Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Haglund: Hornet-hävittäjien korvaamista pohjustava työryhmä aloittaa työnsä syksyllä

Viestiketju osiossa 'Kotimaan uutiset' , aloittaja Peiper, 16.07.2014.

 1. Peiper

  Peiper Kapteeni

  Liittynyt:
  25.04.2010
  Viestejä:
  814
  Tykkäykset:
  254
  Pisteet:
  76
  Haglund: Hornet-hävittäjien korvaamista pohjustava työryhmä aloittaa työnsä syksyllä

  MARTTI KAINULAINEN / LEHTIKUVA
  [​IMG]

  Puolustusministeri Carl Haglund ja kenraaliluutnantti, tuleva puolustusvoimien komentaja Jarmo Lindberg Suomi-areena-tapahtumassa Porissa tiistaina.

  Suomen uusien hävittäjähankintojen rahoituksesta pitää päättää jo tällä vuosikymmenellä, sanoi puolustusministeri Carl Haglund (r) Porissa Suomi-areenan puolustusvoimien määrärahoja käsitelleessä keskustelussa.

  "Tosiasia on, että Hornetien käyttöikä loppuu noin vuonna 2028. Olemme jo tänä syksynä asettamassa puolustushallinnon sisäistä työryhmää pohtimaan, minkä tyyppistä suorituskykyä tarvitsemme. Merkistä ja mallista ei siis päätetä. Lähinnä pohditaan sitä, miten paljon rahaa pitää varata ja mistä ne rahat otetaan."

  Virkamiestyöryhmän perustamisella pohjustetaan tulevaisuuden päätöksentekoa, Haglund sanoi. Varsinaiset ostopäätökset hävittäjistä jäävät vuoden 2019 vaalien jälkeiselle hallitukselle.

  "Vaikea päätös on lähempänä kuin kuvittelemmekaan. Joka tapauksessa asia pitää ratkaista tällä vuosikymmenellä."

  Hävittäjäkaupoissa puhutaan niin isoista summista, että osan rahoituksesta on tultava puolustusbudjetin ulkopuolelta, puolustusmäärärahoja pohtivan parlamentaarisen työryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Ilkka Kanerva (kok) toteaa.

  "Kyse on silloin esimerkiksi vastakaupoista ja muista järjestelyistä", Kanerva sanoi Porissa.

  Kanervan johtama parlamentaarinen selvitysryhmä kartoittaa sitä, mitä puolustusmäärärahojen tasolle olisi tehtävä seuraavalla ja osin sitä seuraavalla vaalikaudella.

  "Aikajänne on vuoteen 2023", sanoi työryhmään kuuluva kansanedustajaJohannes Koskinen (sd).

  "Kyse ei ole rahoista, joilla voidaan tehdä Hornetit korvaavat hävittäjähankinnat. Työryhmässä puhutaan 50–150 miljoonan euron vuotuisista määrärahalisäyksistä kahdeksan vuoden ajalle."

  Parlamentaarinen selvitysryhmä jättää loppuraporttinsa syyskuussa.

  "Kun summia pohditaan, tärkeintä on kartoittaa kussakin puolustushaarassa ne kyvyt, joita tarvitaan. Ihan lähtien siitä, mitä pimeännäkökykyä metsässä tarvitaan", Koskinen sanoi.

  "Kun todistelemme omille puolueillemme ja äänestäjille määrärahalisäysten tarpeellisuutta, meidän on oltava varmoja siitä, mikä on järkevää ja välttämätöntä, ja mikä ei."

  Hävittäjähankinnoilla ei vielä kannata liiemmin spekuloida, oli Koskisen viesti. "Seuraavan kymmenen vuoden aikana ehtii varmasti tapahtua aika lailla ihan jo teknologian kehityksen puolella."

  http://www.hs.fi/politiikka/Haglund...ryhmä+aloittaa+työnsä+syksyllä/a1405397794529
   
 2. Raveni

  Raveni Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  28.04.2010
  Viestejä:
  5,736
  Tykkäykset:
  4,236
  Pisteet:
  1,286
  Ihanko totta... Eikö pv nykyinen säästö budjetti riitäkkään uusien hävittäjien hankintaan...???

