Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
The EU should "do its best to undermine" the "homogeneity" of its member states, the UN's special representative for migration has said.
Peter Sutherland told peers the future prosperity of many EU states depended on them becoming multicultural.
He told the House of Lords committee migration was a "crucial dynamic for economic growth" in some EU nations "however difficult it may be to explain this to the citizens of those states".
perjantai, 7. syyskuuta 2012
Tsekin presidentin puhe
Tsekin presidentin Václav Klausin puhe Mont Pelerin Societyn yleiskokouksessa Prahassa. Puheessaan hän analysoi Euroopan ajautumista kommunismin aikakauden jälkeiseen apatiaan, joka on vallannut koko läntisen maailman.
1. Tiesimme, että sosialismi, sosiaalidemokratia tai “sosiaalinen markkinatalous” on täällä pysyvästi ja sen kannatus kasvaa.
2. 1960- ja 70-lukujen taitteessa perustettu Rooman klubi sai minut pelkäämään vihreää ideologiaa, joka edustaa vaihtoehtoista oppia perinteiselle sosialismille. On ilmiselvää, että sen tavoite on muuttaa jyrkästi yhteiskuntaamme. Väitetty luonnonvarojen loppuminen ja väestöräjähdys ovat valheita. Siihen aikaan ei vielä ollut oppia ilmaston lämpenemisestä eikä tiedetty siihen kätkeytyvistä vaaroista.
3. Jo kylmän sodan aikana pantiin merkille, että älymystön selvä enemmistö kannatti kommunismia tai siihen kytköksissä olevia oppeja. Työväenluokka, marxilaisittain proletariaatti, ei ole koskaan uskonut kommunismiin. Jo silloin kiinnitin huomiota kasvavaan määrään alikoulutettuja intellektuelleja, joita Länsi tuotti tarjotessaan korkeakoulutuksen kaikille halukkaille. Yhtenä sen seurauksena on julkisen keskustelun pinnallistuminen, mikä on saanut ennennäkemättömät mittasuhteet.
Älymystö on vasemmistolaista, koska Hayekin sanoin he ovat vakuuttuneet, että sosialismi tarjoaa vastauksen kaikille elämän osa-alueille, ja sen takia se on oikea oppi juuri heitä varten. Älymystö pitää itseään kaikkein arvokkaimpana kansanosana, ja siksi he vastustavat ajatusta arvonmäärityksestä vapailla markkinoilla, jotka eivät yleensä jaa heidän omaa arviotaan arvostaan.
4. Sosialismi (tai pikemminkin kommunismi) perustuu uskoon tieteen kaikkivoipaisuudesta ja sen kykyyn ratkaista kaikki inhimilliset ja yhteiskunnalliset ongelmat; siksi nykymenoa ei haluta muuttaa. Kaivataan vain pientä lisävalaistusta. Omakohtaiset kokemuksemme kommunismista muistuttavat uskomuksen järjettömyydestä. Jo silloin huomasimme Lännen uskovan samaan harhakuvitelmaan. Me emme uskoneet teknokraattiseen ajattelutapaan, tieteen oikeutukseen ja teknologian kykyyn ohjata yhteiskuntaa. En arvostanut Herman Kahnia, Jay W. Forresteria ja Alvin Toffleria (ja Max Singerin kirjaa Tulevaisuuden historia) koska he aliarvioivat yhteiskunnan sosiaalista ulottuvuutta ja uskoivat perusteetta teknologiaan, mikä ei ajatuksena juuri eronnut marxilaisuudesta. Olen aina pitänyt Aldous Huxleyn Uutta uljasta maailmaa muistutuksena itselleni. Hayekin artikkeli Tiedon käyttämisestä yhteiskunnassa oli opettavainen.
Siinä missä sosialistit viittasivat vain tieteeseen tiedon lisäämisen keinona, me ymmärsimme että tärkein tieto on ihmisten arkielämän ymmärtäminen eikä hienojen kirjojen kirjoittamista siitä. Nykyinen muotisana ”tietoyhteiskunta” on käsitteenä tyhjänpäiväinen. Kaikki yhteiskunnat ovat perustuneet tiedon varaan. Nämä asiat me tiesimme 20 vuotta sitten, mutta seuraavia asioita emme osanneet ennustaa. Luettelen niistä muutaman – oleellista on aina ollut kyky käyttää tietoa hyväksi.
