Henkilö, nimeltä Vladimir Vladimirovitš Putin

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja neme
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Vladimir Putin ei luovuta valtaansa kenellekään, sanoo presidentin sisäpiiristä kirjoittanut toimittaja
Toimittaja-kirjailija Mihail Zygar uskoo Venäjän presidentin yrittävän ensi vuonna tosissaan länsisuhteiden parantamista
Kulttuuri 20.4.2016 2:00

Venäläisen tv-kanavan Doždin entisellä päätoimittajalla Mihail Zygarilla, 35, on täysi syy olla hyvällä tuulella, kun hän istuu moskovalaiskahvilan infrapunalämmittimillä varustetulle terassille.

Zygar vetää televisiossa omaa ohjelmaansa, mutta vastuu ei enää paina. Hän on vapaa kirjailija, jonka uusi kirja on myynyt hyvin ja ilmestyy nyt suomeksi nimellä Putinin sisäpiiri – Nyky-Venäjän lyhyt historia. Zygar on tänään haastateltava kello 17 Sanomatalossa avoimessa yleisötilaisuudessa, joka lähetetään HS:n sivuilla suorana lähetyksenä.

Mehukkaat jutut tihentyvät kirjan lähestyessä nykypäivää. Lähteitä ei aina mainita.

Voisitko kertoa, mistä olet napannut esimerkiksi presidentti Vladimir Putinin ja pääministeri Dmitri Medvedevin keskustelun kalamatkalla Astrahanissa?

”En voi”, Zygar vastaa ja purskahtaa nauruun. ”Kirjassa on mainittu kyllä valtava määrä ihmisiä, mutta suuressa osassa näistä keskusteluista haastateltavat nimenomaan pyysivät, ettei heitä lainattaisi.”

Kirjassaan Zygar antaa Venäjän ulkopolitiikasta ajoittain vainoharhaisen kuvan. Lähitulevaisuus ei hänen mukaansa kuitenkaan aivan kauhealta näytä. Hän uskoo sotaisten puheiden rauhoittuvan syksyn parlamenttivaalien jälkeen.

”Ja tänä vuonna on vielä vaalit Amerikassakin. Yhdysvaltain uuden presidentin astuttua virkaansa alkaa luultavasti jonkinlainen länsisuhteiden paraneminen. Luulen, että vuonna 2017 Putin tulee käyttämään kaikki voimavarat parantaakseen suhteita länteen.”

”Vuosi 2017 on ylipäätään Venäjälle hyvin tärkeä. Sinä vuonna Venäjällä tapahtuu aina kaikenlaista hyvin tärkeää”, Zygar sanoo viitaten sadan vuoden takaiseen lokakuun vallankumoukseen. ”Kaikki muistavat tämän myyttisen päivämäärän ja alkavat odottaa jotain.”

”Valtion rahat riittävät vain puoleksitoista vuodeksi. Sehän on myös eräänlainen mystinen vitsi: jos lasketaan tästä eteenpäin puolitoista vuotta, niin silloinhan on vuoden 2017 lokakuu.”

Onko vallankumous siis mielestäsi mahdollinen?

”Ei! Ensinnäkin minä toivon, ettei kumousta tule, koska edellistenkään kumousten jälkeen ei mitään hyvää seurannut. Ja lisäksi luulen, ettei vallankumous ole mahdollinen.”

Mutta pelätäänhän ”värivallankumousta” Kremlissäkin. Itse kirjoitat, että siellä uskotaan omiin kumouspelotteluihin ja Amerikan salajuoniin.

”Kyllä, he uskovat täysin tosissaan, että salaliitto on olemassa ja että Yhdysvallat on julistanut sodan Venäjää vastaan. He uskovat tähän aivan aidosti. Koska he eivät kykene käsittämään todellisuutta oikein.”

”Mutta Venäjällä odotetaan aina jotain ja siksi mitään ei tapahdu. Hallituksen ministerit eivät tee mitään, he vain odottavat, että öljyn hinta nousee. Oppositiokaan ei kykene tekemään mitään. Se odottaa, että Putinille tapahtuu jotain. Eihän mitään voi tehdä, kun Putin on niin suosittu.”

Venäjän-vastaisista pakotteista ei Zygarin mukaan ole järkevää luopua ellei kansainvälisissä suhteissa tapahdu todellista edistystä.

Mutta muuten Venäjän eristäminen on hänen mielestään suuri virhe.

”Länsivallat eivät käy minkäänlaista vuoropuhelua venäläisten ihmisten kanssa. En tarkoita oppositiota, sellaista Venäjällä ei ole. Mutta venäläinen kansalaisyhteiskunta on olemassa, se on vain melkoisen epäpoliittinen, sitä ei tällä hetkellä politiikka kiinnosta.”

Poliittisesta passiivisuudesta Zygar syyttää ennen kaikkea venäläistä propagandaa.

”Pahinta propagandassa on, että se kieltää kaikki arvot. Sen pääviesti on, että kaikki poliitikot koko maailmassa ovat samanlaisia roistoja, murhaajia ja lahjusten kerääjiä kuin meilläkin eikä mitään demokraattisia arvoja ole olemassa. Ja siksi demokratiaan on turha pyrkiä, ja kaikki väärennetään kuitenkin.”

”Ja tämä ei ole totta, vaan kyseessä on arvojen romahdus.”

Propaganda ei kuitenkaan ole koko totuus Venäjän mediamaailmasta, Zygar muistuttaa.

”Ei ole yksiselitteistä trendiä kohti kurjempaa. Monia hyviä tiedotusvälineitä on suljettu ja monia pilattu, mutta samaan aikaan toimii uusia ja vanhoja tiedotusvälineitä, jotka tekevät korkeatasoista journalismia.”

”Ja on runsaasti korkeatasoisia journalisteja, jotka eivät itse asiassa työskentele tiedotusvälineissä”, Zygar jatkaa viitaten bloggereihin ja kansalaisaktivisteihin.

Oman mallinsa Venäjän selviytymiseen Zigar löytää l980-luvun Etelä-Amerikasta.

”Kirjailijana ja tarkkailijana ihanteeni on Chile. Se, kuinka Chile pääsi eroon [kenraali Augusto ] Pinochetin diktatuurista. Se on paras mahdollinen skenaario jokaiselle valtiolle, jossa on tehoton ja autoritaarinen hallinto. Kun johtaja häviää vaalit ja tunnustaa tappionsa, luovuttaa vallan vapaaehtoisesti toiselle ihmiselle.”

Mutta todellisuudessa vallan vaihtoehdot ovat Zygarin mukaan vähissä.

