Eduskuntavaalit 2023

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja skärdis
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Näin on, kuten Paavo Lipponen. Marinia puhemiehiys ei kuitenkaan välttämättä kiinnosta.
Miksipä ei. Siinä on hyvällä palkalla hyvissä kyttäysasemissa. Jos vaikka mieli sittenkin muuttuu.
 
Luuletko, että Marinia miellyttäisi puhemiehen pesti? Valtakunnan kakkospaikka, muttei juuri valtaa.

Ei sitä se tietenkään miellytä, mutta jos sillä pääsee pakoon vastuuministerin postista, niin hyvä pakopaikka vähäksi aikaa (keskityn perhe-elämään yms, heh). EU meppivaalit on vasta 2024. Ja en nyt oikein tiedä, mikä Suomelle ja SDP:lle jyvitetty iso EU virka olisi sitä ennen tulossa auki ?

Toki se jopa voi saada jonkun kansainvälisen YK-viran, jos sellainen sattuu aukeamaan, tosin niistä on aidosti kova kansainvälinen taistelu, isot maat jyrää. Diplomaatti-postit yms tuskin sitä vielä tuon ikäisenä kiinnostaa. Nehän oli Hillotolppa Jabban tähtäimessä, mutta saamatta jäi.
 
Kok + sdp-rungolla voidaan kyllä olla aika varmoja että mitään merkittäviä muutoksia ei ole tulossa ennen kun joku IMF:n tapainen taho ottaa ohjat fantsuttelijoilta...
Jep. Tuo tarkoittaisi valtiovarainministeriä SDP:stä (perinteisesti se pesti menee 2. suurimmalle puolueelle), joka tällä hetkellä olisi Sanna Marin, ja se taas tarkoittaisi, että mistään ei voi leikata, kuten Marin on asian ilmaissut.

Haastavaa on, jos PS:n kanssa ei Kok pysty tekemään yhteistyötä. Paras olisi tosiaan PS + Kok + Kesk, mutta keskusta ei hallitukseen lähde. Vieläpä leikkaajahallitukseen, menisi loputkin kannatuksesta.

RKP ja PS saattaa vielä onnistua, kun PS lupaa, ettei pakkoruotsiin kosketa ja se riittää RKP:lle.

Vihreät ja PS ovat pahimmat ideologiset viholliset, joten he eivät samaan hallitukseen ikinä mene.

Voisiko niin omituinen keikaus olla mahdollista, että hallituksessa olisikin Kok, SDP, PS?
 
Kokoomuksella on PS:n kanssa parikin ongelmaa... ensimmäinen on EU, koska eivät halua riskeerata hillotolppia olemalla liian kriittisiä sinne suuntaan. Toinen on se, että jos PS saa oikeasti asioita läpi niin se voi aiheuttaa kannatusvuotoa myös Kokoomuksesta. Puolue on kaksilla rattailla ajamisen mestari, mutta jos PS:n uskottavuus liberaalisiiven vastavoimana kasvaisi, tämä strategia olisi vaarassa tulevaisuutta ajatellen. Marin ei PS:n kanssa hallitukseen lähde, se nyt on aika varmaa.

Mutta käydään ne vaalit nyt ensin.
 
Marin tuskin haluaa mihinkään hallitukseen, oikeastaan sama mikä kokoonpano olisi.

Jutta Urpilainen pitää hallussaan nykyisin EU:n kansainvälisten suhteiden komisaarin salkkua. Ilmeisesti tuo SDP:lle lohkottu EU-palkintovirka. Tässähän voi käydä niin, että Urpilaiselle tulee siitä lähtö ja Marin tunkataan sinne tilalle ?
 
Marin tuskin haluaa mihinkään hallitukseen, oikeastaan sama mikä kokoonpano olisi.

Jutta Urpilainen pitää hallussaan nykyisin EU:n kansainvälisten suhteiden komisaarin salkkua. Ilmeisesti tuo SDP:lle lohkottu EU-palkintovirka. Tässähän voi käydä niin, että Urpilaiselle tulee siitä lähtö ja Marin tunkataan sinne tilalle ?
Afrikka-komissaariksi??? Ei kelpaa kunikaalliselle, joka on tottunut poskisuudelmiin. Tai ehkä sillä saisi ilmaiset aamupalat.

