G. Hägglundin uusimmat edesottamukset

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Museo
  • Aloitus PVM Aloitus PVM

Museo

Kenraali
Kyseinen kaveri on taas saanut eläkepäiviensä ratoksi väsätyksi uuden kirjan ja laukoo aktiivisesti julkisuudessa näkemyksiään. Mielestäni niitä voi koota tänne iltavapaiden puolelle pois oikeita uutisia sotkemasta, ohessa ensimmäinen näyte. Minustakin meidän pitäisi ainakin vakavasti harkita entisten kenraalien eutanasian sallimista, ilmeisesti lobotomia näyttääkin jo olevan käytössä. Eipä silti, onhan nämä aika viihteellisiä kärjistyksiä myös.

Hägglundin ehdotus Keskisuomalaisessa: Asevelvollisuusikään roima alennus
http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/a...sa-asevelvollisuusikaan-roima-alennus/4262392
JULKAISTU 21.08.2014 04:026Kenraali Gustav Hägglund alentaisi asevelvollisuuden koskemaan vain alle 35-vuotiaita miehiä. Nykyisin asevelvollisia ovat 18-60-vuotiaat.

Puolustusvoimien entinen komentaja esitti ajatuksen sanomalehti Keskisuomalaisessa.

Hägglundin mielestä nuorista reserviläisistä saadaan hyvin koottua riittävät 230 000 sotilaan vahvuiset sodan ajan joukot, joten vanhempia ikäluokkia ei tositoimiin enää välttämättä tarvita.


Kenraali vastustaa Suomen liittymistä sotilasliitto Natoon. Hägglundin huoli on se, että tämä voisi romahduttaa suomalaisten puolustustahdon.

– Kaikki jäsenyyden hyödyt ovat marginaalisia tuohon suureen haittaan verrattuna. Kaikissa uusissa Nato-maissa on ajettu oma puolustus alas, ja näin mitä ilmeisemmin kävisi myös Suomessa. Mitäpä sitä itse huhkimaan, kun muut hoitavat hommat, Hägglund kuvailee Keskisuomalaisessa.
 
Saanen jatkaa kenraalin sanomisella:

http://yle.fi/uutiset/kenraali_hagg..._sai_viimeksi_niin_rankasti_turpiinsa/7423640

Hägglundin arvion mukaan Venäjällä tuskin kuitenkaan on minkäänlaista suunnitelmaa valmiina Suomen-hyökkäyksen varalta, eikä Venäjästä ole akuuttia tai ajankohtaista sotilaallista uhkaa Suomelle.

– On paljon houkuttelevampia kohteita. Ne sai viimeksi niin rankasti turpiinsa sekä talvisodassa että kesällä 1944, että hyökkäyskynnys on tavattoman korkea, Hägglund sanoi torstaina Ylen aamu-tv:ssä.
 
Gustav kannattaa myös tasa-arvoa.

http://yle.fi/uutiset/hagglund_asevelvollisuus_naisille_jos_miehet_synnyttavat/7423149

Politiikka 21.8.2014 klo 6:02 | päivitetty 21.8.2014 klo 7:14
Hägglund: Asevelvollisuus naisille, jos miehet synnyttävät
Puolustusvoimien entinen komentaja kirjoittaa tänään julkistetussa Rauhan Utopia -kirjassaan, että miehet korvaavat asevelvollisuudella naisille synnytyksestä ja lastenhoidosta aiheutuvaa rasitusta.
Puolustusvoimien entinen komentaja Gustav Hägglund katsoo nykyisen asevelvollisuuden edistävän tasa-arvoa. Hänen mielestään se on ainut keino, jolla miehet voivat edes jossain määrin korvata naisille lasten synnyttämisestä ja hoidosta koituvan rasituksen.

Hägglund vastustaa vaatimuksia siitä, että asevelvollisuus pitäisi tasa-arvon nimissä lakkauttaa tai ulottaa koskemaan myös naisia.

- Tasa-arvon nimissä ryhdyn heti kannattamaan naisten asevelvollisuutta, jos miehet tulevat raskaaksi tai edes imettävät vauvoja, Hägglund kirjoittaa.

