Eduskuntavaalit 2023

Kepu haluaa oppositioon lihomaan. Vihreitten kanssa riitely vienyt voimat ja nyt kun on leikkauksia luvassa ei vastuunkanto hotsita?

Vai onko joku kertonut että kun ensin tekee Kokoomuslaista politiikkaa ja heti perään vasemman laidan mukaista, niin karkoittaa tehokkaasti äänestäjiä vuoroin kummaltakin laidalta ja nyt olisi aika miettiä sitä omaa linjaa...
 
Oma veikkaukseni hallitukseksi jos vihreät toipuu vaalitappiostaan. Tämä ei siis ole se mitä haluan vaan se mitä pidän todennäköisempänä.
- Kokoomus, KD ja RKP oikealta enemmistönä
- SDP ja Vihreät vasemmalta suhteellisen vahvana
Periaatteessa olisi mahdollista ilman vihreitä, mutta sitten SDP lähtisi heikkona tukipuolueena hallitukseen. Jos siellä on tarpeeksi vallanhalua, niin voivat lähteä ilman vihreitä.
Katso liite: 76314

Oksennus tuolle hallitukselle. Sdp ja vihreitä ei pidä missään nimessä ottaa hallitukseen.
 
Eikö hänelle voida sorvata jokin pohjoismaisen yhteistyön salkku? Hjallis diskuteeraa äidinkielenään ruotsia ja kohtalokin on sama kuin edeltäjänsä eli ei pääse seuraavissa vaaleissa enää eduskuntaan.
Aikoinaan oli 1. Ja 2. Valtionvarainministeri. Eli hjallikselle 2. Valtionvarainministerin salkku. Käytännössä ministeri valtaa on vähän mutta saadaan tynkäministeri kuitenkin.
 
Niin tekee ja tiedettäkö mikä on syynä?

Olin kerran erässä seurassa, jossa nimekkäät kepuedustajat manasivat, kuinka "kokoomukseen ei tartu (hallitusvastuu)? Isännät olivat ilmeisen aidosti sitä mieltä, etteivät keksineet mitään syytä asialle..

Ei kai se tartu, kun kukin käy vuorollaan kokeilemassa kokoomuslaisen politiikan tekoa ja ihmetys on sitten suuri, kun tulee turpaan vaaleissa.

Kyse ei ole kokoomuksen fiksuudesta tai ylivertaisuudesta vaan ilmeisesti siitä, että kokoomus ei lupaa mitään utopiaa. Kepu haikailee 70-luvun maalaisidyllin perään, demarit 70-luvun työläisidyllin ja persut lupaa vallankumousta. Mitään näistä ei tule tapahtumaan ja siitäkö äänestäjät pettyvät.
Kokoomusta äänestämällä kyllä tosiaan saa aikalailla sitä mitä pyytää. (Vaikka välillä jollain työväenpuolue teemalla pelleilivätkin.)

Äänestäjien määrää verrattuna siihen kuka kokoomuksen politiikasta hyötyy en kyllä ymmärrä..
 
eikä kokoomus ole edes pienyrittäjän asialla vaan politiikka suosii enemmän suuryrityksiä. Sitähän on sanottu, että jos kokoomusta äänestäisivät ne ketkä hyötyvät kokoomuksen politiikasta niin kokoomus olisi 3% puolue, ei 20% puolue. Demareiden politiikasta kyllä lyhyellä välillä hyötyy moni suomalainen mutta pitkällä aikavälillä maa todennäköisesti saatetaan lunastuskuntoon. Tämä juuri on punapuolueiden ongelmana. Ei ole pitkäntähtäimen näkemystä vaan vain lähitulevaisuuden voitot. Lisää sosiaaliturvaa ja tulonsiirtoja. Jos ne ratkaisisivat ongelmat niin Suomessa ei olisi ennätysmäärää mielenterveyspotilaita ja kahtia revennyttä kansaa. Mutta kun on niin voidaan varmasti sanoa, että sosiaalipolitiikka ei silloin toimi.
 
Ei varmasti tule olemaan helppoa, mutta toisaalta puoluejohto on näyttänyt sen, että pystyy toimimaan ja lemppaamaan porukkaa pihallekin.

