Epidemiat maailmalla

Onko tästä jo kirjoitettu:
Miten jättikokoisesta Wuhan kaupungista vähän ennen kun historiassa ennen kokemattomassa karateenista kuulutettu lähti matkustamaan 5 miljoona ihmistä? Ei tuhansia, eikä satoja tuhansia, vaan miljoonia, kiinalaisen mittakaavan mukaan.
Eikä näiden ihmisten pitänyt paeta salaa tai piiloutautua - ne vain lähti matkustamaan viikoksi-pariksi lomalle kiinalaisen Kuun Uuden vuoden takia. Jotkut meni ulkomaille, enemmistö pitkiin Kiinaa.
1580750862590.jpeg
Kiinalaisilla on tapana juhlia U.V.vanhempien kanssa, tiet ovat juhlien alla aika ruhkaisia.

Whuhanista matkustaneiden keskuudessa paljon tappavan viruksen potentiaalisia kantajia. Nyt nämä miljoonat ovat sulaanneet jättkikokoisessa maassa ja hallitukset yrittää koota näitä ihmisiä yhteen.

35 kaupunkiin tehtiin 300 toimipisteitä ja Wuhanin ulkopuolelle jääneille wuhanilaiselle annettiin käsky rekisteröityä heti.
Mutta tuskin kovin moni palaa halusta joutua leireille.
 
Viimeksi muokattu:
Miksi juuri aasialaiset on riskiryhmässä? Koska heillä on yhteinen esi isä yli kolmen ja puolen tuhannen vuoden takaa.
New research published in Hereditas has dated the most recent common ancestor of the three major East Asian ethnic groups to the time of the Shang dynasty using a genome-wide study. Here to tell us about their findings and the specific genetic connections and distinctions between these populations is Dr. Shuhua Xu, one of the authors of the study.

Chinese, Japanese, Korean, what is the difference? It is usually difficult to tell which of the three East Asian groups a person comes from just by looking at their appearance. Indeed, these three influential ethnic groups, i.e., Han Chinese, Japanese, and Korean share many similarities in appearance, language and culture.

Such similarities are also reflected in our genetic data. The genetic difference between any of the three groups is less than 1% of their total genetic diversity, which is much smaller than that between any of the groups and a European population (~10%). Accordingly, the three groups separated from each other from their recent common ancestor only 3,000 ~ 3,600 years ago, roughly corresponding to the Shang Dynasty in Chinese history.

222020GraphCases-1024x553.png


Over the weekend in Hong Kong, hundreds of people queued for hours to buy masks and immune-boosting products such as vitamin C.

At a major supermarket in the bustling Wan Chai district, counters selling chilled meat and seafood were empty by mid-morning on Friday and over the weekend, with stocks of fresh vegetables dwindling.

“Everybody is really worried. I think everyone is afraid of what is going to happen in the next few days. Prices are also going to rise,” said Cindy, a retail executive who was buying dry food and soap.

Dozens of mask-wearing shoppers pushed trolleys down empty aisles showing sold-out signs for hand wash and antiseptic liquids. Others tried to stock up on remaining bags of rice and packaged noodles.

The rush to buy food and cleaning products comes as some shoppers said they were concerned that a potential shutdown of the border would impact the supply of products.

The Hong Kong government has closed some border crossings, including the high-speed rail, but has stopped short of a complete shutdown, despite growing calls from medical workers, who plan a strike on Monday to demand action.
 
Meanwhile, the World Health Organization said Monday it was working around the clock with internet and social media giants to fight widespread misinformation about the outbreak.
WHO chief Tedros Adhanom Ghebreyesus warned of the dangers posed by “the spread of rumors and misinformation,” according to Agence France-Presse.

“We have worked with Google to make sure people searching for information about coronavirus see WHO information at the top of their search results,” Ghebreyesus said in opening remarks to the UN health agency’s executive board meeting in Geneva.

