Eduskuntavaalit 2019

Kokoomus pitää itseään älykköjen porukkana.
Mutta löytyykö niin paljon älliä että ymmärtää tekemättä jättämisensä ja Suomen etujen väheksymisen jota on jatkunut niin monta vuotta.
Eihän tuollainen omasta maasta piittaamattomuus jää kansalaisilta näkemättä.

Kyllä tätä taustaa vasten Perussuomalaiset ovat kannatuksensa ansainneet. Edes yksi oikeistopuolue Suomessa vielä on.
Sinivalkoista lippupäivää kaikille (y)
.
 
Perussuomalaisten penseälle ilmastolinjalle löytyy tukea
Myös vaalien alla käyty ilmastokeskustelu antaa perussuomalaisille mahdollisuuden erottua muista puolueista.
Kannatusnousun alkaessa joulukuussa kaikki eduskuntapuolueet, perussuomalaisia lukuun ottamatta, sitoutuivat edistämään selvästi aiempaa tiukempia ilmastotavoitteita.
Kaikkia äänestäjiä puhe ilmastonmuutoksen torjumisesta ei miellytä.
Ilmastobarometrin mukaan (siirryt toiseen palveluun)neljä viidestä suomalaisesta toivoo kunnianhimoisia ilmastotoimia. Jäljelle jää silti suuri joukko epäilevästi ilmastopolitiikkaan suhtautuvia äänestäjiä. Heitä löytyy erityisesti perussuomalaisten ja keskustan kannattajista.
Ilmastotoimia vastustaville äänestäjille perussuomalaiset erottuu selkeänä vaihtoehtona, siinä missä vihreät ja vasemmistoliitto profiloituvat muita puolueita kunnianhimoisemmilla ilmastolinjauksilla.

Miten niin penseä ilmastopolitiikka?

Tottakai suurin osa suomalaista ymmärtää ettei pieni maa voi yksinään ratkaista koko maailman ilmastoasioita..
Suomelle on sopivaa edetä samassa tahdissa muiden maiden ja erityisesti yhdessä EU:n kanssa..
- kaiken lisäksi Suomi on jo tähän mennessä tehnut käytännössä niin paljon ilmastouudistuksia että olemme päästöjen osalta likimain tuplasti edellä muiden EU:n jäsenmaiden päästövähennyksiä..

Jos ajatellaan vaikka urheilun ja 400 metrin juoksun kautta asiaa niin:
Kansa ymmärtää ettei kannata juosta itseään kuoliaaksi kun olemme jo menossa reilusti suoranmitan edellä muita maita..
 
Mielenkiintoisia kalluppeja. Saahan nähdä, hallitusneuvotteluista saattaa tulla -vähän erilaiset- kuin on nähty tähän saakka.
 
No niin, milloin alkaa loanheitto uudella vaihteella PS:n niskaan?
Tulisiko jokin perin yllättävä, epämääräinen "Venäjä"-kortti vai jotain eksoottisempaa?

Pientä esimakua tulevasta, ehkä..

In Finland, Russian trolls are suspected by cyber experts of looking favorably on the Finns Party, an anti-immigration, euro-skeptic movement that suffered a schism after appointing a hard-liner as leader. In a phone interview, Party Secretary Riikka Slunga-Poutsalo denied the allegations, saying the movement had not received any support from Russia.
....

Troll Victim

Jessikka Aro, a journalist at state-owned broadcaster YLE, has been reporting on the Russian web trolls since 2014. That made her a target of a smear campaign that culminated in death threats and convictions for some of the perpetrators (she was also reportedly denied a U.S. prize because of her criticisms of Trump).
 
Voi kuinka vaikeata on Virtasenkin ymmärtää tai myöntää miksi Soinin PS:n kannatus aikanaan romahti..

Analyysi: Perussuomalaiset tarrautuu menneisyyteen, näkemys tulevaisuudesta puuttuu
29.3.201907:30
VAALITPOLITIIKKAPUOLUEETEDUSKUNTAVAALIT
@

Perussuomalaisten tapa keskittyä politiikan kustannuksiin voi houkutella äänestäjiä, jotka suhtautuvat politiikkaan kamreerimaisesti pelkkänä rahan säästämisenä.

