Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

EU - onko järkee vai ei?

Viestiketju osiossa 'Yleinen keskustelu' , aloittaja vlad, 07.07.2015.

 1. arix

  arix Kersantti

  Liittynyt:
  07.08.2016
  Viestejä:
  143
  Tykkäykset:
  220
  Pisteet:
  16
  Federalismi vs sotilasvala:

  Minä tahdon kaikkialla ja kaikissa tilanteissa, rauhan ja sodan aikana puolustaa isänmaani koskemattomuutta, sen laillista valtiojärjestystä sekä valtakunnan laillista esivaltaa. Jos havaitsen tai saan tietää jotakin olevan tekeillä laillisen esivallan kukistamiseksi tai maan valtiojärjestyksen kumoamiseksi, tahdon sen viipymättä viranomaisille ilmoittaa.

  Mitenköhän on...
   
 2. Teräsmies

  Teräsmies Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  6,705
  Tykkäykset:
  3,023
  Pisteet:
  1,286
 3. Mainos 4. Nojatuolistrategi

  Nojatuolistrategi Kapteeni

  Liittynyt:
  27.12.2013
  Viestejä:
  868
  Tykkäykset:
  530
  Pisteet:
  76

  Paha kysymys. Miten Mannerheim olisi toiminut tuossa tilanteessa?

  Oletetaan, että Venäjän keisarikunta on federaatio ja Suomen suurruhtinaskunta sen osavaltio.

  Isämaallisena poikana Carl Gustav olisi varmaan ensin käynyt pari vuotta oppikoulua Haminassa, koska tämä koulu valmensi aikanaan oppilaita Suomen Kadettikouluun, joka oli sen ajan ainoa sotilaskoulutusta antava oppilaitos Suomessa. Carl Gustav olisi epäilemättä hakeutunut Suomen Kadettikouluun. Oletetaan nyt aivan kuvitteellisesti, että kadettikoulusta Carl Gustav olisi kuitenkin erotettu vaikkapa vain sen vuoksi, että hän olisi rikkonut poistumiskieltoa tutun henkikirjurin seurassa ja ”myöhemmin yöllä lähtenyt pahamaineisen henkilön kanssa tämän asuinpaikkaan maalle”. Kadettikoulu olisi tuon takia voinut soveltaa karkotuspykälän ankarinta muotoa, mikä olisi estänyt Carl Gustavia opiskelemasta missään suomalaisessa koulussa tai yliopistossa. Nokkelana miehenä Carl Gustav olisi Kadettikoulusta erottamisen jälkeen lukenut itsensä yksityisesti ylioppilaaksi Helsingissä Böökin Privatlyceumissa, ja tuoreen ylioppilastodistuksensa turvin päässyt Venäjän keisarillisen armeijan (Nikolajevskin) Nikolain ratsuväkiosastoon. Tsaarin upseerina Carl Gustav olisi varmaan johtanut joukkojaan Venäjän-Japanin sodassa Mantšurian Armeijan armeijakunnassa, tehnyt tiedusteluretken Keski-Aasiaan, Kiinaan ja Japaniin, sekä ensimmäisessä maailmansodassa osallistunut taisteluihin Puolassa, Galitsiassa, Bukovinassa ja Romaniassa.

  Samaan aikaan toisaalla:

  Carl Gustavin särmä ja sulava veli, kutsuttakoon häntä Kalle Kustaaksi, ei olisi kivittänyt Böökin Privatlyceumin ikkunoita eikä olisi lähtenyt yöllä pahamaineisen henkilön kanssa tämän asuinpaikkaan maalle, vaan olisi valmistunut Suomen Kadettikoulusta ja jatkanut koulustaan Saksan armeijan Königlich Preussisches Jägerbataillon Nr. 27:ssä vuosina 1915-1918 valmistautuen Suomen itsenäistymiseen kuunnellen jääkärimarssia:

  Syvä iskumme on, viha voittamaton,
  meil' armoa ei kotimaata.
  Koko onnemme kalpamme kärjessä on,
  ei rintamme heltyä saata.
  Sotahuutomme hurmaten maalle soi,
  mi katkovi kahleitansa.
  ::ei ennen uhmamme uupua voi,
  kuin vapaa on Suomen kansa::


