EU-kansanäänestys Suomessa, edut ja haitat

Sinällään ruohonjuuritason liiketoiminnassa EU ja yhteinen valuutta on näin 90% vientiin myyvän yrityksen näkökannasta hyvä asia. Selkeää, kun esim. Baltiaan ja Puolaan kauppa on helppoa matalien vientimuodollisuuksien takia ja homma on selkeää kun myynti, kulut ja työntekijöiden palkat ovat samaa valuuttaa. Valuuttakurssit eivät aiheuta heiluntaa kysyntään (osana oman valuutan sinänsä tasapainottavaa mekanismia joka ohjaa kusessa olevan maan kysyntää kotimaiseen suuntaan). Ero esim. Valko-Venäjään ja Venäjään on selkeä - etenkin Valko-Venäjällä on ollut hyviä asiakkaita mutta valuuttakurssin heikkous on tyrehdyttänyt kauppaa. Lisäksi byrokratia rajalla on helvettiä, etenkin Venäjälle jonne pienen erän toimitus on tuskaa vaikkapa isoon Kiinan-laivaukseen verrattuna.

Oikeastaan väitän, että työelämässä koetun mutkien vähentämisen osalta minä olen todennäköisesti foorumilla niitä, jotka saavat kokea hyötyjä isolta osin laimentamattomina.

Haittapuolena on sitten erilaiset porsaanreiät ja väärinkäytöt, mitä kaikkeen tähän liittyy. Esimerkkeinä vaikka rahoitusalalle tarjoutuneet moraalikadon mahdollisuudet, joissa yhdessä huomattavasti USAta pienemmässä maassa voidaan aiheuttaa globaalin tason talousongelmia. Haittapuolena on meikäläisestä näkökulmasta euron ulkopuolisen maan oman valuutan kotimaista kysyntää ongelmatilanteissa vahvistava vaikutus ("toisen kuolema, toisen saappaat" kuten sananlasku sanoo). Ongelmana on omaan makuun liikaa suljettua hyvävelikerhoa muistuttava päätöksentekomalli ja yltiöpäinen ja turha pramea puuhastelu, jonka kustannustaso ei ehkä absoluuttisesti ole merkittävimpiä talousasioita mutta symbolisesti sillä on näyttävää esimerkin mallia. Ja jokainen ylimääräinen euro on pois jostain muualta, täällä on tehty ikäviä leikkauspäätöksiä sellaisten summien takia mitä pidetään näissä keskushallintokuvioissa pikkurahana. Ongelmana on vääränsävyinen integraation kehittäminen ylimielisesti asioissa, joissa siihen ei ole juuri missään EU-maassa kansalaisten enemmistön tukea. Ongelmana on paradoksaalisesti integraation tuoma tuki sellaisille yksiköille, joille olisi parempi joutua yksitellen "luovan tuhon" runtelemiksi...ja nousta vahvempina. Nyt liian monet riippakivet kiskovat koko vettyvää purtta pohjaan hitaasti mutta tuskaisen sitkeästi vaikka Saksa ja kumppanit kuinka äyskäröisi (ja on heidänkin paattiaan aika paljon paikkailtu vuorollaan muiden toimesta). Tätä on tehostanut se että yhteisesti sovitut säännöt on ohitettu aina kun suurimpien EU-vaikuttajamaiden kansallinen etu on sitä vaatinut. Ulkopoliittisesti ongelmana on maiden erilaisuus ja etenkin Saksan osoittama heikkous, kotiinpäinveto ja epämääräisyys Venäjän osalta. Kaikki nämä ongelmat (tai ne mihin pystyy vaikuttamaan) ovat EU:n vika, ei siis persunuorten, ei rasistien eikä Putinin vika. Kun puhutaan EUsta niin tarkoitan tietysti osaa EU:n jäsenmaista ja siellä vaikuttavia ihmisiä.

Ongelmia ja hyötyjä on toki muitakin. Tällä hetkellä olen edelleen sitä mieltä että sekä euro että EU olisi pelastettavissa. Pidänkö sitä todennäköisenä? Pakko sanoa että en, mutta ensimmäisten joukossa en olisi niistä lähtemässäkään.

