Eikö varusmiehellä saa olla enää puukkoa?

Vonka

Supreme Leader
Ihan hyvä työkalu puukko on. Olipa RUK:n partiokilpailussa rastikin, josta ei olisi oikein selvitty yhtä nopeasti ilman puukkoa. En tarkoita vangin kuulustelua :) vaan tulentekoa märällä suolla kaikkien kuivienkin oksien ollessa pintamärkiä. Puukolla pääsee niin sanotusti ytimeen helpommin kuin kynsillä.
 

koponen

Kenraali
Eipä ole tullut asia edes mieleen reserviläisroolissa viime vuosina. Kyllä minulla työkalu on ollut aina kannossa kun olen sotavarustuksessa ollut. Ehkä ne pitävät jo niin dinosauruksena, että eivät jaksa huomautella. Varusmiehiä toisaalta tapaa lähinnä harjoituksissa, joten kasarmioloista en tiedä.
 

Stagideus

Majuri
Tämä puukkojen takavarikointi palvelukseenastumispäivänä ei liity mitenkään koulutetun taistelijan mukanaan kantamaan varustukseen, tar det lugnt kaikki. Asia liittyy pelkästään siihen, että tuhannet toisilleen entuudestaan tuntemattomat miehenalut saapuvat muutamien tuntien aikana uuteen laitokseen ja ensimmäisten päivien aikana palveluksesta lähtee huomattava määrä jengiä, jotka eivät sinne syystä tai toisesta kuulu. Lähes poikkeuksetta taistelija tarvitsee puukkoa peruskoulutuskaudella vasta ensimmäisten viikonloppuvapaiden jälkeen ja ennen näiden alkua paikoitellen kehotetaankin tuomaan omaa astaloa, jos sellainen on.
 
Top