En usko että mitään talouden sopeuttamisia sen enempää oikeasti tehdään. Säästöjäkään tuskin saadaan aikaan. Ainoa mitä tapahtuu on keskituloisten verojen edelleenkin kiristäminen.
Jos hallituspohja "oikeistohallitus", niin ehkä yritetään jotain , mutta ammattiyhdistysten masinoimat lakot lopettaa ne heti. Myös perustuslakitalibaanit aloittavat määkimisensä ja kaikki rakenteelliset uudistukset kuolevat kehtoonsa. Loppupisteenä on ensimmäinen EU tukipaketti, jossa vaiheessa PS toivottavasti tajuaa lähteä pois hallituksesta. Tämä kaikkihan nähtiin jo Sipilän hallituksen aikana.
Jos sinipuna, niin periaatteellisella tasolla mitään ei tapahdu. Rakenteellisia muutoksia ei edes yritetä. Valtion budjettia saadaan jonkin verran parempaan tasapainoon. Lähinnä siten, että hallituksen ulkopuolella olevien puolueiden äänestäjien etuuksia leikataan. Maahanmuutto toki lisääntyy, mutta valitettavasti talouden kestokyvyn kannalta vääränlainen maahanmuutto. Kun ei tänne verohelvettiin ketään normaalia veronmaksajaa saa muuttamaan. Tunnustettaisiin nyt se edes.
Hallitus muuten seilaa loppujen lopuksi sopuisasti täyden aikansa. Edut yhdistää. Palkinnoiksi osanottajille hyviä EU-pestejä ja RKP saa omalle äänestäjäkunnalleen jälleen uusia hyviä etuisuuksia. Lopputulemana Ahvenanmaa edelleen demilitarisoitu, valtionvelka kasvaa, seuranamme lisää tikittäviä aikapommeja, koulujärjestelmän taso tasaisesti laskee yms.
Voit hyvinkin olla oikeassa. Aika huonolta näyttää, kun edelleen ollaan sitä mieltä, ettei EU:n mittakaavassa olla erityisen velkaantuneita. Nyt sitten otetaan lisälainaa n. 2 500 000 000 euroa, että saadaan korot hanskattua. Ensi vuonna 4 000 000 000 €(?) pelkkiin korkoihin.
ALV tuottaa tällä hetkellä noin miljardin / %-yksikkö. Kulutusta verottamalla pitäisi kiristää ALV:ia n. 2,5 %-yksikköä (ALV nousisi n. 10 %), jotta saisimme edes tuon 2,5 mrd:n
korkopotin hoidettua. Ja ensi vuonna lisää. Millainen meteli nousisi, jos esittäisi ALV:n nostoa vaikkapa 30 %:iin.
Tuloveroja (n. 35 mrd / a) pitäisi nostaa reilu 10 % kireämmäksi, jotta saataisiin velan korot hanskattua. Kun se keskiluokka maksaa (kertymänä) eniten tuloveroja, niitähän tässä joutuisi rankaisemaan. Niiden suuta ollaan jo tukkimassa, jos erehtyy valittamaan vaikka kasvaneista työmatkakuluista tai ruuan hinnasta niin
propagandisti lyö vastapalloon, että ei sulla ole mitään oikeutta valittaa, kun ne jotka eivät osallistu tämän leikin kustantamiseen kärsivät enemmän. Nettoveronmaksajat ollaan polkemassa pelkän maksajan asemaan.
Minun sukupolvea aikanaan kannustettiin opiskelemaan ja töihin sillä perusteella, että pääset elämässä parempaan tilanteeseen kuin vanhempasi tai ne jotka eivät viitsi / halua ponnistella eteenpäin. Nyt sitten "turpa kiinni, tulonsiirroilla elävällä on paljon vaikeampaa". Eikö se nyt ihan lähtökohtaisesti pidäkin olla niin että jos olet panostanut osaamiseen useamman vuoden opiskelut ja työelämässä uhrannut vapaa-aikasi (ja monet perhe-elämän), taloudellisen tilanteesi pitää olla merkittävästi parempi kuin tulonsiirroilla eläjän? Suomessa keskituloiseksi laskettavalla ei ole mitkään erityisen korkeat tulot ja veroaste sekä meikäläinen hintataso huomioiden, ei ne mitään kulutusjuhlaa vietä. Niiltä se verojen korottaminen ollaan ottamassa.
On se nyt kumma, ettei niitä leikkauksia saada aikaiseksi. Ei tämä kansantalous pysty ylläpitämään tällaista julkista sektoria.
Edit. Typo