Edit: Tämä olisi varmaan uponnut paremmin yleiseen EU-ketjuun...mutta...

Olen monesta samaa mieltä..

EU:n suurin hyöty teollisuudelle, yrittäjille, kaupalle ja kaikenlaiselle liiketoiminnalle on toteutunut. Kauppa ja logistiikka toimii hyvin EU:n alueella. Ja. likimain 500 miljoonaa ostovoimaista asukasta on erinomainen markkina-alue kaikenlaisille tuotteille ja palveluille. Tämä vapaa kotimarkkina-alue on ollut EU:n alkuperäisenä tavoitteena..

Ongelmia muodostuu itseasiasta EU:n jäsenmaiden poliitikkojen toimista. Jäsenvaltioiden edustajat ovat rakentaneet kaikenlaisia rahoitushimmeleitä niin kotimaissaan kuin Euroopan keskuspankkien tasolla. Yhteiset sopimukset ja säädökset eivät merkitse mitään jäsenmaiden poliitikoille ja muille edustajille kun pyritään kahmimaan omalle maalle kaikkea mahdollista yhteisistä varoista.

Jollain tavalla pitäisi saada järkeä EU:n hallintoon..joko vähentämällä keskushallinnon määräysvaltaa tai sitten kehittämällä Unionia yhä enemmän liittovaltion suuntaan. Jossa kuitenkin itsenäisillä osavaltioilla säilyisi merkittävä osa päätösvallasta oman maan osalta.
 
EU:n suurin hyöty teollisuudelle, yrittäjille, kaupalle ja kaikenlaiselle liiketoiminnalle on toteutunut. Kauppa ja logistiikka toimii hyvin EU:n alueella. Ja. likimain 500 miljoonaa ostovoimaista asukasta on erinomainen markkina-alue

Potentiaalisesti kyllä. Vielä kun suomalainen oppisi myymään, kun tie on katettu. Täytyy olla aika guru ostaja, jos saa suomalaisesta firmasta, jolla ei ole paljon vientikokemusta, puristettua kaupan ja vielä tuotteen hyppysiinsä.
 
Potentiaalisesti kyllä. Vielä kun suomalainen oppisi myymään, kun tie on katettu. Täytyy olla aika guru ostaja, jos saa suomalaisesta firmasta, jolla ei ole paljon vientikokemusta, puristettua kaupan ja vielä tuotteen hyppysiinsä.

Asia on näkynyt jopa nettikaupan osalta, vaikka Suomessa on kansainvälisesti vertaillen edelleen oikein hyvät nettipohjaiset asiointimahdollisuudet esim. viranomaisten kanssa. Tässä on onneksi nyt petrattu eikä henki ole enää se, että nettikaupassa kuluttajatuotteen hinta on vastaavan liikkeestä ostetun hinta plus hieman lisää siitä kun saa niin kätevästi tilata netistä. Eikä toimitusaika ole enää tuplasti sen mitä jokin tuote tulee jenkeistä, sama koskee toimituskuluja.
 
Potentiaalisesti kyllä. Vielä kun suomalainen oppisi myymään, kun tie on katettu. Täytyy olla aika guru ostaja, jos saa suomalaisesta firmasta, jolla ei ole paljon vientikokemusta, puristettua kaupan ja vielä tuotteen hyppysiinsä.

Suomalainen teollisuus on edelleenkin ns. insinöörivetoista. Se näkyy siinä että meiltä löytyy innovaatiota uusiin tuotteisiin ja ratkaisuin, osataan kehittää ja laskea tuotantoprosesseja kilpailukykyisiksi. Aika usein yritysten organisaatioissa insinöörin koulutus ja osaaminen koetaan kelpoisuutena kaikkiin tehtäviin. Ei silti, eihän tekninen osaaminen mikään rasite tarvitse olla, mutta liiketoiminnan kannalta kaupallinen osaaminen tulisi osata arvostaa vähintään yhtä tärkeäksi.

