Eduskuntavaalit 2019

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja hansai
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Äänestäjä tilaa mitä haluaa.

Jos haluaa vaihtaa sukupuolensa ei-binääriseksi laskevan kuun yksisarviseksi, niin äänestää Vasemmistoliittoa.

Kun 150 kiloinen siiderivalas haluaa yhteiskunnan tukea Gambiasta tuodulle matkamuistolle, niin Vihreät on yönselvä valinta.

Jos maanomistaja haluaa kasvattaa banaaneja Halsuan kivikossa, niin Keskustaa kauemmaksi ei tarvitse katsoa. Paitsi jos maanomistaja asuu vähän lännempänä Kruununpyyssä, niin RKP hoitaa saman mutta suuremmalla menestyksellä.

Kun haluaa myydä äitinsä kilon paloina Brysseliin veroparatiisiyhtiön avustuksella, niin Kokoomukselta löytyy tarvittava apu.

Jos haluaa lapsilleen hyvän ja turvallisen tulevaisuuden Suomessa, niin äänestää Perussuomalaisia.
 
Äänestäjä tilaa mitä haluaa.

Jos haluaa vaihtaa sukupuolensa ei-binääriseksi laskevan kuun yksisarviseksi, niin äänestää Vasemmistoliittoa.
Kun 150 kiloinen siiderivalas haluaa yhteiskunnan tukea Gambiasta tuodulle matkamuistolle, niin Vihreät on yönselvä valinta.
Jos maanomistaja haluaa kasvattaa banaaneja Halsuan kivikossa, niin Keskustaa kauemmaksi ei tarvitse katsoa. Paitsi jos maanomistaja asuu vähän lännempänä Kruununpyyssä, niin RKP hoitaa saman mutta suuremmalla menestyksellä.Kun haluaa myydä äitinsä kilon paloina Brysseliin veroparatiisiyhtiön avustuksella, niin Kokoomukselta löytyy tarvittava apu.
Jos haluaa lapsilleen hyvän ja turvallisen tulevaisuuden Suomessa, niin äänestää Perussuomalaisia.

Millään poliittisella valinnalla ei ole mahdollista turvata itsensä, perheensä ja lastensa tulevaisuutta.

Sanoisin että kannattaa opiskella (myös sitä pakkoruotsia) ja hankkia mahdollisimman hyvät valmiudet itsenäiseen yrittämiseen. Sen jälkeen tarvitaan vain ahkeruutta, kovaa työtä ja innostusta valitsemallaan alalla. Eikä kannata sitoutua yrittäjyydellään pelkästään Suomeen. Siitäkään huolimatta että haluaa asua ja elää täällä. Kaikessa henkilökohtaiseen elämään liittyvässä, lasten koulutus, terveydenhuolto, eläkkeet jne. kannattaa välttää jättäytymistä/sitoutumista yksinomaan yhteiskunnan toteuttamiin järjestelmiin. Kaikki tällaiset palvelut/turvaverkot (ainakin sopivan osan niistä) voi hankkia myös yksityisesti. Siltä varalta jos jostain syystä yhteiskunnan palvelut heikkenee tai pahimmassa tapauksessa loppuu kokonaan.

Sekin pitää hyväksyä ettei kukaan voi tietää tulevaisuudesta..kaikenlaista voi tulla eteen niin itselle kuin koko valtakunnalle. Mutta ikään kuin periaatteessa näen hyödylliseksi pyrkiä jonkinlaiseen riippumattomuuteen. Ainakin sellaisessa määrin kuin se on mahdollista. Ja tottakai käyn äänestämässä..joka kerta kun siihen on mahdollisuus. Sillä on kuitenkin niin vähäinen merkitys kokonaisuudessa ettei sen varaan voi mitään laskea.

Henkiläkohtaisesti en luota luota poliitikkoihin ja puolueisiin niin paljoa että jättäytyisin pelkästään yhtyeiskunnan tarjoamien mahdollisuuksien varaan. Mutta jokainen tehköön omalta kohdaltaan kuten parhaaksi näkee.
 
