RE: Britannian omanarvontuntoisuus on realismia
jokiranta kirjoitti:
On nimittäin niin, ettei Venäjä ole koskaan hyökännyt Suomeen.
pöh !
pitkällä jatkumolla sota itäisen yksikön kanssa on ollut keskimäärin kuudenkymmenen (60) vuoden välein. näistä osa on ollut kulttuuripiirimme laajentumisia (ei saa sanoa hyökkäyksiä jos käytämme itäistä diskurssia)
olen todella pettynyt tuollaiseen alhaiseen perustelutasoon, jossa vain väitetään.
jokiranta kirjoitti:
Kyseessä oli Ruotsin kuningaskunta..
hyvä poika ! jollen sanoisi Boy !
historiantietosi häikäisevät !
suurin junttius on arvioida historiaa tämän päivän näkökulmasta. "Ruotsin kungingaskunta" kuullosta hienolta ja vahvistaa keksittyä Suomen alistamisesta ja determinististä historiankuvausta, jossa on vain yksi tulos, tämä päivä. NOT !
koita kelata että jokainen mummo ja ukko historiassa ovat olleet ihku oikeita ihmisä, jotka ovat fundeeranneet omia valintojaan omalta näkökulmaltaan, eikä miltään besserwisser jokiranta fiilikseltä.
sori.
Sen sijaan Ruotsi on hyökännyt monta kertaa...
just. kahden ekspansiivisen kehittyvän valtiomuodostelman osalta päätät, että toinen on se paha.
Kaikki Suomen haasteet oikeastaan alkoivat 1713, kun Venäjän keisarikunta vapautti Suomen Ruotsin vallasta, mutta palautti Suomen Ruotsille takaisin 1721, 1743 ja jätti valtaamatta 1780. Toisin sanoen vasta neljännellä kerralla Venäjä jätti palauttamatta Suomen Ruotsille.
pöh.
vapautti ! kiitti V*t*sti.
jos tekisit muuta kuin propaganda, niin vapauttaminen oli samaa kamaa kuin 44-45 itä-euroopassa. 1808 -1809 ainoastaan eliitti kannatti venäjään liittymistä, kansa oli sitä vastaan.
Kun Ruotsi menetti suurvalta-asemansa, ei suomalaiasten tarvinnut osallistua Ruotsin sotilasrasituksiin kansainvälisessä toiminnassa mm. sodissa Puolassa, Saksassa jne.
ruotsi mentti suurvalta-asemansa 1700-luvun aliussa. suomi oli samanlainen osa ruotsia kuin muut osat ja suomalaiset eivät olleet mitenkään raskaammassa asemassa valtakunnan puolustuksen suhteen, kuin muutkaan ruotsin osat, päinvastoin kuin suomen uuden uljaan historian kirjoittivat väittivät. silloinhan oli pakko saada historia uudelle kansalle.
Toisaalta hintana oli se, että Ruotsin ja Suomen politiikka alkoi olla epäsuvereenia niin kuin se heiveröisissä maissa usein on.
uskomattoman heiveröinen väite? vaikka yleensä saan pajosta selville, voit tässä selvittää....
Suomen kannalta kaksi oleellista tapahtumaa ovat olleet Novogorodinmaan itsenäisyyden menestys 1478 Moskovan suuriruhtinaskunnalle, koska se aloitti Venäjän suurvaltapolitiikan
no tuo ei varmaan ollut suunnattu länteen, vaan oli slaavien keskenäinen selvitys. eikä tuo ole mitenkään keskeinen. valtioiden pitkäaikainen menestys pohjautuu talouden suuruuteen ja vaikka ruotsi oli kehittyneempi kuin moskova, lopulta määrä on määräävä. molotov esitti että jos kvaliteetti (taso, osaaminen) ja kvantiteetti (määrä) asetetaan vastakkain, määrä voittaa. niiinhän siinä olisi käynyt talvisodassa, jollei stalin olisi päättänyt ettei halua sotia länsivaltojen kanssa.
sekä 1713 se, että Venäjä otti Suomen Ruotsilta eikä Ruotsi kyennyt enää 1721 jälkeen ylläpitämään suurvalta-asemaa mihinkään ilmansuuntaan.
ruotsin asevoimat olivat silloin muualla.
sun pitäis seurata koko itämeren alueen toimia ja voimatasapainoa 1700 luvun alkupuolella, ennen kuin väännät tuollasta scheisseä
Tästä ovat aiheutuneet monet kysymyksenasettelut Suomessa.
ok. ja pointsu oli ?
jokiranta kirjoitti:
Britanniassa on ikään kuin kaksi väestöä, loordit ja rahvas, josta edellinen osaa käyttäytyä ja jälkimmäinen riehuu vaikka jalkapallohuligaanina.
kiva mun maailma on yksinkertainen. suomessa on vain kaksi porukkaa... pöh !
kannattaa ottaa brittiläinen imperiumi malliksi. Siitä on paljon opittavaa kansainvälisyystutkijoille.
osaat aika hyvin perustella !
britti-imperiumissa britiit antoivat paikallisten kunkinkaiden (vastaavat) hallita, kunhan pysyivät rajoissa. tätäkö haluat?
homma skulas osaks luulolla, eli kun briti löivät kovaa pientä liikettä ja toivat parempaa hallintokulttuuria kuin paikallisella tasolla oli.
tätäkö haluat?
kontionlahden kunnanjohtaja menee kreikkaan opettaamaan hyvää hallintokulttuuria?
Mitä tulee puolustusvoimiin niin sille mielenkiintoinen piirre on modulaaristen ja siirtokelpoisten joukkojen kehittäminen yhdysvaltalaiseen malliin samaan aikaan kun ylläpidetään monipuolisia rannikkojoukkoja kiinteistöihinsä kiinnitettyinä yhdessä maakunnassa.
"kiinteistöihinsä kiinnitettyinä" . pöh.
et taida paljoakaan osata sodanajan joukoista. kaikki varuskunnat ovat kouluja. a kuten julkisuuesa on mainittu, maata ei puolusteta varuskunnista.
Lopuksi mitään periaatteita ei olekaan, vaan periaatteiksi naamioituja käytäntöjä, missä paras selitysvoima palkitaan.
voitko palatama maan pinnalle. tollainen roska menee kyllä uskovaisten joukossa läpi, mutta jos joudut konkretisoimaan, ole hyvä !