  Kun painuvi päät muun kansan, maan,
  me jääkärit uskoimme yhä.
  Oli rinnassa yö, tuhat tuskaa,
  vaan yks' aatos ylpeä, pyhä:
  Me nousemme kostona Kullervon,
  soma on sodan kohtalot koittaa.
  ::Satu uusi nyt Suomesta syntyvä on,
  se kasvaa, se ryntää, se voittaa::


  Häme, Karjala, Vienan rannat ja maa,
  yks' suuri on Suomen valta.
  Sen aatetta ei väkivoimat saa
  pois Pohjolan taivaan alta.
  Sen leijonalippua jääkärien
  käsivarret jäntevät kantaa.
  ::Yli pauhun kenttien hurmeisten
  päin nousevan Suomen rantaa::
   
  TBman tykkäsi tästä.
 5. Nojatuolistrategi

  Nojatuolistrategi Kapteeni

  Liittynyt:
  27.12.2013
  Viestejä:
  868
  Tykkäykset:
  530
  Pisteet:
  76

  Eiköhän tuossa ole kyse valtapelistä: jos USA ei päästä EU-kansalaisia ilman viisumia alueelleen, ei EU päästä USAn kansalaisia ilman viisumia alueelleen. Tit-for-tat.

  Tarkkaan ottaen rajoitus pitäisi kai kohdistaa viiden USAn osavaltion tai territorion asukkaisiin: Puerto Rico, Guam, Pohjois-Mariaanit, Yhdysvaltain Neitsytsaaret ja Amerikan Samoa?
   
  Kaira tykkäsi tästä.
 6. Mortti

  Mortti Kapteeni

  Liittynyt:
  25.12.2014
  Viestejä:
  949
  Tykkäykset:
  897
  Pisteet:
  76
  USA:n ja kaikkien EU-maiden välillä vallitsi viisumivapaus aina vuoteen 2004 asti. Sen jälkeen EU on laajentunut hieman epämääräisempiin itäblokin maihin, joista kaikille USA ei ole ollut halukas myöntämään viisumivapautta.

  Sikäli kun USA ei ole missään vaiheessa sopinut EU:n kanssa, että kaikki EU-maat ovat automaattisesti viisumivapauden piirissä, on tuossa kyse EU:n yksipuolisesta hivutustaktiikasta, ikäänkuin EU:n omin päin tekemät päätökset uusista jäsenmaista aiheuttaisivat muka jotain velvoitteita ulkopuolisillekin maille.
   
  TBman tykkäsi tästä.
 7. Nojatuolistrategi

  Nojatuolistrategi Kapteeni

  Liittynyt:
  27.12.2013
  Viestejä:
  868
  Tykkäykset:
  530
  Pisteet:
  76

  Niin. Yhdysvallat päättää omasta maahanmuuttopolitiikastaan miten haluaa. Samoin tekee EU.

  Yhdysvalloissa presidentti esimerkiksi voi asettaa väliaikaisen maahantulokiellon sen seitsemän maan kansalaisille (Syyrian, Irakin, Iranin, Jemenin, Libyan, Somalian ja Sudanin kansalaisille). EU taas voi päästää alueelleen vaikkapa miljoona pakolaista Afrikasta ja Lähi-idästä.

  Valtapeli syntyy siitä, että siirrot seuraavat toisiaan: EU laajenee; USA vaatii viisumia uusien jäsenmaiden kansalaisilta; EU vaatii viisumia USAn kansalaisilta, ellei USA vetäydy vaatimuksestaan. Nyt odotetaan USAn siirtoa.
   
 8. Mortti

  Mortti Kapteeni

  Liittynyt:
  25.12.2014
  Viestejä:
  949
  Tykkäykset:
  897
  Pisteet:
  76
  Eihän tuossa USA tee mitään aktiivisia siirtoja vaan ainoastaan EU. Vai onko se muka "siirto", että ei tee mitään (eli pitää viisumikäytännöt ennallaan)?
   
  TBman ja Teräsmies tykkäsivät tästä.
 9. Nojatuolistrategi

  Nojatuolistrategi Kapteeni

  Liittynyt:
  27.12.2013
  Viestejä:
  868
  Tykkäykset:
  530
  Pisteet:
  76
  Tuossa antamassasi linkissähän asia on selitetty.

