Eduskuntavaalit 2019

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja hansai
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Täytyy sanoa,että jos ei olisi pientä tyttölasta ja toista tulossa,en varmaan uhraisi nykymeiningille niin paljon ajatuksia. Maksettaisiin nykyinen suht.pieni laina mahdollisimman nopeasti pois ja elettäisiin vaimon kanssa täälä maalla omalla isolla tontilla rauhassa. Toki jotkut vihreät varmasti jotain ylimääräisiä kuluja saisivat värkättyä energiaan/polttoaineeseen mutta kyllä niistä kaksi työssäkäyvää ihmistä selviäisi. Saisi lähiöt palaa ja koulut olla minkälaisia hyvänsä. Mutta kun ne lapset ja heidän tulevaisuutensa.

Ainoa mihin lapsiensa osalta voi vaikuttaa on asiallinen kasvatus, oleminen itse hyvänä esimerkkinä ja huolehtia että lapset saavat haluamansa koulutuksen. Jokaisella pitää olla ja saada elää ihan omaa elämäänsä..
 
Ainoa mihin lapsiensa osalta voi vaikuttaa on asiallinen kasvatus, oleminen itse hyvänä esimerkkinä ja huolehtia että lapset saavat haluamansa koulutuksen. Jokaisella pitää olla ja saada elää ihan omaa elämäänsä..
Toki näin. Mutta voi siihenkin yrittää vaikuttaa,että esim.koulussa ei ole yli-ikäisiä maahanmuuttaja poikia/miehiä seassa h*orittelemassa tai sylkemässä naamalle, jos ei lähentely maistu. Toisaalla poliittista tahtoa on enemmän omien linjausten pitämiseen https://www.kansalainen.fi/puola-euroopan-mantereen-turvallisin-maa-naisille/
 
http://beta.oikeamedia.com/o1-54309
Blogi: Olli Pusa, pe 02.02.2018 01:52
Hajoaako Keskusta?
Presidentinvaalien jälkeinen savu alkaa hälventyä ja piilossa olleet paineet ovat nousemassa esiin. Sama ilmiö näkyy useissakin asioissa. Suurimman oppositiopuolueen SDP:n olettaisi purjehtivan melkoisessa myötätuulessa, kun hallituksen politiikkaa raivostuttaa sen potentiaalisia kannattajia. Mutta puolueen kannatus ei sitä heijasta, vaikka onkin pahimmista kuopista noussut. Puolueen puheenjohtaja Antti Rinnettä taitaa mielipidetiedustelujen perusteella pitää sopivana pääministeriksi vähemmistö puolueen kannattajista. Puolueen presidenttiehdokas Tuula Haatainen yritti profiloitua presidentinvaalissa maahanmuuton innokkaaksi kannattajaksi ja sai surkean vaalituloksen.

Entä sitten keskusta? Sen osalta tilanne oli monella tapaa lohduton. Puolueella oli oma presidenttiehdokas Matti Vanhanen. Vanhanen on entinen puolueen puheenjohtaja ja pääministeri, eikä kukaan ole pahemmin julkisesti kyseenalaistanut hänen valmiuksiaan presidenttinä. Puolue tuki Vanhasta voimallisesti.

Vanhanen sai vastaehdokkaakseen kansanliikkeen ehdokkaana puolueen kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrysen. Väyrynen kävi lyhyen kampanjan olemattomilla resursseilla ja päihitti selvästi Vanhasen. Väyrysen ei voi väittää saaneen tulosta yksinomaan EU- ja maahanmuuttokriittisten äänillä. Niistä äänistä kilpaili rajusti Laura Huhtasaari päihittäen Väyrysen. Siis Väyrysen äänestäjissä on ollut paljon keskustan äänestäjiä.

