Eduskuntavaalit 2019

Ei muutu ei.... Mutta antaa perspektiiviä asiaan.

Se on tiedossa että tuomme Venäjältä niin sähköä kuin polttoaineita melkoisia määriä. Siitä kaikesta luopuminen olisi melkoinen prosessi eikä käy ihan hetkessä sormia napsauttamalla.
 
Ei oikein ole mahdollista molempia jättää..ja patterit on pääosin..suhtaudun näihin pumppuihin hyvin skeptisesti. Yksi "huippu" laite on verkonpainoon verrattavissa olevassa tilassa runsaan 200h(arvio) käytön jälkeen.

Jos talossa vesikiertoinen järjestelmä, mutta patterit, niin VILP tai maalämpö ei ole niin taloudellinen kuin jos olisi vesikiertoinen lattialämmitys.
Patterilämmityksellä joudutaan tuottamaan kuumempaa vettä kiertoon, kuin lattialämmityksessä ja se ei ole hyötysuhteeltaan niin hyvä.
 
.
Tähän sellainen välihuuto. Olisiko ollut TM lehdessä tai jossain vastaavassa artikkeli akuista. Tarkemmin sanoen niiden raaka-aine varannoista. Nykyisillä määrillä jotka tunnetaan ja tekniikoilla kyettäisiin korvaamaan vain 15% kaikista fossiilisilla polttoaineilla kulkevista ajoneuvoista. Tässä näen isoimman kompastus kiven asiassa.

Olen siitä joskus maininnut, että litium on varantojen suhteen ongelmallinen.

Ketjussa aikaisemmin mainittiin, että litiumakkujen hinnat ovat laskeneet ja laskevat tulevaisuudessakin. Litiumakkujen hinnat on saatu poljettua mm. siksi, että niistä poistettiin jalometallit; jolloin akkujen kierrättäminen muuttui täysin kannattomaksi, joka muutenkin oli siinä rajoilla. Tesla poisti akuistaan jalometallit.

Jotta yritykset pystyvät kierrättämään litiumin akuista, niin litiumin hinnan täytyy nousta, mutta se sitten merkitsee kalliimpia akkuja ja sähköautoja. Ketjussa ollaan kuitenkin luvattu halvempia sähköautoja.

On olemassa tietysti mahdollisuus, että litium kierrätys maksetaan verovaroilla - ainakin siihen asti, kunnes litiumin varannot käyvät niin vähiin, että hinta nousee sopivalle tasolle, mutta siinä vaiheessa litium alkaa olemaan myös ongelma, koska kierrätettiin litium tai ei, niin litiumia yhteensä on suht rajoitetusti. Edit: Ja tietysti myös sekin mahdollisuus, että litiumin kierrätyskulut lisätään akun hintaan, mutta sehän nostaa hintaa.

Ainahan voi jokin uusi akkuteknologia tulla, mutta tällä hetkellä semmoista ei ole edes avaruusteknologiassa, jossa viimeisimmät, kalliit, teknologiat otetaan ensin käyttöön.

Tässä on sen verran riskejä, että valtio ei missään nimessä saisi pakottaa kuluttajia mihinkään.
 
Viimeksi muokattu:
Näinpä, mainittakoon että jo tähän mennessä energiansäästövouhotuksesta ovat hyötyneet mm. sellaiset viherpipertäjät kuin Pöyry, Neste, Kone, Wärtsilä, ABB... Suomen paikka on teknologisen kehityksen eturintamassa ja sen edellä, ei jäljessä. Kauas on tultu siitä ajasta kun rikkidirektiivi (joka laitettiin yhden suomalaismepi, Satu Hassin, ansioksi) tuhosi Suomen vientiteollisuuden.

Iso osa edellämainittujen yhtiöiden tuotteista, varsinkin merenkulkuun liittyvät, saastuttaa enemmän kuin Suomen ajoneuvokanta yhteensä. Toki energiatehokkuuteen, vähäpäästöisyyteen ja ymäristönsuojeluun kannattaa aina panostaa. Taloudelliseltakin kannalta.
 
Minkä tuen? Hän on rivikongressiedustaja eikä mikään DNC:n vallanpitäjä. Mihin puhe kongressissa vaikutti? Oleellinen on sinulta edelleen näyttämättä toteen, eli se, että AOC olisi saanut kongressissa sellaisen päätöksen aikaan, että se olisi muuttanut jotain New Yorkin ja Amazonin tilanteessa.

Ja kyllä, jos Amazonille annetaan erityiskohtelu verotuksessa verrattuna muihin firmoihin, niin se tarkoittaa käytännössä miljardien dollarien veronmaksajien rahaa antamista.