”Pelkään, että espanjalainen malli, jossa [diktaattori Francisco ] Franco siirsi vallan itse valitsemalleen seuraajalle, kuningas Juan Carlosille, ei meillä ole enää mahdollinen. Sitä kokeiltiin jo kerran, kun Medvedev oli Juan Carlosin roolissa. Sen vaihtoehdon aika on ohitse, se ei toiminut.”

”En usko, että Putin tulee lähiaikoina hakemaan itselleen toista seuraajaa tai luovuttamaan valtaa toista kertaa Medvedeville. Hän tuskin luovuttaa valtaansa enää kenellekään.”

”Putin voi jatkaa rauhassa vuoteen 2024 saakka. Ja jos hän haluaa jatkaa vielä senkin jälkeen, niin voi hän luultavasti sitäkin harkita.”
 
Paljastuskirjailijan mukaan Venäjän politiikasta löytyy suuri suunnitelma korkeintaan jälkikäteen
Putin, sisäpiiri ja Kremlin päätöksenteon arvaamattomat kuviot

http://www.ts.fi/uutiset/ulkomaat/8...ja+Kremlin+paatoksenteon+arvaamattomat+kuviot

Luulitteko, että presidentti Vladimir Putinilla on selkeä näkemys Venäjän suunnasta, jota hän on johdonmukaisesti toteuttanut jo yli 15 vuoden ajan? Unohtakaa koko juttu, sanoo Putinista ja hänen sisäpiiristään menestyskirjan kirjoittanut venäläistoimittaja Mihail Zygar.

– Kaikki mikä on tapahtunut, on ollut taktisia askeleita, operatiivista reagointia ulkoisiin ärsykkeisiin, jotka eivät vie mihinkään loppupäämäärään, Zygar kirjoittaa.

Venäjällä on tehty sama kuin historiankirjoituksessa yleisemminkin, kun lopputulos on selvillä. Tapahtumat kuvataan sellaisina, että ne näyttävät jälkiviisaasti loogisilta.

Zygarin kirjansivuilla vilisee presidentin lähipiirin nimiä poliitikoista upseereihin ja suurliikemiehiin. Venäläistoimittajan mukaan Vladimir Putin on yhden päätöksiä tekevän henkilön lisäksi myös tämä suuri joukko ihmisiä, jotka miettivät, mitä päätöksiä Putinin pitäisi tehdä. Tämä ”kollektiivinen järki” myös selittää asiat jälkikäteen parhain päin.

Valtamediassa vaiettu bestseller
Venäjällä viime syksynä julkaistun paljastuskirjan vastaanotto on lyönyt Zygarin ällikällä. Kirja keikkuu myyntitilastojen kärjessä ja vaikka valtiollinen media vaikenee teoksesta, monet mahtimiehet ovat kehuneet sitä enimmäkseen totuudenmukaiseksi.

Putin tuskin on koko kirjaa lukenut, korkeintaan otteita, Zygar arvelee.

 – Ilmeisesti hän piti näkemästään, koska kirja on yhä myynnissä, Zygar naurahtaa STT:n haastattelussa.

Herkullisiin yksityiskohtiin kuuluu muun muassa kertomus siitä, miten aluksi vastahakoinen Putin taivuteltiin hakemaan talviolympialaisia Sotshiin. Presidentin nykyisen tiedottajan Dmitri Peskovin ideasta presidentin kuuntelemille radioasemille ja hänen autosaattueensa reitin varrelle sijoitettiin mainoksia, joiden viesti oli ”Kisat, jotka olemme ansainneet”. Lisäksi palkattiin henkilö soittamaan presidentin hallintoon ja kyselemään kisojen perään.

Ja katso: Putin antoi hyväksyntänsä.

Yllätyksistä pitävä Putin ei väisty
Zygar ei ole innokas ennustamaan Venäjän toimia, koska maan johtaja, ”entinen KGB-mies”, pitää yllätyksistä. Selkeää suurta suunnitelmaa hänellä ei edelleenkään ole, ei myöskään Itämeren suunnalla.

– Minulta kysytään usein, erityisesti Baltiassa, minkä maan Putin aikoo vallata seuraavaksi. Ei hän aio vallata yhtään mitään, Zygar kertoo.

Sama pätee hänen mukaansa myös Suomeen. Yhdysvaltoihin ja Natoon Putin sen sijaan suhtautuu aidosti ”vainoharhaisesti”, joten sotilasliiton laajentuminen uudelle Venäjän vastaiselle rajalle varmasti hermostuttaisi hänet.

– Voimmeko varmasti sanoa, ettei Venäjä ryhdy vihamielisiin toimiin muita maita vastaan? Emme, mutta ei sellaista suunnitella.

Strategiaa on turha etsiä myöskään talouspolitiikasta.

– Odotetaan vain öljyn hinnan nousua eikä tehdä mitään, Zygar tiivistää.


Yhteiskunnallista mullistusta ja Putinin syrjäyttämistä on Zygarin mukaan kuitenkin turha lähivuosina odottaa. Kansa on kiitollinen kansallisylpeyttä nostaneelle presidentille eikä talousongelmia panna hänen piikkiinsä.

Sisäpiirissä taas ollaan syystä hissukseen.

–  Kukaan ei uskalla puhua siitä (seuraaja-asiasta), koska kaikki tietävät, että heitä kuunnellaan ja kaikki, mitä he sanovat, päätyy Putinin pöydälle, Zygar perustelee.

Venäjä on muuten vaan hankkinut Suomesta kiinteistöjä ja tontteja strategisesti merkittävien paikkojen läheisyydestä/ varrelta...? :rolleyes:
 
Miten tämä Zygar voi istua moskovalaisella terashilla infrapunalämmittimien ihanassa lämmössä?

Missä ovat punkkarityttöset? Ja monet muut Putinin "vastustajat"?

Kenen kertomiin voi uskoa edes sinapinsiemenen vertaa?
 
Julkisuus ja kansansuosio suojelee tiettyyn rajaan saakka. Kansan suosiossa olevien nitistäminen voisi aiheuttaa ikäviä seurauksia nomenklatuuralle, ensin pitää tuhota ihmisen maine ja tehdä hänestä kansan silmissä inhottu hylkiö ennen kuin voidaan lyödä viimeinen naula arkkuun.

Alexander Navalnyjn kohdalla yritettiin mainemurhaa mutta lopputulos oli päinvastainen. Zygar on suosittu ja tunnettu toimittaja, ilmeisen hyvämaineinenkin. Kirja pääsi livahtamaan Venäjän markkinoille varmaan vahingossa, kukaan turvallisuusjoukoissa ei tainnut uskoa että se olisi myynyt muutamaa kappaletta enempää ja kun henki oli vapautunut pullosta niin sitäpä et enää kiinni saa.