  Tuolla saataisiin 3-8 F35:sta tai 8-12 Grippeniä hieman laskutavasta riippuen... Jos loput on tarkoitus niistää puolustustbudjetista niin ollaan niin k*****a ja syvällä suossa kuin vain voidaan olla... Voidaan sanoa hyvästit niin kertaus harjoituksille kuin monelle muullekin asialle tai sitten hävittäjiä on tarkoitus hankkia mallista riippumatta todella pieni määrä nykyiseen nähden...
   
 3. Mainos 4. HaRaDa

  HaRaDa Kersantti

  Liittynyt:
  27.06.2014
  Viestejä:
  168
  Tykkäykset:
  85
  Pisteet:
  16
  Ainakin Ilkka Kanerva juuri tähän liittyen pyöritteli uusien hävittäjien hankintahinnaksi jotain 5-6 miljardia euroa, periaatteella tuon verran niihin menee. Yllämainittu 50-150 olisi lisämäärärahaa sitten muuhun. Eilen tuon kuulin, oliko uutisissa tai jossain se tieto, en nyt tarkalleen muista, sorry. Mutta sillä summalla saisikin jo oikeasti jotain.
   
 5. Creidiki

  Creidiki Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  30.04.2010
  Viestejä:
  2,111
  Tykkäykset:
  1,585
  Pisteet:
  636
  Tsekit liisaavat Gripen koneita n 6.1 miljoonaa / kone / vuosi.
  Suomelle 30 konetta ~ 182 miljoonaa / vuosi huolto ja päivityskustannukset mukaanluettuna.

  Mitä vetoa niin tuo vaihtoehto ei ole mukana laskuissa.
   
 6. HaRaDa

  HaRaDa Kersantti

  Liittynyt:
  27.06.2014
  Viestejä:
  168
  Tykkäykset:
  85
  Pisteet:
  16
 7. Museo

  Museo Eversti

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  1,511
  Tykkäykset:
  601
  Pisteet:
  316
  Joo erehdyin katsomaan jotain Porista lähetettyä keskustelua aiheeseen liittyen. Maamme sotilaspoliittisen eliitin pyörittelemät luvut olivat jotain 4-7 miljardia lisärahaa hornettien korvaajaan, 50-150 miljoonaa vuodessa lisää puolustusbudjetin kasvattamiseen ja mahdollisesti joku lisäraha merivoimien uuteen alusluokkaan. Eli suomeksi sanottuna nyt vähän tunnustellaan kepillä jäätä sen suhteen paljonko sitä kehtaa lisärahaa pyytää ja mihin hankkeisiin.
   
 8. Raveni

  Raveni Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  28.04.2010
  Viestejä:
  5,736
  Tykkäykset:
  4,236
  Pisteet:
  1,286
  Kyl siin tulee viel kova vääntö kun tuota aletaan joskus eduskunnassa puimaan... Siinä vedetään vastaan niin sairaalat, vanhukset, lapset kuin muu sosiaalipuolikin... Etunenässä vasemmisto ja vihreät tulee haraamaan voimakkaasti vastaan.. Nämä ei vain tajuta sitä että noiden aseiden olemassa ololla on ostettu ja ostetaan nyt ja tulevaisuudessa se vapaus josta nämäkin edellä mainitut ryhmät saavat nauttia...
   
  Tähystäjä tykkäsi tästä.
 9. HaRaDa

  HaRaDa Kersantti

  Liittynyt:
  27.06.2014
  Viestejä:
  168
  Tykkäykset:
  85
  Pisteet:
  16
  Nyt kannattaakin asian tiimoilta esittää semmoisia perusteltuja mutta riittävän isoja hinta-arvioita. Ihmisen (joihin poliitikotkin kai kuuluvat) psykologisiin ominaisuuksiin kuuluu semmoinen että kun aluksi ilmoitellaan riittävän monesti ja useammalta taholta että kyllä siihen semmoinen 7 miljardia menee että uudet koneet saadaan ja kun lopulta esitellään hyvä ja perusteltu hintalappu joka on vaikkapa 5 miljardia niin ei kuulosta ollenkaan niin pahalta.
  Vähän sama homma kun torilla menet vänkäämään jotain mansikkalaatikkoa ja maksaa 10 euroa, tinkaat hinnan 8 euroon ja olet tyytyväinen. Ei välttämättä silloin korostu niin paljon se että melko kallista oli kuitenkin. Ihminen on tuossa mielessä outo eläin.
   