Hän täsmentää, etteivät synnyttäminen ja asevelvollisuus ole tietenkään yhteismitallisia. Hänestä on kuitenkin luontevaa, että miehet puolustavat niitä lapsia, jotka naiset saattavat maailmaan.
 
Ja Ahvenanmaan puolustus kuuluisi Ruotsille. Sinälläänhän idea Suomen ja Ruotsin sotilasliitosta on kiehtova, se ei vaan ole ikinä saanut vastakaikua päättävissä piireissä.

Hägglund: Asevelvollisuus vain alle 35-vuotiaille, Natoon liittyminen veisi puolustustahdon
http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/2...ille-natoon-liittyminen-veisi-puolustustahdon
KOTIMAA 06:00. Päivitetty 20.8.2014, klo 20:35

1081655_.jpg

Gustav Hägglund mökillä seuranaan koirat Tarja ja Urkki.
Kuva: Ville Mäkilä
Kenraali Gustav Hägglundin mielestä Suomella on lukuisia hyviä perusteita liittyä Natoon, mutta yhden syyn takia hän ei jäsenhakemusta jättäisi. Liittyminen läntiseen puolustusliittoon romahduttaisi puolustustahdon. Siitä seuraisi luopuminen yleisestä asevelvollisuudesta ja palkka-armeijaan siirtyminen.

– Kaikki jäsenyyden hyödyt ovat marginaalisia tuohon suureen haittaan verrattuna. Kaikissa uusissa Nato-maissa on ajettu oma puolustus alas ja näin mitä ilmeisemmin kävisi myös Suomessa. Mitäpä sitä itse huhkimaan, kun muut hoitavat hommat, Hägglund kuvailee.

Hänen mukaansa Natoon menon kiistattomin anti olisi Yhdysvaltain sitoumus antaa tarpeelliseksi katsomaansa apua, jos Suomi joutuu hyökkäyksen kohteeksi.

– Voisimmeko kuitenkaan olla varmoja, että vielä kymmenen vuoden kuluttua kumppanit hoitavat puolustuksemme? Kun jatkamme nykymallilla, niin pelaamme varman päälle.

Asevelvollisiksi vain alle 35-vuotiaat

Gustav Hägglundin kirjoittama Rauhan Utopia -kirja julkistetaan tänään torstaina. Jyväskyläläisen Docendon kustantamassa teoksessa kirjailija tekee sotilaspoliittista analyysiä Suomen ja maailman tilanteesta.

Hänen mielestään Nato-jäsenyyden sijasta Suomen kannattaisi solmia puolustusliitto Ruotsin kanssa.

–Työnjako voisi olla seuraava: Suomi hoitaisi maapuolustuksensa nykyiseen tapaan ja Ruotsi merien valvonnan ja merenkulun turvaamisen Suomenlahtea lukuun ottamatta. Ilmapuolustus taas hoidettaisiin yhteisvoimin, Hägglund esittää.

Hänen mielestään Ahvenanmaan puolustaminenkin voitaisiin antaa ruotsalaisille.

– Ruotsi on pitänyt Ahvenanmaata Tukholmaa vastataan suunnattuna pistoolina, joten olisi luontevaa, että saaren turvallisuus kuuluisi naapureille.

Entinen puolustusvoimien komentaja alentaisi asevelvollisuuden koskemaan vain alle 35-vuotiaita miehiä. Nykyisin asevelvollisia ovat 18–60-vuotiaat.

Hägglund perustelee ehdotustaan sillä, että nuorista reserviläisistä saadaan hyvin koottua 230 000 sotilaan vahvuiset sodan ajan joukot, joten vanhempia ikäluokkia ei tosi toimiin enää välttämättä tarvita.

Lue lisää torstain Etelä-Suomen Sanomista.
 
Kopteri-Kustaalla taitaa vähän kytkin luistaa...