Keskustassa on mietitty kuumeisesti, mitä Väyrysen kanssa pitäisi tehdä, kun hänestä ei millään pääse eroon. Yksi mahdollisuus on ollut Väyrysen erottaminen puolueesta. Mutta nyt Väyrynen on ilmoittanut pyrkivänsä puolueen puheenjohtajaksi. Jos hänet nyt erotettaisiin, syntyisi kuva että Sipilän puheenjohtajuus olisi ollut vaarassa ja siksi Väyrynen eliminoitiin vaalista. Tällaisesta politiikastahan syytetään yleensä Putinia Venäjällä.

Siis keskustan puoluekokouksessa ovat vastakkain Väyrynen ja ilmeisesti yhä epäsuositummaksi muuttuva Juha Sipilä. Ja tulos ei oikeastaan missään vaihtoehdossa ole keskustalle hyväksi. Jos Väyrynen voittaa, on edessä melkoinen kriisi. Vaihtuuko pääministeri, kaatuuko hallitus, onko edessä ennenaikaiset vaalit? Jos Väyrynen häviää, hän jatkaa oman puolueensa toimintaa ja saattaa vetää melkoisen osan keskustan kannattajista mukanaan. Tämä tapahtuu juuri ennen seuraavia eduskuntavaaleja.

Mikä on pohjimmiltaan syynä tähän kriisiin? Sen voi paikantaa todellisuudessa siihen, että keskusta alkoi ajaa hallituksessa politiikkaa, jota sen kannattajat eivät yksinkertaisesti hyväksy. Monia maakunnan ihmisille tärkeitä asioita on ajettu käytännössä kaoottiseen tilanteeseen. VR ollaan pilkkomassa, Postia ajetaan alas, palveluja keskitetään ja muuttoa maaseudulta pääasiassa pääkaupunkiseudulle edistetään.

Keskustalainen ministeri Berner on ajanut mm. autojen paikannukseen perustuvaa autoverotusta, joka johtaisi aikaa myöten siihen, että autojen verotus muuttuisi kilometripohjaiseksi. On tietenkin selvää, että pitkien etäisyyksien maaseudulla kilometrimäärät ovat aivan muuta kuin jossakin pääkaupunkiseudulla. Siis autoverotus aikaa myöten siirtyisi yhä enemmän maaseudun ihmisten maksettavaksi.

Esimerkiksi autoverotuksen muuttamista on voimakkaasti ajanut Jorma Ollila. Hänet mainittiin Sipilän hallitusta pystytettäessä keskeisenä Sipilän korvaan kuiskuttajana, hallituspolitiikan yhtenä takapiruna. Näiden taustavoimien ohjaamana Sipilä on ajanut keskustaa sellaisen politiikan taakse, joka ei ole sen äänestäjiä miellyttänyt.

Yksi tyytymättömyyttä aiheuttanut seikka on ollut maahanmuuttopolitiikka. Se ei nauti kansalaisten hyväksyntää. Tämä tilanne on itse asiassa useammassa puolueessa. Oli hämmentävää seurata eri medioiden vaalikoneiden tuloksia. Yhdenmukaisesti ne antoivat hyvin suurelle osalle äänestäjiä ehdokkaaksi perussuomalaisten Laura Huhtasaaren. Siis ihmisten arvot ja asenteet ovat paljolti samanlaisia kuin hänellä. Se ei toki riittänyt muuttamaan ihmisten äänestyskäyttäytymistä, Se muuttuu hitaasti ja presidentinvaali on paljolti henkilövaali, varsinkin kun mukana on istuva presidentti.

Tämän tuntuvat keskustan eduskuntaryhmässäkin ymmärtäneen. Jokin aika sitten kerrottiin, että siellä oli vastauksena putoaviin kannatuslukuihin pohdittu perusteellista muutosta puolueen maahanmuuttopolitiikassa. Muutos torpattiin puoluejohdosta, ilmeisestikin Juha Sipilä korvaan kuiskuttajineen?