1. Me emme täysin ymmärtäneet 60-luvun kauaskantoisia vaikutuksia. Se oli perinteisten arvojen ja instituutioiden perinpohjaisen väheksymisen kulta-aikaa. Sen jälkeen on syntynyt useita sukupolvia, jotka eivät ymmärrä sivilisaatiomme merkitystä, kulttuurista ja eettistä perintöä ja ovat ilman mitään suuntaviittaa omien ratkaisujensa tekemiseksi.
2. Aliarvioimme tietyt muodollisesti hyvin toimivan demokratian ongelmat, mikäli yhteiskunnasta puuttuvat kaiken pohjana olevat perusarvot. Emme ymmärtäneet demokratian vaikutusta yhteiskuntaan, jos kaikilla on oikeus vaatia rahaa vastikkeetta itselleen. Emme osanneet odottaa, että poliittinen järjestelmä johtaa sellaiseen päätöksentekoon, jossa konkreettiset etuisuudet maksaa joku näkymätön osapuoli, mikä on nykyisen eurokriisinkin perimmäinen syy.
3. Jo tuolloin pelkäsin asteittaista hivutusta pois yksilönvapauksista kohti ihmisoikeuksia, mikä on jatkunut jo pitkään. Pelkäsin ihmisoikeus-oppia vaikka en tiennyt sen seurauksia. Ns. ihmisoikeuksilla ei ole mitään tekemistä yksilönvapauksien ja vapaan yhteiskunnallisen keskustelun kanssa. Kyse on vain jonkun oikeutuksesta. Klassiset liberaalit ja libertaarit eivät voi tarpeeksi painottaa, että oikeudet tällä tavalla tulkittuna vain rajoittavat yhteiskunnallista toimintaa ja vapautta.
Ihmisoikeudet ovat itse asiassa vallankumouksellinen keino kieltää yksilönvapaudet. Ihmisoikeuksia käytetään murtamaan yksittäiset kansakunnat ja valtiot. Ihmisoikeuksia on käytetty poliittisen korrektiuden pönkittämiseen sen kaikkine kielteisine seurauksineen.
4. Ihmisoikeuksien ja poliittisen korrektiuden ajamista varten on syntynyt valtava demokratian syrjäyttävä lakimiesarmeija, juridokratia. Päivittäin saamme todistaa, kuinka valtaa siirretään vaaleilla valituilta edustajiltamme tuomarikunnalle. Nykyaikainen lakimieseliitti on sukua vanhalle uskomukselle, jonka mukaan yläluokan aatelisten tulee kahlita parlamentin mahdollisia ylilyöntejä. Toisin sanoen, ilman (vaaleja) ”valittua ryhmää” lakimiehiä demokratia ei voi toimia. On myös hyvä ymmärtää, että tätä toimintaa perustellaan (ihmis)oikeuksilla eikä (yksilön)vapauksilla. Pyrkimyksenä on ajaa alas poliittinen keskustelu, siis demokratia. Juridokratia on askel kohti epädemokraattista yhteiskuntaa.
5. En myöskään osannut odottaa erilaisten NGO-järjestöjen saamaa asemaa, erityisesti ylikansallisessa päätöksenteossa, ja sitä kuinka voimakkaasti ne halveksuvat parlamentaarista demokratiaa. Ajan myötä ne ovat saaneet yhä enemmän valtaa. Ne edustavat tahoja, jotka ohjaavat etuja ja etuoikeuksia itselleen poliittisen keskustelun ulkopuolella täysin vastoin 200 vuotta jatkunutta yleistä yhteiskunnallista vapauden kehitystä. En muista missä kuulin ensimmäisen kerran, että ne edustavat nykyaikaista feodaalijärjestelmää, mutta määritelmä on mielestäni hyvä.
