Epidemiat maailmalla

Kuuluu suomalaiseen kansanluonteeseen. Tsunamin jälkeen suomalaiset turistit olivat ensimmäisinä normalisoimassa tilanteen ja myös terrori-iskujen jälkeen, esim. Egypti. Eikä millään tahdota tajuta, että sota tai vallankaappaus on meneillään. Joku disco tai ravintola palaa etelässä, kuolonuhreista 90% on jalkoihin tallaantuneita, suomessa juodaan olut loppuun ja lampsitaan varauloskäytävälle. Meille ei ole sitä paniikkia rakennettu kroppaan.
Valppaana pitää olla ja sen huomaa täällä foorumillakin, kun varautumistaso nousee.
Ja miksi se siitä tulee,ei Tämä juttu panikoimalla parane,kyllä sen sitten näkee jos se tulee tänne,toimitaan tilanteen mukaan,ee hötkyillä..
 
Edit. Meni jo spämmäämisen puolelle.
 
Last edited by a moderator:
Hyvin samoissa luvuissa ollaan.


Nautinnollista hysteriaa.

Ei olla yhtään samoissa luvuissa.

Siinä vaiheessa kun tauti leviää, niin kuolleisuusprosentti pitäisi laskea tartuntahetkellä tartunnan saaneista. Ellei tehdä näin, niin itämisaikana, sairastumisen alkamisesta testaamiseen kuluva aika ja testaamisesta testituloksen saamiseen menevänä aikana tapahtuva muutos vääristää kuolleisuusprosenttia.

Jos ja kun todettujen tartuntojen määrä tuplaantuu noin kolmen päivän välein ja nuo yllä todetut viiveet vievät yhteensä noin viikon verran, niin vääristymästä tulee automaattisesti erittäin suuri.

Kun vertailu tehdään jo loppuneisiin epidemioihin, niin tämmöistä vääristymää ei pääse tapahtumaan.

Niissä graafeissa, joissa tätä koronaa verrataan SARSiin etenemistahdin eikä lopputuloksen mukaan - eli molempia vertailtavia käsitellään samoin menetelmin - tämä pöpö vastaa vaarallisuudeltaan SARSia - menee jopa yli. Eli vertailu kausi-influenssaan on täysin epäonnistunut. Ero on jopa 15 -kertainen. (Sama kuin väittäisit että tonnin ja viidentoista tonnin kuukausipalkka ovat yhtä suuria.)

On toinenkin tapa verrata vaarallisuutta. Voi verrata parantuneiden määrää kuolleiden määrä. Ne ovat olleet koko ajan lähellä toisiaan.

Tässäkin syntyy viiveestä johtuva systemaattinen virhe. Jos toipunut julistetaan toipuneeksi vasta kaksi viikkoa oireiden päättymisen jälkeen, niin taas pitäisi luvuissa verrata tarttumishetken levinneisyyteen. Muuten saadaan liian synkkä kuva.

Ainoa hysteria on nyt niillä jotka projisoivat oman hysteerisyytensä muihin, syyttävät asiallisesti tietoa ja lähteitä käsitteleviä hysteerisyydestä ja vaativat olemaan hiljaa - koska eivät itse pysty käsittelemään asioita asiallisesti.
 
Ei näytä hyvältä.
sairastuneita: 12024
Kuolleita: 259
Parantuneita: 287

Toivottavasti tuo parantuneitten vähäinen määrä johtuu vain varovaisuudesta, eli pitävät potilaita varmuuden vuoksi sairaalassa.
Ja myös siitä, että ovat sairastuneet vasta äskettäin.

 
Ei näytä hyvältä.
sairastuneita: 12024
Kuolleita: 259
Parantuneita: 287

Toivottavasti tuo parantuneitten vähäinen määrä johtuu vain varovaisuudesta, eli pitävät potilaita varmuuden vuoksi sairaalassa.
Ja myös siitä, että ovat sairastuneet vasta äskettäin.

Parantuneiksi julistettujen vähäinen määrä johtuu siitä, oireiden loppumisen jälkeen katsotaan kaksi viikkoa ettei pöpö uusiudu ennen kuin julistetaan henkilö parantuneeksi.

Sen vuoksi nyt parantuneiksi julistettujen määrää pitäisi verrata taudin levinneisyyteeen tartuntahetkellä.

