Eduskuntavaalit 2019

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja hansai
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Nyt arvosteltiin prosessia enkä näe siinä isossa kuvassa periaatteellista virhettä. Se käykö hyvin vai huonosti on kokonaan eri asia ja riippuu myös jokaisen perskohtaisista näkemyksistä.
Prosessia nimenomaan arvostelen. Ulkoparlamentaarinen taho ujuttautuu käyttämään valtaa, mutta tekee sen toki laillista tietä. Valtiollisella medialla, sekä monilla muillakin, on syynsä pitää tiettyä linjaa. Ilman foliohattua.

Olemme tässä kohti eri linjoilla, joten ei kannattane jatkaa (y)
 
SAK iski hallitusneuvotteluissa kovat esitykset pöytään: yrittäjävähennys pois, kiristyksiä perintöveroon, kattava varallisuusvero...

SAK:n pääekonomistin Ilkka Kaukorannan mukaan veropolitiikasta on aina vaikea päästä sopuun.

”Näkyy erilaisia tulonjakoon ja ideologiaan liittyviä eroja. Aina on hankalaa, mutta monipuoluehallituksia on saatu silti kasaan.”
Hyvä, että päähallituspuolue on optimistinen. Luulen että (Rinne) hyväksyy veronkiristykset, pitkin hampain :rolleyes:

 
Suurin vaalivaikuttaja ei tullut Pietarin röllikkapajoista, vaan ihan Hakaniemestä. Vai Etelärannasta, missä ne nykyään asuvat. Ammattiyhdistysten on löperöillä lailla annettu kerätä satojen miljoonien omaisuus, ja nyt ne käyttävät niitä.


Muoks, vanha uutinen, ollut täällä aiemmin nostona. Tuli vasta nyt itse luettua, sori siitä.
 
Vaikka ajankohtainen ja asiallisempi kuin YLEn uutiset, niin on syytä laittaa spoilerin taakse.

 
Jospa tässä ei mitään hallitusta ollakkaan kasaamassa. Nyt vain tiedustellaan mitä mahdollinen viher-vasemmistolainen hallitus tarkoittaa. Annetaan kaiken kakan nousta pintaan ja otsikoihin. Katsotaan mitä vaatimuksia kukin osallistuja haluaa ja mitä toimijoita tulee esille. Sitten keskusta sanoo että hallitukseen mennään mutta vain persujen ja kokoomuksen kanssa. Paitsi että keskusta menee minne vain ja kenen hyvänsä kanssa..
 
Onhan heillä kuitenkin jo melkoinen liuta useamman kauden kansanedustajia.

Siinä suhteessa tilanne on paranemaan päin. Ministerikokemusta onkin sitten niukalti eikä montaa kokenutta valiokunnan puheenjohtajaakaan löydy.
 
Asetuksiin ei ole, mutta demokraattisessa elimessä nekin säädetään. Ei SAK:n, EK:n, MTK:n ja SLC:n sanelemina.

Tuolla lobbareiden valta on jotain aivan muuta kuin suomessa.

Et usko minua? Viisasta.

Katso kuka on Juncker. Ja mikä hänen CV:nsä on. Ja kuka hänen valintaansa ajoi.

Me voimme vielä vaikuttaa jossain määrin suomalaiseen lobbaamiseen. Euroopan tasolla kuviot ovat niin isot, että kukaan ei enää pysty niihin puuttumaan.

Teoriassa uskoin noin aina. Ensimmäisen kerran näin konkreettisen todellisuuden 2000-luvun alussa.

Ja jotta tuon kantani selväksi. Minä äänestin vastaan 1990-luvulla. Asiallisesti väitän edelleen olleeni oikeassa. Mutta myönnän sen, että Kyllä-äänestäjät olivat silloin oikeassa. Ei-ääni oli liian vaarallinen silloin. Pitkässä juoksussa se oli oikea ääni. Mutta silloin väärä. Tämän myönnän.
 
Jos Rinteen veto ei tuota tulosta, niin kenelle pallo lentää seuraavaksi?

Eiköhän seuraavaksi Rinne ota uusiksi, mutta sinipunapohjalta. Ja sitten jos se epäonnistuu, niin koittaako vielä ennennäkemätöntä SDP-KOK-Kesk -koalitiota. Sitten on kolme yritystä käytetty ja viestikapula siirtyy Halla-aholle. Hän yrittänee PS-KOK-KESK-KD -pohjaa ja se yritys jäänee hänen ainoakseen, koska vasemmistoa tuskin kannattaa edes kysyä. Tämän jälkeen periaatteessa Orpon vuoro, mutta siinä ei enää ole järkeä, koska ei ole enää kokeilemattomia kombinaatioita jäljellä. Eli olisiko Halla-ahon yrityksen jälkeen sitten uudet vaalit luvassa. Halla-ahonhan ei edes kannata tehdä omassa yrityksessään myönnytyksiä, koska uudet vaalit sopii PS:lle oikein hyvin, kun kannatus huitelee 20% tasolla.
 