6. Elimme liian kauan aikaa, jolloin lehdistö ei ollut vapaa, ja siksi arvostimme sen rajoittamatonta vapautta keinona toteuttaa aidosti vapaa kansalaisyhteiskunta. Enää emme ole niin varmoja siitä. Nyt medialla on Lännessä lähestulkoon täydet vapaudet, mutta se käyttää niitä pakkosyöttääkseen toimittajien omaksumaa maailmakuvaa. Demokratiamme muuttui mediokratiaksi, joka on vaihtoehto demokratialle tai ehkä pikemminkin keino tuhota demokratia.
7. Vastustimme kommunismin aikakaudella kaikkea ylikansallista hallintoa, lähinnä Moskovasta. Emme huomanneet sitä Lännessä tapahtuvaa hidasta siirtymistä kansallisesta päätöksenteosta kansainväliseen ja ylikansalliseen hallintoon. Meillä ei rautaesiripun takana ymmärrettävistä syistä ollut mahdollisuutta seurata kovinkaan tarkasti Euroopan yhdentymistä. Näimme vain sen vapaat kansalaisyhteiskunnat emmekä kansallisvaltiot tuhoavaa ylikansallista kehitystä.
8. En myöskään osannut odottaa, että kapitalismin, vapaan markkinatalouden ja pienen keskushallinnon puolestapuhujia olisi niin harvassa. En voinut kuvitellakaan, että kapitalismi ja markkinat muuttuisivat paheksutuiksi poliittisesti epäkorrekteiksi sanoiksi, joita kukaan vakavasti otettava poliitikko ei uskalla käyttää. Kuvittelin sen olevan mahdollista vain marxilaisessa kommunismissa. Nyt vasta näen sen vihan joka kohdistuu vaurauteen ja tuottavaan työhön, nyt vasta ymmärrän kateuden merkityksen ja sen alkukantaisen ajatuksen, että yhden vaurastuminen on muilta pois.
9. En odottanut yhteisomistuksen, julkisen sektorin, valtion tukiaisten, tulontasauksen ja älymystön saamaa suurta suosiota verrattuna minun tavallani ajatteleviin. 60-luvulta asti läntistä taloustutkimusta seuranneena en odottanut monetarismin tulevan hylätyksi näin nopeasti. En uskonut että ihmiset unohtaisivat, että sääntely tarkoittaa suunnitelmaa, sosiaaliturva kommunismia ja että vapaaseen vaihdantaan perustuva talous joko on tai ei ole olemassa. En uskonut, että päästyämme yhden luokan etuoikeuksista me näin nopeasti kykenemme sulattamaan uuden luokan synnyn ja että voimme tehdä näin suuria virheitä talouspolitiikassa kuten euro on osoittanut. Olen yllättynyt, kuinka haluttomia ihmiset ovat ottamaan vastuun omasta elämästään, että vapautta pelätään ja että valtion kaikkivoipaisuuteen vallitsee näin rajaton luottamus.
Miksi Mont Pelerin Societyn jäsenet ovat antaneet tämän tapahtua? Me emme epäonnistuneet analyysissämme. Olemme olleet hiukan huolettomia tai laiskoja toiminnassamme. Emme ole laittaneet itseämme kunnolla likoon, sillä on pelottavaa puolustaa omia ajatuksiaan suuren yleisön edessä. Meillä ei ole enää Milton Friedmanin tapaisia yksilönvapauden puolustajia joukossamme. Tiedämme ja tunnemme toisemme, mutta meidän ulkopuolella meitä ei tiedetä eikä tunneta. Pitkällä tähtäimellä ajatuksemme tulevat tunnetuiksi, mutta se on todella pitkällä tähtäimellä ja nyt on jo ehkä liian myöhäistä.
Kuten Hayek sanoi, vapautta ei ole ellei jokainen sukupolvi nouse sitä puolustamaan. Nyt on meidän sukupolvemme vuoro. Meidän ja lastemme täytyy nousta sitä puolustamaan. Ja se täytyy tehdä nyt ennen kuin on liian myöhäistä.
miheikki kirjoitti:Mielenkiintoinen tulomenoarvio Suomi -nimisestä maakunnasta.