Olen melko kriittinen Marinin suhteen, ja väitän että aihetta on. @Heikkiv linkkasi Halla-ahon veispuuk-kirjoituksen johonkin, siinä on sen verran asiaakin, että liitän tekstin uudelleen tähän. Koska tuolla demarit tekevät sen vaalituloksen minkä tekevät, muuten saisi tuloksesta pudottaa prosenttiyksikköjä pois.

"Suomalaisella medialla, etenkin Hesarissa ja Ylessä, on pääministeri Mariniin (ja hänen henkilönsä kautta nykyiseen hallitukseen) hyvin samanlainen suhde kuin venäläisillä on Putiniin ja häntä ennen Staliniin ja keisareihin.

Julkista taloutta, hillitöntä velkaantumista, energiakriisiä, oppimistason romahdusta, terveydenhoidon jonoja ja soteuudistuksen aiheuttamaa rahoituskatastrofia, nuorten väkivaltarikollisuutta tai Suomen surkeaa EU-edunvalvontaa käsittelevissä analyyseissä näkyy kasvava oivallus ja huoli siitä, että asiat eivät ole hyvin ja että jotain pitäisi tehdä.

Kuitenkin samaan aikaan pääministeri on koskematon ja täydellinen. Siten myös hänen tekonsa ovat täydellisiä ja kritiikin tuolla puolen. Jos joku, etenkin poliittisen opposition puolelta, esittää minkäänlaista kritiikkiä mitään hallituksen linjauksia tai päätöksiä kohtaan, Hesari ja Yle rientävät todistamaan, että kritiikissä on kyse naisvihaisten ja kateellisten kalapuikkoviiksien populistisesta hyökkäyksestä. Sannaa sentään ihaillaan kautta maailman!

Samaa, kuten sanottua, näkee Venäjällä. Julkisetkin kommentaattorit ovat yhtä mieltä siitä, että päin persettä menee, mutta kritiikki ei koskaan kohdistu Putiniin eikä hallitukseen, joiden linjaa tuetaan sataprosenttisesti. Syy on surkeiden ja epälojaalien virkamiesten, arkojen ja lahjottujen kenraaleiden tai laiskan kansan mutta EI johtajan.

Syyllinen Suomen ongelmiin löytyykin usein EDELLISTEN hallitusten tekemisistä ja tekemättä jättämisistä.
Vastuu nykyisten ongelmien ratkaisemisesta taas sysätään SEURAAVILLE hallituksille. Talous- ja pääkirjoitustoimittajat oikein herkuttelevat sillä, miten paljon tulevan hallituksen on keksittävä leikkauskohteita ja työllisyyttä edistäviä toimenpiteitä kestävyysvajeen umpeenkuromiseksi. Marinille ja hänen hallitukselleen ei tällaisia vaatimuksia ole esitetty. Päinvastoin, aina on löytynyt asiantuntija vääntämään musta valkoiseksi ja osoittamaan tehtyjen päätösten välttämättömyys ja erinomaisuus.

Otaksun, että suuri osa toimittajista on itsekin tuskastunut siihen henkilökulttiin, jota he innoissaan ovat olleet luomassa ja joka nyt pakottaa heidät jatkuviin älyllisiin spagaateihin. He todennäköisesti odottavat kärsimättömästi, että tämä kausi saataisiin päätökseen ja pääministeriksi joku, jota ei tarvitse kumartaa uskonnollisessa hurmoksessa vaan jota ja jonka tekemisiä voi tarkastella ja arvostella niin kuin normaalissa länsimaisessa demokratiassa on perinteisesti ollut tapana."
 
Afrikka-komissaariksi??? Ei kelpaa kunikaalliselle, joka on tottunut poskisuudelmiin. Tai ehkä sillä saisi ilmaiset aamupalat.

Glamourkissa vaihtuu jauhokissaksi.

Tietysti tuossakin hommassa toki huonot puolet Marinin kannalta, tuskin haluaa shithole-maissa vierailla. Mutta toisaalta hätä ei lue lakia. Pakkohan sen joku kansainvälinen pakastevirka on hommata. Aivan sata varma on, että Suomeen se ei jää kuokkimaan jotain budjetteja kasaan ja ottamaan vastuuta taloudesta ! Ainoa voisi olla joku ulkoministerin homma. Eli sama pakopaikka kuin Soinilla aikanaan.