Toisekseen Zygar ei uhkaa Putinin hallintoa mitenkään, päinvastoin pitää Putinin jatkoa suotavana. Zygar on Putinille arvokkaampi elävänä ja vapaana, todisteena siitä että Venäjä on liberaali ja suvaitsevainen maa. Vähän sama juttu kuin Suomen asema Neuvostoliiton lellikkinä: Saat karkkia kunhan olet mielin kielin etkä uhmaa.

Bill Browderkin olisi varmaan ollut pitkään maan povessa ilman onnistunutta julkisuusoperaatiota. Hodorkovskin nitistäminen olisi ollut turhan ilmiselvää. Garri Kasparov ei päässyt koskaan keräämään oikeasti suosiota joten hänestä ei ole Putinille haittaa.

Venäjällä henki tai vapaus lähtee niiltä jotka valta kokee uhaksi itselleen ja joiden nitistämisestä valta ei usko olevan haittaa itselleen.
 
Uutuuskirja: "Putin ajattelee olevansa Venäjä"
Perjantai 22.4.2016

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016042221457928_ul.shtml

- En ole tuntenut oloani uhatuksi kirjoitusprosessin aikana. Olen tottunut tällaiseen elämään, toimittaja ja kirjailija Mihail Zygar sanoo Iltalehden haastattelussa Helsingissä.

Hän on ollut perustamassa ja vetänyt viime aikoina Venäjän ainoaa vapaata televisiokanava Dozhdia. Vuonna 2014 Kreml sai kanavasta tarpeekseen ja käytännössä tuhosi sen.

- Mutta me selvisimme siitä tv-kanavana. Nyt Dozhd on ainoa vapaa kanava, Zygar toteaa kanavan jäljelle jääneestä toiminnasta.

Venäläiset propagandistit eivät kiinnitä Zygariin juurikaan huomiota, vaan antavat hänen toimia vapaasti. Tosin mikään valtion omistamista medioista ei ole julkaissut yhtä ainutta artikkelia Zygarin myyntilistojen kärkeen nousseesta kirjasta nimeltä Putinin sisäpiiri.

- He välttelevät minua, Zygar toteaa.

Zygarin kirjan nimi on suoraan käännettynä "Kaikki Kremlin miehet". Hän kertoo viittaavansa tällä Kremlin byrokraattiarmeijaan, joka ei tee itse päätöksiä, vaan yrittää arvailla, mitä presidentti Vladimir Putinin päässä liikkuu.

- He ovat ihmisiä, jotka uskovat, että Putin on Venäjä ja Venäjä on Putin.

Ja Zygarin mielestä Putin itsekin todella ajattelee olevansa Venäjä.

Onko Putin vainoharhainen?

- Kyllä.

Kuinka vakavasti?

- Vakavasti.

- Hän tosissaan uskoo, että amerikkalaiset ovat hyökänneet Venäjälle. Hän uskoo, että on olemassa salaliitto häntä vastaan. Että on kansainvälinen salaliitto, joka suunnittelee värivallankumousta Venäjälle, ja että hänen täytyy vastustaa sitä. Hän uskoo, että Venäjällä on pettureita, ja että viides kolonna on olemassa, Zygar tulkitsee Putinin toimintaa.

Välit poikki

Zygar ei ole enää missään tekemisissä Kremlin valvoman median ja sen toimittajien kanssa. Hänen mukaansa asiat muuttuivat täysin Ukrainan sodan puhjettua.

- Ei siis Krimin vaan Ukrainan sodan jälkeen, hän täsmentää.

Zygarin mukaan Kremlin peukalon alla olevan median toimittajat aiemmin vain valehtelivat.

- Sodan jälkeen heistä tuli murhaajia. Heidän tuottamansa propagandan vuoksi monet ihmiset lähtivät vapaaehtoisesti taistelemaan Donbasiin.

- Monet heistä kuolivat, koska he uskoivat, että siellä olisi fasisteja hyökkäämässä rauhaa rakastavien donetskilaisten kimppuun, ja että heidän täytyy suojella näitä ihmisiä.

Zygar toteaa, että vuonna 2014 alkanut propaganda on tappanut tuhansia ihmisiä.

- Sen jälkeen on ollut mahdotonta edes kätellä näitä niin sanottuja kollegoja. Se on todella surullista.

Venäläinen propaganda menee kansaan kuin häkä. Zygar selvittää, että propaganda on tehty erittäin ammattimaisesti.

- Kutsun sitä Fox News -propagandaksi, eli se on hyvin amerikkalaistyyppistä. Se on erittäin intohimoista ja näyttää todelliselta. Jos Dmitri Peskov karjuu, hän todella karjuu, Zygar kuvailee.

Zygar muistuttaa, että suuri osa lännen vastaisesta propagandasta on tarkoitettu Venäjän sisäiseen käyttöön. Hän sanoo, että ihmiset uskovat propagandaan, koska tarinoissa on aina pieni pala totuutta, vaikka loput onkin ympärille rakennettua höttöä.

Unohdettu Ukraina

Venäjän propaganda ei Zygarin mielestä ole Ukrainan suurin murhe.

- Ukrainan tragedia tällä hetkellä on, että kaikki tuntuvat unohtaneen sen. Syyria on tullut tilalle.

Ukrainan ongelmaa ei kuitenkaan ole ratkaistu millään tapaa. Zygar pitää meneillään olevaa sotaa keinotekoisena.

- Sitä ei edes pitäisi olla. Samanlaisia ihmisiä molemmin puolin. He puhuvat samaa kieltä, heillä on sama kulttuurinen ja etninen tausta. Sodalle ei ole yhtään järkevää syytä.

Hän näkee, että Ukrainan sota pitäisi ratkaista taloudellisin keinoin.

- Jos Eurooppa vain voisi auttaa Ukrainaa palauttamaan maan taloudellisen tasapainon, niin rauha Donbasissa olisi lähempänä.

Zygar pitää hyvänä esimerkkinä toisen maailmansodan jälkeen tehtyä Marshall-sopimusta.

- Jos haluaa päästä sodasta yli, on investoitava, korjattava ja uudelleenrakennettava.

Hän jatkaa, että Putinin esittämän Jalta kakkosen sijaan pitäisi tulla Marshall kakkonen.


Kirjailija, toimittaja Mihail Zygar ei pelkää turvallisuutensa puolesta, vaikka tunkeutui syvälle Putinin sisäpiiriin vuosia kestäneen kirjoitusprosessin aikana. (NINA LEINONEN)
Ei sensuuria

Venäjällä ei ole aiemmin kovinkaan avoimesti kirjoitettu presidentti Vladimir Putinin hallinnosta, ainakaan siinä mittakaavassa kuin Mihail Zygar tekee.