Maahanmuutto, maahanmuutto, maahanmuutto. Kaikki tietävät, että perussuomalaiset eli Ps on yhden asian puolue. ”Persuilla” ei ole mitään muuta asiaa kuin se, että Suomeen on muuttanut liian paljon ulkomaalaisia, ja erityisesti ”haittamaahanmuutolle” on pantava stoppi.
Perussuomalaisten julkisuuskuva ehti hieman monipuolistua vuoden 2015 vaalien jälkeen, kun puolue meni hallitukseen keskustan ja kokoomuksen rinnalle. Silloinen puheenjohtaja Timo Soini ja neljä muuta puolueen ministeriä kantoivat vastuuta Kreikan pelastamisesta, turvapaikkakriisistä ja kilpailukykysopimuksesta. Peruskannattajille se oli liikaa, varsinkin kun ulkoministeri Soini jätti puolueen kenttätyön hoitamatta. Ps:n kannatusosuus romahti vuodessa yli 10 prosenttiyksikköä. Kesällä 2017 puoluekokous Jyväskylässä veti maton Soinin jalkojen alta nostamalla puheenjohtajaksi Jussi Halla-ahon.
Soinin oma seuraajaehdokas Sampo Terho jäi maahanmuuttokriittisen jyrän alle ja puolue hajosi. Soini, Terho ja muut hallitusvaltaan mieltyneet jäsenet perustivat oman ”Sininen tulevaisuus” -puolueen.

Vuoden 2015 vaaleissa perussuomalaiset sai 38 kansanedustajaa, joista jäljellä on hajaannuksen jälkeen 17. Sama määrä on sinisissä: kaksi perussuomalaista on siirtynyt kokoomukseen, yksi demareihin ja yksi Liike Nytin eduskuntaryhmään.

Mikä: Perussuomalaiset
Puheenjohtaja: Jussi Halla-aho
Haaste vaaleissa:
Pystyykö vetoamaan muihin kuin uskollisiin maahanmuuttokriittisiin äänestäjiinsä?
Halla-aho on yrittänyt vakuuttaa sekä omiaan että varsinkin kilpailijoitaan siitä, että puolueella on mielipiteitä muustakin kuin maahanmuutosta. Ohjelmatyötä on tehty, esitteitä on painettu paitsi koulutus- ja sosiaalipolitiikasta, ympäristö- ja energiapolitiikasta, myös maahanmuuttopolitiikasta.

Mutta sehän tulikin jo mainittua.
Jo Soinin aikana perussuomalaiset alkoi profiloitua ”ei-sosialistiseksi työväenpuolueeksi”. Tämän linjan toteuttamisessa hänellä oli apunaan kaksi puurtajaa: entinen demari, ”työmieheksi” itseään tituleeraava Matti Putkonen ja kulissien takana pysyvä entinen puoluesihteeri Ossi Sandvik.
Putkonen ja Sandvik jäivät hajoamisen jälkeen palvelemaan Halla-ahoa, ja pitkälti heidän ansiostaan perussuomalaiset on pystynyt taas nostamaan suosiotaan työväestön keskuudessa. Sininen puolue sen sijaan on antanut itsestään herraskaisen vaikutelman, jonka vuoksi sen kannatus on jäämässä mitättömäksi.

”Me olemme duunareiden puolue – se on yksiselitteisen selvä homma”, Putkonen julisti tällä viikolla tiedotustilaisuudessa, jossa esiteltiin puolueen ajatushautomon Suomen Perustan tutkimusta – yllätys, yllätys – maahanmuuton kustannuksista.
Tutkimuksen mukaan irakilaisten maahanmuuttajien ”elinkaarikustannus” suomalaisille veronmaksajille on keskimäärin lähes 700 000 euroa. Somalien kohdalla luku on lähes miljoona.
Tutkimusraportin julkistustilaisuudessa puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo alkoi puhua myös ilmastosta. Hänen mukaansa muilla puolueilla on ”hurmahenkiset päästötavoitteet”, ja kalliiksi tuleva ilmastopolitiikka pitäisi lopettaa.
Valtavirrasta poikkeava ilmastopuhe on perussuomalaisten tuorein keino laajentaa kannatustaan. Osa perussuomalaisten ehdokkaista on jopa julkisesti ilmoittautunut ilmastonmuutos- tai ainakin ilmastopolitiikkaskeptikoiksi. Tämä on suomalaisessa politiikassa uusi ilmiö.