.Marin on aika selkeästi nykyisin "maailma ei enää riitä"-moodissa. Kansainvälisten lehtien "suitsutukset" yms. hybris on varmasti aivan valtava. Edes presidentin posti 2024 ei enää kiinnosta. Liian pientä, liian vähän valtaa ja varsinkin liian vähän kansainvälistä julkisuutta.
 
Ehkei Marin halua syrjäyttää Urpilaista, vaan tähdännee johonkin muualle. Jos hallitukseen kuitenkin lähtee, niin mahdollisesti ulkoministerin pesti voisi tulla kyseeseen, sekin on raskas salkku.
 
Julkista taloutta, hillitöntä velkaantumista, energiakriisiä, oppimistason romahdusta, terveydenhoidon jonoja ja soteuudistuksen aiheuttamaa rahoituskatastrofia, nuorten väkivaltarikollisuutta tai Suomen surkeaa EU-edunvalvontaa käsittelevissä analyyseissä näkyy kasvava oivallus ja huoli siitä, että asiat eivät ole hyvin ja että jotain pitäisi tehdä.

Syyllinen Suomen ongelmiin löytyykin usein EDELLISTEN hallitusten tekemisistä ja tekemättä jättämisistä.
Vastuu nykyisten ongelmien ratkaisemisesta taas sysätään SEURAAVILLE hallituksille.

Mutta noinhan se on. Eivät nuo oppimistason romahdukset inkluusioineen, terveydenhoidon jonot tai soteuudistuksen rahoituskatastrofit tai muut TÄMÄN hallituksen aikaansaannoksista syntyneet, vaan kyllä siihen johti jo parin viime vuosikymmenen aikana tehdyt päätökset. Tai virheet, miten niitä nyt haluaakin kutsua. Eikä noita yhden hallituksen aikana korjata.

Alkaen vaikka nyt siitä oppimistasosta, niin ensin haluttiin kaikki samalle luokalle ja kerrottiin kuinka lisäresursseja siihen sitten annetaan. No ei annettukaan mutta lisättiin opettajien touhuja ja leikattiin rahoista sekä keinoista. Nyt sitten kirjoitellaan Wilmaan kuinka Pekka-Eerikki taas hakkaa Mika-Liisaa ja häiritsee opetusta. Palautteeksi saadaan vanhemmilta jotta ei meidän poika jälkikasvu tekisi tuollaista ellei toinen olisi aloittanut. Että ihan vaan muiden vika ja mitäs et puutu siihen vai pitääkö taas soittaa rehtorille kuinka opettajat Meidän koulussa ovat täysin epäpäteviä. Joten Mika-Liisa saa sitten turpaan jatkossakin ja muut oppilaat sitten saavat ihan rauhassa itseopiskella siinä menossa. Tai jättää opiskelematta. Plus lisäksi kun luokista haluttiin luopua koska se isossa avoimessa tilassa itseopiskelu on niin kivaa, kuten opettaja itse opiskeli yliopistossa parikymppisenä...

Terveydenhoidon jonotkin alkoivat kun niitä pienempiä terveyskeskuksia ja sairaaloita pienennettiin ja lopulta lopetettiin. Isomman sitten piti hoitaa noidenkin potilaat, mutta kun niitä vuodepaikkoja ei sitten tullutkaan lisää. Eikä lääkäreitä taikka hoitajia. Taikka rahaa. Joten nyt mennään johonkin päivystykseen kiireellisenä, kun aiemmin olisi menty siihen pienempään vähän vähemmän kiireellisenä.
Samaan liittyy vanhustenhoidon uudistukset pienien vanhustenhoitoloiden lopetettua. Luvattiin siinäkin kuinka kotihoidon tukeen laitetaan lisää resursseja, mutta eipä laitetukaan.

Kyllä näitä ongelmia on huolella pedattu jo jostain ysärinlamasta saakka, mutta huolella luotu hyvinvointivaltio kesti tähän saakka. Joidenkin harmiksi.