Jenkeissä tämä on ymmärretty ehkä parhaiten. Siellä myyjä (salesman) on usein korkealle arvostettu ammattilainen yrityksessä. Suomessakin paras myyntikoulutus löytyi aikoinaan jenkkifirmoissa. Meillä Suomessa ei aina osata ymmärtää myynnin merkitystä samalla tavalla. Tiedän monia suomalaisia firmoja joissa ei ole myyjiä ollenkaan. Siellä löytyy vain erilaisia accaunt manager'eita, product manager'eita. Joskus voi toki löytyä sales manager, mutta hän on jo asemassa jossa ei itse osallistuta kaupantekoon. Ikään kuin jotenkin vähäteltäisiin myyntityötä..Vai onko niin että pientä palkkaa on kompensoitu hienolla tittelillä.

Toki muutosta on tapahtunut. Kansainvälisillä markkinoilla toimivissa yrityksissä on nykyisin osaavat, kielitaitoiset ja paikallista kulttuuria hallitsevat myyjät ja edustajat. Toivoisi kuitenkin että Suomessa entistä enemmän ymmärrettäisiin että yrityksen korkeimmasta johdosta tulisi löytyä firman osaavimmat "myyntitykit". Voisi vaikka mainita eräänlaisina vastakkaisina esimerkkeinä Steve Jobs'in ja Jorma Ollilan..
 
:solthum:

http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/219916-demokratian-halveksunta-ammattina

Demokratian halveksunta ammattina?


i
Demokratian halveksunta ammattina?

Oy Yleisradio Ab on ylpeänä esittänyt tällä viikolla oman erikoisen sovituksensa Aleksis Kiven kesäteatterinäytelmästä ”Selman juonet”.

Tämä rasavilli ilottelu masinoitiin tekemällä PS:n kansanedustajille lenseä kesähaastattelu, joka sokeroitiin mukavilla jutusteluilla. Haastattelun varsinainen koukku oli kysymys siitä pitäisikö Suomessa järjestää samanlainen kansanäänestys.

Tulokset, johon ei suinkaan saatu täydellistä otosta, esiteltiin sen jälkeen suurena uutisena. Ajatuksena oli tämän journalistiikan suursaavutuksen avulla lyödä kiilaa hallituspuolueiden väliin: perussuomalaisten kansanedustajat haluavat äänestystä! Sipilä taas ei. Oliko mahdollista kaataa hallitus tällä tavalla?

Yleisradion junailemassa kesärallatuksessa tosiasiat eivät olleet niin tärkeitä. Se, että PS:n puheenjohtaja oli todennut sen, että tällä hallituskaudella äänestystä ei tulisi, ei merkinnyt mitään. Oli vain saatava skuuppi, johon lopuksi houkuteltiin arvovaltainen tutkija toteamaan johdattelevilla kysymyksillä se, että hallitushan se tässä rakoilee.

Demokratian halveksunta ammattina

Tämän arvottoman kesäteatterikappaleen lähtökohtana oli Brexit - Iso-Britannian ero EU:sta. Jokainen ajatteleva henkilö on epäilemättä äimistellyt Brexit uutisointia: se oli aivan omaa luokkaansa. Ensimmäisen vilpittömän surun jälkeen toimittajat usuttivat kansan toivomaan sitä, että eroa ei tapahdukkaan, tai että kyseessä ei ollut suuri enemmistö tai että brittejä huijattiin äänestämään väärin.

Kysymys kuuluu: mistä näitä senttejä tulee? Mistä näitä demokratian halveksijoita riittää? Voiko kansanvallan ja demokratian halveksiminen olla ammatti? Miten on mahdollista, että valtamedia on näin pitkälle politisoitunut ja altis seuraamaan vallanpitäjiä? Tällä tavallahan näistä journalistiikan toivoista leivotaan tulevaisuuden totalitarismin toimittajia.

Politisoinut media

Entä miksi tämä kaikki? Miksi journalistiikan moraalia on venytettävä näin räikeästi? Miksi ”Selman juonet” oli pakko esittää?

Näyttää siltä, että tilanne on nyt kärjistymässä: syksyllä rämähtää!

Italian järjestelemättömät velat ovat saavuttaneet jo astronomiset mitat ja niitä ollaan kaatamassa EU-alueen veronmaksajien kontolle. Myös Espanja ja Portugali ovat syöneet enemmän kuin tienaavat. Syksyllä edessä on katastrofi, joka uhkaa kaataa koko eurojärjestelmän. Ongelmana on vain se, että Sipilän hallitus ei siihen voi suostua. EU:n on noudatettava omia periaatteitaan (no bailout).