Zygar kuitenkin kiistää, että kirjaa olisi sensuroitu. Hän korostaa, ettei kirja ole kritiikkiä vaan faktoja.

- Pystyin kirjoittamaan mitä halusin ilman, että jonkun täytyi hyväksyä se ensin.

Hän sanoo, ettei kukaan yrittänyt vaikuttaa kirjan sisältöön ainakaan suoraan.

- Jotkut todennäköisesti valehtelivat haastatteluissa pyrkiäkseen vaikuttamaan minuun, mutta yritin selviytyä, Zygar hymähtää.

Yksi haaste oli löytää kustantaja, joka varmuudella julkaisee kirjan. Zygar kirjautti kustannussopimukseen kohdan, jonka mukaan kirja on julkaistava kahden kuukauden sisään sopimuksen allekirjoittamisesta.

-  Halusin aidon sopimuksen. Joillekin kirjailijoille on käynyt Venäjällä niin, että kustantaja on ostanut oikeudet, mutta ei olekaan ikinä julkaissut kirjaa.

Zygarin kirja on myynyt Venäjällä hyvin. Hän kertoo, että palaute on ollut erittäin myönteistä. Palaute jopa Kremlin suunnasta on ollut myönteistä. Zygar ei ole saanut palautetta Kremlistä suoraan vaan ystäviensä kautta.

- Olen kuullut, että suuri osa heistä on ollut tyytyväisiä, ja että kirja on yksityiskohdiltaan tarkka.

Zygar tuntee lukuisia ihmisiä Putinin lähipiiristä. Osa haastatelluista suostui jopa suoriin sitaatteihin kirjassa.

Zygar mainitsee nimeltä muun massa Aleksei Kudrinin, Igor Shulavovin ja Dmitri Peskovin.

-----------------------------------------------

Mihail Zygar

Venäläinen toimittaja ja kirjailija, syntynyt Moskovassa vuonna 1981.

Kirjoittanut huhtikuussa suomennetun Putinin sisäpiiri -Nyky-Venäjän lyhyt historia -kirjan (Otava, suomennos Jukka Mallinen).

Venäläisen vapaan tv-kanava Dozhdin perustaja ja päätoimittaja vuoteen 2015 saakka.

Aiemmin toiminut venäläisen Kommersantin sotakirjeenvaihtajana muun muassa Irakissa, Pakistanissa, Kosovossa ja Darfurissa.

Toiminut myös Venäjän Newsweekin politiikan toimittajana.

Työstää nyt Vapaa historia -projektia ja uutta kirjaa vuoden 1917 poliittisista prosesseista.
 
Miten tämä Zygar voi istua moskovalaisella terashilla infrapunalämmittimien ihanassa lämmössä?

Missä ovat punkkarityttöset? Ja monet muut Putinin "vastustajat"?

Kenen kertomiin voi uskoa edes sinapinsiemenen vertaa?

Julkisuus ja kansansuosio suojelee tiettyyn rajaan saakka. Kansan suosiossa olevien nitistäminen voisi aiheuttaa ikäviä seurauksia nomenklatuuralle, ensin pitää tuhota ihmisen maine ja tehdä hänestä kansan silmissä inhottu hylkiö ennen kuin voidaan lyödä viimeinen naula arkkuun.

Alexander Navalnyjn kohdalla yritettiin mainemurhaa mutta lopputulos oli päinvastainen. Zygar on suosittu ja tunnettu toimittaja, ilmeisen hyvämaineinenkin. Kirja pääsi livahtamaan Venäjän markkinoille varmaan vahingossa, kukaan turvallisuusjoukoissa ei tainnut uskoa että se olisi myynyt muutamaa kappaletta enempää ja kun henki oli vapautunut pullosta niin sitäpä et enää kiinni saa.

Toisekseen Zygar ei uhkaa Putinin hallintoa mitenkään, päinvastoin pitää Putinin jatkoa suotavana. Zygar on Putinille arvokkaampi elävänä ja vapaana, todisteena siitä että Venäjä on liberaali ja suvaitsevainen maa. Vähän sama juttu kuin Suomen asema Neuvostoliiton lellikkinä: Saat karkkia kunhan olet mielin kielin etkä uhmaa.

Bill Browderkin olisi varmaan ollut pitkään maan povessa ilman onnistunutta julkisuusoperaatiota. Hodorkovskin nitistäminen olisi ollut turhan ilmiselvää. Garri Kasparov ei päässyt koskaan keräämään oikeasti suosiota joten hänestä ei ole Putinille haittaa.

Venäjällä henki tai vapaus lähtee niiltä jotka valta kokee uhaksi itselleen ja joiden nitistämisestä valta ei usko olevan haittaa itselleen.

Zygarin Putinin lähipiiriä käsittelevän teoksen lukemisen aloitin toissapäivänä - joten en ota tarkemmin kantaa siihen, mutta yleisellä tasolla kirjoitettuna on toki huomioitava muutamia tekijöitä, jotka vaikuttavat siihen, miksi jotkut henkilöt ovat edelleen hengissä.

Minuteman toi viestissään esille merkittävimpiin kuuluvan tekijän eli julkisuuden - kuten Browder on todennut, hänen kohdalla esim. julkisuus ja erityisesti Red Notice toimii henkivakuutuksena. Venäjällä on nähty mitä seurasi Magnitskin murhan jälkeen, mikä vaikutus Browderin ja muutamien muiden ihmiten työllä oli, jotta saatiin ensin Yhdysvalloissa Magnitskin laki voimaan ja sen piirissä on kohtalainen joukko henkilöitä "sanktioituna". Nyt Browder tekee työtä, jotta laki muodossa tai toisessa huomioitaisi useammassakin maassa ja yhteisössä.

Tämän seurauksena Putin joutuu myös miettimään sitä, että mikä seuraus sillä voi olla jos liian merkittävä henkilö tapetaan - välttämättä sanktiot eivät kohdistu suoraan Putiniin mutta nyt kun Venäjään on kohdistettu voimakkaita sanktioita Krimin miehityksen ja Ukrainan sodan seurauksena, joutuu myös Putinin miettimään sitä, että mikä vaikutus jollain todella merkittävän henkilön murhalla voi olla. Sanktiot tuskin kohdistuisivat suoraan Putiniin mutta entäpä jos ne ulotetaan koskettamaan sisäpiiriä, tämän Putin joutuu huomioimaan, koska ongelmat sisäpiirissä voivat tuottaa merkittäviä ongelmia Putinillekin.