Mun mielestä asevelvollisuus saattaa sivarit parempaan asemaan...sivariarkkitehdeilla menee huomattavasti paremmin kuin mulla esimerkiksi...vastuullisena arkkitehtina en ole piirtänyt yhtään tasakattoa esimerkiksi...ja olen ajautunut pientalokenttään jossa talotehtaat kilpailijoina tarjoaa suunnittelun ilmaiseksi. Tämä on tietysti vain suppea oma näkemykseni...oikein sikaniska res kapteeniarkkitehti varmaan kykenee tappamaan tasakattoisilla homekouluilla muutaman tuhat omaakin ja silti nostamaan palkkionsa itse mitään kipua tuntematta ( leperrellen vaan jostain BIM ohjelmasta ja autistisena kävellen silmälaput silmillään ) !

Mun ehdotus kopteri-kustaalle ja muille ( militaristihörhöille ) on alentaa asevelvollisuusikä 16 vuoteen ja jos käy intin saa koulusta yhden vuoden vapaata sitä varten ja käy esim lukion 1-3 luokat 2 vuodessa...muiden lusiessa sen 3 jos ei aio inttiin. Opetusohjelma suunnitellaan siten että 2 vuotta lukiota käyvät eivät kärsisi käytännöstä mitenkään....itse kävin intin ja olin vaihto-oppilaana ja pääsin opiskelemaan yliopistoon vasta 20 vuotiaana täysin kyllästyneenä kaikenkarvaiseen opiskeluun.

Halutessaan 16 vuotias voi jäädä inttiin kadikseen ja pääsee eläkkeelle pari vuotta aiemmin kuin muut akateemiset.
 
Viimeksi muokattu:
Gustav analysoi myös terävästi Lähi-idän tilannetta. Näille vetää kohta vertoja enää eräs avohoitopotilaan tavoin käyttäytyvä kohudosentti.

Kenraali Hägglund uutuuskirjassaan:
Kovaa puhetta arabeista

Torstai 21.8.2014 klo 11.09
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014082118587303_uu.shtml

Gustav Hägglundin mukaan juutalaisen älyn ylivoimaa kuvaa se, että harvat Venäjälle jääneet juutalaiset muodostivat valtion omaisuudella rikastuneiden oligarkkien kärkijoukon. (ASKO TANHUANPÄÄ)
LUE MYÖS
Hägglund: Nato johtaisi armeijan alasajoon

- Mistä johtuu, että samoilta Lähi-idän kulmilta lähteneet juutalaiset ja arabit ovat niin eri älykkyyden luokissa, toiset jättiläisiä ja toiset kääpiöitä? puolustusvoimien ex-komentaja pohdiskelee Rauhan utopia -kirjassaan.

Todisteena juutalaisten älyllisestä ylivertaisuudesta Hägglund käyttää Nobel-palkintoja.

- Juutalaiset ovat saaneet 129 Nobelia. Heitä on 13-14 miljoonaa. Muslimeja - joista arabeja on noin neljännes - on sata kertaa enemmän. Ovatko he saaneet vastaavasti sata kertaa enemmän Nobeleita, 12 900? Hägglund kysyy.

- Eivät aivan, vaan seitsemän palkintoa, ja niistäkin vain kaksi tieteellisistä saavutuksista, Hägglund jatkaa.

Hägglund epäilee juutalaisten - ja etenkin juutalaisten miesten - älykkyyden johtuvan osin kasvatuksesta.

- Juutalaisen isän velvollisuus on opettaa poikaansa kaksivuotiaasta asti päivittäin vähintään puoli tuntia. Tämä varhaislapsuuden uskomattoman oppimiskyvyn hyödyntäminen saattaa olla yksi juutalaisten älykkyyden keskeinen kasvattaja, Hägglund esittää.

Hägglund havainnoi myös, että juutalaisperheissä luetaan paljon muutakin kuin Tooraa, kun taas muslimiperheissä "tyttöjä ei päästetä edes kouluun".

Syy palkkaeroon?

Hägglund ruotii uutuuskirjassaan räjähdysherkkien maailmanpoliittisten teemojen lisäksi kotimaisia kiistakysymyksiä, kuten vaatimusta ulottaa asevelvollisuus koskemaan naisia.