Euroliittovaltio ja suomalainen veronmaksaja
26.10.2012 11:39 Juhani Huopainen
http://jhuopainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/122412-euroliittovaltio-ja-suomalainen-veronmaksaja
Tosin keksintö on täysin looginen "poliitikkoeliitimme" aikaisempiin tekoihin nähden. Eurooppapolitiikkamme linja on näet ollut se, että "poliitikkoeliittimme" tosiaankin suostuu mihin tahansa. Lähinnä sisäpoliittisista syistä esitetään harkitsevia ja jopa pidättyväisiä, mutta kaikkeen ollaan kuitenkin suostuttu. Näin ollen sanoisin, että tuon logiikan hahmottamatta jättäminen on mainitsemaasi kosketuksen puutetta ympärillä olevaan maailmaan.adam7 kirjoitti:joo, tosi mielenkiintoinen. kaveri keksii itse scenarion rahi-menetelmällä ja laskee sen perusteella kauhulukuja, täysin vailla kosketusta ympärillä olevaan maailmaan. keksii että "politikkoeliittimme" noin vain suostuvat mihin tahansa. hohhoijaa.
Jarppi kirjoitti:Tosin keksintö on täysin looginen "poliitikkoeliitimme" aikaisempiin tekoihin nähden. Eurooppapolitiikkamme linja on näet ollut se, että "poliitikkoeliittimme" tosiaankin suostuu mihin tahansa. Lähinnä sisäpoliittisista syistä esitetään harkitsevia ja jopa pidättyväisiä, mutta kaikkeen ollaan kuitenkin suostuttu. Näin ollen sanoisin, että tuon logiikan hahmottamatta jättäminen on mainitsemaasi kosketuksen puutetta ympärillä olevaan maailmaan.adam7 kirjoitti:joo, tosi mielenkiintoinen. kaveri keksii itse scenarion rahi-menetelmällä ja laskee sen perusteella kauhulukuja, täysin vailla kosketusta ympärillä olevaan maailmaan. keksii että "politikkoeliittimme" noin vain suostuvat mihin tahansa. hohhoijaa.
Where in Europe do the wealthy live?
The latest GfK Purchasing Power Europe study for 2012/2013 analyzes regional differences in consumers’ purchasing power across 42 European countries. At country level, purchasing power ranges from 4.5 times the European average in Liechtenstein to one tenth of this average in Moldova. Spain approximately reflects the average per capita purchasing power in Europe.
Vanha konsti, jota suomalainen "poliitikkoeliitti" käytti jo Venäjän vallan aikana. "Emmehän me, mutta keisari".baikal kirjoitti:Ja joka käänteessä muistetaan asia esittää EU:sta tulevana määräyksenä. Voi jessus.
Jarppi kirjoitti:Vanha konsti, jota suomalainen "poliitikkoeliitti" käytti jo Venäjän vallan aikana. "Emmehän me, mutta keisari".baikal kirjoitti:Ja joka käänteessä muistetaan asia esittää EU:sta tulevana määräyksenä. Voi jessus.
Suomalaiset maksavat kovaa hintaa valtiojohtomme ulkopoliittisesta linjauksesta "ytimessä olosta". Direktiivi munivien kanojen suojelusta. Kyllä. Luit oikein. Direktiivi munivien kanojen suojelusta edellytti siinä määrin mittavia investointeja, että 200 kanatilaa laittoi Suomessa lapun luukulle. Arvaas kuinka kuuliaisesti kyseistä direktiiviä noudatetaan muualla Unionin alueella. Aivan.
Samaan aikaan suomalaisia johdetaan harhaan oman valtiojohtomme taholta puhumalla EU-tukiaisista. Joillain nettisivustoilla silmille pomppaa mainos "Vipuvoimaa EU:lta". Todellisuudessa kyse on sellaisista rahoista, jotka ovat palanneet Brysselistä 20% arvottomampana kuin oli Suomesta lähtiessään. Ensi vuonna tosin tulee muutos. Ja aivan oikein. Siihen suuntaan kuin saattoi olettaa, eli takaisin tuleva osuus onkin enää 60%.
