JR49
Respected Leader
Seuraavan kerran kun pilkit, niin oletkin sitten vesikielelläVaikuttaa herkullisen mielenkiintoiselta projektilta....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Seuraavan kerran kun pilkit, niin oletkin sitten vesikielelläVaikuttaa herkullisen mielenkiintoiselta projektilta....
Seuraavan kerran kun pilkit, niin oletkin sitten vesikielellä
Ei ollut fiilikset "saaliista" ihan tätä luokkaa
Siinä on muuten kevään hienoimpia hetkiä, kun alkaa kuulua ryystäminen metsistä.Jaahas, jos sitä sunnuntaina menisi perustamaan riistaruokinnat. Ensimmäiset sepelkyyhkyt näkyvät tulleen jo.
Käytän kaiken saamani kalan vanhanajan malliin, joten en ole kaupan fileiden varassa.
Moni ynseilee haukea enkä ihmettele. Voimakkaan makuinen limainen ruotopesä. Mutta samalla oikein tehtynä herkku.
Haukimurekkeeseen (kermaviiliä, munaa ja jauhettua haukea, tilliä ym.) kun laittaa pyrettä vähän, se antaa punerruksen ja lohimurekkeena voi syöttää asiantunteville kulinaristeille.
Hauksisipsit on suosikkini istujaisissa. Otetaan haukifile ruodottomaksi. Siitä ohuita taffelsipsimäisiä siivuja. Pyöritetään siivut munassa ja sitten vehnäöjauhoissa, joihin on kaadettu vaikka tacomaustepussi tai sitten suolaa ja cayennepippuria niin paljon että on pinkkiä. Paistetaan öljyssä rapeaksi. Talouspaperin päälle ja heti tarjolle. Kylmää olutta. Toimii.
Käytän kaiken saamani kalan vanhanajan malliin, joten en ole kaupan fileiden varassa.
Moni ynseilee haukea enkä ihmettele. Voimakkaan makuinen limainen ruotopesä. Mutta samalla oikein tehtynä herkku.
Haukimurekkeeseen (kermaviiliä, munaa ja jauhettua haukea, tilliä ym.) kun laittaa pyrettä vähän, se antaa punerruksen ja lohimurekkeena voi syöttää asiantunteville kulinaristeille.
Hauksisipsit on suosikkini istujaisissa. Otetaan haukifile ruodottomaksi. Siitä ohuita taffelsipsimäisiä siivuja. Pyöritetään siivut munassa ja sitten vehnäjauhoissa, joihin on kaadettu vaikka tacomaustepussi tai sitten suolaa ja cayennepippuria niin paljon että on pinkkiä. Paistetaan öljyssä rapeaksi. Talouspaperin päälle ja heti tarjolle. Kylmää olutta. Toimii.
Hauen laittaminen ruodottomaksi avaa usein polun tähän halveksittuun krokotiiliin. Se on itse asiassa helppoa.
Tuosta videosta kahdeksan minuutin paikkeilta alkaa perusteellinen selitys siitä, miten y-ruotorivi eli ns. anopinpala otetaan pois:
Ps. y-ruoto videossa sanotaan jotain kalan pistämisestä. Kalaa ei pistetä, se verestetään. Nisäkkäät pistetään.
Mitahan Obelix tahan sanoisi... villisikoja ei koskaan ole liikaa!! Ehka totuus on etta kaltaiseni 'etelan miehet' valittavat aina... olipa kyseessa Espoo tai Louisiana. Karun nakoinen toi kuva kylla, enpa olisi arvannut etta villisika-predaatio olisi haaste peurakannalle missaan:
http://www.dailymail.co.uk/news/art...tructive-feral-hogs-threatens-herds-deer.html
Taytyy silti sanoa etta olisipa meillakin ylipopulaatio ("population boom") villisikoja feraaleina jossain missa tahansa nakosuojassa julkiselta katseelta... eipa meinaan olisi kauaa, nam! Olen aina haaveillut omasta ('koyhan') avotulen paalla vartaalla paahdetusta/ pariloidusta kokonaisesta possusta. Menee kuulemma about 4-5 tuntia, ja sen jalkeen saa suku-laisia ja muita -loisia potkia lopun kesaa tontiltaan .
Taytyy tuosta jousiammunnasta sanoa sen verran (kuvaoikat edellisessa) etta ilmeisesti saavat tana vuonna vihdoin peuranmetsastyskokeen ja -oikeudet myos Suomesssa... mutta 'metsastyskoe' ainakin lakialoitteesta luntattuna kuulostaa haastavahkolta:
- 3 nuolta, 18 metria , 20cm pyorea taulu. 30 sek. Vaatimus: kolme osumaa
Joulethan noissa nuolissa ovat riittaneet hirvenmetsastykseenkin taalla karussa kotimaassamme about 3000 vuotta...
Eihän nuolen osuma perustu jouleihin vaan leikkaavien terien aiheuttamaan verenhukkaan...?