Kepun piirijohtajat ovat käärmeissään Väyrysestä. Hesari kysyi kaikilta kahdeltakymmeneltä piiripäälliköltä näiden mielipidettä Paavosta. Kuulemma vihaisia ovat. Myös puoluesihteeri Jouni Ovaska esiintyy päättäväisen oloisesti.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/24...psya-erottamaan-vayrysen-rajat-ne-paavollekin


Kunniapuheenjohtaja Väyrynen ei ole suostunut eroamaan keskustasta ristiriidoista huolimatta. Keskusta pystyy erottamaan hänet käytännössä vain erottamalla koko paikallisyhdistyksen, Keminmaan Keskustaseuran, jota Väyrynen itse ohjailee. Yhdistys voidaan erottaa puoluehallituksen esityksestä, mitä Helsingin Sanomien mukaan pohditaan nyt. Puoluesihteeri Jouni Ovaska sanoo lehdelle, että asia noussee keskusteluun seuraavassa puoluehallituksen kokouksessa helmikuun puolivälissä. Esitystä ei välttämättä tule heti, mutta toimiin ollaan tarvittaessa valmiita.

HS soitti kaikille keskustan 20 piirijohtajalle ja kertoo, että moni haluaa Väyrysen jo ulos puolueesta ja katsoo, että häneen on suhtauduttu liian varovaisesti. Tarkkoja lukuja kenttäväen kannoista lehti ei kuitenkaan kerro. Monen mielestä erottaminen olisi huonompi ratkaisu kuin se, että Väyrynen tekisi itse johtopäätökset. Osa toivookin vielä sopuratkaisua, mutta ratkaisua kuitenkin.
 
Erottamistahan Paavo toivoo ja odottaa.

"Piirijohtajat käärmeissään"... Katsoisivat peiliin. Väyrysen jonkinasteinen menestys on protestointia ja jos tuota ei tajuta niin siinä ei erottaminen auta yhtään.

Maaseudulla ja monessa muuttotappiokunnassa kytee. Seurasin tuossa eilen keskustelua kiinteistöjen hinnoista, ja siitäkös tuli mieleen

https://www.aamulehti.fi/uutiset/ov...-yksi-nainen-nousee-vakevasti-esiin-200703681
Vapaavuori kantoi huolta asunnottomista ja vastusti
maakuntien liikemiesten pyrkimyksiä..

Joidenkin mielestä ansio, olisi ainakin eduskuntavaaleissa. Joidenkin mielestä kostautuu viimeistään 2024.
 
Viimeksi muokattu:
On mutta onko heitä enää merkittävä joukko.

Ehkä ongelma on suurempi sdp.ssä. Siis perinteinen duunari.

Juuri näin Kepun kohdalla.. Kysymys on oikeastaan puolueesta joka on oikeasti ja alunperin nimeltään Maalaisliitto. Sille oli erityinen tilauksensa viime vuosisadan alkupuolella poliittisen järjestelmän kehittyessä aikaisemman Tsaarinvallan rinnalle ja myöhemmin tilalle.

Lyhyt historian kertaus (ulkomuistista):
1900-luvun alkupuolella suomalaisista reilut 80% sai elantonsa maataloudesta. Talolliset olivat tietysti maalaisliittolaisia porvareita ja mukaan luettuna perheenjäsenet ja sukulaiset. Kapinan jälkeen maalaisliitto sai uutta kannattajakuntaa myös itsenäistyneistä torppareista. Heistäkin tuli itsenäisiä maatalausyrittäjiä torppien lunastuksen myötä. Samalla tämä tarkoitti myös yhteiskunnallisen arvostuksen nousua torppariväestölle. Muu maaseudun työväestö kannatti suurimmaksi osaksi sosialidemokraatteja. Kaikella tällä oli oma merkityksensä juuri itsenäistyneen Suomen hallinnollisia olosuhteita kehitettäessä. Maalaisliitolla ja sosiaalidemokraateilla on oma tietynlainen yhteytensä josta ennen sotia kehittyi edellytykset myös yhteishallitukselle.

Toinen maalaisliiton tuleminen tapahtui karjalan väestön muuton johdosta. Suomessa jouduttiin asuttamaan noin 400.000 karjalaista ja suurimmalle osalle lohkottiin suuremmista maatiloista palstoja, asutustiloja joiden myötä toimelias ja itsenäisyyteen tottunut karjalaisväestö varsin nopeasti sopeutui uusiin oloihin. Varsin monet näiden karjalaisten pientilojen asukkaista kannattivat maalaisliittoa. Varsinkin Johannes Virolainen maalaisliiton pitkäaikainen kansanedustaja sekä ministeri teki merkittävän valtiomiestyön karjalaisuuden ja karjalaisten asuttamisen myötä. Toki tämän vaalikarjan kimpussa hääräili myitäkin puolueita. Yhtenä oli SMP ja Veikko Vennamo. Käytännössä nykyisten persujen alkuperäinen poliittinen liike/puolue.