  The current status as of November 2016, based on the Commissions communications from April and July 2016:
  • United States: Bulgarian, Croatian, Cypriot, Polish and Romanian citizens are still required to apply for a visa to enter the US. In November 2014, the Bulgarian government announced that it will not ratify the Transatlantic Trade and Investment Partnership unless the United States lifted visa requirements for its citizens. Since the United States failed to lift the requirements, on 3 March 2017 the European Parliament voted in favor of a non-binding resolution calling on the European Commission to revoke the visa-free travel for US citizens to the Schengen Area
  Euroopan parlamentti on pyytänyt ei-sitovalla päätöksellään komissiota lopettamaan USAn kansalaisilta viisumivapaan matkustusoikeuden Schengen-alueelle.

  Vaikuttaa siltä, että EU neuvottelee nyt Bulgarian ja muutaman muun uudehkon EU-maan puolesta viisumivapaasta matkustamista (kun ”vuoropuhelu” USAn ja Bulgarian välillä ei johtanut bulgarialaisten kannalta haluttuun tulokseen).
   
 10. Aquilifer

  Aquilifer Kapteeni

  Liittynyt:
  05.05.2010
  Viestejä:
  570
  Tykkäykset:
  2,112
  Pisteet:
  76
  Jassoo, EU himoitsee Brittien ja Ranskisten ydinaseita. Britit on jo lähdössä, joten tuskin katsovat tuota hyvällä, eikä Ranskassakaan enää olla niin ihastuneita yhteiseen Eurooppaan, joten tuskin tuosta tulee mitään. Kiinnostavampaa on oikeastaan se, että mikäs hinku EU:lle nyt yhtäkkiä tuli saada ihan ydinaseita? Ei niitä ennenkään ole Euroopan puolustaminen kiinnostanut. Ehkä niitä tarvitaan sisäisiä uhkia vastaan? "Jos lähdette EU:sta, niin iltaisin siellä ei sitten tarvita enää katuvaloja, koska kaikki hohtaa muutenkin..."

  http://www.breitbart.com/london/201...ke-french-british-nuclear-weapons-eu-defence/
   
  Sardaukar tykkäsi tästä.
 11. jurppi

  jurppi Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  01.08.2014
  Viestejä:
  3,018
  Tykkäykset:
  6,781
  Pisteet:
  1,286
  Syyt sille miksi sotilaalliset/turvallisuusasiat ovat sellaisia kuin ovat Euroopassa, selviää kun tutustuu tarkemmin II-maailmansodan jälkeiseen historiaan. Samalla selviää miksi Saksalla ei ole samanlaista maanpuolustusjärjestelmään kuin Briteillä ja Ranskalla. Ehkä sekin miksi Jenkeillä on ollut mittavat tukikohtansa Saksassa ihan näihin päiviin asti.

  Ehkä asetelmat ovat muuttumassa. Ainakin USA:ssa ollaan sitä mieltä että eurooppalaisten tulee vastaisuudessa ottaa enemmän vastuuta oman alueensa puolustamisesta. Se on erittäin toivottavaa. Juuri näin pitää tapahtua.

  Kaikeksi onneksi Saksalla on erittäin hyvät taloudelliset edellytyksen kehittää puolustusvoimiaan. Tilanne lienee heillekin sen verran uusi että ottaa oman aikansa ennen kuin päästään käytännön toimiin. Saksan muuttuva poliittinen asema tulee toivottavasti näkymään myös Suomessa. Ehkä seuraavien parinkymmenen vuoden aikana saadaan Saksan kanssa aikaan yhteistyötä jolla on positiivista merkitystä myös Suomen turvallisuudelle.
   
 12. Nojatuolistrategi

  Nojatuolistrategi Kapteeni

  Liittynyt:
  27.12.2013
  Viestejä:
  868
  Tykkäykset:
  530
  Pisteet:
  76
  Sanalla sanoen: Trump. Artikkeli mainitsi teoreettisempiakin perusteluja: Potential developments of the theoretical discussions could see French nuclear warheads distributed across Europe, with Germany contributing to the cost of the programme, and a central European nuclear command centre established for the EU.
   
