Epidemiavarautuminen

Kysymys onkin siitä sanasta "jos", duunissa saatetaan suhtautua karsaasti pikku poissaoloihin.

Jos toi pöpö leviää jollekin alueelle, niin veikkaan että työpaikoilla toivotaan todella voimakkaasti että vähänkin oireilevat pysyvät kotonaan ja lääkärintodistuksia ei vaadita.

Vakavan epidemian tai pandemian yhteydessä työnantajienkin etu on se, että pöpöt pysyvät poissa.

Itse asiassa työpaikkojen normien sopeuttaminen epidemioihin niiden tullessa liki kuuluu myös epidemiavarautumiseen. Samoin muu normatiivinen varautuminen. (Käynkin samantie lisäämässä sen aloituspuheenvuoroon.)
 
Jos toi pöpö leviää jollekin alueelle, niin veikkaan että työpaikoilla toivotaan todella voimakkaasti että vähänkin oireilevat pysyvät kotonaan ja lääkärintodistuksia ei vaadita.

Vakavan epidemian tai pandemian yhteydessä työnantajienkin etu on se, että pöpöt pysyvät poissa.

Itse asiassa työpaikkojen normien sopeuttaminen epidemioihin niiden tullessa liki kuuluu myös epidemiavarautumiseen. Samoin muu normatiivinen varautuminen. (Käynkin samantie lisäämässä sen aloituspuheenvuoroon.)

Suhtautuminen saattaa vaihdella paljonkin, ongelma on tuo kahden viikon itämisaika jona aikana tauti ilmeisesti tarttuu. Eli siinä kohtaa kun aletaa reagoimaan, ollaan helposti myöhässä. Jos taas toimit nyt, se saatetaan nähdä ylireagointina.

Lisäksi töistä poissaolo ei tulisi missään nimessä kysymykseen omalla työpaikalla, mutta se onkin ammatinvalinta kysymys. Jossain muussa työssä saatta olla sama tilanne. Meillä pidän tällaisessa tilanteessa puheen työn merkityksestä :ROFLMAO:
 
Suhtautuminen saattaa vaihdella paljonkin, ongelma on tuo kahden viikon itämisaika jona aikana tauti ilmeisesti tarttuu. Eli siinä kohtaa kun aletaa reagoimaan, ollaan helposti myöhässä. Jos taas toimit nyt, se saatetaan nähdä ylireagointina.

Lisäksi töistä poisolo ei tulisi missään nimessä kysymykseen omalla työpaikalla, mutta se onkin ammatinvalinta kysymys. Jossain muussa työssä saatta olla sama tilanne. Meillä pidän tällaisessa tilanteessa puheen työn merkityksestä :ROFLMAO:
Just näin, muutaman ukon nyrkkipajoissa tulee rankkaa vittuilua jo normipoissaoloista, 1 tai 2 on poissa niin lakkaa tapahtumasta mitään
 
Vanhemmat eläkkeellä. Lapset heille jos tilanne perkelöityy. Kuten joku mainitsi, niin kauppareissut senioreille samalla.
Miten muuten PV antaa virka-apua jos tilanne todelle kiristyy?

MAAKK:it kiertää kyliä ja naulaa tartunnan saanneiden ihmisten ovet lukkoon?

Vakavammin ottaen, huoltovarmuusasiat on toki tärkeitä ja luulisikin, että perusvarautuminen olisi tämän foorumin jäsenillä hallussa. Eli huoltovarmuuskeskuksen suosittelema kotivara kaikessa: vettä, ruokaa, lääkkeitä, taloustavaraa, polttoainetta, käteistä jne. ainakin kahdeksi viikoksi. Pieniä lapsia ei voi suojella epidemian aikana tartunnalta kuin kotona, mutta jos Wuhanin kaltainen äärimmäinen poikkeustilanne eskaloituu, niin tarhat ja koulut menevät täälläkin sulki. Ja sitä voi toki myös ennakoida.
Sitten kaikki menee aika spekulatiiviseksi, mutta spekulatiivinen on nykyinenkin tilanne. WHO pitää huomenna kokouksen ja päättää julistetaanko kansainvälinen terveysuhka. Sitä julistusta voidaan sitten vaikka hassulla murteella kommentoida!
 
Protip:

Ostakaa preppauskama kaupoista, jotka hyvittävät kuittia vastaan rahat takaisin käyttämättömänä ja myyntikelpoisena 7 tai 14 vrk sisällä palautetusta tavarasta. Saa pääoman takaisin, jos homma sammuu alkutekijöihin.
 
Ite oon tällä hetkellä hoitovapaalla kotona muksujen kanssa vielä hyvän aikaa mutta vaimo taas terveydenhoitoalalla töissä. Siellä ei ole ainakaan vielä erityisiä ohjeita tullut, samoin huvikseni kysyin neuvolassa kun muksujen kanssa kävin. Ei mitään ohjeistuksia vielä. Vesi tulee kylän porakaivosta ja säilykkeitä on vähän jemmassa. Hyvä alku :ROFLMAO:
 
Lapin sairaanhoitopiirin infektioidentorjuntayksikkö aloittaa soittokierroksen koronavirukselle mahdollisesti altistuneille huomenna torstaina. Heiltä tiedustellaan mahdollisia oireita.

