan kesällä 2017 puheenjohtaja Halla-ahon suulla. Ei hän ollut vaatimassa muutoksia hallitusohjelmaan, Elo sanoo.

Tähän on helppo vastata, että ongelmana ei ollut ohjelma, vaan toteutus, mutta Elon mukaan 80-kohtainen turvapaikkaohjelma on toteutettu lähes kokonaan.

– Jotkut kohdista ovat kaatuneet perustuslakikysymyksiin, esimerkkinä ulkomaalaisten pienempi sosiaaliturva. Ei mikään puolue pääse sitä pakoon, että kaikki lakiesitykset eivät vastaa perustuslakia.

EDUSKUNTARYHMÄT pitävät tiistaina Oulun ja Helsingin epäiltyjen seksuaalirikosepäilyjen takia yhteiskokouksen.

Perussuomalaisten toimenpidelistalla on ”sosiaaliturvatason alentaminen vetovoimatekijänä”, vaikka esitys kaatui jo kertaalleen perustuslakivaliokunnassa.

Perussuomalaiset esittävät myös turvapaikanhakijoiden säilöönottoa ”alusta asti”, vaikka tietävät hyvin, että vaatimus on poliittisesti täysin epärealistinen.

– Jos tällä toimenpiteellä onnistutaan suojelemaan kantaväestöä, meidän omia tyttäriämme, niin se on sen väärti, Eerola sanoo.

Eräänlaisena kevytvaihtoehtona perussuomalaiset ovat esittäneet turvapaikanhakijoiden säilöönottoa kielteisen turvapaikkapäätöksen jälkeen.

Elon mukaan hallituksessa on selvitetty jo esityksen hintalappua ja arvioitu, että pelkästään kielteisen päätöksen saaneiden säilöminen maksaisi yli 650 miljoonaa euroa vuodessa.

– Jos perussuomalaiset haluavat vähentää maahanmuuton kustannuksia, miten tämä on sen kanssa linjassa? Elo kysyy.

Eerola menee pidemmälle ja kyseenalaistaa koko turvapaikkajärjestelmän mielekkyyden.

– Koko turvapaikkajärjestelmä on luotu joskus Neuvostoliiton aikaan joitakin toisinajattelijoita varten. Mutta väitän, että jos vastaanottokeskukset olisivat suljettuja, se vähentäisi houkuttelevuutta. Eihän siellä säilössä tarvitsisi kauan olla, koska jos tulijamäärät vähenisivät, tänne tulisivat vain ne, jotka ovat oikeasti avun tarpeessa.

Olli Waris

https://www.is.fi/politiikka/art-2000005965735.html
 
  • Tykkää
Reactions: PSS
ja lisää seuraa... :facepalm:

Pääkirjoitus: Turvapaikkajärjestelmä petti naiset sekä Suomessa että maailmalla

Tänään klo 14:27
Suomen turvapaikkajärjestelmä on perustavanlaatuisissa ongelmissa. Niitä ei ratkaista rikoslakia muuttamalla tai erilaisia määrärahoja lisäämällä.

609076d09a725729e63a1a8d7e41b8b61154a903cd49b2bf455e4c0905cff4d3.png

a11df50cadcb1df02e48a7d55082c02f2143821ed94f47a346ba1a3df7dc0eeb.jpg

a11df50cadcb1df02e48a7d55082c02f2143821ed94f47a346ba1a3df7dc0eeb.jpg

AOP

Turvapaikanhakijoiden tekemät seksuaalirikokset eivät ole enää valitettavia yksittäistapauksia, joihin voisi tarttua pelkällä kotouttamispuheella.

Ongelmissa on kiistatta koko turvapaikkajärjestelmä, jossa eniten suojelun tarpeessa olevat eivät koskaan Suomeen asti edes pääse. Järjestelmä on tästä syystä menettämässä uskottavuutensa liian monen suomalaisen silmissä.Viimeaikaiset vakavat rikokset kiihdyttävät vauhdilla entisestään luottamuspulaa.

Suojelun tarpeessa olevat ovat maailmalla useimmiten tyttöjä ja naisia. Samaa ryhmää ovat myös Suomessa tapahtuneiden seksuaalirikosten uhrit. Suomen ja heikossa asemassa olevien naisten välillä on yhteys, ja se on eurooppalainen turvapaikkajärjestelmä. Tämä suosii räikeästi nuoria miehiä.

Se, että onnistuu pääsemään EU:n läpi Suomen tai Ruotsin rajalle keskeltä Lähi-itää tai Keski-Aasiaa, vaatii yksilöltä todella paljon. Se vaatii rahaa, fyysistä voimaa, selviytymistä kaduilla myös vaikeissa oloissa sekä kekseliäisyyttä, joka ei kaikkien kohdalla kanavoidu yksinomaan hyviin asioihin.

Tässä selviää useimmiten nuori mies. Huippuvuonna 2016 Suomessa käsitellyistä turvapaikkahakemuksista 80 prosenttia oli miehiltä. Yleisin ikä oli 18-34 vuotta.

Afganistanissa pakkoavioliittoon joutuva tyttö ei hae Suomesta turvapaikkaa, koska hän ei pääse ulos edes kotoaan. Sitä eivät hae myöskään useimmat Syyrian sotaa paenneet leireillä istuvat tytöt. Syy on järjestelmä. Mikään ei estäisi Suomea ottamasta tällaisia tyttöpakolaisia paljon nykyistä enemmän. He eivät muodostaisi kenellekään minkäänlaista riskiä.

Tämän sijasta Suomen keskustelu kilpistyy hämmentävään järjestelmäkiistelyyn, jossa liberaalimmat keskustelijat vaativat lisää rahaa nuorten miesten kotouttamiseen. Suurelle yleisölle tällainen näyttäytyy helposti outona. Miksi ottaa vastaan kaikista avun tarvitsijoista juuri ne, joista monelle tasa-arvo täytyy vaivalla opettaa alusta alkaen, ja joiden joukossa on selvästi myös rikollisia.

Toinen joukko - perussuomalaiset edellä - haluaa lopettaa turvapaikkajärjestelmän kokonaan. Tavoitteena heillä ei ole mikään pyyteetön naisten suojelu, vaan etnisesti yhtenäinen Suomi, jossa ulkomaalaisia ei olisi mieluiten lainkaan. Perussuomalaiset eivät myöskään aja hätäapurahojen lisäystä tyttöjen auttamiseksi muualla - päinvastoin.

Suomi ei tarvitse rikollisten ymmärrystä eikä suojelua. Toisaalta emme todellakaan tarvitse tarkoitushakuista kiihotusta ja höpinää kaikesta maahanmuutosta pahuuden ilmentymänä.
Sen sijaan Suomi tarvitsee turvapaikkajärjestelmän, jossa suojaamme sekä kotimaassa että maailmalla niitä kaikkein hädänalaisimpia. Sellaisia ovat Suomessa seksuaalirikosten lapsiuhrit ja maailmalla kriisialueilla asuvat tytöt ja naiset.

https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/e574c4e8-fd30-4c50-86ac-bd54227bceff
 
vaan etnisesti yhtenäinen Suomi, jossa ulkomaalaisia ei olisi mieluiten lainkaan.

Mutta eiväthän esim. Suomen somalit ole ulkomaalaisia, vaan suomalaisia. Kamalan rasistinen tuollainen ajatusmaailma, jossa vain valkoiset voivat olla suomalaisia.
 
Back
Top