Muutos maaseudun asukkaiden elinkeinorakenteessa tuli varsin nopeasti 1970-luvulta lähtien. Nykyään maataloutta harjoittaa enää vain muutama prosentti suomalaisista. Tässä vaiheessa Maalaisliiton nimen ja oikeastaan myös politiikan muutos oli välttämätöntä. Nimeksi tuli Keskustapuolue ja polittista ohjelmaa koetettiin asemoida johonkin sosialistien ja kokkareiden välimaastoon.

Eipä ihme että puolue tunnetaan kaikenlaisista takinkääntäjistä, lehmäkaupoista..Vakiintyi sanonta että "Kepu pettää aina". Ja, tottahan se on kun pitää miellyttää niin oikeistoa kuin vasemmistoakin. Toki erityisesti maatalousvaltaisemmassa keski-, itä- ja Pohjois-Suomessa maalaisliiton kannatus on siirtynyt jo kansalaisten geeneihin. Siellä ei oikeastaa edes pärjää yhteiskunnassa jollei ole jollakin tavalla mukana Kepun valtapiirissä. Kuntien kautta kulkee suhteellisen suuri osuus työpaikoista ja alueen verovaroista. Jokainen ymmärtää mitä tämä tarkoittaa myös virkapaikkojen ja kaikenlaisten kunnan pyörittämän palvelukoneiston osalta.

Tällainen poliittinen "mafia" on kuitenkin joutunut samanlaisen muutoksen kohteeksi kuin muukin maaseudun asukas-/ellinkeinorakenne. Kepun valta on pikku hiljaa kirpoamassa. SOTE-hanke olisi viimeistään tarkoittanut koko Suomen mittakaavassa kuntatalouden puolittumista ja siirtymistä valtiojohtoisen organisaation ohjattavaksi. Se olisi ollut kuolinisku myös Kepun (ja toki muidenkin puolueiden) puolueorganisaatioille (kuntien puolueosastot, nuoret, naiset, tuottajajärjestöt, martat jne. jne.) ja samalla koko kuntapoliittiselle verkostolle. Kepulle tämä olisi johtanut suuriin tappiohin sillä heidän poliittisessa hallinnassaan lienee edelleenkin 4/5 suomalaisista kunnista.

Kovalla painostuksella saatiin runnattua valtakunnallisen SOTE-ratkaisun yhteyteen maakuntarakenne jossa 18 maakunnasta vähintäänkin 12-13 lasketaan säilyvän Kepujohtoisena. SOTE + Maakuntahallinto pelastanee ainakin suurimman osan Kepun sadan vuoden aikana luomasta aluehallinnon hegemoniasta. Eipä ihme että SOTE-hanke on koplattu yhteen.. Jollei Kepu saa maakuntiaan niin ei tule SOTEakaan.

Kepun kannatus on vähenemässä kriittisen pieneksi. Siksi Väyrysen oman puolueen perustamisen aiheuttamat hämmennykset ovat äärimmäisen ikäviä Kepun puoluejohdon kannalta. Edelleenkin suuri vaara piilee Persujen suunnalta. Sieltäkin on oikeastaan kaksi puoluetta syömässä juuri perinteistä Kepun kannattajakuntaa. Puhumattakaan että perinteiset maatilojen omistajat ovat jo katoamassa kepun porukasta. Ne on nykyään jo kohtuullisen kokoisia liikeyrityksiä joita varmasti houkuttelee enemmän kokkareiden hieman enemmän yritysystävällisempi ohjelma. Suuri osa nykyisistä maanviljelijöistä toki näkisi paremmaksi että maahan saataisiin vielä tehokkaammin yrittäjäväestöä edustava poliittinen liike/puolue.

Lopuksi lyhyt vastaus.. Molemmat ovat katoamassa niin Kepu kuin sosialistit..
 
No jaa, Väyrysen ja Keskustapuolueen kohtalo ei varsinaisesti ainakin minulle edusta erityistä kohokohtaa. Ei liioin Persujen suhdanteet. Tämä mielenkiinto on siis kovasti näkökannasta riippuvaista.
No täydellisen kykypuolueen äänestäjää ei varmaan kiinnosta mutta ulkopuolelle jää vielä 80 % äänestäjistä joita tilanteen seuraaminen saattaa kiinnostaa.
 
No täydellisen kykypuolueen äänestäjää ei varmaan kiinnosta mutta ulkopuolelle jää vielä 80 % äänestäjistä joita tilanteen seuraaminen saattaa kiinnostaa.