– Jos oireita on, heidät viedään tarkempaan arviointiin ja eristykseen, Broas kertoo.

Vaikka oireita ei olisi, ovat terveysviranomaiset yhteydessä samoihin henkilöihin jatkossakin päivittäin. Koronaviruksen normaali itämisaika on tämän hetkisen arvion mukaan 2–12 päivää, joten mahdollisesti altistuneiden vointia tullaan seuraamaan varotoimena kahden viikon ajan.


 
Minä kun olen aina taipuvainen valittamaan millon mistäkin, ni nyt on kerranki sellai tilanne ettei mulla ole valitettavaa. Torpassa piisaa syötävää seuraavaan satokauteen. Lääkkeitä on enempi ku tarpeeks (ja ne 3kk:n insuliinit), mä olen kotona muutenki ja mies on saikulla edelleen eli kauppaan ei tartte tunkea ja spinningin ja fyssarin voi passata ilman miettimistä.

kumihanskojakin löytyy samoin kunnollisia maskeja, niitä kun käytetään muutenkin. Ehkä vessapaperia vois olla enempi.. ei sen loppuminen kyllä kenenkään henkeä uhkaa. Koululaiset voi siirtää tarvittaessa kotiopetukseen.

minen noin muuten mitään hysteriaa jaksa hankkia itteäni kiusaamaan, mutta ohuesti alkanut vituttamaan kun tuntuu että toi tauti oikeen väkisin halutaan tänne leviämään. Koska turistit ja miljoonat. Thl on vissiin laittanu jonku talkkarin antamaan lausuntoja ja finskin aasialaisista koostuva henksu ei uskalla kieltäytyä kiinan lennoista..
 
Niin niin, mutta se ei ole puoliksikaan niin mediaseksikästä, vaikka se onkin täysin rationaalista ajattelua.

Kiinalaiset on tosi epärationaalisesti laittaneet maansa karanteeniin, niin kuin tietysti tekevät aina kun influenssa jyllää? Tässä epidemiassa on tiettyjä huolenaiheita, joitka kivasti avataan "epidemiat maailmalla"-ketjussa, jos tosiasiat kiinnostaa. Myös WHO tulee ehkä antamaan tänään epärationaalisen "flunssajulistuksen". Yrittäkää nyt hahmottaa, mitä merkitsee uusi SARS:n tapainen zoonoosi. Lievien tautimuotojen yleisyys on ehkä juuri se pahin asia tässä epidemiassa! Ei paniikkia ainakaan vielä, mutta merkittävä juttu.
 
En näe mitään syytä huolestua uuden koronaviruksen takia. Business as usual. Elämä jatkuu normaalisti ja todennäköisesti muutaman kuukauden päästä asia on jo unohdettu. Toki epidemia on ilmiönä erittäin kiinnostava.

Lievien tautimuotojen yleisyys on ehkä juuri se pahin asia tässä epidemiassa!
Todellako?
 
Suhtautuminen saattaa vaihdella paljonkin, ongelma on tuo kahden viikon itämisaika jona aikana tauti ilmeisesti tarttuu. Eli siinä kohtaa kun aletaa reagoimaan, ollaan helposti myöhässä. Jos taas toimit nyt, se saatetaan nähdä ylireagointina

Jep. Tartuntakykyinen ja -haluinen virus kyllä hurauttaa globaalisti pallon ympäri tehtiin mitä tahansa. Influenssat ovat osanneet levitä jo ennen lentokoneiden keksimistäkin, ammotika nyt, kun hursalletaan töinään pitkin maailmaa ahtaissa alumiiniputkissa, joissa varmasti tarttuu kaikki, mikä vaan on tarttuakseen.

Aihetta kaaokseen ja psykoosiin on olemassa, kun Kiinassa on jo viiskymmentä kuollutta. Se on mahoton laaki siinä populaatiossa. :cool:
 
Normaalit ohjeistetut arjen varautumisasiat ovat ihan ok jopa koronaviruksen levitessä. Pantemiaa pantemian perään, metiat ovat innoissaan, kun klikki poikineen lohkeaa uuden psykoosin myötä. Lääkevalmistajat röhkivät onnessaan ja osakekurssit tykkäävät.

Jos asiat menevät normisti, niin on uuden psykoosin aika tuossa reilun kuukauden kuluttua. Uhkaa sitä olla pitää varjostamassa ihmisen elämää, tuota ihmeellistä jaksoa syntymän ja kuoleman välissä, joka on sitäpaitsi pantu alulle varsin epätieteellisin, etten sanoisi huvittavan brutaalein metodein.:cool:
 
Back
Top