Perussuomalaisten tapa keskittyä politiikan kustannuksiin voi houkutella äänestäjiä, jotka suhtautuvat politiikkaan kamreerimaisesti pelkkänä rahan säästämisenä. Hyvällä syyllä voi sanoa, että puolueelta puuttuu positiivinen näkemys tulevaisuudesta, tavoite jota kohti pyritään.

Tulevaisuuden sijasta puolue näyttää valinneen tavoitteekseen menneisyyden, joka kiteytyy osuvasti viime vuosisadan arvokonservatismia edustavan varapuheenjohtajan Laura Huhtasaaren hahmoon. Puolueen ohjelmaesitteen otsikko on ”Äänestä Suomi takaisin”. Siinä on selvää kaiku Britannian EU-eroa ajaneen kampanjan iskulauseesta ”Take back control”.
Olisihan se mukavaa saada takaisin kontrolli ja menneiden vuosikymmenien muusta maailmasta riippumaton Suomi, jossa oli paljon lapsia, paljon työtä, jossa nopea inflaatio hoiti asuntolainat – ja elämää ja erotiikkaakin oli ehkä enemmän kuin meillä yli 60-vuotiailla nykyään.

Perussuomalaisten uusi suosio voi tuoda puolueelle 25 edustajan ryhmän parlamenttiin, mutta suurin ongelma on muiden puolueiden suhtautuminen Halla-ahon rasistisena pidettyyn ideologiaan. Vain keskusta, kristillisdemokraatit ja Paavo Väyrynen ovat ilmoittaneet hyväksyvänsä perussuomalaiset hallituskumppanikseen.

Jos Ps kuitenkin onnistuu sujahtamaan hallitukseen jostain rakosesta, se tavoittelee todennäköisesti sisäministerin salkkua, jota muut puolueet eivät sille missään tapauksessa anna.

Perussuomalaisia odottaakin neljän vuoden oppositiokausi, jonka aikana työväenjohtajana esiintyvä Halla-aho saa sydämensä kyllyydestä haukkua köyhää kansaa kurittavaa pääministeri Antti Rinnettä (sd) ja hänen punavihreän hallituksensa politiikkaa.

https://www.talouselama.fi/uutiset/...opuksena/8a4db483-03d4-3584-82b9-75e2603d5e80

colorMatti-Virtanen6026-182

Matti Virtanen
@MVirtanen
Ota yhteyttä

 
Näkökulma: Perussuomalaisten loppukiri lupaa jälleen menestystä - ilmastonmuutospaniikki sataa Halla-ahon laariin

Tänään klo 7:59
Voiko perussuomalaisista tulla eduskuntavaaleissa suurin puolue? kysyy politiikan toimittaja Juha Keskinen.
20140526 Helsinki, Perus suomalaisten vaalivalvojaiset, Jussi Halla-Aho KUVA: JENNI GÄSTGIVAR/IL

20140526 Helsinki, Perus suomalaisten vaalivalvojaiset, Jussi Halla-Aho KUVA: JENNI GÄSTGIVAR/IL

20140526 Helsinki, Perus suomalaisten vaalivalvojaiset, Jussi Halla-Aho KUVA: JENNI GÄSTGIVAR/IL JENNI GŠSTGIVAR, JENNI GÄSTGIVAR

Perussuomalaiset tekevät sen taas.Tuore Ylen teettämän puolueiden kannatusmittaus enteilee Jussi Halla-ahon johtamille perussuomalaisille uutta menestystä. Perussuomalaiset on noussut kyselyssä kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi 15,1 prosentin kannatuksella. Taakse jäivät niin keskusta 14,4 prosentilla kuin vihreätkin 13 prosentin kannatuksella.
SDP on edelleen suurin puolue 20,1 prosentin kannatuksella. Demarit ovat menettäneet kannatustaan 1,2 prosenttiyksikköä edellisestä Ylen mittauksesta. Kokoomuksen toinen sija tuli 15,8 prosentin kannatuksella, joka on puolueelle hyvin alhainen lukema.Vasemmistoliitto sai prosenttiyksikön nousulla lähes 9,8 prosentin kannatuksen.
***
Kannatuslukujen perusteella näyttää siltä, että perussuomalaiset on saanut vaalien loppusuoralla lisäkannatusta nukkuvien puolueen lisäksi erityisesti demareilta ja kokoomukselta. Jo aiemmin keskustan kannatusta valui perussuomalaisille.