Epäilemättä. Eivät ole vielä oppineet talon tavoille. Jos olet lukaissut Lissabonin sopimusta, niin teksti on kaikkea muuta kuin mukavasti luettavaa. Kuitenkin enemmistö edellisen eduskunnan kansanedustajista äänesti tuon lähes 300-sivuisen tekeleen puolesta. Veikkaanpa, että jokainen puoltoäänen antanut ei ollut kyseistä sopimusta lukenut. Äänestetään Jaa, koska Jygge sanoo niin.baikal kirjoitti:Uusimmat kansanedustajat ovat olleet todella hämmentyneitä, miten paljon työaikaa kuluu EU-asioiden kanssa pähkäröintiin. Teetetään työtä, jolla on tarkoitus, vissiin.
En käyttäisi termiä tuloerojen kasvattaminen, vaan kasvaminen, mikä on mielestäni jopa luonnollinen seuraus 1990-luvun alun maailman poliittiselle muutokselle. Sosialismi hävisi ja kapitalismi levisi laajemmalle. Täytti sosialismin jättämän aukon.Eräs vikkelä temppu oli sittenkin tuloerojen kasvattaminen, ihmettelin sitä silloin alkuun, mutta nyt nähdään mistä oli perimmältään kysymys.
perjantaina 16.11.2012
Taloustieteen professori pitää euroa hirviönä
"Euro on hökötys, jota ei olisi pitänyt perustaa, ja se myös kaatuu vääjäämättä."
--------------------------------------------------------------------------------
Olavi KoistinenHS
Kurjistuvassa Kreikassa ollaan jo todella vakavien asioiden äärellä.
"Fasismi nousee. Siis todellinen sellainen. En nyt tarkoita äärioikeistoa, vaan tarkoitan fasismia", sanoo Lontoon yliopiston taloustieteen professori Costas Lapavitsas.
Fasismi tarkoittaa kansallismielistä ja ihmisoikeuksia polkevaa diktatuuria 1930-luvun Italian ja Saksan tyyliin. Äärivirtaukset voimistuvat kriiseissä, ja euro on syypää Kreikan nykytilanteeseen, Lapavitsas sanoo.
"EU on luonut hirviön, ja sen on paras tarttua toimeen asian käsittelemiseksi."
Helsingin yliopiston seminaarissa torstaina puhuneen Lapavitsasin näkemys euron menneisyydestä ja tulevaisuudesta on selvä. Euro on hökötys, jota ei olisi pitänyt perustaa. Ja hökötys myös kaatuu vääjäämättä.
Hän ennustaa Kreikan eroavan eurosta ensi vuonna. Jos näin käy, on melko luultavaa ettei lähtijöiden joukko tähän jää.
"Kreikan lähtö voisi olla ensimmäinen askel rahaliiton purkamisessa."
Suorapuheinen Lapavitsas on tutkinut muun muassa poliittista taloutta ja finanssijärjestelmiä. Hän on julkaissut useita kirjoja raha- ja lainamarkkinoiden toiminnasta.
Erilaisia kriisitoimia, kuten tukilainoja, talouden uudistustoimia ja uutta yhtenäistä pankkivalvontaa viritellään ahkerasti, jotta Kreikka ja muut euromaat voisivat jatkaa yhteisvaluutan käyttöä.
Lapavitsas ei kuitenkaan näe keinoa omasta mielestään euron perimmäisen valuvian poistamiseksi.
Valuvika on, että läjä hyvin erilaisia kansantalouksia yhdistettiin samaan valuutta-alueeseen. Ne olisivat tarvinneet erilaista valuuttapolitiikkaa, koska Kreikan ja esimerkiksi Saksan kilpailukyvyssä on huima ero.
Lapavitsas sanoo olevansa huolissaan myös Ranskan talouden kurjistumisesta. Se ei ole lähelläkään Kreikan talousahdinkoa, mutta valtio mutta valtio on päättänyt ryhtyä koviin säästöihin.
"Säästötoimet tekevät asiat vaikeammiksi Ranskassa", Lapavitsas sanoo.
Monet maat liittyivät euroon toiveikkaina elintason noususta, mutta euro on pettänyt odotukset, Lapavitsas sanoo.