Toisaalta sitten on huomioitava asetelma "hyvä tsaari - huonot pajarit" tai jota havaittiin Stalinin kaudella kiihkeimpienkin vainojen aikaan kun gulakille tuomitut hartaasti uskoivat "kunhan Stalin saa tietää tästä niin..." eli uskottiin, että johtaja on hyvä mutta vallanhakuiset alaiset toimivat johtajan edun vastaisesti ja omavaltaisesti ilman johtajan valtuutusta. Tarkoitan erityisesti sitä, jos kritiikki kohdistuu enemmän Putinin lähipiiriin ei niinkään itse Putiniin - hänen osuutta on joko siloiteltu tai sitä väheksytään, seuraus voi olla se, että Putinin on järkevää antaa tällaisen kriitikon jatkaa toimintaa, koska hän kertoo tarinaa mikä "puhdistaa" Putinia - kaikki on niiden pajareiden vika. Tsaari on hyvä. Asetelmassa on tietty kriitikon kannalta se riski, että valtaan voi syystä tai toisesta päätyä henkilö, jota hän on kritisoinut tai jonka on näyttänyt huonossa valossa, ja tällöin tämän kriikon oma asema voi muodostua tukalaksi.

Tietyt julkisuuden henkilöt ovat siis syystä tai toisesta hengissä - heidät on käytännössä pakko pitää hengissä, etenkin tällä hetkellä kun Venäjän asema sanktioiden kannalta on tukala ja talous - useammasta syystä johtuen - kyntää syvällä. Sen sijaan "pienempien kalojen" henki on edelleen höllässä, he ovat löyhässä hirressä.

vlad
 
Lieneekö huhulla perää, että seuraajaa on jo mietitty ex-turvamiehestä (Aleksei Djumin):
Venäjän ylimmän johdon suhteet ovat tulehtuneet. Presidentti Vladimir Putin on yhä eristäytyneempi ja epäluuloisempi vanhojen toveriensa suhteen, kirjoittaa Venäjään erikoistunut kirjailija ja suomentaja Jukka Mallinen tuoreessa Kanava-lehdessä. Seuraavan presidentin pitäisi olla Putinille ehdottoman lojaali, jotta nykyiset vallanpitäjät voisivat tuntea asemansa turvatuksi.

Suomen Kuvalehti julkaisee Mallisen kirjoituksen kokonaisuudessaan.

Vladimir Putin nimitti helmikuun alussa kenraali Aleksei Djuminin Tulan alueen kuvernööriksi. Kenraali oli palvellut pitkään presidentin lähellä. Niinpä huhumylly päätteli heti, että Djuminista ollaan kasvattamassa Putinin seuraajaa.

Djumin itse kommentoi yllättävää nimitystään siviilivirkaan: ”Ylipäällikkö antoi käskyn. Minä vastasin: Käskystä.”

Djumin on ainakin äärimmäisen uskollinen. Hän on koko ikänsä toiminut turvallisuuspalveluissa, saanut saman koulutuksen ja imenyt saman militaristisen maailmankuvan kuin Putin ja hoitanut adjutanttina tämän erikoistehtäviä.

Kenraali on yleisölle täysin tuntematon ja hänen uransa suurelta osin salaiseksi julistettu. Jopa Venäjän sankarin arvo ja Sankaruuden kunniamerkki myönnettiin hänelle salaisella käskyllä – terroristien tuhoamisesta, väitetään.

Djumin syntyi 1972 Kurskissa ja valmistui 1994 Radiotekniikan sotilasinsinöörikoulusta Voronežista. Hänet sijoitettiin Moskovan lähelle pieneen erityisosastoon, joka hoiti ”vastatoimia vastustajan teknisille tiedusteluvälineille”. Vuonna 1995 hän siirtyi FSO:hon eli valtionjohdon turvapalveluun osastolle, joka vastasi pääministeri Viktor Tšerdomyrdininja presidentti Boris Jeltsinin yhteyksistä matkoilla. Hän sai kanniskella lentokoneesta ja lentokoneeseen suuria laatikoita: avointa ja salattua puhelinlinjaa ja lautasantenneja.

Sitten Djumin siirtyi Putinin henkilökohtaiseen turvamiehistöön. Hän suunnitteli tämän matkojen turvallisuutta ja joutui työssään uhkaaviin tilanteisiin myös ulkomailla.

Toisen Tšetšenian sodan alussa Putin kävi Zamenskojessa tapaamassa vanhimpien neuvostoa, kun sissit oli karkotettu sieltä. Pois lähdettäessä Putin otti yllättäen saattohelikopterin ja lensi pois. Djumin ja muu turvajoukkue nousi varsinaiseen helikopteriin, joka putosi noustuaan pari metriä ilmaan – mutta säilyi kuin ihmeen kautta vahingoittumatta.

Vähitellen Djumin nousi turvaosaston varajohtajaksi. Viime vuodet hän on käytännössä johtanut henkivartiostoa, jota pitkään vetänyt kenraali Viktor Zolotov jäi lähinnä paraatitehtäviin. Tärkein tehtävä oli tilannekuvan valvonta. Joka aamu Djumin raportoi presidentille operatiivisten tiedotusten perusteella alueista ja ”erityisprojekteista”. Hän myös välitti tämän käskyjä ministereille ja kuvernööreille.

Turvapäällikkö sai erikoiskoulutuksen, johon kuului aseiden käytön ja judon lisäksi psykologinen valmennus. Vuonna 2014 hän siirtyi sotilastiedustelu GRU:n apulaispäälliköksi johtamaan erikoisoperaatiojoukkoja. Osasto koostuu huippukoulutetuista vähintään yhtä vierasta kieltä osaavista upseereista, ja sen toimintavyöhyke on koko maailma. Djumin on ollut useamman kerran sen tehtävissä ulkomailla. Erikoisoperaatioista ja muun muassa Krimin tapahtumista huhutaan, mutta alan miehenä kenraali kieltää kaiken.

Erikoisjoukot vastasivat turvallisuudesta myös Sotšin olympialaisissa. Vaikea maasto eli korkea vuoristo miehitettiin kokonaan ja tarkka-ampujat valvoivat sitä.
Djumin on väitellyt kansainvälisestä politiikasta aiheenaan Globaalin sääntelyn poliittiset ulottuvuudet maaryhmä G8:n yhteistyön puitteissa. Joulukuussa 2015 hänet siirrettiin puolustusministeriön apulaisministeriksi. Siellä hänen vastuualueekseen tuli yllättäen rakennustoiminta, omaisuus ja terveydenhoito eli talouspuoli.