Perussuomalaisten muista puolueista poikkeava ilmastopaniikin vastainen linja tuntuu tuovan lisäkannatusta kokoomuksen ja demareiden konservatiivisten kannattajien parista. Perussuomalaisten vanha "syömähammas" on tiukka maahanmuuttopolitiikka, jolla peruskannattajat saadaan innostumaan. Nyt Halla-ahon kaksarin toinen kärki on perussuomalaisten omaleimainen ilmastopolitiikka.
Perussuomalaisten kahden kärjen taktiikka muistuttaa vuoden 2011 eduskuntavaaleja, joissa puolueelle tuli "iso jytky" (19,1 prosenttia)myös kahdella kärjellä:maahanmuuttovastaisuudella ja EU:n vastustamisella, joka silloisen eurokriisin takia toi perussuomalaisille uutta kannatusta keskiluokkaisilta äänestäjiltä.
***
Kannatusasetelma muistuttaa paljolti Ruotsin syksyisten valtiopäivävaalien tulosta.Ruotsissa demarit oli suurin puolue, kokoomus kakkonen ja ruotsidemokraatit nousi kolmanneksi suureksi puolueeksi.Hallitusneuvotteluista tuli pitkät ja vaikeat. Suomessakin perussuomalaiset on muiden puolueiden toimesta jo käytännössä etukäteen suljettu ulos hallituksesta. Syynä muista poikkeavat kannat maahanmuutossa ja ilmastonmuutoksen vastustamisessa.
Muut suuret puolueet ovat astuneet täydellä painolla perussuomalaisten ansaan.Perussuomalaisten on ollut helppo rakentaa oma profiilinsa vaihtoehdoksi kaikille muille puolueille. Ylen puoluejohtajien vaalitentissä Jussi Halla-aho ilmoitti poliittiseksi esikuvakseen Väinö Tannerin. Veto oli taitava, sillä vastuuta sota-aikana kantaneen oikeistososiaalidemokraatin nostaminen esikuvaksi saattaa vedota vanhojen perinteisten demarikannattajien lisäksi myös kokoomuksen oikeaan laitaan.
Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho.

 
Paniikkia ruiskukissa? Melko halpamaista, jopa Kokoomukselta.



48030492-1-1118x629.jpg

Antti Rinne (vas.) ja Petteri Orpo. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

”Haluatko pääministeriksi Antti Rinteen vai Petteri Orpon?”
JUHA-PEKKA TIKKA | 29.03.2019 | 07:52- päivitetty29.03.2019 | 08:01

Kokoomusedustajan mukaan ääni muille puolueille johtaa Antti Rinteen pääministeriyteen.
Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen kommentoi Ylen gallupin tulosta kotisivuillaan. Hänen mielestään luvut vahvistavat tilannetta, jossa äänestäjän valittavana todellisuudessa on se, haluaako pääministeriksi Sdp:n Antti Rinteen vai kokoomuksen Petteri Orpon.
Heinosen mielestä Antti Rinteestä tekevät pääministeriä muillekin puolueille kuin Sdp:lle annettavat äänet.
– Gallup vahvistaa sen, että pääministerikisa käydään nyt todellakin Sdp:n Antti Rinteen ja kokoomuksen Petteri Orpon välillä. Vaaleissa siis jokainen joutuu tätäkin pohtimaan ja asetelma on siinäkin mielessä mielenkiintoinen, että vain ääni kokoomukselle on ääni Orpon pääministeriydelle ja äänet Sdp:lle, mutta myös muillekin puolueille vievät tilannetta siihen suuntaan, että Rinne saa maamme johdettavakseen, Timo Heinonen kirjoittaa.
– Jos äänet hajoavat demarien takana monelle puolueelle, niin se sataa nimenomaan Rinteen pääministeriyden hyväksi, Heinonen perustelee.
Hänen mukaansa ”siksi asetelma on nyt hakeutumassa nimenomaan kahden erilaisen linjan: demarien ja Rinteen vihervasemmistolaisen ja Orpon työn ja työllisyyden linjan väliseksi kisaksi”.

 
Paniikkia ruiskukissa? Melko halpamaista, jopa Kokoomukselta.