Sipilänkin hallitus leikkasi koulutuksesta aika kovallakin kädellä, ja nyt työnantajat valittavat kuinka osaamatonta porukka on. Nyt sinne on lisätty rahaa, mutta ei se tulos heti näy taikka niitä aiempia opiskelijoita auta. Ei tuostakaan kyllä ihan täysin voi Sipilän hallitusta syyttää, vaan kyllä tuossakin ongelmat alkoivat jo jostain kauempaa kun melkein kaikista piti saada korkeakoulun käyneitä, vaikka rahkeet siihen eivät riittäisikään.

Tuossa nyt aluksi...
 
Vaatikaa kunnassanne, että vaalivirkailijat arvotaan äänestyspaikkoihin. Normaali käytäntö on että pääsee minne haluaa, eli yleensä lähelle kotiaan.

Väärentäminen yksin on pari dekadia vaikeampaa kuin kaverin kanssa. Arvonta tehoaa tähän.

Oikeastaan arvontaa voisi vielä varmistaa niin, ettei samasta puolueesta oteta kahta samaan äänestyspaikkaan. Eikä varsinkaan kaveruksia.
 
Mutta noinhan se on. Eivät nuo oppimistason romahdukset inkluusioineen, terveydenhoidon jonot tai soteuudistuksen rahoituskatastrofit tai muut TÄMÄN hallituksen aikaansaannoksista syntyneet, vaan kyllä siihen johti jo parin viime vuosikymmenen aikana tehdyt päätökset. Tai virheet, miten niitä nyt haluaakin kutsua. Eikä noita yhden hallituksen aikana korjata.

Alkaen vaikka nyt siitä oppimistasosta, niin ensin haluttiin kaikki samalle luokalle ja kerrottiin kuinka lisäresursseja siihen sitten annetaan. No ei annettukaan mutta lisättiin opettajien touhuja ja leikattiin rahoista sekä keinoista. Nyt sitten kirjoitellaan Wilmaan kuinka Pekka-Eerikki taas hakkaa Mika-Liisaa ja häiritsee opetusta. Palautteeksi saadaan vanhemmilta jotta ei meidän poika jälkikasvu tekisi tuollaista ellei toinen olisi aloittanut. Että ihan vaan muiden vika ja mitäs et puutu siihen vai pitääkö taas soittaa rehtorille kuinka opettajat Meidän koulussa ovat täysin epäpäteviä. Joten Mika-Liisa saa sitten turpaan jatkossakin ja muut oppilaat sitten saavat ihan rauhassa itseopiskella siinä menossa. Tai jättää opiskelematta. Plus lisäksi kun luokista haluttiin luopua koska se isossa avoimessa tilassa itseopiskelu on niin kivaa, kuten opettaja itse opiskeli yliopistossa parikymppisenä...

Terveydenhoidon jonotkin alkoivat kun niitä pienempiä terveyskeskuksia ja sairaaloita pienennettiin ja lopulta lopetettiin. Isomman sitten piti hoitaa noidenkin potilaat, mutta kun niitä vuodepaikkoja ei sitten tullutkaan lisää. Eikä lääkäreitä taikka hoitajia. Taikka rahaa. Joten nyt mennään johonkin päivystykseen kiireellisenä, kun aiemmin olisi menty siihen pienempään vähän vähemmän kiireellisenä.
Samaan liittyy vanhustenhoidon uudistukset pienien vanhustenhoitoloiden lopetettua. Luvattiin siinäkin kuinka kotihoidon tukeen laitetaan lisää resursseja, mutta eipä laitetukaan.

Kyllä näitä ongelmia on huolella pedattu jo jostain ysärinlamasta saakka, mutta huolella luotu hyvinvointivaltio kesti tähän saakka. Joidenkin harmiksi.

Sipilänkin hallitus leikkasi koulutuksesta aika kovallakin kädellä, ja nyt työnantajat valittavat kuinka osaamatonta porukka on. Nyt sinne on lisätty rahaa, mutta ei se tulos heti näy taikka niitä aiempia opiskelijoita auta. Ei tuostakaan kyllä ihan täysin voi Sipilän hallitusta syyttää, vaan kyllä tuossakin ongelmat alkoivat jo jostain kauempaa kun melkein kaikista piti saada korkeakoulun käyneitä, vaikka rahkeet siihen eivät riittäisikään.