Djuminia pidetään poikkeuksellisen hyvänä koordinoimaan yhteistyötä FSB:n, GRU:n ja sisäministeriön joukkojen tiukoissa tilanteissa. Mutta tiettävästi hän kertoo kaiken ”ylös” ja häntä pidetäänkin ”Putinin silminä ja korvina” armeijassa, missä häneen suhtaudutaan tästä syystä viileästi.

Myös nuoren kenraalin ”verkostot” ovat kunnossa. Djumin on koordinoinyt Pietarin jääkiekkoseuran SKA:n toimintaa ja toiminut Gennadi Timtšenkon neuvonantajana. Hän pelaa maalivahtina ”Yöjääkiekkoliigassa”, jossa Putinin kanssa kiekkoa sohivat muun muassa puolustusministeri Sergei Šoigu, FSB:n Rašid Nurgalijev, Rotenbergin veljekset ja Timtšenko. Kerrotaan, että hän joutuu usein noloon tilanteeseen, kun presidentin haparoivia laukauksia pitää salavihkaa avittaa maaliin.

Djuminin isä Gennadi on sotilaslääkäri-kenraali, puolustusministeriön neljännen päähallinnon johtaja ja ex-puolustusministeri Pavel Gratševin tennistoveri. Isällä on yhteyksiä lääketeollisuuteen, kuten ranskalaiseen lääkefirmaan Sanofiin. Sillä taas on suhteita innovaatiokeskus Skolkovoon, nanoteknologiaa kehittävään Rosnanoon ja Endokrinologiseen tiedekeskukseen, jossa työskentelee Putinin vanhempi tytär Maria Faassen.

Djuminin nuorempi veli Artjom on menestyvä liikemies, joka vaikuttaa muun muassa Sanofissa ja FSO:n valvomassa monialayrityksessä MFK:ssa. Artjomin liikekumppanin Oleg Golubljovin isä on Putinin kansliapäällikkö.

Toinen liikekumppani Dmitri Šumkov teki joulukuussa 2015 itsemurhan, kun hänen kiinteistöprojektinsa Olimpijski meni konkurssiin. Huhutaan, että hän oli riitaantunut sekä liikekumppaniensa että virkamiesten kanssa.

Djuminin nimityksestä puolustusministeriöön oli kulunut vain runsas kuukausi, kun hänet tempaistiin 2. helmikuuta 2016 odottamatta Tulan kuvernööriksi. Hän on siis opettelemassa siviili- ja taloushallintoa.

Seuraavat kuvernöörinvaalit ovat jo syyskuussa. Djuminin valtti on hänen omien sanojensa mukaan ”presidentin valtava luottamus”.

Kommersant teki uudesta kuvernööristä poikkeuksellisesti lähes aukeaman haastattelun, jossa oli ällistyttävän paljon ”yksityiselämää”. Jutun kirjoitti Putinin luottotoimittaja Andrei Kolesnikov (ei tule sekoittaa samannimisen Carnegie-säätiön analyytikkoon). Djumin lupaili haastattelussa viiden vuoden sosiaalis-taloudellista ohjelmaa ja parempaa sosiaaliturvaa.

Putinin hallintoa tukevat puolueet ovat jo ilmoittaneet, että ne tukevat Tulassa virkaatekevää kuvernööriä ja tuovat vaaleihin omat ehdokkaat vain ”teknisenä varmistuksena”.

Tula on Venäjän historiallinen aseteollisuuskeskus, ja siellä on yhä paljon sotateollisuutta. Tämän takia sen taloustilanne ei ole yhtä toivoton kuin yleensä Venäjän maakunnissa. Mutta rapistuvan kunnallistalouden ja -tekniikan paikkaaminen on turhauttava tehtävä. Talouskriisin kärjistyminen, väestön yleinen pettymys ja passiivisuus voivat tuottaa vaaleissa yllätyksen.

Kokemattoman kuvernöörin onnistumisesta ennen syyskuuta riippuu kuitenkin paljon. Politologi Mihail Vinogradov on huomauttanut, että äänestäjille tarjoiltava propaganda on muotoiltava edellisen kuvernöörin jäljiltä uusiksi. Kriisin oloissa tarvitaan myös oikeaa karismaa, eikä ole varmaa, löytyykö kenraalista sitä.



Putin itse on yhä eristäytyneempi ja epäluuloisempi vanhojen toveriensa suhteen. Presidentin vanhat toverit ovat keränneet kokemusta, arvovaltaa ja itsenäisyyttä. Djuminin kaltainen nuori mies taas on täysin lojaali ja riippuvainen Putinista, jota ympäröi yhä pienempi piiri.

Tiettävästi Putin on viime aikoina jyrkästi rajoittanut niiden ihmisten piiriä, joilla on pääsy hänen puheilleen. Hän on nostanut asemiin henkilökohtaisen turvaosastonsa miehiä niin, että jopa FSB on jäänyt sivummalle. Kolmen viime vuoden aikana hän on vaihtanut kaksi kertaa vartiostonsa päällikön. Presidentti on alkanut uskoa, että ilman häntä maa hajoaa.

Koulutetaanko Djuminia siis vuoden 2018 presidentinvaaleihin, kuten huhumylly jauhaa? Myös Jeltsin alkoi miettiä seuraajaansa 1998, kaksi vuotta ennen yllätyseroaan. Uusi tuore ja ryvettymätön henkilö ja yllätyksellinen salamaoperaatio tämän nostamiseksi valtaan voi pelastaa hallitsevan liittoutuman, kuten tapahtui myös Putinin noustessa valtaan.

Skeptikot muistuttavat, että KGB:n toimintatapa on hämäys ja harhaanjohtaminen. Nuoren kenraalin hypettäminen voi olla julkisuudelle tarjottu syötti, ja todellinen ratkaisu tulee yllätyksenä aivan toiselta suunnalta. Varsinainen yllätys olisi, ellei vuonna 2018 tulisi yllätyksiä.

Spekulaatiot Djuminin nimityksestä – samoin kuin huhut Aleksei Kudrinin nimittämisestä pääministeriksi – kertovat hallinnon kriisistä. Umpikuja pahenee ja kaikkialla mietitään kiihkeästi ”vuoden 2018 ongelmaa”. Pääsisikö Venäjä eristyksestä vaihtamalla keulakuvaa?

Moskovan eliitti on täysin riippuvainen presidentistä, mutta alueelliset johtajat huolestuttavat Putinia, sillä he voivat nousta vastarintaan. Tatarstanin presidentti Rustam Minnihanovkieltäytyi jo katkaisemasta suhteita Turkkiin. Komin tasavallan kuvernöörin Vjatšeslav Gaizerin ja koko hänen johtoryhmänsä murskaamisen tarkoitus oli pitää tasavallat varpaillaan.