48030492-1-1118x629.jpg

Antti Rinne (vas.) ja Petteri Orpo. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

”Haluatko pääministeriksi Antti Rinteen vai Petteri Orpon?”
JUHA-PEKKA TIKKA | 29.03.2019 | 07:52- päivitetty29.03.2019 | 08:01

Kokoomusedustajan mukaan ääni muille puolueille johtaa Antti Rinteen pääministeriyteen.
Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen kommentoi Ylen gallupin tulosta kotisivuillaan. Hänen mielestään luvut vahvistavat tilannetta, jossa äänestäjän valittavana todellisuudessa on se, haluaako pääministeriksi Sdp:n Antti Rinteen vai kokoomuksen Petteri Orpon.
Heinosen mielestä Antti Rinteestä tekevät pääministeriä muillekin puolueille kuin Sdp:lle annettavat äänet.
– Gallup vahvistaa sen, että pääministerikisa käydään nyt todellakin Sdp:n Antti Rinteen ja kokoomuksen Petteri Orpon välillä. Vaaleissa siis jokainen joutuu tätäkin pohtimaan ja asetelma on siinäkin mielessä mielenkiintoinen, että vain ääni kokoomukselle on ääni Orpon pääministeriydelle ja äänet Sdp:lle, mutta myös muillekin puolueille vievät tilannetta siihen suuntaan, että Rinne saa maamme johdettavakseen, Timo Heinonen kirjoittaa.
– Jos äänet hajoavat demarien takana monelle puolueelle, niin se sataa nimenomaan Rinteen pääministeriyden hyväksi, Heinonen perustelee.
Hänen mukaansa ”siksi asetelma on nyt hakeutumassa nimenomaan kahden erilaisen linjan: demarien ja Rinteen vihervasemmistolaisen ja Orpon työn ja työllisyyden linjan väliseksi kisaksi”.

Toivottavasti kääntyy itseään vastaan loppukirissä.
 
Halla-aho olisi siis hallitusneuvotteluiden aloittaja ja siitä on vielä aika pitkä matka halllituksen muodostajaksi eli pääministeriksi.

Hallitusneuvotteluista on varmaankin tulossa kiperät, kuten naapurimaissakin on käynyt. Kaikki on mahdollista!

Neljä suurehkoa puoluetta hämmentää pakkaa, jossa perinteisesti kaksi isoa on voinut jakaa sulle-mulle-taktiikalla asiat. Hyvä, että seisovaa vettä hämmennetään. Tämä voi nostaa myös pienempien puolueiden vipuvoima-asemaa.
Neuvottelujen aloittajana Hallis voisi todeta vaikkapa: me asetamme suurimmat pelimerkit maahanmuutossa sekä ilmasto- ja energiapolitiikassa. Muiden politiikan alueiden osalta olemme avoimia hyville ehdotuksille.

Malttaisivatko keskusta-oikeistopuolueet kieltäytyä hallituspaikasta?
 
Malttaisivatko keskusta-oikeistopuolueet kieltäytyä hallituspaikasta?

Voi ne malttaa, jos on takana sopimus hallituksesta ilman suurinta puoluetta. Näin voidaan ihan hyvin pelata suurin puolue oppositioon. Pätee tietysti demarienkin kohdalla.

Sieltä voi tulla myös punamultainen sateenkaari.

En uskaltaisi laittaa rahoja likoon minkään vaihtoehdon puolesta. En ainakaan ennen vaaleja.
 
Kokoomus ei ole kieltäytynyt hallitusyhteistyöstä persujen kanssa. Olisihan se aika mielenkiintoista nähdä Halla-aho eurooppa, kulttuuri ja urheiluministerinä.

Eikä siinä mitään, kokoomus ansaitsi itse vanhustenhoidon myötä kannatuslaskunsa. Siinä on vain se huono sivumaku, että SDP tai vasemmisto ei ansainnut piikkipaikkaansa. Vielä tosin on auki kuka viitsii äänestysuurnille mennä.

SDP/Kok/Ps tai Kok/Ps/Kesk olisi mielenkiintoinen hallitus jos tosin kaikenmaailman harakat voisivat tehdä siitä ramman jo alkuunsa. Löytyykö PS:stä siis hallitustyöhön kykeneviä tekijöitä.
 