Ihan samalla tavalla kuolleisuus pitäisi laskea tartuntahetken levinneisyyden mukaan. Silloin huomataan että tämän on SARSin lukemissa.

Sekä kuolleisuus- että toipumisluvuissa tulee leviämisen nopeudesta johtuva jättimäinen tilastovirhe jos verrataan vertaushetken levinneisyyteen.

Ajatus, että yli 12 000 sairastuneesta vain 259 kuolisi on yhtä virheellinen kuin ajatus, että vain 287 säilyisi hengissä - ja aika pitkälle samasta syystä. Molemmat "päätelmät" tai "laskelmat" on tehty samalla tavalla vinoutuneella "logiikalla" samalla tavalla vinoutuneesta aineistosta.
 
HUOMIO! NYT ON UUTTA TIETOA TARTTUVUUDESTA JA KUOLLEISUUDESTA:

MedRxiv-tiedejulkaisussa julkaistun uusimman aihetta koskevan tutkimuksen mukaan uuden koronaviruksen tarttuvuutta kuvaava R0 = 4,1 ja kuolleisuutta kuvaava Fatality rate = 6,5%. Nämä luvut tarkoittavat, että tauti on melkolailla yhtä tappava kuin SARS ja tarttuu huomattavasti tehokkaammin kuin SARS. Tutkimusta ei ole vielä vertaisarvioitu, mutta se on tehty tuoreimman datan perusteella.
(Saa kertoa Pihatontullekkin, joka vissiin on laittanut minut ignoreen, koska häntä kuitenkin saattaa kiinnostaa)


Tästä voi lukea kyseisen tutkimuksen:


Tässä videokatsauksessa arvioidaan kyseinen tutkimus:
 

"The main driver of transmission, based on currently available data, is symptomatic cases. WHO is aware of possible transmission of 2019-nCoV from infected people before they developed symptoms. Detailed exposure histories are being taken to better understand the pre-clinical phase of infection and how transmission may have occurred in these few instances. Asymptomatic infection may be rare, and transmission from an asymptomatic person is very rare with other coronaviruses, as we have seen with Middle East Respiratory Syndrome coronavirus. Thus, transmission from asymptomatic cases is likely not a major driver of transmission. Persons who are symptomatic will spread the virus more readily through coughing and sneezing."
 
HUOMIO! NYT ON UUTTA TIETOA TARTTUVUUDESTA JA KUOLLEISUUDESTA:

MedRxiv-tiedejulkaisussa julkaistun uusimman aihetta koskevan tutkimuksen mukaan uuden koronaviruksen tarttuvuutta kuvaava R0 = 4,1 ja kuolleisuutta kuvaava Fatality rate = 6,5%. Nämä luvut tarkoittavat, että tauti on melkolailla yhtä tappava kuin SARS ja tarttuu huomattavasti tehokkaammin kuin SARS. Tutkimusta ei ole vielä vertaisarvioitu, mutta se on tehty tuoreimman datan perusteella.
(Saa kertoa Pihatontullekkin, joka vissiin on laittanut minut ignoreen, koska häntä kuitenkin saattaa kiinnostaa)


Tästä voi lukea kyseisen tutkimuksen:


Tässä videokatsauksessa arvioidaan kyseinen tutkimus:
Jotenkin tuntuisi, että datan käsittely on vähän väärällä kulmalla tehty. Tuossa käytetään vain noita todettuja. Niiden jyrkkä kulmakerroin, yhdistettynä tietoon, että ennen toria tautia oli jo, kertoo vain että alussa on määriä voitu vähätellä tai jättää testaamatta. Silloin syntyy helposti tulkinta nopeasta leviävyydestä kun dataa kertyy lisää. Lisäksi aikavirhe sekä vähättely alussa vääristää myös kuolleiden määriä yliarvioiden suhdetta.
En ole alalla joten disclaimeri. En kuitenkaan vielä tuon julkaisun perusteella lähtisi laukalle.
Edit. Tapausmäärät kasvavat alun vähättelyn vuoksi vielä jonkin aikaa aika rapsakkaa vauhtia.
 