Miksi sitten Juha Sipilän taustavoimat ajavat tuollaista politiikkaa, joka tuntuu repivän palasiksi yhden Suomen perinteisistä valtapuolueista? Itse olen pitemmän aikaa olettanut, että tämän politiikan takana on laajemmat voimat. Kirjoitin viime vuonna blogin ”Euroopan hulluuden taustat”. Siinä yritin hahmottaa mahdollisuutta, että meneillään on pyrkimys ajaa EU:sta liittovaltiota ja sen hankkeen takana on eurooppalaisten yritysjohtajien foorumi European Round Table of Industrialists (ERT).

https://toimitus.oikeamedia.com/o1-8229


Mielenkiintoista tässä on se, että Suomen edustajana ERT:ssä (tai ERT:n edustajana Suomessa…) oli pitkään Sipilän korvaan kuiskuttajaksi väitetty Jorma Ollila. Siis linkki on mitä suorin.

Useimmissa puolueissa nykyään on tyytymättömien mahdotonta saada ääntään kuuluviin. Esimerkiksi kokoomuksen viimeisimmässä puoluekokouksessa monet järjestelyissä mukana olleet aktiivit huokailivat, ettei tämä ole se puolue, johon he liittyivät. Puolueessa ei saa ääntään kuuluville, mediassa asiat vaietaan ja mahdolliset kilpailevat puolueet leimataan julkisuudessa jollakin syytteillä. Siis niiden äänestäjiksi siirtyneitä voi lähes rinnastaa spitaalisiin. Tällä padotaan tyytymättömyyttä.

Mutta keskusta on tämän pelin heikoin lenkki. Paavo Väyrynen jollakin tavalla tulee ravistelemaan puoluetta rajusti. Väyrynen on monella tapaa erikoinen hahmo ja hänestä on ehkä helppokin yrittää tehdä julkisuudessa klovnia. Mutta ilmeisesti monilla keskustan äänestäjillä on oma vakiintunut käsityksensä Väyrysestä ja sitä on vaikea muuttaa median tehokkaallakaan propagandalla.

Arpa on heitetty.
 
Kommentti: Soten ympärillä pyörii armeijan verran kokoomustaustaisia terveysfirmojen lobbareita – jälleen yksi kansanedustaja livahti riveihin

Arvot Pohjalla?

Sitten olisikin journalismille paikkansa katsella, millaisille väestöryhmille linjataan ohituskaista päästä yksityisen terveydenhoidon piiriin? Helsinki on ainakin jo tehnyt tietyt päätökset asiassa. Kalevalakansa kiittää ja niiaa.

Tää on menossa niin ruvelle, että oksat on pois.
 
Setä Arkadia kirjoittaa kokoomuksen jäsenten karkaamisesta lääkehyhtiöiden ja sotefirmojen lobbareiksi.


Kommentti: Soten ympärillä pyörii armeijan verran kokoomustaustaisia terveysfirmojen lobbareita – jälleen yksi kansanedustaja livahti riveihin

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005549554.html?

Bisnes on bisnes ja Mooses on Mooses.

Hassusti äidin mies on aivan kauppaneuvos Paukun näköinen...voisivat olla kaksosia. :D
 
Eräässä blogissa väitettiin, että Paavon isä eli satavuotiaaksi, virkeänä.
Näin ollen Väykkä saattaa kiusata Keskustaa neljännesvuosisadan. Maaseudun konservatiivien tai miksi noita nyt nimittäisi, äänistä kilpailee nyt niin monta vaihtoehtoa, että ennustan Keskustalle oppositioroolia.

Minä ja Paavo muuten saatamme vetäytyä eläkkeelle samoihin aikoihin...
 
Eräässä blogissa väitettiin, että Paavon isä eli satavuotiaaksi, virkeänä.
Näin ollen Väykkä saattaa kiusata Keskustaa neljännesvuosisadan. Maaseudun konservatiivien tai miksi noita nyt nimittäisi, äänistä kilpailee nyt niin monta vaihtoehtoa, että ennustan Keskustalle oppositioroolia.

Minä ja Paavo muuten saatamme vetäytyä eläkkeelle samoihin aikoihin...