"Itse asiassa Kreikassa eletään sotaan verrattavissa olevissa oloissa, vaikkei sotaa olekaan käynnissä."
Euroopan unioni on nähty rauhaa edistävänä hankkeena ja se sai Nobelin rauhanpalkinnonkin.
"Mutta viime vuosina on käynyt selväksi, että EU aiheuttaa uusia jännitteitä ja erimielisyyksiä."
Kortit pöytään liittovaltiobluffissa!
November 23, 2012
Europarlamentti hyväksyi tällä viikolla äänin 482-160 aiemmin kuvailemani mietinnön “Kohti todellista talous- ja rahaliittoa“, jossa poikkeuksellisen avoimesti vaaditaan liittovaltiomalliin siirtymistä. En ole huomannut kotimaisen median juurikaan asiaa noteeranneen, joten alla muistutukseksi muutama lainaus raportin linjauksista (kohdista AC, AE, T):
“Euroopan yhdentyminen on ilman pienintäkään epäilystä peruuttamaton ja etenevä prosessi”
“hallitusten välinen menetelmä on saavuttanut rajansa eikä se sovellu hyvin demokraattiseen ja tehokkaaseen päätöksentekoon 2000-luvulla [...] olisi siirryttävä todelliseen EU:n liittovaltioon”
“kaikki koko talous- ja rahaliiton, mukaan luettuna euroalueen jäsenyyden peruuttamattomuus, ja unionin yhteisen rahan tulevaisuutta koskevat epäilyt ovat perusteettomia, koska vahva unioni on kaikkien kansalaisten etujen mukainen”
Suomalaismeppien äänet hajaantuivat äänestyksessä jonkin verran. Kuten aina, meppien äänestyskäyttäytymistä voi halutessaan ihmetellä votewatchin sivuilla (klikkaa linkkiä ja valitse alla olevaan filtteriin Finland). Itse tietenkin äänestin vastaan.
Visio EU:n tulevaisuudesta on europarlamentin osalta viimeistään nyt selvä. Kortit ovat pöydässä: nykyinen europarlamentti haluaa suurella enemmistöllä liittovaltiota. Samaa tietysti toivoo komissio, joka kehittyvää EU-liittovaltiota käytännössä johtaa.
Silti asiasta puhutaan Suomessa tuskin nimeksikään. On toteutumassa juuri huonoin mahdollinen vaihtoehto, liittovaltio toteutetaan pikkuhiljaa hivuttamalla ilman kunnollista kansalaiskeskustelua, kansanäänestyksestä nyt puhumattakaan.
Voisi olettaa, että jokaisella vakavasti otettavalla medialla ja ammattitaitoisella päätoimittajalla olisi paljonkin sanottavaa liittovaltion luomisesta – oli sitten tämän kehityksen puolesta tai vastaan.
Samaa kuvittelisi puoluejohtajista. Miten on mahdollista, että asiasta vallitsee vieläkin lähes täydellinen hiljaisuus? Halutaanko kannanottoja jostain syystä peitellä esimerkiksi siksi, että EU:ssa ajetaan eri linjaa kuin kotimaassa kansalaisille esitetään?
Perussuomalaisten linja on kristallinkirkas niin Suomessa kuin europarlamentissa: ei liittovaltiota! Pystyykö yksikään toinen eduskuntapuolue sanomaan omaa linjaansa?
Jollei tähän pystytä, miten puolue voi väittää olevansa uskottava, kun sillä ei ole linjaa Suomen itsenäisyyden ajan tärkeimpään kysymykseen? Jos vastaus taas on ei, miksi kaikki muut puolueet kuin Perussuomalaiset istuvat europarlamentissa ryhmissä, jotka kannattavat liittovaltiota?
Vanhojenkin puolueiden on korkea aika lyödä korttinsa avoimesti pöytään. Bluffaamalla ei Suomea liittovaltioon saa viedä.
Samaa tietysti tulisi edellyttää hallitukseltakin, mutta surkea totuus lienee, ettei nykyinen hallitus pysty muodostamaan kantaa tähän(kään) elintärkeään kysymykseen.