Bloomberg: Coronavirus Lurking in Feces May Reveal Hidden Risk of Spread

"Squat latrines, common in China, lacking covers and hands that aren’t washed thoroughly with soap and water after visiting the bathroom could be a source of virus transmission, said Nicholls, who was part of the research team that isolated and characterized the SARS virus.

A virus-laden aerosol plume emanating from a SARS patient with diarrhea was implicated in possibly hundreds of cases at Hong Kong’s Amoy Gardens housing complex in 2003. That led the city’s researchers to understand the importance of the virus’s spread through the gastrointestinal tract, and to recognize both the limitation of face masks and importance of cleanliness and hygiene, Nicholls said in an interview."
 

Näyttää vahvasti siltä että tämä korona on ollut vauhdissa noin joulu- ja tammikuun. Se tekee kaksi kuukautta. Todettuja sairastumisia on yli 12 000.

SARS...


...epidemiassa kirjattiin 9kk:n aikana noin 8 100 sairastunutta. Eli kyllä tämä korona näyttäisi paljonkin tarttuvammalta ainakin leviämisen perusteella.

Tässä kohtaa epidemiaa tartuntojen tuplaantumisvauhti on virallisten lukujen perusteella noin kolme päivää. En hämmästyisi jos virallisten lukujen tuplaantumisvauhti hidastuisi piakkoin - ehkä jo ensi viikolla - jonnekin neljän päivän huituville.

Kuolleisuus näyttäisi olevan aika samoilla kieppeillä ellei jopa vähän korkeampi kuin SARSilla.
 
Viimeksi muokattu:

Suomessa on jätetty vähälle uutisoinille tämä tapaus. 20 vuotias wuhanissa vieraillut ruotsalais nainen vietiin ambulanssilla sairaalaan.

Oma ruotsinkielen taitoni on välttävä, joten fiksummat saanevat enemmän irti tästä.
 
Tai ollut liikkeellä jo sitäkin aiemmin, tämä taisi jo olla mainittukin täällä
Linkissä arveltu lokakuun alkuun alkua. Nyt siis jo ainakin viides kuukausi menossa.
 
https://qz.com/1794241/seniors-seem-to-have-the-highest-risk-of-dying-from-coronavirus/

"Unlike the flu, which has higher fatality rates in both young children and older adults, coronaviruses tend to only be more dangerous for seniors. In a paper published on Jan. 29, scientists writing in the New England Journal of Medicine recorded 0 cases of 2019-nCoV in children 15 and under. This doesn’t mean that children are immune to the virus, but they may be better at fighting it off if they’re otherwise healthy."
 
Ehkä vähän sensaationhakuinen otsikko, mutta itse artikkelissa on muutamia hyvin mielenkiintoisia kommentteja epidemiasta pahiten kärsineeltä alueelta:

'We'll admit them if they're dying': Virus outbreak pushes China's stretched health care workers to breaking point

https://amp.cnn.com/cnn/2020/01/30/...intl-hnk/index.html?__twitter_impression=true

Hoitoresurssien loppumisen lisäksi taudin diagnosointiin liittyvät haasteet käyvät hyvin ilmi: testivälineitä on liian vähän ja lopullisia tuloksia saatetaan joutua odottamaan pitkään. Jos taudin oireet ja alustavat testit täsmäävät virukseen, mutta lopullista diagnoosia ei voida tehdä, potilas tilastoidaan epäillyksi tapaukseksi. Epäiltyjä tapauksia on tällä hetkellä tilastoitu Kiinassa n. 18000, enkä pitäisi mahdottomana että tuosta joukosta valtaosa saa ennen pitkää positiivisen testituloksen.
 
Ihmis

Ihmispopulaation desimaatio on edessä jossain vaiheessa joka tapauksessa. Tulee nyt, tai sitten joskus myöhemmin. Voipi olla, että aasialaisia sitten suhteellisesti hiukan enemmän, jos aika on nyt.
Ellei tätä ennen järjestävät monta "genosyydia varpusille"*

*Maon aikana v 1958 kiinalaiset keksineet että varpuset ovat syyllisia heidän kurjuuteen, joten varpusia tuhottiin oikein urakalla. En tiedä onko niitä enää siellä.

Jotkut laskevat vitsia wuhanin viruksesta - "varpusten kosto".
1580597842287.jpeg
1580598004370.jpeg
 
Back
Top