Siinä suhteessa tilanne on paranemaan päin. Ministerikokemusta onkin sitten niukalti eikä montaa kokenutta valiokunnan puheenjohtajaakaan löydy.

Eli vaikka haluaa muutosta ei voi äänestää ketään uutta, vaan sen täytyy olla se sama vanha kokenut ja maantapaan tottunut kähmiä?
 
Eli vaikka haluaa muutosta ei voi äänestää ketään uutta, vaan sen täytyy olla se sama vanha kokenut ja maantapaan tottunut kähmiä?
Totta kai voi ja pitääkin. Ja ihan yhtä lailla pitää ymmärtää tilanteeseen sisältyvät haasteet ja riskit. Nyt on ilmassa aikamoisia haavekuvia siitä kuinka kaikki muuttuu jos PS vain pääsee hallitukseen. Kokemusperäisesti kuitenkin tiedetään että odotukset ovat epärealistisen kovia ja onnistuminen epätodennäköistä. Voimaa ei ole yhtään enempää kuin neljä vuotta sitten jolloin ihan sama porukka teki ihan samoilla teemoilla melkoisen mahalaskun. Suuren muutoksen lupailijat ovat historiassa onnistuneet muuttamaan lähinnä omaa kannatustaan ja aina alaspäin.
 
Eihän PS olisi noussutkaan jolleivat muutama edellinen hallituksen puolueet olisivat tehneet työtään huonosti? PS hallitukseen päätymisessä he varmasti havittelevat sisäministerin paikkaa. Sieltä käsin he voivat ainakin jossain määrin muuttaa suuntaa tärkeimmässä teemassaan. Sisäministerin sekin on vain yksittäinen paikka, mutta suhteellisen tärkeä sellainen. Tulevalla hallituksella mikäeli jatkavat samoilla jalan jäljillä kuin edelliset. Ei hirveästi tarvitse arvaillakkaan mikä on tilanne 4 vuoden päästä vaaleissa tai mahdollisissa ennenaikaisissa vaaleissa. He kenties pystyisivät jopa selviämään 4 vuottakin hallituksessa, mutta vaatisi käytännössä hyvää vetoapua taloudesta. Ei mitään juhlia silloinkaan pidettäisi, mutta ajetulla poliitikalla voin olla melko varma siitä, että seuraavissa vaaleissa se sataa kannatuksena KOK ja PS. Erityisesti jos talous sukeltaa.
 
Sieltä käsin he voivat ainakin jossain määrin muuttaa suuntaa tärkeimmässä teemassaan.
Tuosta tulikin mieleen: oletetaan, että PS saavat täysin tahtonsa läpi maahanmuuttokysymyksessä. Mitä he sitten alkavat ajaa? Eli mitä muita teemoja heillä on?

Varmuuden vuoksi: kysymys ei todellakaan ole tarkoitettu kuittailuksi, vaan oikeasti haluan tietää. Tuo yksi teema on niin hallitseva, että minulla ei ole aavistustakaan vastauksesta.
 
Se on hyvä kysymys ja en osaa vastata siihen. Arvailisin: Pyrkivät pitämään saavutetun tilan ja keskittyvät sen jälkeen EU teemaan joka on myös vahva.
 
Tuosta tulikin mieleen: oletetaan, että PS saavat täysin tahtonsa läpi maahanmuuttokysymyksessä. Mitä he sitten alkavat ajaa? Eli mitä muita teemoja heillä on?

Hajoavat kun ongelma on korjattu. Eivät kykene pitämään tilaa elleivät ilmastomuutospsykoosiin sairastuneet tarjoa uusia teemoja.
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: PSS
Tuosta tulikin mieleen: oletetaan, että PS saavat täysin tahtonsa läpi maahanmuuttokysymyksessä. Mitä he sitten alkavat ajaa? Eli mitä muita teemoja heillä on?
Ryhtyvät ajamaan mitä tahansa asiaa, mikä tekee Suomesta vahvan jälleen? Keinoista ja tavoitteista pitäisi tosin päästä ensin yhteisymmärrykseen.
 
Onhan PS:lla ihan oikeita sosiaalisiakin ohjelma-ajatuksia, jos hieman googlettaa puolueen ohjelmaa.
 
Back
Top