- Ehdotus ei ota huomioon, että miehillä ja naisilla sittenkin on pieni ero, jota ei voida tasata. Vain naiset synnyttävät lapsia. Tasa-arvon nimissä ryhdyn heti kannattamaan naisten asevelvollisuutta, jos miehet tulevat raskaaksi tai edes imettävät vauvoja, Hägglund kirjoittaa.

Hägglundin mukaan asevelvollisuus on ainut keino, millä miehet voivat edes jossain määrin korvata naisille lasten synnyttämisestä ja hoidosta koituvaa rasitusta.

- On luontevaa, että he (miehet) puolustavat niitä lapsia, jotka naiset saattavat maailmaan. Asevelvollisuus on nimenomaan tasa-arvokysymys, nykymuotoisena se edistää sitä, Hägglund järkeilee.

Hägglund muistuttaa, että naiset voivat jo halutessaan päästä armeijaan. Sotilaskoulutuksen ja armeijan johtotehtävien puute saattaa kuitenkin olla syy naisten alhaisempaan palkkatasoon, Hägglund arvelee.

- Miten muuten selittää sen, että vaikka teknisiä lukuun ottamatta kaikissa tiedekunnissa on nais-enemmistö, naisilla kuitenkin on huonompi palkka?

Gustav Hägglundin kirja Rauhan utopia (Docendo) julkaistaan torstaina.

OLLI WARIS
 
Gustav analysoi myös terävästi Lähi-idän tilannetta. Näille vetää kohta vertoja enää eräs avohoitopotilaan tavoin käyttäytyvä kohudosentti.

Tähän liittyen Hesarin blogisti teki hyvän huomion:

http://www.hs.fi/blogi/narrienlaiva...a+älykkäämpiä+kuin+suomalaiset/a1305863868611
Tarkistin muuten huvikseni suomalaisten ja ruotsalaisten saamat Nobel-palkinnot.

Ruotsin kansalaisia on palkittu 30, Suomen kansalaisia kolme. Jos suhteutetaan väkilukuun, ruotsalaisten älykkyys on ainakin viisinkertainen suomalaisiin verrattuna.
 
Hohhoijaa. Vetää kyllä hiljaiseksi nämä Hägglundin ulostulot aina kerta toisensa jälkeen. Ennen kuin syvennyn hänen purkauksiinsa niin yksi asia:
- Kun näitä nostoväen kenraaleja siteerataan iltapäivälehdissä niin eikö tuon evp. sotilasarvon voisi jättää pois? Antaa suurelle yleisölle väärän kuvan virkaatekevien kenraalien ja sotapäälliköiden ajatuksentasosta. Lisäksi boostaa varmasti tämän gubben itseluottamusta jatkaa valitsemallaan tiellä, aivan kuin hänen sanoillaan olisi joku painoarvo koska hän on entinen sitäjatätä.

Sanovat että don't feed the troll mutta antaa nyt mennä kun pahalta tuntuu.

Hägglundin mukaan asevelvollisuus on ainut keino, millä miehet voivat edes jossain määrin korvata naisille lasten synnyttämisestä ja hoidosta koituvaa rasitusta.

Voin ihan käsi sydämellä vannoa että en taatusti ole pakottanut ketään naista synnyttämään tai hoitamaan lapsia. En koe olevani kiitollisuudenvelassa äidilleni tai kenelekään naiselle tästä asiasta. Enkä ymmärrä miten asepalveluksen suorittaminen siihen kytkeytyy. Entä miten asepalveluksen suorittanut ja pitkän uran pv:ssä tehnyt voi rinnastaa pakollisen palveluksen ja täysin vapaaehtoisuuteen perustuvan lisääntymisen? Synnyttävätkö kaikki naiset?

Sotilaskoulutuksen ja armeijan johtotehtävien puute saattaa kuitenkin olla syy naisten alhaisempaan palkkatasoon, Hägglund arvelee.

No siis naisilla ei ensinnäkään ole alhaisempi palkkataso kun otetaan huomioon tehdyt työtunnit, tulospalkkaukset, yölisät etc. etc. Väite alemmista palkkatasoista on kumottu niin moneen kertaan että itken verta aina kun joku tästä avautuu. Rva ja Hra Luutnantin peruspalkka on täsmälleen sama. Tää sälli ei ymmärrä edes palkan ja ansion eroa!