On kuitenkin puolueita, jotka mielellään maksaisivat nämä uudet suolaiset laskut – kunhan vain pääsisivät hallitukseen.

Koko kevään ajan niin SDP kuin vihreät ovat viettäneet kabinettipolitiikan bakkanaalia: unelma uusista vaaleista elää. On keskusteltu ja flirttailtu eri puolueiden kanssa: kenen kanssa seuraava hallitus muodostetaan?

Myös media on kerta kaikkiaan päättänyt korjata omat virheensä. Se päästi PS-puolueen liian helpolla vuonna 2011 ja valitettavasti myös vuoden 2015 korjausliike epäonnistui. Nyt syksyllä on tilanne, jossa tarvittaisiin tottelevaista ja nöyräselkäistä hallitusta, joka maksaisi Italian vuosien rilluttelun.

Sipilän hallitus ei tähän lähde mutta ehkä jonkun toisen hallitus lähtisi? Ehkä Orpo-Rinteen koalitio lähtisi? Luvassa olisi mahtavia palkintoja: kun Katainen pääsi palkoille, niin ehkä joku muukin pääsisi? Kenelle koittaisi la dolce vita?

On siksi hinnalla millä hyvänsä saatava aikaan bulevardiskandaaleja ja horjutettava hallitusta. Kun kansa äänesti väärin vuonna 2015, se voi ehkä äänestää oikein vuonna 2017?

Tarvitaan median ryhtiliikettä

Tällaisessa tilanteessa olisi hyvä, että mediasta löytyisi jonkinlainen ryhtiliike, joka kykenisi tarkastelemaan sen omaa tilaa kriittisesti ja avoimesti. Valitettavasti tässä tilanteessa se on miltei mahdotonta: valtamedian taloudellinen kriisi on vienyt sen jäseniltä mahdollisuuden riippumattomaan itsekriittiseen toimintaan. Parhaat toimittajat pyrkivät säilyttämään oman integriteettinsä joko vaikenemalla tai kiemurtelemalla.

Suurinta ääntä käyttävät tottelevaiset, serviilit ja matelevaiset – nämä meidän hovitoimittajamme, jotka veisaavat vallanpitäjien ja rahan virttä.

Selman juonet jatkuvat.

Arto Luukkanen

Järvenpää
 
Trafi innokkaana. Sisävesipaateille paukkulautat ja valaistut pelastusliivit! Yrittäjät miettivät lopettamista. Trafi perustelee mm. EU-direktiivillä, yllätys.

Miten mahtaisi laivuri äänestää?

http://yle.fi/uutiset/kymppitonneil...ta_turvamaarayksista_ei_mitaan_jarkea/9020666

Trafi on kieltämättä aikamoinen laitos. Jonkin verran olen joutunut ja tulen joutumaan olemaan sen kanssa tekemisissä. Oiva esimerkki virkavallan mielivallasta ja rahastuksesta. En omaa mitään käsitystä sisävesiliikenteestä tai siihen vaikuttavista määräyksistä mutta aikaisempiin kokemuksiin pohjautuen uskallan arvata että direktiivin päälle on taas lätkäisty Trafi/Suomi -lisä. Trafilla on tapana tehdä mielivaltaisia tulkintoja aiheesta kuin aiheesta, usein vielä alkuperäistä tarkoitusta kireämpään (ja kalliimpaan) suuntaan.

Arkisena esimerkkinä käytettäkööt vaikka henkilöauton rengaspainevahtia. Tuli direktiivi. Tuli Trafi joka löi direktiivin päälle vähän extraa ja yritti myydä perinteistä "ei me muttakun eu" -pajunköyttä. Onneksi järki voitti Trafin.

http://www.lvm.fi/-/rengaspainevahti-pakolliseksi-vain-ensimmaiseen-rengassarjaan-793100

Suoraselkäisten politikoiden ja virkamiesten tulisi kantaa vastuunsa tekemisistään eikä paeta toisten selän taakse. Ei ihme että mielipiteet on vähän EU-vastaisia kun toistakymmentä vuotta kansalle on aina kerrottu "Ei me Suomalaiset tätä muttakun EU..."
 
