Vaikka tämä sopisi myös kirjat-ketjuun, suosittelen niille, jotka eivät vielä ole lukeneet, Kurt Braatzin kirjaa: Luoja vai lentokone. Hävittäjälentäjä Günther Lützowin elämä ja kuolema (2005).
Tätä teosta pidän kaikista Koala-kustannuksen julkaisemista saksalaiskirjoista monipuolisimpana. Hänellä oli kaikki hyvän hävittäjälentäjän ominaisuudet (110 ilmavoittoa), mutta hän oli myös Luftwaffen lentäjien epävirallinen "ammattiyhdistysmies" eli sen verran pappi ja psykologi että hänet laitettiin usein välimieheksi Berliiniin päin, jotta Göringin touhuun tulisi edes jotain järkeä. Hän eteni 1. Jagd-Divisionin komentajaksi.
Kaikki lentäjät varmaan ovat rohkeita, mutta Lützowin rohkeus oli laaja-alaista, ulottuen myös ohjaimien ympärille, yhteiskuntaan.
Hävittäjälentäjät, Lützowin johdolla, kritisoivat Göringiä ja panivat hänet henkilökohtaisesti vastuuseen tehdyistä päätöksistä, jotka olivat johtaneet hävittyyn ilmasotaan Euroopassa. Göring piti tätä käytöstä kapinana, vapautti hänet komennosta ja lähetti hänet Italiaan. Hän ei saanut ilmoittaa sihteerilleen Jüterbogissa eikä vaimolleen kotiin, vaan hänen oli poistuttava Saksasta välittömästi. Galland sai hänet myöhemmin takaisin.
Kirjassa tulevat eri konetyypit hyvin esiin, koska Lützow ehti lentää jo Espanjassa ja sitten 1941-1945 Ranskassa, Neuvostoliitossa, Italiassa ja Saksassa.
Hän katosi 24. huhtikuuta 1945 Donauwörthin yläpuolella lentäessään Me 262-koneella. Neljä Me 262-konetta kävi vielä silloin Thunderboltien suojaaman satojen pommikoneiden lautan kimppuun. Sodan loppumiseen oli kaksi viikkoa aikaa.