Voi kuinka vaikeata on Virtasenkin ymmärtää tai myöntää miksi Soinin PS:n kannatus aikanaan romahti..
Analyysi: Perussuomalaiset tarrautuu menneisyyteen, näkemys tulevaisuudesta puuttuu

Kuuntelin hiljattain tunnin verran erästä tulevaisuustutkijaa. Monessa kohdassa esitystä tunsin pistoksen konservatiivisessa setämiehen sydämessäni ja tajusin, että tutkija puhuu asiaa ja peiliin on välillä syytä katsoa muussakin mielessä kuin partaa ajaessa. Toisaalta monessa kohtaa tunsin huvittuneisuutta siitä, että osa esityksestä oli hihasta vedettyjä arvauksia ja sellaisia "horoskooppityylisiä" itsestäänselvyyksiä, joiden kertomiseen ei suuria ennustajanlahjoja tarvita. Se nyt on kuitenkin selvää, ettei menneisyyteen voi liiaksi takertua ja että kehitys ei ole lineaarista vaan paljon nopeampaa.
 
  • Tykkää
Reactions: UCD
Paniikkia ruiskukissa? Melko halpamaista, jopa Kokoomukselta.



48030492-1-1118x629.jpg

Antti Rinne (vas.) ja Petteri Orpo. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

”Haluatko pääministeriksi Antti Rinteen vai Petteri Orpon?”
JUHA-PEKKA TIKKA | 29.03.2019 | 07:52- päivitetty29.03.2019 | 08:01

Kokoomusedustajan mukaan ääni muille puolueille johtaa Antti Rinteen pääministeriyteen.
Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen kommentoi Ylen gallupin tulosta kotisivuillaan. Hänen mielestään luvut vahvistavat tilannetta, jossa äänestäjän valittavana todellisuudessa on se, haluaako pääministeriksi Sdp:n Antti Rinteen vai kokoomuksen Petteri Orpon.
Heinosen mielestä Antti Rinteestä tekevät pääministeriä muillekin puolueille kuin Sdp:lle annettavat äänet.
– Gallup vahvistaa sen, että pääministerikisa käydään nyt todellakin Sdp:n Antti Rinteen ja kokoomuksen Petteri Orpon välillä. Vaaleissa siis jokainen joutuu tätäkin pohtimaan ja asetelma on siinäkin mielessä mielenkiintoinen, että vain ääni kokoomukselle on ääni Orpon pääministeriydelle ja äänet Sdp:lle, mutta myös muillekin puolueille vievät tilannetta siihen suuntaan, että Rinne saa maamme johdettavakseen, Timo Heinonen kirjoittaa.
– Jos äänet hajoavat demarien takana monelle puolueelle, niin se sataa nimenomaan Rinteen pääministeriyden hyväksi, Heinonen perustelee.
Hänen mukaansa ”siksi asetelma on nyt hakeutumassa nimenomaan kahden erilaisen linjan: demarien ja Rinteen vihervasemmistolaisen ja Orpon työn ja työllisyyden linjan väliseksi kisaksi”.

Taitaa olla työkalupakin viimeinen kikka käytössä? Tottahan tuo sinällään on. Mutta ei se taida enää mitään muuttaa. No, ehkä sinisten vähätkin äänet menevät lopullisesti toisaalle.
 
Kuuntelin hiljattain tunnin verran erästä tulevaisuustutkijaa. Monessa kohdassa esitystä tunsin pistoksen konservatiivisessa setämiehen sydämessäni ja tajusin, että tutkija puhuu asiaa ja peiliin on välillä syytä katsoa muussakin mielessä kuin partaa ajaessa. Toisaalta monessa kohtaa tunsin huvittuneisuutta siitä, että osa esityksestä oli hihasta vedettyjä arvauksia ja sellaisia "horoskooppityylisiä" itsestäänselvyyksiä, joiden kertomiseen ei suuria ennustajanlahjoja tarvita. Se nyt on kuitenkin selvää, ettei menneisyyteen voi liiaksi takertua ja että kehitys ei ole lineaarista vaan paljon nopeampaa.

Jep. Muutos senkun kiihtyy. Eräs 1990-luvun alun elinkeinoelämän rakennemuutoksen tekijä sanoi jo tuolloin laman kaatuessa päälle. "Maailma menee menojaan ja se ei meiltä siihen mielipidettä tule kyselemään. Me vain päätetään ollaanko me jatkossakin mukana vai kuollaanko pois vanhoissa asemissa"
 
Back
Top