Märkä uni:

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/a...kritiikkia-ihanaa-kun-ei-ole-debattia/5988396
PS:n kansanedustajilta satoi täyslaidallinen EU-kritiikkiä - "Ihanaa, kun ei ole debattia

Kun lavalla istuu puolisen tusinaa kansanedustajaa samasta puolueesta ja kun puhetta sattuu johtamaan saman puolueen puheenjohtaja, kiteytyy kaikki Leena Meren (ps.) tyytyväiseen toteamukseen:
– Ihanaa kun juontaja antaa puhua, eikä ole debattia.
Ja puhetta ja yksituumaisuutta totisesti perussuomalaisilla parlamentaarikoilla riitti ilman turhia ja hankalia välihuomautuksia tai kysymyksiä. Mediaakin päästiin moittimaan poskettomista väitteistä ja suurentelusta SuomiAreenan tilaisuudessa.
Simon Elo ilmoitti, että hänelle kesäkuun 23. päivä eli Britannian EU-äänestyspäivä on uusi juhlapäivä.

Todellisuus:

Vaikka se kuinka ottaisi kaaliin, myös populistipuolue joutuu Suomessa hyväksymään debatin ja myös sen, että Suomen EU-jäsenyys on kirjattu perustuslakiin. Tarvitaan enemmän kuin märkiä unia ennenkuin 2/3 kansanedustajista äänestää EU:sta eroamisen puolesta ja kyllä sitä debattiakin riittäisi Leena "Barbaari voi palata kotimaahansa" Meren mieliharmiksi. Tässä tilanteessa voi vain ihmetellä, mitkä ovat nyt kansanäänestystä vaativien motiivit. Soinin sanoin, palataan asiaan seuraavien vaalien yhteydessä, olemme silloin viisaampia!














 
Märkä uni:

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/a...kritiikkia-ihanaa-kun-ei-ole-debattia/5988396
PS:n kansanedustajilta satoi täyslaidallinen EU-kritiikkiä - "Ihanaa, kun ei ole debattia

Kun lavalla istuu puolisen tusinaa kansanedustajaa samasta puolueesta ja kun puhetta sattuu johtamaan saman puolueen puheenjohtaja, kiteytyy kaikki Leena Meren (ps.) tyytyväiseen toteamukseen:
– Ihanaa kun juontaja antaa puhua, eikä ole debattia.
Ja puhetta ja yksituumaisuutta totisesti perussuomalaisilla parlamentaarikoilla riitti ilman turhia ja hankalia välihuomautuksia tai kysymyksiä. Mediaakin päästiin moittimaan poskettomista väitteistä ja suurentelusta SuomiAreenan tilaisuudessa.
Simon Elo ilmoitti, että hänelle kesäkuun 23. päivä eli Britannian EU-äänestyspäivä on uusi juhlapäivä.

Todellisuus:

Vaikka se kuinka ottaisi kaaliin, myös populistipuolue joutuu Suomessa hyväksymään debatin ja myös sen, että Suomen EU-jäsenyys on kirjattu perustuslakiin. Tarvitaan enemmän kuin märkiä unia ennenkuin 2/3 kansanedustajista äänestää EU:sta eroamisen puolesta ja kyllä sitä debattiakin riittäisi Leena "Barbaari voi palata kotimaahansa" Meren mieliharmiksi. Tässä tilanteessa voi vain ihmetellä, mitkä ovat nyt kansanäänestystä vaativien motiivit. Soinin sanoin, palataan asiaan seuraavien vaalien yhteydessä, olemme silloin viisaampia!















Kerran Suomessa kommunistit saivat kaiken muutostoiveen ja kolmasosan kansanedustajista. Pari loikkaria teki siitä suurimman eduskuntapuolueen. Tämä tapahtui 1945. Vallasta huumaantuneina ryömäläiset soittivat suuta, Valpo toimi mielivaltaisesti, Leino häiriköi. Kuusinen möykkäsi.

1948 kommunistit lusahtivat.
 