Niinno, jos valtiopäivätekojen suorittaminen kansanedustajan toimesta ei kelpaa, niin ei tästä kannata enempää keskustella. Amazon, NY:n kuvernööri Cuomo, NYC:n pormestari de Blasio, kymmenet kaupunginvaltuutetut ja osavaltioparlamentin jäsenet sekä monet muut ovat AOC:tä syyttäneet siitä, että laajalti (virheelliseen tietoon pohjautuvien) toimiensa seurauksena työpaikkoja ei Nykiin saatu, mutta lienevät väärässä.
 
Eduskuntavaaleissa ja sitä ennenkin perussuomalaisen puolueen ja joidenkin sitä täällä ilmeisesti kannattavien näkemys on ollut että Suomi tekee sitä ja tätä ja ilmaston hyväksi ja muut eivät tee mitään tai ainakaan tarpeeksi. Varsinkin Saksa on se suurin perkele koska lakkauttivat ydinvoiman ja lisäävät kivihiilen polttoa. Lisäksi Suomi jotenkin kärsisi näistä ilmastotoimenpiteistä

Eipä anneta väärää todistusta kanssaeläjistä, edes perussuomalaisista.
 
Ero on varmaankin siinä saako teollisuus itse katsoa mikä on hyväksi sille vai tuleeko joku maahinen kertomaan että nyt homma menee näin. Tottakai teollisuus ja liike-elämä tutkii mahdollisuuksia ja haluaa olla kilpailussa mukana. Myös siinä ilmastobisneksessä. Toki kun puhutaan teollisuudesta niin helposti niputetaan kaikki teollisuus sen alle. Suomessa on kuitenkin energia intensiivistä teollisuutta jolle se töpselistä tulevan sähkön hinta on aika merkityksellinen seikka.

Liike-elämä myös pyrkii haistelemaan, mikä tulee menemään tulevaisuudessa kaupaksi. Vaikka sitten sen takia, kun Emma Karit on lailla pakottanut niin tehtävän. Oli siinä järkeä tai ekonomiaa mukana tai ei.
 
Lataaminen paneeleilla on luonnollisesti mahdotonta silloin kun auto ei ole kotona...

Varmaan huomannet tuossa esimerkissäni että paneelien osto ajoittuu tästä kahdeksan vuoden päähän. Oletus on että paneelien hinnat jatkaa tippumistaan.

Lataamisen energiantarve riippuu esimerkkitapauksessa tietysti kovasti siitä onko Pekalla töissä latausmahdollisuus. Taasen oletan että vuonna 2027 schuko-töpseliä olisi tarjolla. Tällöin paneeleilla tarvitsee tuottaa enää n. 15kWh. 20kWh litiumakustotkaan tuskin maksavat kymppikiloa vuonna 2027.

Sittenpähän nähdään miten Pekan ja monen muun käy, mutta ei tuo tekemättömältä vaikuta edelleenkään.
Lataaminen paneeleilla on luonnollisesti mahdotonta silloin kun auto ei ole kotona...

Varmaan huomannet tuossa esimerkissäni että paneelien osto ajoittuu tästä kahdeksan vuoden päähän. Oletus on että paneelien hinnat jatkaa tippumistaan.

Lataamisen energiantarve riippuu esimerkkitapauksessa tietysti kovasti siitä onko Pekalla töissä latausmahdollisuus. Taasen oletan että vuonna 2027 schuko-töpseliä olisi tarjolla. Tällöin paneepoleilla tarvitsee tuottaa enää n. 15kWh. 20kWh litiumakustotkaan tuskin maksavat kymppikiloa vuonna 2027.

Sittenpähän nähdään miten Pekan ja monen muun käy, mutta ei tuo tekemättömältä vaikuta edelleenkään.
Täällä visioidaan nyt sellaisista asioista jotka eivät ole realismia isoille massoille vielä tulevalla kaudella ilman merkittävää valtion tukea. Suomen kokoisen valtion on mielestäni järjetöntä lähteä tukemaan laajassa mittakaavassa näin uutta teknologiaa (ilman omaa merkittävää tuotantoa), verotuksen kautta pakkosiirtymisen aikaasaamisesta puhumattakaan! Antaa tekniikan kehittyä ihan rauhassa isoimmilla markkinoilla sellaiseksi että se menee kaupaksi ilman tukia (uudelle)/raippaveroja (vanhalle).

Eiköhän persut peräänkuuluta juuri tätä toimintatapaa, en ole kuullut missään yhteydessä että oltaisiin vastakarvaan vähäpäästöisen tekniikan kehitykselle, vain ja ainoastaan sille vöyhötykselle että pitäisi pakkosyöttää teknologiat kansalle/teollisuudelle kustannuksista piittaamatta mahdollisemman nopeasti:cautious:

ps. en esim. missään nimessä suosittelisi hyppäämään tavallisena palkansaajana sähköauto kelkkaan tässä vaiheessa kehitystä, vaihdokin arvo voi muutaman vuoden päästä hipoa nollaa jos/kun teknologia harppaa kunnolla eteenpäin/ensimäisissä versiossa ilmenee kalliita ongelmia vanhemmiten tms.
 