Presidenttihuhujen taustalla on Venäjän poliittisen järjestelmän heikkous. Kun se on pystytetty yhden ihmisen varaan, vaarana on, että koko järjestelmä kaatuu hänen kanssaan.

Ivan Davydov totesi Novoje Vremjassa, että vuoteen 2018 mennessä on löydettävä ratkaisu jostakin kahden äärivaihtoehdon väliltä. Ne ovat Venäjän muuttuminen valtavaksi keskitysleiriksi, jota ympäröivät piikkilanka ja pelästytetyt naapurit, ja hajoaminen: veristen ”kansantasavaltojen”, kaanikuntien ja pikku ruhtinaskuntien kiertokulku.
http://suomenkuvalehti.fi/jutut/ulk...a-turvamiehestaan/?shared=908217-920bd72e-500
 
Minun silmissäni zygarit ja kumppanit pelaavat jollain kierolla tavalla Putinin pussiin, kunnes vankasti toisin todistetaan.
En tiedä kuka hän on, oli kuulemma päätoimittajana Dozhdissa ja lähti. Slon (hänen sivusto?) ei koskaan jostain syystä herättänyt minussa luottamusta, jotenkin steriili.

Siellä oppositiossa muka kritisoimassa Putinia on sellainenkin inhokki kuten Aleksey Venediktov. Hän jos kuka osaa tehdä haastattelut niin että rehellisinkin ihminen alkaa kuulostaa roistolta, hän leikki sanoilla, kiero kun korkkiruuvi, ja mies todella pelaa Putten pussiin ja tätä ei näe vain kuurosokea.
Moni näkee Putinin kritiikkina sormen heristelynkin, "voi-voi tätä meidän vladimir vladimirovichia, tässä hän ei kenties ole oikeassa".
Näitä muka Putinin kriitikoita siellä piisaa.
 
En tiedä kuka hän on, oli kuulemma päätoimittajana Dozhdissa ja lähti. Slon (hänen sivusto?) ei koskaan jostain syystä herättänyt minussa luottamusta, jotenkin steriili.

Siellä oppositiossa muka kritisoimassa Putinia on sellainenkin inhokki kuten Aleksey Venediktov. Hän jos kuka osaa tehdä haastattelut niin että rehellisinkin ihminen alkaa kuulostaa roistolta, hän leikki sanoilla, kiero kun korkkiruuvi, ja mies todella pelaa Putten pussiin ja tätä ei näe vain kuurosokea.
Moni näkee Putinin kritiikkina sormen heristelynkin, "voi-voi tätä meidän vladimir vladimirovichia, tässä hän ei kenties ole oikeassa".
Näitä muka Putinin kriitikoita siellä piisaa.

Tjaa, eikös Dozhd määrittele itsensä riippumattomaksi asemaksi? Ainakin minä ymmärrän termin "riippumaton" siten ettei oteta ideologisista lähtökohdista kantaa puolesta eikä vastaan.

Tietysti on suuri houkutus ajatella että olisi olemassa jokin suuri kahtiajako jossa kumpikin puoli on sitä mieltä että jos et oli meidän puolellamme niin olet meitä vastaan ja että jokaisen on pakko valita puolensa.

Käytännössä ei se vaan näin mene. Mitä Venäjän ilmapiiristä olen lukenut niin suurin osa kansasta on vieraantunut tai oikestaan vieraannutettu politiikasta, poliittiseen toimintaan tai kannanottoihin ei haluta ryhtyä koska siitä ei ainakaan mitään hyvää seuraa. Dozhd tuskin olisi kitkutellut tähän asti mikäli se olisi julistautunut opposition äänitorveksi. Tiukkaa tuntuu tekevän nytkin kun syntilistalla on vain se, ettei ole suostunut Kremlin äänitorveksi.
 
Ulkomaat 28.4.2016 klo 21:28
Virolaisarvio Putinista: ”Hän haluaa jäädä historiaan Venäjää laajentaneena tsaarina”

Viron parlamentin ulkoasianvaliokunnan johtaja ja tiedustelupalvelun edustaja arvioivat Venäjän sotilaallisen uhkan Virolle hyvin todelliseksi, vaikka eivät välittömäksi. Putin haluaa muuttaa Yhdysvaltain johtaman maailmanjärjestyksen ja tuhota Naton, uskoo Andres Vosman.

Riigikogun ulkoasianvaliokunnan johtaja, entinen ulkoministeri Sven Mikser sanoo, että vaikka Venäjän presidentti Vladimir Putinin ei välttämättä tavoittelekaan Venäjän alueisiin ensi sijassa Baltiaa, eivät tällaiset toiveet ole myöskään aivan olemattomat.

– Ei hän herää joka aamu ajatellen, miten Baltian voisi valloittaa. Toisaalta hän tekee päätöksiä lyhyellä varoitusajalla, Mikser sanoi torstaina Viron suurlähetystön lehdistötilaisuudessa Helsingissä.

Venäjän ulkopolitiikka on ajoittain arvaamatonsa, sanoo myös Andres Vosman, Viron tiedustelupalvelun johtajan neuvonantaja. Hän muistuttaa, että Krimin valtaus ja Syyrian ilmaiskujen aloittaminen tulivat yllätyksinä, vaikka jälkikäteen voikin sanoa, etteivät aivan ilman merkkejä.

– Venäjän silmissä Baltian maat kuuluvat kyllä länsimaihin, mutta ovat heikoin lenkki niiden turvallisuusjärjestelmässä. Venäjä voi testata sitä, Vosman varoittaa.

"Venäjälle puhuttava voiman ja yhtenäisyyden kieltä"
Putinin politiikkaa ei ohjaa halu huolehtia venäläisten ja vielä vähemmän ulkovenäläisten hyvinvoinnista, vaan hän haluaa jäädä historiaan tsaarina, joka laajensi Venäjän aluetta, sanoo Mikser.

Vaikka sekä hän että Vosman pitävät erittäin epätodennäköisenä, että Venäjä hyökkäisi Viroon ennustettavissa olevassa tulevaisuudessa, Venäjälle on molempien mukaan puhuttava kielellä, jota se ymmärtää: voimalla ja yhtenäisyydellä. Suopeuden osoitukset Putin ottaa heikkoutena, Mikser sanoo.

Virolle voima ja yhtenäisyys tarkoittaa ennen kaikkea läntisen sotilasliiton Naton jäsenyyttä. Varautuminen puolestaan edellyttää, että Putinin aikeista ollaan mahdollisimman varhain perillä, vaikka hänen päänsä sisään ei pääsekään ja kristallipallo puuttuu, he sanovat.

– Putin tekee valtaosan päätöksistä itse, mutta osaan osallistuu lähipiiri, josta tietoa tihkuu, kertoo Vosman.