Meinaakko että siinä vaiheessa kenellekkään eläkettä maksetaan? :D
 
Tässä muuten yhden suomalaisen näkemys suomalaisesta korruptiosta...ja olen aivan samaa mieltä (tosin toisella kotimaisella kirjoitettuna):

We have a saying

Warm food with cold beer - bribery; Cold food with warm beer - OK!

We’re very conscious about bribery. We have some of the least amounts of bribery in the whole world.

Also, any politician has to disqualify himself if one of the decisions being made places him or her in a position of conflict of interest.

For instance if you happen to be co-owner of the local ice hockey rink you cannot take part in decisions by the municipality regarding the rink - everyone understands that your best interest would be to transfer tax payer money to your own projects and companies.

These things tend to work well.

The biggest problem with corruption in Finland are ‘good brother networks’ and ‘golden piggy clubs’ as we call them. Another term is ‘sauna society’.

Essentially, it is well known that influential people tend to go to sauna together, golf together etc., former class mates or army buddies can find themselves later in life one in charge of a business and another in charge of how tax payer money is spent.

Hence it is the most difficult form of corruption to detect and the people involved do everything in their power to make everything look inconspicuous on paper.

The current government also has made great strides to make this sort of corruption easier instead of fighting it by allowing shareholders to hide their ownership associations from the public eye with recent legislation.

Since it involves ‘good buddies’ it tends to work without formal bribes. For instance a minister sells tax payer bought monopoly infrastructure to a specific buyer below market price - the private company receives cheap monopoly on infrastructure that tax payers paid so they could use it.

Then the private company ramps up the price significantly and makes a killing since it’s the only power grid or such in the area and can’t really be challenged by competition.

Then the minister later “incidentally gets hired” with a million euro salary to the same company and “it’s not corruption”.

This latter form of corruption goes unchallenged since it is the primary income for many politicians, it is why many people enter politics - to get their share of these dealings. This way you can literally turn your number of votes to hard currency on your bank account and retire with a luxury yacht. And this is why they don’t even want to fight it - they’d be fighting their own income and retirement plans.
 
Setä Arkadia kirjoittaa kokoomuksen jäsenten karkaamisesta lääkehyhtiöiden ja sotefirmojen lobbareiksi.


Kommentti: Soten ympärillä pyörii armeijan verran kokoomustaustaisia terveysfirmojen lobbareita – jälleen yksi kansanedustaja livahti riveihin

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005549554.html?

Koko SOTE alkaa karata käsistä poliitikoilta..

Alunperin SOTE-hanketta lähdettiin ajamaan siksi että yhteiskunnan kestävyysvaje (=julkishallinnon velaksi eläminen, =lapsillemme siirretty verokuorma) lähti kasvamaan siihen malliin että hallinnon (valtio ja kunnat) oli pakko lähteä etsimään ratkaisua jolla sosiiaali- ja terveydenhuollon kustannuksia pystyttäisiin vähentämään.

Käytännössä kysymys on siitä että poliitikot eivät uskalla puhua asioista oikeilla nimillä. Sosiaalihuollon kustannukset nousivat siksi että poliitikot, ääniä kalastellessaan:
A) ryhtyivät hyvinä aikoina tarjoamaan lisää uusia sosiaalietuuksia. Olettaessaan että talouskasvu luo niille taloudelliset mahdollisuudet.
B) velkaelvytettiin siten että rahat käytettiin julkishallinnon palkankorotuksiin ym. pysyviin kustannuksiin, eikä sitten saatukaan haluttua elvytystä talouteen.. Velanotto jäi ns. "päälle".
C) Maahamme on viimeisten parin vuosikymmenen aikana otettu kymmeniä tuhansia "kunniakansalaisia" joiden kaikki eläminen ja yhteiskunnan palvelut maksetaan pysyvästi(sukupolvesta toiseen) vastikkeettomilla sosiaalituilla. Poliitikot eivät uskalla sanoa totuutta että sosiaalipotin jakajia on otettu Suomeen lisää, ilman että olisi saatu vastaavasti kustannusten maksajia(=verotuottoja). Koska varoja ei ole saatu lisää niin oikea tapa olisi jakaa pienempi summa jokaiselle tuen tarvitsijalle.
D) myös muut yhteiskunnan jakamat tukimuodot ovat kasvaneet. Erityisesti asumistuki jota maksetaan jo yli 60%:lle kaikista vuokralla asuvista.
E) alentuneen verotuoton lisäksi valtio joutui huonon taloussuhdanteen aikana maksamaan lisääntyneitä työttömyyskustannuksia..