  Tähystäjä tykkäsi tästä.
 10. Mikoyan

  Mikoyan Kenraali

  Liittynyt:
  03.07.2014
  Viestejä:
  2,871
  Tykkäykset:
  4,671
  Pisteet:
  636
  Jarmo Lindberg:hän on tunnetusti kiihkoileva natottaja. Hyvin taas nähdään miten Suomessakin puolustusvoimien komentajaksi valitaan henkilö, joka ajaa kulloisenkin hallinnon näkemyksiä eteenpäin. Siitä voinee taas päätellä, että tuleva konetyyppi on todennäköisesti jenkkiläinen.
   
  Viimeksi muokattu: 16.07.2014
 11. RPG83

  RPG83 Soome Majori Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  20.06.2010
  Viestejä:
  3,751
  Tykkäykset:
  920
  Pisteet:
  1,286
  Niin, Gripen C/D. Miksiköhän tosiaan emme yhä lennä Drakeneilla? Olisiko niin, että jokaisella konemallilla on aikansa? Gripen C/D ei vastaa paljon mihinkään uhkaan vuonna 2040.
   
 12. Rannari

  Rannari Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  04.07.2014
  Viestejä:
  6,967
  Tykkäykset:
  6,665
  Pisteet:
  1,286
  Mitähän Lindbergin valinta kertoo siitä, mitä hänen seuraajansa kaudella tullaan päättämään? Viisivuotiskausihan päättyy jo 2019 ja uusi kone tilataan 2020-luvula, jos tilataan. Ja eiköhän jenkkihävittäjä ole joka tapauksessa todennäköisin ratkaisu, vaikka muitakin vaihtoehtojakin mahdollisesti on tarjolla. Sellaiseen päätyminen ei siis todistaisi tätä(kään) salaliittoteoriaasi oikeaksi.
   
  Samses, Jukkis, Teräsmies ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 13. Mikoyan

  Mikoyan Kenraali

  Liittynyt:
  03.07.2014
  Viestejä:
  2,871
  Tykkäykset:
  4,671
  Pisteet:
  636
  Mitä ihmeen tätäkään ''salaliittoteoriaasi''??? Eihän se ole mikään salaliittoteoria, vaan ihan yleinen fakta että kulloinenkin hallitus valitsee sellaisen asevoimien komentajan, joka valvoo puolueen määräysten ja ohjeiden täytäntöönpanoa. Siis suomeksi sanottuna politrukki, joka valitaan tehtäväänsä pelkästään poliittisen taustansa ja näkemysten vuoksi.

  2019 valittu komentaja ei ehdi luomaan uutta selvitystyöryhmää, vertailemaan konetyyppien eroja, mikäli hankintapäätös tulee tehdä jo seuraavanvuoden aikana, vaan kiireen vuoksi pohjaa esityksensä luultavammin edellisen puolustusvoimien hallituksen asettaman politrukin näkemyksiin, mukamas koko puolustusvoimien tarpeena.

  Vastaavanlaista on nähty Suomessa ennenkin. Vanhasen hallinto tekaisi vastaavanlaisen työryhmän valitsemaan, kuka saa rakentaa seuraavan ydinvoimalan ja ei ollut mikään yllätys että päädyttiin kalleimpaan ja epäedullisimpaan vaihtoehtoon, joka koostui suomalaisista sijoittajista, jotka tunnetusti olivat rahoittaneet Keskusta-puolueen toimintaa jo pitkän aikaa.
   
  Viimeksi muokattu: 16.07.2014
 14. Mainos 15. Creidiki

  Creidiki Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  30.04.2010
  Viestejä:
  2,111
  Tykkäykset:
  1,585
  Pisteet:
  636
  E/F ja myöhemmät ovat varmaankin saatavilla. Pieni kyynikko sisälläni sanoo että nyt lyödään lukkoon F-35n osto maksoi mitä maksoi ja se hinta on maavoimien modernisointi.
   