Mielumminhan sitä äänestäisi henkilöä kuin puoluetta mutta kun ensinmainittu on usein arvoituksellisempi ja jälkimmäinen varmuudella jotakin muuta kuin väittää. Löytyykö siis mistään puolueesta kaikkea hyvää. Kok, Krist, RKP ovat olleet suht tolkuissaan näissä maanpuolustusasioissa, toki jos nielee laskutaidon tai liberalismin puutteita enemmänkin niin sitten myös PS ja Sinisissä on jotakin hyvää. SDP:n puolelta on tullut useampikin "maanpetturi" ja Kepu mielistelee ketä vaan omien eturyhmiensä eduksi. Vihreät nimestään huolimata eivät pysy maantasalla saati maastopuvussa.
 
Viimeksi muokattu:
Millään poliittisella valinnalla ei ole mahdollista turvata itsensä, perheensä ja lastensa tulevaisuutta.

Sanoisin että kannattaa opiskella (myös sitä pakkoruotsia) ja hankkia mahdollisimman hyvät valmiudet itsenäiseen yrittämiseen. Sen jälkeen tarvitaan vain ahkeruutta, kovaa työtä ja innostusta valitsemallaan alalla. Eikä kannata sitoutua yrittäjyydellään pelkästään Suomeen. Siitäkään huolimatta että haluaa asua ja elää täällä. Kaikessa henkilökohtaiseen elämään liittyvässä, lasten koulutus, terveydenhuolto, eläkkeet jne. kannattaa välttää jättäytymistä/sitoutumista yksinomaan yhteiskunnan toteuttamiin järjestelmiin. Kaikki tällaiset palvelut/turvaverkot (ainakin sopivan osan niistä) voi hankkia myös yksityisesti. Siltä varalta jos jostain syystä yhteiskunnan palvelut heikkenee tai pahimmassa tapauksessa loppuu kokonaan.

Sekin pitää hyväksyä ettei kukaan voi tietää tulevaisuudesta..kaikenlaista voi tulla eteen niin itselle kuin koko valtakunnalle. Mutta ikään kuin periaatteessa näen hyödylliseksi pyrkiä jonkinlaiseen riippumattomuuteen. Ainakin sellaisessa määrin kuin se on mahdollista. Ja tottakai käyn äänestämässä..joka kerta kun siihen on mahdollisuus. Sillä on kuitenkin niin vähäinen merkitys kokonaisuudessa ettei sen varaan voi mitään laskea.

Henkiläkohtaisesti en luota luota poliitikkoihin ja puolueisiin niin paljoa että jättäytyisin pelkästään yhtyeiskunnan tarjoamien mahdollisuuksien varaan. Mutta jokainen tehköön omalta kohdaltaan kuten parhaaksi näkee.


Näin itsekin omassa elämässäni pyrin toimimaan, itse en omista edes kela-korttia ja en ole luukuilla asioinut ikinä aikuisena.
Olen silti aina kannattanut Suomen kansallisvaltiota etnisten suomalaisten edunvalvojana, nyt kun se ollaan jo melkein purettu kannatan tulonsiirtojen lakkauttamista kokonaan.

Nimenomaan pienet kansat hyötyvät eniten itsenäisyydestä, suomalaiset eivät tule selviytymään minkään imperiumin sisällä kansana.
Ainoa mahdollisuus piilee tiukan endogamisessa heimoaatteessa diasporaan jouduttaessa.
Elämä muuttuu survivalismiksi yhteisön tasolla.
 
Lopuksi lyhyt vastaus.. Molemmat ovat katoamassa niin Kepu kuin sosialistit..

Mutta mitä tulee tilalle? Lisää liikkuvia äänestäjiä ainakin. Saako niitä kukaan pysyvästi itselleen vai onko edessä äänten kalastelun ja populismin vuosikymmenet? Miten liikkuvaan kansanosaan tullaan vaikuttamaan juuri mm. idästä?

Keskustan "kunniaksi" sanoisin että kyseessä taitaa olla ainoa puolue joka suhtautuu erittäin myönteisesti siihen että tämä maa asutettaisiin karttaa katsoen mahdollisimman tasaisesti. Järkeä, siltarumpupolitiikkaa vaiko järjettömyyttä. Miten lienee.

Koska kun jos ajattelee kypärä päässä eikä esimerkiksi vihreiden tavoin:

Minua hieman huolestuttaa mitä on kehityksen tuloksena 30-40 vuoden kuluttua. Suuri osa väestöstä on etelärannikolle pakkautuneena ja vieläpä "rikastettuna". Mikä lienee innokkuus puolustaa esimerkiksi autioitettua Lappia tai Itä-Suomea. Jos ainoat sidokset ovat yksi juomisreissu Rukalle joka kolmas talvi.