Mutta, nyt on taas alkanut näkymään kasvua teollisuudessa ja viennissä. Työttömyys on hienokseltaan vähenemässä. Ollaan mahdollisesti pääsemässä ns. nousukauteen.. Ja kaiken lisäksi on tulossa eduskuntavaalit reilun vuoden päästä. Poliitikkojen osalta tämä tarkoittaa tilannetta joka antaa mahdollisuuksia uusille lupauksille. Ehkä verokertymät kasvaa ja yhteiskunnalle onkin tulossa lisää rahaa jaettavaksi?

Poliitikkojen silmissä SOTE:kaan ei tunnu enää niin tärkeältä uudistukselta. Kun siitä ei taida olla edes kustannusten vähentäjäksi ja toisaalta hallinnolla on näköpiirissä lisääntyvää jakovaraa, verotuottojen parantuessa tulevaisuudessa.. Ja, ne vaalitkin ovat tulossa.

Mutta, varmasti jotain uutta jakoa syntyy SOTE:n myötä ja vaikka sitä ei syntyisikään, niin joka tapauksessa sosiaali- ja terveydenhuoltoon on pakko saada muutoksia. Mutta ehkä tulojen odotetun lisääntymisen johdosta säästöjen saamisella ei olekaan enää keskeistä merkitystä. Ja, miksi olisikaan, kun ne vaalitkin ovat tulossa.

Säästöt eivät ole olleet erityisenä tavoitteena kokoomukselle joka näkee SOTE:ssa tärkeimpänä vain yksityisen sektorin laajenemisen..
Eikä ne ole missään tapauksessa tavoitteena Kepulla, jolla oli jo alunperinkin kynnyskysymyksenä maakuntahallinnon toteutuminen. Siitä on tullut puolueen järjestöorganisaatiolle (ja jopa puolueen vallan säilymisen kannalta) tärkein tavoite.

P.S. Saa nähdä tuleeko tässä lopulta sellainen kompromissi jossa varsinainen SOTE-hanke haudataan. Esimerkiksi:
A) Kokoomukselle riittäisi että sote-sektoria avataan yhä enemmän yksityisille, erityisesti etelän suurissa keskuksissa. Ilman että maaseudulla tehtäisiin mitään muutoksi nykyiseen järjestelmään.
B) Toteutetaan kuitenkin maakuntauudistus mikä on noussut Kepulle kohtalon kysymykseksi.
 
Viimeksi muokattu:
SDP:n kannatus ainakin Helsingissä romahtaa perjantaina, kun väki huomaa, että SAK = SDP.

Ollaan aktiivimallista mitä mieltä tahansa (en usko siihen itsekään), se on parlamentaarisesti valitun eduskunnan enemmistön hyväksymä kokeilu, josta voi luopua jos se ei toimi. SDP eli SAK:n poliittinen siipi on keksinyt Antti Rinteen kanssa täysin jälkijättöisesti, että nyt on aika profiloitua kannatuksen vuoksi. Perjantaina 2.2. lmaistaan mieltä ja AKT, Rakennusliitto ja Akavan Erityisalat yms. lakkoilevat sotkeakseen liikenteen.

Twitterissä työttömät vittuilevat, että menisivät mielenilmaukseen kyllä mutta kun eivät liikennevälineet kulje. Harva työtön asuu keskustassa.

Torstain ja perjantain välillä sataa lunta ja mihinkäs liittoon ne aurakuskit kuuluvat?