Tuossa nyt aluksi...
AMK-uudistus oli toteutuksen osalta karmea virhe. Valmistuvien insinöörien osaaminen on hämmästyttävän heikkoa siihen nähden mitä se oli wanhoina hyvinä aikoina kun opistoinsinöörejä vielä leivottiin. Koulutustasoa on lähdetty nimellisesti nostamaan vaatimustasoa laskemalla mistä ei hyvää seuraa.
 
Vaatikaa kunnassanne, että vaalivirkailijat arvotaan äänestyspaikkoihin. Normaali käytäntö on että pääsee minne haluaa, eli yleensä lähelle kotiaan.

Väärentäminen yksin on pari dekadia vaikeampaa kuin kaverin kanssa. Arvonta tehoaa tähän.

Oikeastaan arvontaa voisi vielä varmistaa niin, ettei samasta puolueesta oteta kahta samaan äänestyspaikkaan. Eikä varsinkaan kaveruksia.
Suomessa on käytännössä mahdotonta väärentää vaalitulosta ellei saa rakennettua puoluekentän läpäisevää salaliittoa. Arvonta lisäisi väärinkäytösten mahdollisuutta merkittävästi kun joku klikki voisi päästä yhteen ja samaan äänestyspaikkaan mikä ei nykyisellään onnistu.
 
Mutta sehän on upeeta, mahtavaa. Eikö pääministeri Sinusta saisi tanssia???
Tällä menolla se on tanssia yli hautojen tai dance macabre...
1280px-Nuremberg_chronicles_-_Dance_of_Death_%28CCLXIIIIv%29.jpg
 
Kaikki on varmaan havainneet viimeistään nyt että terveydenhoito on kriisissä - potilaat jumittaa päivystyksiin kun vuodepaikoilla on täynnä. THL:n sivuilta löytyi excel terveydenhoidon kustannuksista 2000 - 2019, puristin sieltä pari kuvaa:

Kuva 1: Erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhoidon kustannusten kehitys. Ei pitäisi olla kenellekään yllätys että terveydenhoidon kustannukset kasvaa kun väki vanhenee ja hoidot kehittyy (ja kallistuu). Perusterveydenhoidon resursointi on laiminlyöty viimeiset 20 vuotta joten nyt erikoissairaanhoidon asiakkaina on porukkaa (vanhusväestö) joka kuuluisi perusterveydenhoitoon mutta resursseja ei siellä ole. Kuvassa on myös hallintomenojen kehitys ihan sitä varten että joku pelaa "turhanpäiväisten paperinpyörittäjien räjähdysmäinen lisääntyminen julkisella sektorilla" - kortin.
1671112868087.png

Ja kuva 2. Kun nyt puhuttiin vanhusväestöstä - joka kasvaa koko ajan - tässä kuva miten laitos- ja kotihoidon kustannukset on kehittyneet 2000 - 2019. Laitoshoito on ajettu alas ja kotihoitoa ylös. Eli kotihoidossa on laitoksiin kuuluvia vanhuksia ja nyt ne eivät enää kerta kaikkiaan pärjää kotona, mutta koska laitospaikkoja ei ole he päätyvät päivystyksiin, joista heidät pitäisi siirtää 1) Laitoshoitoon jota ei ole riittävästi 2) Perusterveydenhoitoon joka on rajusti aliresursoitu 3) Kotiin josta he palaavat kohta taas päivystyksen tai 4) Erikoissairaanhoidon vuodepaikalle koska muualle ei mahdu jolloin erikoissairaanhoito tikahtuu. Ei esimerkiksi voida tehdä leikkauksia koska toipumiseen tarvittavalla vuodepaikalla makaa Alzheimer - vanhus.
1671112815564.png

Nyt ollaan kuopassa jota on kaivettu viimeiset 20 vuotta ja lapion varressa on olleet ihan kaikki puolueet. Ei pelkästään nykyiset vallanpitäjät. Mielenkiintoista nähdä miten tätä umpisolmua aiotaan aukaista vaalipuheissa. Veikkaan että samalla tavoin kuin ennekin: "Terveydenhuollon prosesseja pitää tehostaa" :LOL:
 

Liitteet

  • 1671112412264.png
    1671112412264.png
    22.9 KB · Luettu: 3
Viimeksi muokattu:
Back
Top