Gripen E/F

inscout

Ylipäällikkö
No joo, tuolla teknologialla ja toimintatavalla 4G-kone pystyy HAVAITSEMAAN stealth-koneen. Vielä on matkaa siihen, että stealth-koneet olisivat pelkkiä harjoitusmaaleja. Eivätkö ne pysty ampumaan takaisin???

Jatka lainaustasi hieman aikaisempaan tekstiini:). Sanoin:

"jolla on kyky suurempaan lentokorkeuteen pystyy käyttämään stealth- koneita harjoitusmaaleina niin kauan kuin puikkoja riittää"

AMRAAM on suunniteltu tiettyyn tarkoitukseen. Se on kehittynyt siitä paljonkin, ei siitä kahta sanaa. Kyseessä on varmasti eräs parhaista koskaan tehdyistä AA-ohjuksista. Mutta silläkin on rajoituksensa. Hyvin merkittävät sellaiset. AMRAAM ei ole suunniteltu kohteille, jotka lentävät sen yläpuolella. Tämä on yksi syy, miksi Meteor kehitettiin. Ei se ole pelkkää kauppapolitiikkaa.

On koneita, joiden palvelukorkeus ylittää huomattavasti monien meidän harkitsemiemme koneiden palvelukorkeuden. Ja jos niillä koneilla olisi tuollainen teknologia käytössään, niin "fish in the barrel" sanonta saisi taas kantoa.
 

magitsu

Respected Leader
Eikö? Kerro lisää.
Silloinhan ne pitäisi olla aika paskoja NASAMSiin... joka kuitenkin tuntuu maailmalla käyttävän mieluiten juuri niitä.
No joo, onhan se totta että AMRAAM-taktiikka on optimaallisena korkealla ja kone yli äänennopeuden ettei puikon tarvitse itse sinne kiihdyttää. Sillä saa kantamaa.

Epäilen tosiaan sitä, että tuollaisten vlo-syöverien havaitsemisesta syntyisi välittömästi sekä nopeus, korkeus että sijaintitieto, joka olisi vielä weapons grade.
Kuulostaa sellaiselta toiveajattelulta, johon tekijä jolla ei ole varaa stealth-koneen suunnitteluun olisi taipuvainen. Kaikki kynnelle kykevät kuitenkin stealth-koneita kehittävät.
 

mechanicus

Luutnantti
Kuinka korkealla AMRAAM käy normaalin lentoprofiilinsa mukaan, kun se ammutaan 35kft korkeudesta kaukana samalla korkeudella olevaan maaliin? Vastaus: ihan pirun korkealla. Miksi se ei voisi vaikuttaa korkealla oleviin maaleihin? Toki kantama jää lyhyemmäksi, mutta laukaisukorkeuden 0-35kft ero kantamaan on huomattavasti isompi kuin 35-70kft, koska ilman tiheys muuttuu monin kerroin enemmän ensimmäisessä tapauksessa. Pinnoista 70kft korkeudelle ammunta ei siksi onnistu.

Se pitää paikkansa, että AMRAAM pystyy aiempia ohjuksia paremmin hakeutumaan kohteeseen ylhäältä eli maavälkettä vasten. Sikäli se oli suunniteltu ylhäältä - alas ammuttavaksi, mutta ei kyky toiseen suuntaan ole huonompi.
 
Viimeksi muokattu:

ajs178

Ylipäällikkö
Puolalla ei tietenkään ole Venäjän kanssa aseellista konfliktia NYT, mutta kymmenien vuosien historia Varsovan liiton ajoilta. Ovat aloittaneet itäkaluston korvaamisen aiemmin, mutta silti olivat maksamaan melkoisen summan rahaa jotta saisivat tuon tukikohdan maahansa. En muista joko tästä on ratkaisu tehty, mutta ainakin neuvoteltu pitkälle viime vuosina.

Mitäpä sitä ei venäläisten raiskaama maa tekisi oman turvallisuutensa eteen. Varsovassa on selvästi omaksuttu ei enää koskaan -linja. Paras mahdollinen turvatakuu ydinaseiden jälkeen on USA:n pysyvä tukikohta. Jos meillä olisi sellainen, pärjättäisiin vaikka 48 kpl Gripeneillä.
 

rty19

Majuri
Mitäpä sitä ei venäläisten raiskaama maa tekisi oman turvallisuutensa eteen. Varsovassa on selvästi omaksuttu ei enää koskaan -linja. Paras mahdollinen turvatakuu ydinaseiden jälkeen on USA:n pysyvä tukikohta. Jos meillä olisi sellainen, pärjättäisiin vaikka 48 kpl Gripeneillä.

Ja yllättäen myös maahanmuuton vaarat tietäen eivät ota pakolaisia maahan tietyiltä alueilta -> ei terrori-iskuja. Suurin osa aivopestyistä länsimaista kieltää maahanmuuton yhteyden turvallisuusongelmiin ja jatkaa YK:n pakottamaa väestönsiirtoa ja ongelmat pahenevat vuosi vuodelta.
 

Pihatonttu

Respected Leader
Ei kannata ihan kaikkea uskoa mitä pakistanilaisilla foorumeilla kirjoitetaan...

Mä kun oon aina kuvitellut että kaikki netissä oleva on totta ja Pakistan pitkälle kehittyneen teknologisen osaamisen arvioinnissa ehdoton ykkönen.

Ja nyt sitten romutetaan koko maailmankuva.

Kohta joku väittää että Joulupukki ei juokaan Coca Colaa lentävien porojen vetämässä reessä.
 

tutka

Majuri
Kesän maastopaloja odotellessa. :LOL:

Yllättävää, että jutun keskivaiheella selviää sen olevan Saksan hanke.
Mainitaanhan se jo heti ingressissäkin? Eniveis, hyvää mainosta erään koneen asejärjestelmän joustavuudelle jälleen, moinen testailu. ;) Jotkut asiat voivat sujua hyvinkin joustavasti pienempien firmojen, kuten Diehl ja SAAB, voimin. Kun siitä on ollut epäilyksiä.
 

adam7

Respected Leader
Riippuu monesta tekijästä. Puolueeton vaihtoehtoi voisi olla ihan hyvä myöskin. Yhdysvalloilla on itsellään valtavat sisäiset ja sosiaaliset ongelmat. Maa pysyy kasassa liimalla ja teipilillä joita edustavat jäätävä turvallisuuskoneisto. Kyllä USA:n kohdalla on omat riskinsä mitä tulevaisuuteen tulee.
Hep hep.

Ruotsi ei määrittele itseään puolueettomaksi kuten ei Suomikaan.

Ja jenkeissä on ollut mellakoita ennenkin.
 

fulcrum

Respected Leader
Antonov An-26:n ura Unkarin ilmavoimissa loppuu. Miten tämä liittyy Gripeniin? No viimeinen Antonov sai Gripukka-parin saattoväeksi.

 

Protheon_93

Ylipäällikkö
Ruotsi ilmeisesti aloittaa seuraavan sukupolven hävittäjän hankinnan valmistelut vuosina 2021-25.

Käsittääkseni tämä vastaisi vähän niin kuin sitä esiselvitystä, joka meillä tehtiin HX-hanketta ennen, ja minkä jälkeen HX-hanke polkaistiin käyntiin. Siis ellei ruotsin ymmärrykseni ole ihan totaalisen tuhnu.
 
Top