 13. Nojatuolistrategi

  Nojatuolistrategi Kapteeni

  Liittynyt:
  27.12.2013
  Viestejä:
  868
  Tykkäykset:
  530
  Pisteet:
  76

  Suomi on valmis taistelemaan perinteisen savupalvin ja sen valmistuksen puolesta. Vastauksessaan Mäkelän kirjalliseen kysymykseen maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.) sanoo, että Suomi ilmoittaa maaliskuun alussa Euroopan komissiolle hakevansa lupaa jatkaa perinteisellä tavalla savustettujen tuotteiden valmistusta. http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/outi_makela_saunapalvi-62580

  Nyt ollaan perimmäisten kysymysten äärellä. Tarvittaessa kiista pitää nostaa YK:n turvallisuusneuvoston käsiteltäväksi. PAH.
   
  TBman tykkäsi tästä.
 14. Mainos 15. hansai

  hansai Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  12.08.2016
  Viestejä:
  4,808
  Tykkäykset:
  7,651
  Pisteet:
  1,286
  Uutiset tuuttaa Hollanden ja Merkelin tapaamisen uutisoinnissa EU:n eritahtista etenemistä ja mikä onkaan se suurin ongelma....unkari ja naapurit

  http://areena.yle.fi/1-3235352
   
  TBman tykkäsi tästä.
 16. TomTom

  TomTom Kenraali Mod

  Liittynyt:
  08.04.2010
  Viestejä:
  2,558
  Tykkäykset:
  4,599
  Pisteet:
  636
  Päivä päivältä tämäkin paviaani vahvistaa käsitystä siitä, että EU on kuin syöpä, sen leviäminen on estettävä ja siitä on syytä hankkiutua eroon mahdollisimman pian.


  Jean-Claude Juncker: Kukaan ei enää uskalla erota EU:sta, kun he näkevät miten Britanniaa rangaistaan

  Maanantai 20.3.2017 klo 17.40

  Jean-Claude Junckerin lausunto Britannian EU-erosta herätti pahennusta Englannissa.

  [​IMG]
  Jean-Claude Juncker on toiminut Euroopan komission puheenjohtajana vuodesta 2014. (EPA / AOP)
  Kärjekkäistä kommenteistaan tunnettu Euroopan komission puheenjohtaja, luxemburgilainen Jean-Claude Juncker,62, on herättänyt negatiivista huomiota lausunnollaan.

  Juncker antoi tuoreessa haastattelussa ymmärtää, että Britannialle koittaa niin kovat ajat EU-eron vuoksi, ettei yksikään toinen maa uskalla seurata sen esimerkkiä.

  Junckerin Bild am Sonntag -sanomalehdelle antamaan haastatteluun tarttuivat monet brittilehdet.

  Bild am Sonntagin toimittaja kysyi Junckerilta uskooko hän, että muut EU-maat tulevat seuraamaan Iso-Britannian esimerkkiä.

  - Ei. Britannian tapaus saa kaikki muut ymmärtämään, ettei EU:sta lähteminen kannata, Juncker sanoi.

  - Päin vastoin, EU:hun jäävät jäsenmaat rakastuvat toisiinsa uudestaan ja uudistavat liittonsa Euroopan unionin kanssa.

  - Puolikkaat jäsenyydet ja herkkujen poimiminen eivät ole mahdollisia. Euroopassa syöt sen mitä sinulle tarjotaan tai et istu pöydässä.

  Jo aiemmin Juncker oli sanonut, että EU-ero tulee maksamaan Britannialle 20-60 miljardia puntaa.

  Britannian konservatiivisen puolueen kansanedustaja Peter Bone paheksui tuoreeltaan Junckerin lausuntoa Daily Mail -lehdelle.

  - Junckerin kommentti oli kuin kuolevan johtajan sanoja hänen imperiuminsa romahtaessa.

  - Ongelma on siinä, että Euroopan eliitti on unohtanut tavallisten ihmisten tarpeet eivätkä he ole enää kosketuksissa todellisuuteen. Brexit tulee olemaan ongelma ainoastaan EU:lle, Bone sanoi.

  Britannian pääministeri Theresa May ilmoitti maan käynnistävän Britannian EU-eron mahdollistavan artikla 50:n ensi viikon keskiviikkona. Kukaan ei vielä tiedä mitä kaikkea tämä käytännössä tarkoittaa, koska artikla 50:tä ei ole koskaan aiemmin käytetty. Eroneuvottelujen uskotaan kuitenkin käynnistyvän heti kesällä.

  Britannian EU-eroprosessin arvellaan kestävän kaksi vuotta.