Voi elämä noita Leena Meriä.

Toisella puolen keskitytään ilakoimaan "juhlapäivästä" vaikka kaikki on vielä täysin auki ja kesken ja vaikutukset sitä myöten iso kysymysmerkki sekä Britannian että koko tynkä-EUn osalta.

Ja sitten toiseen suuntaan huutelijat huvittavasti yleistävät kaiken jonain aikavälinä tapahtuneen myönteisen kehityksen EU:n ja euronkin ansioksi, ilman mitään todistustaakkaa. Ruotsia ei kuitenkaan pidetä paradoksaalisesti Aku Ankkana eurottomuuden takia. Samoin viljellään poliittisia iskulauseita joissa mm. Norjan ETA-ratkaisu tyrmätään mystisesti kaikkien muiden osalta idiotismiksi, koska "heille tulee 75% EU-lainsäädännöstä ilman päätäntävaltaa" mikä on selvästi joku Brysselissä lanseerattu lentävä lause joka pitänee jostakin suunnasta paikkansa, mutta yleisesti ottaen sen järkevyys on samaa luokkaa kuin joku "ruotsalaiset taistelevat viimeiseen suomalaiseen" -läppä. Viitsisikös Heidi Hautala ja kymmenet muut vähän avata, että mitä lainsäädäntöä sisältyy siihen 25%:iin mikä ei Norjaa koske? Lait kun eivät ole mitään halkomotteja vaan niiden määrää merkittävämpää on sisältö.

Jos näitä mainittuja suuntaan sun toiseen populistisin argumentein pelaavia tahoja käytettäisiin vähemmän ja kenties kuunneltaisiin niitä, jotka osaavat kritisoida EU:n ongelmia tekemättä siitä binääristä "kaikki tai ei mitään" -kärjistystä, oikeita rakentavia ehdotuksia esittäen asioiden parantamiseksi, saataisiin enemmän tolkkua koko keskusteluun. Mutta eihän se ole seksikästä klikkihuoraavalle tai poliittisesti värittyneelle medialle.
 
Jos Suomi todella irtaantuisi EU:sta se tarkoittaisi ajautumista suuntaan joka aiheuttaisi jatkossa itsenäisyytemme kaventumiseen. Käytännössä paluuta kehityspolulle joka johtaisi Venäjän vaikutuksen lisääntymiseen niin taloudessa kuin poliittisesti. Tuskin ero ainakaan olisi lisäämässä Suomen kaupan ja politiikan kehitystä länsimaisten/eurooppalaisten kumppanien suuntaan. Itse näkisin että irtaantumisella länsimaisten demokratioiden yhtenäisyydestä on aika vähän kannatusta suomalaisten keskuudessa. Se lienee vain perussuomalaisten ja tiettyjen vanhoillisten kepulaisten tavoitteena

Tottakai voidaan aina sanoa että Suomi voisi yksinään tehdä omaa politiikkaa vapaasti kaikkiin suuntiin. Solmia omat kauppasopimukset erikseen muiden valtioiden kanssa. Mahdollisesti muodostaa oman itsenäisen valuutta-alueen jne. Tällainen kehitys olisi vain paluuta vanhaan järjestelmään. Sen myötä takaisin kaikkiin niihin hankaluuksiin joihin nimenomaan saatiin erittäin hyvä muutos/korjaus EU/Euron jäsenyyden myötä. Ei suomalaiset halua paluuta tällaisiin vanhoihin aikoihin..

Sen toki ymmärrän että persujen kannatuksen putoaminen 8 %:iin ja puolueen jääminen vihreiden sekä kommunistien taakse aiheuttaa paniikkia puolueen johdossa/kansanedustajissa. Persujen uskottavuus katosi viime syksyn pakolaistulvan myötä. Nyt etsitään kuumeisesti uutta poliittista syöttiä. Halutaan takertua EU:sta eroamiseen ja kuvitellaan sen myötä saatavan kannatusta palaamaan.

Vaikka vaaleihin on vielä liki kolme vuotta niin hätä alkaa olla suuri ja pian kynnetään todellisia politiikan pohjamutia. Ehkä persujen kannattaisi muodostaa vaaliliito Paavo Väyrysen uuden EU-vastaisen puolueen kanssa..
 