- Miten muuten selittää sen, että vaikka teknisiä lukuun ottamatta kaikissa tiedekunnissa on nais-enemmistö, naisilla kuitenkin on huonompi palkka?

No juuri se tiedekunta selittää sen! Urpå. Eiköhän diplomi-insinöörillä tai kauppatieteiden maisterillla ole vähän eri ansaintamahdollisuudet työelämässä kuin muinaisnorjaan ja kurkkulaulantaan erikoistuneella ikuisella opiskelijalla?? Ainakin minulle maksetaan palkka tehdystä työstä ja tuloksesta eikä koulutuksesta. Tämä pitää aina huomioida kun vertaillaan akateemisesti koulutettujen palkkoja. On maistereita ja sitten on maistereita.

Häggis on hyvä esimerkki siitä että vanhat kannukset ei paina mitään sillon kun substanssiymmärtäminen puuttuu.
 
On ihan hiton hienoa ylistää juutalaisoligarkkien ylivertaista älykkyyttä. Kyllähän jokainen sen näkee, että ko. heimo on edustettuna voimakkaasti järjestyneen rikollisuuden keulapaikoilla...ainakin Venäjällä, Ukrainassa ja monessa muussakin mestassa. Herra Kenraali fanittaa varmaan Michael Corleoneakin, vaikka tämä olikin sisilialaisamerikkalainen.

Kuka arvostaa mitäkin. Mutta kyllä Herra Kenraalin juutalaismafian ylistyslaulu alkaa mennä jo sille tasolle, että oikein puistattaa. Tällaiset Arvojohtajatko tätä maata oikein luotsaavat kukin vuorollaan. Eipä tarvi ihmetellä sitten sitä jälkeä, mikä on saatu aikaan.

Toivoisin, että Hra Kenraali olisi uniikki tapauksensa lajissaan, mutta tuskin on. Oma lajinsa väkeä valikoituu tiukkaa tiukemman sihdin läpi Kenraali-veljeskuntaan, jossa homogeenisuus on vallitseva olotila ja kuta sekavampia höpötyksiä ladataan eläkkeellä sitten framille.

Foorumilla on oikein miehissä todettu, että baikal on "piiloupseerivihamielinen". Tämän mainion teoksen valossa upseerien kannattaa varmaan pysyäkin "piiloupseerina".
 
Tää henkilö on ollut Suomen Puolustusvoimien komentaja, miettikään sitä.....
Juu...ollaan mietitty ja arvaa kuinka monta kertaa!! Puolustusvoimien nykytilanne leikkauksineen suurilta osin on ko. henkilön ansiota.
 
Viimeksi muokattu:
Jostain syystä mieleeni piirtyi kuva Kopteri-Kustaasta, jonka päässä olevan propellihatun propelli pyörii melkoista vauhtia, samalla kun propellista irtoaa ulostetta ympäri seiniä.. Juutalaisten menestystä en kyllä voi kieltää. Olisi mielenkiintoista tietää millainen persoona Hägglund on urallaan ollut. Tuskin komentajaksi ilman minkäänlaista osaamista pääsee, mutta aika mielenkiintoisia ajatuksia ja visioita hän kyllä on esittänyt.
 
Jokohan Kustaalla verisuonet rasahtelee päässä kun Suomi pentele hankkii lisää panssarivaunuja?
 
Onko tuo aina ollut tuollainen?

Niin no, paha sanoa kun ei miestä paremmin tunne. Varmaan Gustav olisi jopa ihan mukavaa seuraa jossain saunaillassa ja noin asiasisällön kannalta olen joistakin hänen esittämistään asioista jopa samaa mieltä. Silti tuo hänen tapansa esittää ja ajaa asioita viittaa kyllä tiettyihin lääketieteellisiin ongelmiin. Ehkä hän sai nuo tietyt luonteenpiirteensä työelämässä kanavoitua hyödyllisemmin, tosin esimerkiksi kyky taloudelliseen ajatteluun kaverilta on aina puuttunut täysin.
 
Back
Top