SDP:n pullistelu on epädemokraattista ja täysin menneiltä ajoilta. Liitot ja koko puolue alkoi tekemään itsestään historiaa.

Työntämällä Jutta Urpilaisen sivuraiteelle SDP siirtyi menneisyyden ay-miesten avulla kohti tuhoaan eikä se nouse Haataisen "feminismillä" eikä tarpeettomilla lakoilla.

Kuin omasta näppäimistöstäni. Asia on juurikin näin.

Edit: Joskin en ole ihan yhtä toiveikas SDP-kannatuksen romahduksesta. Ehkä enemmän hitaasta luisusta, takalautaa hieman suojaavat nuoret ay/"joukkovoima" -ideologiaan aivopestyt ihmiset sekä ikääntyvät massat, joiden luonnollisen poistuman kauttakin kannatus luisuu pikku riikkisen kerrallaan.
 
  • Tykkää
Reactions: PSS
Suomesta puuttuu sellainen ihan oikeasti keskusta-oikeistolainen puolue. Enkä tarkoita talouselämää, vaan arvomaailmaa.

Näinpä.

Markkinatalousmyönteinen, muttei kapitalistinen puolue joka ei pyrkisi kaikin voimin kauhomaan rahaa itselleen ja omille kavereilleen.

Sellainen, joka on terveen 'isänmaallinen' (vaikka olen termin hankaluudesta täälläkin avautunut) ja ylpeä itsestään ja juuristaan, muttei änkyrämölisijöiden tavalla.

Tähänhän "siniset" on yrittänyt asemoitua, mutta ainakin minun silmissäni heiltä puuttuu täysin uskottavuus, koska edustavat puoluetta jonka ainoa olemassaolon syy on se, ettei Timo Soini kestä häviötä tai etujensa menettämistä. Myös Kokoomus on tietenkin periaatteessa tällainen, mutta käytännössä nykyisen ydinporukan "markkinatalous" on julkisen rahan villiä kanavointia oman edun ja tulevien virkojen optimoimiseksi ja kansallisen terveen ylpeyden sijaan vallalla on globalistinen hehkutus. Minun mielestäni juuristaan ylpeiden (silloin kun on aihetta) ihmisten muodostamana se globaaliulottuvuuskin on hienompi, verraten pelkkään alemmuudentuntoiseen mössöön.
 
Yleensä kestävä arvomaailma tuottaa pitkällä tähtäimellä hyvää tulosta myös taloudessa.

Olen minä sitäkin miettinyt, että millä keinoin edariin ym. saataisiin kenties nykyistä nohevampaa kokoonpanoa? Onkohan kansakunnan kaapin päälle onnistunut könyämään ihmisiä, jotka eivät sinne kuulu ollenkaan? Onko tässä kehitettävää?

Viis lopultakin puolueista, puolueet alkavat muistuttaa edustajiaan joka tapauksessa. Vai saako demokratia kansannäköiset valittunsa, saammeko siis ansiomme mukaan? Valitsemmeko me parhaat vai miten me oikein ylipäätään -valitsemme-?

Tässä on eräänlainen politiikan huonontumisen noidankehä meneillään. Politiikasta on tullut entistä enemmän teatteria (vaikka onhan se aina ollutkin sitä) ja kaikenlainen tarkoitushakuinen nälviminen, sanamuotoihin ja lillukanvarsiin tarttuminen sekä ulkoparlamentaarinen asiohin ja ihmisiin kiinnikäyminen on lisääntynyt. Joko asia on näin, tai sitten olen aiemmin vain ollut liian naiivi huomatakseni sen. Itse en pidä tällä hetkellä mistään puolueesta. Inhoamisen taso vain vaihtelee eri puolueiden välillä ja vähän asiakokonaisuudestakin riippuen. Kourallinen löytyy kansanedustajia, jotka eivät herätä ainakin vähän antipatiaa.