Suurimpana riskinä pidän Huhtasaarta, siitä taitaa olla pakko tehdä ministeri. Sieltä voi tulla sitten mitä vaan, ja se voi ruveta pitämään omaa hoviaan. Tosin en tiedä asiasta muuta kuin sen, mitä presidentivaalikampanjassaan toi esille, yhden ajakohtaisen katsoin missä ei vaikuttanut olevan pelkällä kaurapuurolla liikkeellä ja joitakin twiittejä nähnyt. Toivotaan, että olen väärässä.

Sakari Puistosta tulee fiksu ministeri. Halla-aho, Tavio. Saa nähdä, nostetaanko Rydman suoraan, tuskin.

Keksikää hyvät ihmiset tuolle Huhtasaarelle jotain muuta tekemistä, joka pitää hänet kaukana päätöksenteosta.

Huhtasaarta ei ole pakko päästää ministeriksi saamistaan äänistä ja pitkästä kokemuksestaan huolimatta. Kokoomuksella oli taannoin (vai onko se sama vieläkin) joku nainen kansanedustajana, joka sai paljon ääniä ja oli puolueessaan merkittävä ääniharava (ehkä Satakunnasta tai Varsinais-Suomesta), mutta ministeriksi ei jostain itselleni vieraasta syystä koskaan kelvannut. Joku siinä siis kiikasti, ja puoluejohto teki omat ratkaisunsa. Purra lienee sen verran voimakastahtoinen, että ei jakele palkintovirkoja vaan etsii ministereiksi sopivat.

Persuilla on muutenkin tarpeeksi laadukasta ministeriainesta. Huhtasaarta tai käytöstapavajeellista Mäkelää ei ole pakko ottaa vaan näitä Puistoja ym.

Jos kepu omaksuu sellaisen oppositioroolin, jossa ei ole pakko olla aina hallitusta vastaan, voisi olla oikeistohallituksen tukenakin monissa tärkeissä kysymyksissä. Vaatisi tietysti sitten ehkä vähän kaupankäyntiä, mutta ei välttämättä ihan mahdottomasti.
 
Oma veikkaukseni hallitukseksi jos vihreät toipuu vaalitappiostaan. Tämä ei siis ole se mitä haluan vaan se mitä pidän todennäköisempänä.
- Kokoomus, KD ja RKP oikealta enemmistönä
- SDP ja Vihreät vasemmalta suhteellisen vahvana
Periaatteessa olisi mahdollista ilman vihreitä, mutta sitten SDP lähtisi heikkona tukipuolueena hallitukseen. Jos siellä on tarpeeksi vallanhalua, niin voivat lähteä ilman vihreitä.
Katso liite: 76314

Vasemmistoliitto tuohon vielä, niin Sixpack 2.0.
 
Viimeksi muokattu:
Jännää miten kuitenkin epäonnistuja sitoo seuraajansa kädet. Fiksumpaa olisi kun eroaisi ja kepillä uusi puheenjohtaja joka miettii miten "eteenpäin".
Tulee varmasti eroamaan. Eikä löysät puheet sido seuraajaa.
Keskustan ongelma on, että takaa ei ole nimekkäitä tulijoita. 2. varapj Riikka Pakarinen taitaa olla tunnetuin.
Mutta onhan siellä tietysti myös Väyrynen :)

Vasemiston Andersson on jo ilmoittanut, ettei jatka seuraaviin vaaleihin PJ:nä ja Vihreillä on muodostunut perinne kierrättää PJ:tä, joten uskoisin että vaalien häviäjäpuolueista kaikki vaihtaa puheenjohtajaa piakkoin.
 
Miten tämä vuodatus liittyy kommenttiini? Suomi on vienyt sopimusvelvoitteita lainsäädäntöönsä ja tulkitsee itse niiden soveltamista Suomessa. Siksi on turha katsoa Tanskaan, tai Unkariin. Suomessa päätöksiä tehdään suhteessa suomalaiseen laintulkintaan.

Ai "vuodatus"? No miten sinun "säälittävä itku" liittyy yhtään mihinkään? Lait ja asetukset muuttuvat ihan vaan poliittisilla päätöksillä, nimittäin toisin kuin kuvittelet, ne myyttiset kansainväliset sopimukset eivät asioita rajoita, vaan luulojesi vastaisesti antavat liikkumavaraa aivan helvetisti. Meillä juuri valittiin uudet lainsäätäjät ja päätöksentekijät, joten ehkä jokin muuttuu, ehkä ei, mutta kansainväliset sopimukset eivät meitä rajoita.
 
Back
Top