No, oikeastaan asialla ei ole merkitystä, koska eduskunnan enemmistö oli joka tapauksessa jäsenyyden kannalla. Tulos (siis se, että Suomi liittyi EU:hun) ei siis ole "väärä" sen puoleen siksi, että siinä kunnioitettiin neuvoa-antavan kansanäänestyksen tulosta, kuin senkään, että siinä eduskunta teki mielestään kansakunnan kannalta parhaan päätöksen.

Se oli esimerkki. Yritin huomauttaa kaksoisstandardista. Ei kansanäänestys voi olla toista demokraattisempi, aiheesta tai oletetusta tuloksesta riippuen.
 
Sen toki ymmärrän että persujen kannatuksen putoaminen 8 %:iin ja puolueen jääminen vihreiden sekä kommunistien taakse aiheuttaa paniikkia puolueen johdossa/kansanedustajissa

Tämähän se panee Persut potkimaan aisoille. De factosti tie vie kohti antijytkyä ja jos trendi jatkuu, niin aikamoista kimpurointia vielä nähdään. Toivottavasti pelkästään Persun kirkastumisen takia ei tätä kansaa viedä yhtään minkäänlaisiin äänestyksiin, normaalijärjestyksessä hoidetut eduskuntavaalit riittävät aivan mainiosti.
 
Nyt sitten tarvitaan Fixit. Ei ole muuta sanomista:

"Erittäin hyvä kompromissi. Tärkeimpiä muutoksia ovat puoliautomaattiaseiden kielto sekä aseiden saantiin liittyvien velvoitteiden tiukentaminen, Jaakonsaari toteaa"

Piste.
 
Suomalaiset poliitikot ampuvat omaan jalkaansa....ainakin puoliautomaattisesti.
 
Jos Suomi todella irtaantuisi EU:sta se tarkoittaisi ajautumista suuntaan joka aiheuttaisi jatkossa itsenäisyytemme kaventumiseen. Tuskin ero ainakaan olisi lisäämässä Suomen kaupan ja politiikan kehitystä länsimaisten/eurooppalaisten kumppanien suuntaan.
Muistan kyllä itse painottaneeni kaupallisia ajauksia kun äänestin EU:hun liittymisen puolesta. Juurikin tuo sama kaupallisten mahdollisuuksien varmistaminen oli silloin keskeista, joten varmasti se sama on tänä päivänäkin.
Itsekin pitäisin fixit tilanteessa riskinä nimenomaan erkaantumista Euroopan keskiöstä. Maantieteellisesti olemme jo muutenkin erkaantuneet joten poliittista erkaantumista ei kyllä tarvittaisi.

Tottakai voidaan aina sanoa että Suomi voisi yksinään tehdä omaa politiikkaa vapaasti kaikkiin suuntiin. Solmia omat kauppasopimukset erikseen muiden valtioiden kanssa. Mahdollisesti muodostaa oman itsenäisen valuutta-alueen jne. Tällainen kehitys olisi vain paluuta vanhaan järjestelmään.
Suomalaiset ottavat valtavan riskin, mikäli ilmaisevat halunsa lähteä tekemään "omaa politiikkaansa" yksin. Pieni ja syrjäinen maa ilman menestystuotteita maailman tarpeisiin.....huh !

Persujen uskottavuus..... Nyt etsitään kuumeisesti uutta poliittista syöttiä. Halutaan takertua EU:sta eroamiseen ja kuvitellaan sen myötä saatavan kannatusta palaamaan.
Tavallaan olisikin hyvä, että Persut valitsevat linjansa selkeästi ja tuovat esiin asiat joita ajavat järkähtämättömästi. Siitä seuraa oletettavasti kannatuksen kuihtuminen, mutta nostan hattua sille, että kerralla ollaan valmiita selvittämään mihin suomalaiset tahtovat ja uskovat. Itse en todennnäköisesti enää äänestäisi Persuja, jos fixit nousee puolueen päälinjaksi.

Siinä miettimistä Persu-lukijoille. Lähtijöitä saattaa olla minun lisäkseni paljon.


.
 
Back
Top