No kohtuurahalla pääset sillä että vaihdat sähköpirssiin ja otat sähkösopparin missä on vaikka 100 % ydinsähköä. Niin ja asut torpassa joka ei lämpiä öljyllä. Eihän tuo nyt kovin vaikeeta ole, eikä superkallista.
Niin, paitsi jos asut perheellisenä haja-asutusalueella ja tarvit kahta autoa päivittäin.Lisäksi öljy on osa talon lämmistysjärjestelmää kovimmilla pakkasilla.
 
Venäjä on agressiivinen naapurivaltio joka saattaa hyvinkin olla meille myös sotilaallinen uhka. Yhdysvallat taas on ystävällismielinen valtio jolta voimme hankkia aseita puolustautuaksemme Venäjän uhkaa vastaan. Minun silmissäni nuo eivät ole ihan yhteismitallisia.

Se on varmasti totta etteivät murheet maailmasta lopu mutta pientä rajaamista voisi harrastaa. Enempi periaatteellinen kysymyshän tämä taas on koska rahavirrat Venäjän talouteen tulevat sittenkin muualta kuin Suomesta.
Kyllä Venäjä on agressiivinen rajanaapuri joka ON uhka Suomelle. Yhdysvallat on agressiivinen valtio vaikkei ehkä meille. Paras tae turvallisuudelle on hyvät, toimivat ja molempia hyödyttävät kauppa suhteet. Vaihtoehto Venäjän energian tuonnille olisi oma tuotanto. Tuohon ei ole ollut kiinnostusta. Suomi ja Eurooppa ovat liian riippuvaisia Venäjän energiasta eikä se ole hyvä juttu.
 
Tämä ilmastonmuutosasia pyörii nyt ihan väärillä raiteilla, kunhan vain saisimme pätevää kansanedustajistoa niin kyllä asiat järjestyisivät

29290
 
Kyllä Venäjä on agressiivinen rajanaapuri joka ON uhka Suomelle. Yhdysvallat on agressiivinen valtio vaikkei ehkä meille. Paras tae turvallisuudelle on hyvät, toimivat ja molempia hyödyttävät kauppa suhteet. Vaihtoehto Venäjän energian tuonnille olisi oma tuotanto. Tuohon ei ole ollut kiinnostusta. Suomi ja Eurooppa ovat liian riippuvaisia Venäjän energiasta eikä se ole hyvä juttu.

Tässä kohdin saa olla ihan reilusti itsekäs. Uusiutuvien myötä Venäjä-sidosta saadaan höllättyä ihan itsestään ja huomaamatta. Jos vain halutaan.
 
Tässä kohdin saa olla ihan reilusti itsekäs. Uusiutuvien myötä Venäjä-sidosta saadaan höllättyä ihan itsestään ja huomaamatta. Jos vain halutaan.
Kyllä mutta mielestäni tarvitaan myös reilusti tehokasta säätövoimaa toisinsanoen ydin sellaista. Valitettavaa on, että tuleva hallitus tuskin on lisäämässä muuta kuin tuulimyllyjä ja aurinko paneeleita. Vihreät tulevat vetämään tuossa kovaa linjaa enkä usko demareiden tai mahdollisesti vasemmistoliitonkaan kylmäksi jättävän. Siinä voi enrgian hinta pompsahtaa aika hyvinkin. Kokoomushan olisi nostamassa energian hintaa myöskin. Kasviksia pitäisi syödä mutta suomessa se tarkoittaa kasvihuoneita joiden elämästä halutaan tehdä kurjaa
 
Kyllä mutta mielestäni tarvitaan myös reilusti tehokasta säätövoimaa toisinsanoen ydin sellaista. Valitettavaa on, että tuleva hallitus tuskin on lisäämässä muuta kuin tuulimyllyjä ja aurinko paneeleita. Vihreät tulevat vetämään tuossa kovaa linjaa enkä usko demareiden tai mahdollisesti vasemmistoliitonkaan kylmäksi jättävän. Siinä voi enrgian hinta pompsahtaa aika hyvinkin. Kokoomushan olisi nostamassa energian hintaa myöskin. Kasviksia pitäisi syödä mutta suomessa se tarkoittaa kasvihuoneita joiden elämästä halutaan tehdä kurjaa

Ei muuta kuin seuraavaksi reippaan kokoinen ydinpannu Loviisaan vanhojen yksiköiden tilalle. Jostain syystä juuri kotimainen ydinsähkö on ympäristöväen hampaissa mutta Venäjältä sitä voi tuoda vapaasti. Ikään kuin itäraja suojaisi meitä vaaroilta.

Ydinsähkö lienee kuitenkin perusvoimaa jota tuupataan tulemaan suht tasaisesti ja säätövoimalla ( kuten vesivoima ) tasaillaan sitten huippuja. Olosuhderiippuvaiset tuuli- ja aurinkoenergia kaiketi lisäävät nekin osaltaan säätövoiman tarvetta.
 
Back
Top