 16. RPG83

  RPG83 Soome Majori Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  20.06.2010
  Viestejä:
  3,751
  Tykkäykset:
  920
  Pisteet:
  1,286
  En voi ennustaa tulevaisuutta, mutta miksi olisivat? Aiemminhan Ruotsi on liisannut ylimääräisiä Gripeneitään, mutta nyt ne ylimääräiset loppuvat - Ruotsi on tilannut vain 60 E-mallin Gripeniä. Nuo menevät Ruotsin ilmavoimille, ei niitä pyritä väkisin dumppaamaan johonkin toiseen maahan. Ja tuskin Ruotsin valtio rupeaa miksikään lentokonevuokraamoksi... ja jos rupeaakin, niin hinta on melko varmasti korkeampi kuin ostettuna (vrt. vaikka vuokra- ja omistusasuminen).
   
 17. Rannari

  Rannari Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  04.07.2014
  Viestejä:
  6,967
  Tykkäykset:
  6,665
  Pisteet:
  1,286
  Odottelemme edelleen linkkiäsi, josta voimme todentaa NATOn tunnistaneen visuaalisesti neljässä erllisessä tilanteessa Suomen ilmatilassa lentäneen SU-35S-hävittäjän. Esitit tuon asian totena ja alan ottaa sinut vakavasti heti, kun näyttö on lyöty pöytään. Eli laitatko sen linkin, kiitos. Tämäkin on minun asteikollani salaliittoteoria ja silkkaa sontaa, kunnes virallinen totuus on toimestasi vääräksi todennettu. Joka kerran tavataan, sitä aina epäillään, niin kuin sanonta kuuluu.
   
  Samses, Jukkis ja HaRaDa tykkäsivät tästä.
 18. Mikoyan

  Mikoyan Kenraali

  Liittynyt:
  03.07.2014
  Viestejä:
  2,871
  Tykkäykset:
  4,671
  Pisteet:
  636
  Salaliittoteoria, tai ei. Tuosta oli uutisissa ja linkkiä sille voi tosiaan olla vaikea etsiä. Voit etsiä itse, vaikka veikkaan ettei aihe sinua pätkääkään edes kiinnosta. Luulen että palstalla trollaaminen on se enemmän sun juttus, kuten lähes kaikista kommenttiesi sisällöstä käy ilmi. NATO ei ole yleensä pahemmin valehdellut uutisoinnissaan. Sen havainnointilaitteet ovat paljon kehittyneemmät, eikä sen tarvitse sepittää kehnoja valeita, toisinkuin mainettaan varjeleva Suomen ilmavoimat ja Jyrki Käteinen, joka on työkseen valehdellut koko kautensa ajan, samaanaikaan kun valtion velka on kasvanut jättimäiseksi.
   
  Viimeksi muokattu: 16.07.2014
 19. Slammer

  Slammer Eversti

  Liittynyt:
  17.07.2013
  Viestejä:
  1,742
  Tykkäykset:
  1,552
  Pisteet:
  316
  Sinä tässä kaikki trollin tunnusmerkit täytät.
   
  Samses tykkäsi tästä.
 20. Rannari

  Rannari Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  04.07.2014
  Viestejä:
  6,967
  Tykkäykset:
  6,665
  Pisteet:
  1,286
  :D

  Unohdit muuten laittaa sen linkin NATOn uutisointiin, jossa ei valehdeltu. Yritin tosissani löytää jutun siinä kuitenkaan onnistumatta.
   
 21. Jukkis

  Jukkis Majuri Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  13.09.2012
  Viestejä:
  1,118
  Tykkäykset:
  1,085
  Pisteet:
  156
  En ole minäkään löytänyt. Se on jännä että mitä helpommaksi joku väittää jotain tietoa löytää, sitä vaikeampi se tuntuu olevan heidän itsensä sitä linkkiä laittaa. :rolleyes: On se jännä...
   
  kimmo.j ja Rannari tykkäsivät tästä.
 22. Mikoyan

  Mikoyan Kenraali

  Liittynyt:
  03.07.2014
  Viestejä:
  2,871
  Tykkäykset:
  4,671
  Pisteet:
  636
  :D Teidän multinikit ne vasta jänniä on
   

Jaa tämä sivu