Kun politiikka on entistä enemmän pyrkyrimäistä sontaa, ei OIKEASTI kyvykkäimpiä kiinnosta hakeutua sinne siinä määrin, ja kyvykkäät myös hyppäävät sieltä kerkeästi pois (Haglund), vaikka osa vaan ahneutensa sokaisemana lähtee hyödyntämään kyseenalaisia eturistiriitoja (kykypuolue on tässä eniten "kunnostautunut", Lauslahti ihan viimeisimpänä). Oikeasti kyvykkäimpien tilalle tulevat ahkerimmin nuorisojärjestöjen ryyppäjäisissä verkostoja luoneet tapaukset, jotka ovat itseään täynnä mutta asioiden ymmärrys ei vastaa egoa. Hyvä jos kansanedustajaksi päästyään edes jaksavat lukea avustajan yhden sivun "executive summarya" päätettävästä asiasta, vaikka ovat parhaimmillaan itse olleet mokomia laatimassa. Nappia painetaan sitten joko oman mutun tai todennäköisemmin puolueen paimentaman oikean kannan perusteella.

Kaikki tämä tekee politiikasta taas astetta kuvottavamman, ja entistä suurempi osa edustajista taas jatkossa muodostuu poliittisista broilereista.

Tai sitten olen vain kyyninen kakka.
 
Elina Lepomäen asiaosaaminen on parempaa kuin Anderssonin.


Ei kelvannut nuori, asiaosaava nainen kykypuolueelle. PJ-kisasta tuli pukumiesten kauneuskilpailu.

Kertoo valitettavasti aika paljon kykypuolueesta.
 
Äänestäjä tilaa mitä haluaa.

Jos haluaa vaihtaa sukupuolensa ei-binääriseksi laskevan kuun yksisarviseksi, niin äänestää Vasemmistoliittoa.

Kun 150 kiloinen siiderivalas haluaa yhteiskunnan tukea Gambiasta tuodulle matkamuistolle, niin Vihreät on yönselvä valinta.

Jos maanomistaja haluaa kasvattaa banaaneja Halsuan kivikossa, niin Keskustaa kauemmaksi ei tarvitse katsoa. Paitsi jos maanomistaja asuu vähän lännempänä Kruununpyyssä, niin RKP hoitaa saman mutta suuremmalla menestyksellä.

Kun haluaa myydä äitinsä kilon paloina Brysseliin veroparatiisiyhtiön avustuksella, niin Kokoomukselta löytyy tarvittava apu.

Jos haluaa lapsilleen hyvän ja turvallisen tulevaisuuden Suomessa, niin äänestää Perussuomalaisia.

Muuten samaa mieltä, mutta ei minulla PerSuistakaan ole noin ruusuinen kuva. Vatuttaa, mieluummin ajattelisin noin niin olisi kiva äänestää edes heitä. Mutta ei. PerSut ovat edelleen aika heterogeeninen ja sekava kokonaisuus, jota yhdistää vain kriittisyys 'humanitäärisen' maahanmuuton kuvioihin, monikulttuurisuuteen ja maanisen "feminismin" ja poliittisen raivokorrektiuden suuntaan. Olisi sillä kyllä ihan aineksia olla enemmän kuin protestivalinta. Puolueessa on fiksua porukkaa vaikka myös täysiä hörhöjä. Paljon on kiinni PJ Halla-ahon valinnoista, jääkö PS tälle tasolle (sinänsä hyvin tarpeellisena, kun kukaan muu ei kunnolla tuo näitä teemoja esille...vielä) vai kohoaako se vielä lähelle samaa kannatustasoa, joka sillä oli Soinin aikana, jolloin puolue tosin oli käytännössä nollan asian 'tyytymättömien koalitio' eikä mikään oikea yleispuolue.