“Social media platforms including Twitter, Facebook, Tencent and Tiktok have also taken steps to limit the spread of misinformation,” he said.

The WHO chief’s comments were interrupted by a fit of coughing, but he assured the assembly that there was no need to worry.

“It is not corona,” he said.

 
Kuolema armahtaa niin krematorioon ja NEXT

Jos heillä on ongelma niin miksi ei? Jonkun se pitää tehdä ja maa on ongelmissa koska virus pistää jengiä kumoon. Laskelmat on osoittaneet että me emme ole nähneet huippua, ja vaikka lääkekonsepti yhdistelmä on löydetty, ei ole varma toimiiko se kaikille ja saadaanko sitä valmistettua riittävän suuria määriä, jos sillä pitää lääkitä miljardeja. Kolme kuukautta on minimi aika karanteenille. Jos kuolleisuus pysyy samana, heidän pitää olla valmis hautaamaan 195 miljoonaa. Kuka sen tekee?
 
Jos heillä on ongelma niin miksi ei? Jonkun se pitää tehdä ja maa on ongelmissa koska virus pistää jengiä kumoon. Laskelmat on osoittaneet että me emme ole nähneet huippua, ja vaikka lääkekonsepti yhdistelmä on löydetty, ei ole varma toimiiko se kaikille ja saadaanko sitä valmistettua riittävän suuria määriä, jos sillä pitää lääkitä miljardeja. Kolme kuukautta on minimi aika karanteenille. Jos kuolleisuus pysyy samana, heidän pitää olla valmis hautaamaan 195 miljoonaa. Kuka sen tekee?
Tuossa nyt ei ollut tarkoitus kritisoida krematoriota. Totemus vain. Ukko pussiin pussi tuleen ja next
 
  • Tykkää
Reactions: ctg
Laskelmat on osoittaneet että...

Ei muuten tartte paljon matikkapäätä huomatakseen että:
- Kiina on aikanaan huijannut SARS -luvuissaan ainakin kuolleiden määrässä. Se noin puolitti luvut.
- Wuhanin virus on paljon vakavampi kuin kukaan uskaltaa vielä myöntää.
- Tilanne Kiinassa on moninkertaisesti pahempi kuin Kiinan hallinto suostuu kertomaan.
- Vaikutus talouteen tulee olemaan iso.
- Rajoja ruvetaan pian sulkemaan ja liikkumista rajoittamaan aika monessa suunnassa ja monesta syystä.
- Jos varautumiseen tulee omassa elinympäristössä tarvetta, niin vain niille riittää jotka ovat varautuneet etukäteen.
 
- Wuhanin virus on paljon vakavampi kuin kukaan uskaltaa vielä myöntää.
- Tilanne Kiinassa on moninkertaisesti pahempi kuin Kiinan hallinto suostuu kertomaan.

Chernobyl ilmiö. Jos ihmettelit sen HBOn sarjan niin tiedät mistä puhun. Silloinkin johdolla oli vaikeuksia myöntää mitään asioita. Heidän koneistonsa hiljensi pilliinpuhaltajat ja vaimensi heidät. Jos katsot heidän virallisia kanaviaan niin ei sekään anna kovin ruusuista kuvaa.


24-7 duunia. Kotia ei ole asiaa ja mahdollisuus taudin tarttumiseen on olemassa. Joudut joka päivä näkemään ihmisiä hyvin heikossa kunnossa, ja osa niistä delaa.

Miten kauan ne kestää ennenkuin nuppi sanoo seis taikka jokin muu asia brakaa? Ja huippua ei olla nähty.
 
Meinaatko, että terveydenhuollossa työskentelevillä ei ole jokapäiväinen mahdollisuus altistua kaiken maailman sairauksille? Päivystyksessä on hauskana mausttena myös oleellinen turpaanvedon riski. Lähtökohtaisesti tämä ei siis ole mitään uutta auringon alla.

Lisätään vielä että mitenhän ne sotilaslääkäritkään talvi/jatkosodassa jaksoivat kun jokainen hetki saattoi olla viimeinen?