Hiukan sitä joskus ajattelee kuinka haavoittuva esimerkiksi nykyajan Helsinki on ja sehän vaikuttaa koko Suomeen. En usko että pk-seutu on stabiilimmaksi tulossa.

Voihan toki olla että kokoomus terästäytyy, tai tulee jotain sinivalkoista.
 
Viimeksi muokattu:
Täytyy sanoa,että jos ei olisi pientä tyttölasta ja toista tulossa,en varmaan uhraisi nykymeiningille niin paljon ajatuksia. Maksettaisiin nykyinen suht.pieni laina mahdollisimman nopeasti pois ja elettäisiin vaimon kanssa täälä maalla omalla isolla tontilla rauhassa. Toki jotkut vihreät varmasti jotain ylimääräisiä kuluja saisivat värkättyä energiaan/polttoaineeseen mutta kyllä niistä kaksi työssäkäyvää ihmistä selviäisi. Saisi lähiöt palaa ja koulut olla minkälaisia hyvänsä. Mutta kun ne lapset ja heidän tulevaisuutensa.
 
Täytyy sanoa,että jos ei olisi pientä tyttölasta ja toista tulossa,en varmaan uhraisi nykymeiningille niin paljon ajatuksia. Maksettaisiin nykyinen suht.pieni laina mahdollisimman nopeasti pois ja elettäisiin vaimon kanssa täälä maalla omalla isolla tontilla rauhassa. Toki jotkut vihreät varmasti jotain ylimääräisiä kuluja saisivat värkättyä energiaan/polttoaineeseen mutta kyllä niistä kaksi työssäkäyvää ihmistä selviäisi. Saisi lähiöt palaa ja koulut olla minkälaisia hyvänsä. Mutta kun ne lapset ja heidän tulevaisuutensa.

Sinun lapsesi ja heidän tulevaisuutensa ovat minullekin merkityksellisiä koska koen yhteenkuuluvaisuutta kanssasi vaikka emme tunne toisiamme, tämä on se heimotaso josta puhun.
 
Näin itsekin omassa elämässäni pyrin toimimaan, itse en omista edes kela-korttia ja en ole luukuilla asioinut ikinä aikuisena.
Olen silti aina kannattanut Suomen kansallisvaltiota etnisten suomalaisten edunvalvojana, nyt kun se ollaan jo melkein purettu kannatan tulonsiirtojen lakkauttamista kokonaan.

Nimenomaan pienet kansat hyötyvät eniten itsenäisyydestä, suomalaiset eivät tule selviytymään minkään imperiumin sisällä kansana.
Ainoa mahdollisuus piilee tiukan endogamisessa heimoaatteessa diasporaan jouduttaessa.
Elämä muuttuu survivalismiksi yhteisön tasolla.
En suinkaan tarkoita etteikö kaikkia yhteiskunna toimintoja kannata käyttää, niin kauan kuin niitä on asiallisesti tarjolla. Onhan niistä maksettu ja maksetaan edelleenkin.. Mutta tulevaisuutta ei kukaan tiedä joten oman mielenrauhan kannalta on hyvä varautua myös tilanteeseen jolloin sosiaaliverkostoja (vaikka niitä olisi maksanutkin) ei olekaan käytettävissä. Tarkoitan siis lähinnä kouluja, yhteiskunnan järjestämää terveydenhuoltoa, eläkkeitäkin jne.

Muuten olen täysin eri mieltä pienten kansallisvaltioiden selviytymisestä omin keinoin. Toki joku voi pärjätä hyvinkin mutta sellaiseen on aina hyvät perussyyt..Esim. Norja, Sveitsi jne. Suomi on sellaisessa nurkassa ettei meidän kannata riskeerata itsenäisyyttämme enää neljättä tai viidettä kertaan (kapina, Talvisota, jatkosota ja sen järkimainingit). Venäjä kärkkyy kaiken aikaa tilaisuutta palauttaakseen meidät takaisin osaksi imperiumiaan..

Tuhannen vuoden aikainen historia kertoo ettei suomalaista yhteiskuntaa ei uhkaa mikään muu kuin Venäjä.

Kun on aikoinaan asunut muuallakin kuin Suomessa niin ei ole päässyt syntymään mitään pelkoa länsimaisia demokratioita kohtaan. Siksi minulle sopii erittäin hyvin että pysymme kaikin keinon EU:n piirissä.. Loppuviimeksi yksittäiselle ihmiselle on aivan sama missä hän asuu..kunhan vain elämän keskeisimmät perusasiat ovat asiallisessa järjestyksessä. Ja, niihin voi aina vaikuttaa omalla tekemisellään.
 
Back
Top