  Myös muut EU-johtajat ovat aiemmin uhkailleet rankaisevansa Britanniaa ikävillä seurauksilla, jotta muut maat eivät seuraisi sen esimerkkiä. Uhkauksista kertoi pääministeri May viime joulukuussa.

  http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201703202200088531_ul.shtml
   
  Masi, TBman ja vessaharjamies tykkäsivät tästä.
 17. TBman

  TBman Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  20.12.2014
  Viestejä:
  3,450
  Tykkäykset:
  4,467
  Pisteet:
  1,286
  Karmeaa tekstiä tuo Junckerin jutut.
  Irti heti tuollaisesta meiningistä ja neuvotellaan kahdenvälisesti taas sopimukset, ihan kuin aiemminkin... tulee halvemmaksi ja emme elätä sluibareita jotka eivät edistä maamme parasta.
   
 18. Laamanator

  Laamanator Eversti

  Liittynyt:
  21.04.2013
  Viestejä:
  1,811
  Tykkäykset:
  3,316
  Pisteet:
  316
  EUrostoliitto paljastaa todellisen karvansa.

  Junkkari on tässä kuviossa pelkkä isäntiensä käskyt täyttävä puhuva pää ja hanslankari.
   
  TBman tykkäsi tästä.
 19. TBman

  TBman Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  20.12.2014
  Viestejä:
  3,450
  Tykkäykset:
  4,467
  Pisteet:
  1,286
 20. Nojatuolistrategi

  Nojatuolistrategi Kapteeni

  Liittynyt:
  27.12.2013
  Viestejä:
  868
  Tykkäykset:
  530
  Pisteet:
  76
  Kai Mykkäsen hiljaista hymistelyä 60-vuotissyntymäpäivien kunniaksi:

  Tänään juhlitaan Euroopan unionin synnyn kannalta ratkaisevan Rooman sopimuksen 60-vuotispäivää. Finanssikriisin jälkeen unionin toimintakyky ja yhtenäisyys on tullut rajusti haastetuksi. Välillä EU on muistuttanut sellaista kuusikymppistä, jonka omat voimat ehtyvät ja ympäröivä kehitys herättää enemmän katkeruutta kuin innostusta. Roomaan tänään kokoontuneet EU-maiden johtajat antavat julistuksen, jonka pitäisi maalata uskottava kunto-ohjelma kuusikymppisen EU:n ryhdistäytymiselle. Valitettavasti Rooman julistus ei vakuuta minua siitä, etteikö tässä kävisi kuten elämäntapamuutoksille yleensä: huokaistaan helpotuksesta ensimmäisten kilojen lähdettyä ja vuoden päästä on palattu vanhoihin tapoihin. http://www.verkkouutiset.me/roomassa-liikaa-hymistelya/

  Rooman valtakunnan uusi tuleminen vai Neron leimaus?
   
 21. Nojatuolistrategi

  Nojatuolistrategi Kapteeni

  Liittynyt:
  27.12.2013
  Viestejä:
  868
  Tykkäykset:
  530
  Pisteet:
  76
  Lestinheittokielto heitti häränpyllyä.

  Käänne alkoholilain valmistelussa: Nettimyyntiä toisista EU-maista ei voidakaan kieltää
  Komission mietinnössä huomautetaan, että uusi alkoholilaki antaisi Alkolle oikeuden luovuttaa tuotteitaan asiakkaille sen myymälöiden ulkopuolella liikepaikoissa, joiden kanssa Alko on tehnyt "luovutuspaikkasopimuksen". Samalla kuitenkin kiellettäisiin alkoholin etämyynti toisista EU:n jäsenvaltioista Suomeen. Komission mukaan laki ei loukkaisi EU-oikeutta, jos Suomi antaisi toisissa jäsenvaltioissa toimiville alkoholin etämyyjille täysin samat oikeudet luovuttaa tuotteitaan asiakkaille kuin Alkolle aiotaan antaa sen liikepaikkojen ulkopuolisissa luovutuspaikoissa.
  http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/alkoholilaki_komissio-63381

  Tilaisin tankkerillisen jaloa janojuomaa omaan käyttöön ja vieraiden viihdyttämiseen.
   
  TBman tykkäsi tästä.
 22. TBman

  TBman Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  20.12.2014
  Viestejä:
  3,450
  Tykkäykset:
  4,467
  Pisteet:
  1,286
  Hyvälle siskolle ei kerry bonukset, jos saatiin tilata ulkomailta janojuomasi....
   

Jaa tämä sivu