Jälleen kerran kuulutan järjen käyttöä. Ja sitä käsien pesua.
 
Viimeksi muokattu:
Meinaatko, että terveydenhuollossa työskentelevillä ei ole jokapäiväinen mahdollisuus altistua kaiken maailman sairauksille?

En meinaa, vaan meinasin että että niillä on normaalisti rokotteet voimassa, mutta tälle ei ole rokotetta.
 
En meinaa, vaan meinasin että että niillä on normaalisti rokotteet voimassa, mutta tälle ei ole rokotetta.

Rokotteet on muutamaa hepatiittiä ja yleensä kausi-influenssaa vastaan ja siinä se. Maailmasta löytyy näiden lisäksi muutama muukin potentiaalinen tauti.

Ymmärrys terveydenhuollossa ei taida olla kovin korkealla tasolla?
 
Mikä saa olettamaan tuon videon perusteella, että elävät laitetaan ruumispussiin? Uskoisin että tuo potilas on laitettu pussiin vasta kuoleman jälkeen. Sitten peitto päälle kantoväkeä odotellessa. Vai näitkö videolla jotain elonmerkkejä?

Miksi laittaisit peiton ruumispussin päälle? Ei mitään järjellistä syytä minun mielestäni, kyllä se pussi itsessään on ihan riittävä peite ja näkösuoja kropalle.

Sinänsä karmivaa, jos vielä eläviä laitetaan valmiiksi ruumispussiin, mutta kyllähän se toisaalta lämmittää ja helpottaa puhtaanapidossa.
 
Mika Aaltola äänessä:


Asiantuntija: koronaviruksen varjossa pyörii politiikan peli – ”Ylilyöntejä voi tulla”
Valitettavasti selaimesi ei tue HTML5-videoita.



Julkaistu: 3.2. 22:36
Ulkopoliittisen instituutin johtajan Mika Aaltolan mukaan eri maiden viranomaisilla ei ole varaa olla varautumatta koronavirukseen kaikin mahdollisin keinoin.

Kiinassa jo satojen ihmisten kuolemaan johtaneen koronaviruksen aiheuttama pelko on saanut maailman valtiot ryhtymään tahoillaan järeisiin toimiin vaarallisen taudin leviämisen estämiseksi.

Vaikka arvaamattoman taudin aiheuttama uhka on todellinen, on mukana vastaaviin tilanteisiin kuuluvaa hysteriaa ja myös politiikkaa, arvioi Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola.

– En sanoisi että Kiinan toimet tai Yhdysvaltojen matkustuskiellot olisivat ylimitoitettuja. Mutta tällainen tauti ei ole pelkästään biologiaa vaan myös politiikkaa ja tarinoita. Näin on aina ollut ja tulee aina olemaankin, Aaltola sanoo.

  • Katso jutun alusta videolta, miten Kiinaan nousi sairaala koronaviruspotilaille vain kahdeksassa päivässä
Shenzhenistä Hongkongiin matkustavilla oli kasvosuojat naamallaan.

Shenzhenistä Hongkongiin matkustavilla oli kasvosuojat naamallaan.
Kuva: LEHTIKUVA / AFP
Taudin leviämisen estämiseksi Kiina on eristänyt kokonaisia miljoonakaupunkeja ja rajoittanut kansalaistensa matkustamista rajusti. Myös muut maat ovat lopettaneet lentoja Kiinaan ja laittaneet Kiinasta palaavia karanteeniin. Venäjä on jopa kieltänyt kiinalaisryhmien maahantulon ja uhannut karkottaa koronaviruksen saaneet ulkomaalaiset.

– Emme tiedä minkä kanssa olemme tekemisissä, ja tämä on se asenne joka asiaan on syytä ottaa. Tiedämme taudin piirteitä, mistä se tulee ja miten se leviää, mutta moni yksityiskohta on vielä vakiintumaton. Silloin huolellinen varautuminen on aika luonnollista. Miten paljon se missäkin menee ylitse on sitten oma lukunsa, Aaltola pohtii.
Aasialaisturisteja Moskovan Punaisella torilla 29. tammikuuta.