Viimeisin mikä PerSuissa ärsyttää, on täysi hiljaisuus tästä aktiivimallimielenosoituksen varjolla pidetystä SAK-SDP:n ja Li:n anarkistiriehujien agitaatiotilaisuudesta. Tässä on taas esimerkki siitä, miksi olisin huono poliitikko. On täysin selvää, miksi PS ei ota kantaa tähän asiaan: Puolueen riveissä on Halla-ahon tyylistä markkinataloushenkistä väkeä, mutta yhä Vas-liiton ja SDP:n vaikutuspiiristä karannutta, mutta näiden puolueiden holtittomaan maailmanparannusvimmaan kyllästynyttä vasemmistoa. Vaikka esim. Suomen Uutisten ympäripyöreässä, kantaaottamattomassa jutussa paistaa Turkkilan kuvotus näitä 1918-nostalgiafiilistelymiekkareita kohtaan, ei ole kannatusmielessä järkevää Persuille ottaa kantaa asiaan. Lisäksi hallituksen riveissä tähtäimessä tässä ovat nimenomaan Persujen oman sisällissodan hävinnyt osapuoli Siniset, joka puolestaan on käyttänyt paljon tarmoaan nimenomaan persujen mollaamiseen. Miksi Persut millään tavalla helpottaisivat jo valmiiksi herkullisen heikossa hapessa olevien "kapinallistensa" asemaa vassaritykityksessä? Tätä vaikenemista on harrastettu valikoivasti ihan joka puolueessa, joten mitenkään vallan poikkeuksellista persuilua se ei ole, mutta en silti pidä siitä. Mieluummin vaikka sanoisivat, että puolue ei anna valmista kantaa kenellekään, mutta esim. PJ voisi kertoa oman kantansa. Mutta toistan vielä: Minusta ei tulisi hyvää poliitikkoa.

Kun Siniset huomasivat loikkansa jälkeen, ettei Persujen riveistä ole imettävissä väkeä, ovat he koittaneet omaksua jonkinlaista pienyrittäjä-keskiluokka-kokoomus-kevytpersulinjaa vaikka Timo Soini on ollut nimenomaan SDP-henkinen, joka puhuu pienestä ihmisestä ja duunarista mutta päätöstasolla on mennyt vahvasti varhaisella Lipposlaisella markkinatalousdemarilinjalla. PS on Soinin porukan lähdettyä taloudellisesti oikeammalla, mutta on siellä vielä paljon vasemmistolaistakin änkyräjengiä (meinasin sanoa "elämämkoululaisia" mutta sitten tajusin että olen aina inhonnut jotain akateemisten idioottien harrastamaa koulutusbäshäystä. Eikä mulla toisaalta ole paljon rahkeita sellaiseen omankaan välttävän koulutustaustan huomioiden. Mutta puhun kuitenkin juuri niistä huonot käytöstavat omaavista öykkäröijistä, joista olisi siistiä kantaa kapinalippua Senaatintorilla ja riehua Sipilän hallitusta uhkaavasta tuhosta).

Mitä aktiivimalliin tulee niin ykkönen on mielestäni huono koska se ei oikeasti tee mitään työelämän todellisille rakenteellisille epäkohdille, mutta herättää valtavan porun ja muutosvastarinnan kunnianhimottomuudestaan huolimatta. Pikkuviilausta hirveällä tappelulla, vaikutus työllisyyteen tulee olemaan marginaalinen. Ja se huhuttu kakkonen, jos se todella ehdotetusti toteutetaan, on idiotismin riemujuhlaa ja osoittaisi, ettei sen ajajilla ole mitään hajua todellisesta työelämästä, saati työnhausta yksityiseltä sektorilta ilman suhteita.
 
Viimeksi muokattu:
Ainoa mihin lapsiensa osalta voi vaikuttaa on asiallinen kasvatus, oleminen itse hyvänä esimerkkinä ja huolehtia että lapset saavat haluamansa koulutuksen. Jokaisella pitää olla ja saada elää ihan omaa elämäänsä..

Voihan kettu. Asiallinen kasvatus ja varsinkin esimerkkinä oleminen on jo ryssitty. Toivottavasti edes tuo kolmas kohta menisi paremmin, kun en ole siihen kovin paljon vaikutuskykyinen...
 
Back
Top