Aasialaisturisteja Moskovan Punaisella torilla 29. tammikuuta.
Kuva: LEHTIKUVA / AFP
Moskovan Punaisella torilla liikkuva oli varustautunut kasvosuojalla.

Moskovan Punaisella torilla liikkuva oli varustautunut kasvosuojalla.
Kuva: LEHTIKUVA / AFP
Varautumistoimet aiheuttavat merkittävää haittaa esimerkiksi matkailuelinkeinolle ja pörssikurssit ovat laskeneet ympäri maailman. Myös öljyn hinta on kääntynyt laskuun.

Liikenneyhteyksien katkaiseminen aiheuttaa Aaltolan mukaan uhkia myös Suomessa.

– Kiinaan on siirtynyt iso osa tuotantoa lääkkeistä elektroniikkaan ja komponenttien tuotantoon, ja nämä arvoketjut jäävät tässä vääjäämättä taudin jalkoihin. Tämä vaikuttaa myös Suomeen.
Kiinalaisturisti kuvasi kännykkäkamerallaan Pietarissa 24. helmikuuta.

Kiinalaisturisti kuvasi kännykkäkamerallaan Pietarissa 24. helmikuuta.
Kuva: Zuma / MVphotos
Reittien sulkeminen on luonnollinen tapa reagoida, kun tarkoituksena on taudin leviämisen estäminen. Viranomaisille on hyvin tärkeää että he säilyttävät sen luottamuksen kansalaistensa silmissä.

– Liikaan itseluottamukseen ei tässä ole varaa. Luottamus on se ajuri joka saa näitä toimia liikkeelle. Eri maat sitten hapuilevat omia ratkaisujaan, ja myös ylilyöntejä voi tulla.

Aaltolan mukaan tautien torjumisen varjolla tehdään usein myös tietoisesti kauppapolitiikkaa.

– Omaa tuotantoa pystytään tukemaan, kun sanotaan että jostain muualta tulevat tuotteet ovat jotenkin likaisia tai sairautta aiheuttavia.
Tielläliikkujia Nanan Fujianissa, Kiinassa 1. helmikuuta.

Tielläliikkujia Nanan Fujianissa, Kiinassa 1. helmikuuta.
Kuva: Zuma / Mvphotos
Ihmisiä suojavaatteet yllään Wuhanissa Kiinassa 30. tammikuuta.

Ihmisiä suojavaatteet yllään Wuhanissa Kiinassa 30. tammikuuta.
Kuva: LEHTIKUVA / AFP
Maiden välisiä vihamielisyyksiä tautiepidemiat korostavat. Esimerkiksi Kiina on viime aikoina protestoinut Yhdysvaltojen tiukkoja matkustusrajoituksia vastaan. Omaa kyvykkyyttä halutaan korostaa.

– Geopoliittiset jännitteet usein korostuvat tautipelkojen kaikukopassa. Vaaran nähdään usein tulevan vihollisiksi mielletyistä maista, kun taas omiin liittolaisiin suhtaudutaan suopeammin.
Venäläismies vaati Kaakkois-Aasiasta matkustaville perinpohjaisia tarkastuksia Moskovassa tammikuun lopulla.

Venäläismies vaati Kaakkois-Aasiasta matkustaville perinpohjaisia tarkastuksia Moskovassa tammikuun lopulla.
Kuva: LEHTIKUVA / AFP
Esimerkiksi lauantaina Venäjä kielsi Wuhanista tulleen saksalaisen evakuointilennon välilaskun Moskovassa. Lopulta Saksan ilmavoimien kone laskeutui Helsinkiin, jossa miehistö vaihdettiin loppumatkaa varten.
Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola.

Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola.
Kuva: Markku Ulander
Johannes Kotkavirta
 
Miksi laittaisit peiton ruumispussin päälle? Ei mitään järjellistä syytä minun mielestäni, kyllä se pussi itsessään on ihan riittävä peite ja näkösuoja kropalle.

Sinänsä karmivaa, jos vielä eläviä laitetaan valmiiksi ruumispussiin, mutta kyllähän se toisaalta lämmittää ja helpottaa puhtaanapidossa.

No Mihin se tuoreen vainajan peitto pitäisi laittaa? Yleensä halutaan olla hienotunteisia ja pitää ruumispussit ja vainajat piilossa. Keksin kyllä monia syitä sille, miksi elävää ei laiteta ruumispussiin kiinassakaan. Mitään varsinaista hyötyähän siitä ei saavuteta, jos koriseva ihminen sullotaan ruumissäkkiin tilanteessa, jossa paniikkia halutaan välttää ja pitää moraali korkealla. Ei se enää vähentäisi hoitoryhmän tattuntariskiä.Toki kaikki on mahdollista, mutta tuon videon perusteella johtopäätös on puhdas oletus.
 
Mikä saa olettamaan tuon videon perusteella, että elävät laitetaan ruumispussiin? Uskoisin että tuo potilas on laitettu pussiin vasta kuoleman jälkeen. Sitten peitto päälle kantoväkeä odotellessa. Vai näitkö videolla jotain elonmerkkejä?
Pääsääntöisesti kuolleet viedään pois jo ennen ruumispussiin laittamista. Juuri siitä syystää että se ei aiheuttaisi stressiä muissa. Toinen myös että ruumis yleensä viedään kylmpätilaan tai konttiin mahdollisimman nopeasti kuolemasta. Kuolleita ei yleensä pueta ruumispussiin, laiteta takaisin sänkyyn ja peitto päälle elävien joukkoon.

Se miksi mahdollisesti elävät laitetaan jo ruumispussiin liittyy nesteisiin. Kun ihminen kuolee, tyhjenee suoli ja virtsarakko.
Kun sairaalasängyistä valtava pula eikä patjojen pesuun ole aikaa eikä uusia puhtaita paikkoja/ riittäviä suojia patjoille ole riittävästi , on näppärämpää laittaa ihminen pussiin jolloin mm potilaan kuollessa sänky ei tahriinnu virtsaan ja saadaan nopeammin seuraava potilas petiin pelkällä pintojen desifioinnilla. Tautiriskiähän tuollainen toiminta ei vähennä.
Tosin tämä on osin speukaaltiota, miksi sängyssä kuollut potilas on jo valmiiksi ruumispussissa mutta epäilen vahvasti tätä syyksi. Ottaen huomioon valtavan ruuhkaan ja potilasmäärän, mikä vetää toimintakyvyn tuolla täysin äärirajoille ja yli.

Kiina viranomaiset kertoivat uudessa sairaallassa kuvatussa videossa jo pikakouluttavan hoitohenkilökuntaa, mikä osin tukisi teoriaa että hoitohenkilökunta on täysin äärirajoilla. Tällöin on luonnollista vähentää ylimääräinen työ minimiin.
 
In early January, authorities in the Chinese city of Wuhan were trying to keep news of a new coronavirus under wraps. When one doctor tried to warn fellow medics about the outbreak, police paid him a visit and told him to stop. A month later he has been hailed as a hero, after he posted his story from a hospital bed.

"Hello everyone, this is Li Wenliang, an ophthalmologist at Wuhan Central Hospital," the post begins.

It's a stunning insight into the botched response by local authorities in Wuhan in the early weeks of the coronavirus outbreak.

Dr Li was working at the centre of the outbreak in December when he noticed seven cases of a virus that he thought looked like Sars - the virus that led to a global epidemic in 2003. The cases were thought to come from the Huanan Seafood market in Wuhan and the patients were in quarantine in his hospital.
 
Back
Top