Venäjän uhka kattaa valtaosan turvallisuusraportista
Vosmanin mukaan Nato on Putinille arkkivihollinen, jonka tuhoaminen ja samalla Yhdysvaltain johtaman maailmanjärjestyksen muuttaminen ovat hänen suurin tavoitteensa. Toisaalta Putin tietää hyvin, ettei Venäjä voisi voittaa pitkittynyttä sotaa Natoa vastaan, sanovat Vosman ja Mikser.

Jos Venäjä kuitenkin hyökkäisi Baltiaan, he uskovat, että sota olisi jo alkanut muualta, esimerkiksi Lähi-idästä. Silloin Venäjä saattaisi avata toisen rintaman Baltiassa tilanteen hämmentämiseksi, he arvelevat.

Niin suurena uhkana Viro Venäjää nykyiselläänkin pitää, että Viron ulkomaantiedustelupalvelun viime kuussa ilmestyneestä kaikkien aikojen ensimmäisestä julkisesta vuosiraportista kaksi kolmasosaa koskee Venäjää.
 
Tjaa, eikös Dozhd määrittele itsensä riippumattomaksi asemaksi? Ainakin minä ymmärrän termin "riippumaton" siten ettei oteta ideologisista lähtökohdista kantaa puolesta eikä vastaan.

Tietysti on suuri houkutus ajatella että olisi olemassa jokin suuri kahtiajako jossa kumpikin puoli on sitä mieltä että jos et oli meidän puolellamme niin olet meitä vastaan ja että jokaisen on pakko valita puolensa.

Käytännössä ei se vaan näin mene. Mitä Venäjän ilmapiiristä olen lukenut niin suurin osa kansasta on vieraantunut tai oikestaan vieraannutettu politiikasta, poliittiseen toimintaan tai kannanottoihin ei haluta ryhtyä koska siitä ei ainakaan mitään hyvää seuraa. Dozhd tuskin olisi kitkutellut tähän asti mikäli se olisi julistautunut opposition äänitorveksi. Tiukkaa tuntuu tekevän nytkin kun syntilistalla on vain se, ettei ole suostunut Kremlin äänitorveksi.
Meni oma ajatus vähän sivuun aiheesta, jostain syystä ajattelin liika näitä ns putinin kriitikoita, johon Zygar ei selvästikään kuuluu, eikä häntä olisi pitänyt rinnastaa heihin.Ystäväni on positiivista mieltä hänestä, mitään uutta hän ei kuitenkaan hänen mielestä kirjoittanut, mitä ei olisi jo tiedossa, mutta Zygar jäi minulle tuntemattomaksi jostain syystä, en valitettavasti ehti seurata kaikkia.
Dozhd on niitä harvoja, jossa voi vielä keskustella ja esittää ajatuksia.
 
Vladimir Putinia ylistetään: "F1 on täällä niin kauan kuin hän haluaa"

30.4.2016 - 13:59:40

F1_sochi2014_podium.jpg


Venäjän F1-kisassa ei jännitetä pelkästään kisatuloksia. Jännityksellä odotetaan, ehtiikö Vladimir Putin jakamaan sunnuntaina palkintoja, kun Venäjän presidentillä uskoisi olevan muitakin vappukiireitä. Onhan vappu Venäjällä merkittävä juhla.

- Katsotaan, mutta olisin erittäin iloinen, jos hän tulisi. Olisin yllättynyt, jos hän ei tulisi, kommentoi F1-moguli Bernie Ecclestone Tassin mukaan.

Ecclestone on saanut lännessä lokaa niskoilleen ylistettyään Putinia. Mielipiteitään Ecclestone ei muuta.

- Venäjä on tärkeä maa ja tulemme olemaan täällä niin pitkään kuin Herra Putin haluaa. Unohtakaa sopimukset. Jos hän haluaa Venäjän GP:n jatkuvan, tulee se jatkumaan, Ecclestone totesi Ria Novostin mukaan.

Ecclestone ilmoitti kannattavansa ajatusta Sotshin iltakisasta. Hänen mukaansa kisajärjestäjät päättävät asiasta, mutta Ecclestone antaa kaiken tukensa.
 
http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaa...puvirkamiehet etsintakuulutukset murhat-49957

Murhia, kiristystä, huumekauppaa... Putinin lähipiiriä määrättiin Espanjassa etsintäkuulutettavaksi
SAMI METELINEN
eilen klo 14:44(päivitetty eilen klo 15:23)
Espanjalainen tuomari on määrännyt Venäjän presidentin Vladimir Putinin lähipiiriä etsintäkuulutettaviksi epäiltyinä osallisuudesta vakaviin rikoksiin, kertoo Radio Free Europe/Radio Liberty.

  • 712f741098fd63718d593f38d92f8a6b4b28ebfcf923438647af9a0ad266fd75

    Vladimir Putin.

    (Lehtikuva/AFP)
Tuomari Jose de la Matan listalta etsintäkuulutettavista Vladimir Putininlähipiiriin kuuluvista ihmisistä löytyy Venäjän poliisin, oikeuslaitoksen ja asevoimien johtohenkilöitä sekä liike-elämän ja pankkien johtohahmoja.

Listalta löytyvät henkilöiden väitetään kuuluvan Tambovin ja Malishevin rikollisliigoihin. Listalla löytyviä henkilöitä epäillään salamurhista, murhista, laittomasta asekaupasta, kiristyksistä, petoksista, väärennöksistä, lahjonnasta, huumekaupasta sekä rahanpesusta.

Listalta löytyy muun muassa seuraavat henkilöt:

Vladislav Reznik, Venäjän parlamentin alahuoneen eli duuman valtiovarainvaliokunnan puheenjohtaja, vakuutusyhtiö Rusin hallituksen puheenjohtaja

Nikolai Aulov, Venäjän sisäministeriön kansliapäällikkö

Viktor Zubkov, Venäjän pääministeri vuosina 2007–2008, Gazpromin hallituksen puheenjohtaja

Anatoli Serdjukov, entinen puolustusministeri, valtionyhtiö Rostecin teollisuusjohtaja

Dimitri Kozak, entinen alueellisen kehityksen ministeri

Igor Sobolevski, entinen varapääministeri

Leonid Reiman, entinen viestintäministeri, ranskalaisen ohjelmistoyritys Mandrivan hallituksen puheenjohtaja

Venäjän sisäministeriön kansliapäällikkö Nikolai Aulovin toimistosta sanottiin, että syytteet ovat poliittisesti motivoituja ja niiden tarkoituksena on tahrata venäläisiä virkamiehiä.

Verkkouutiset kertoi viime vuoden syyskuussa Vladimir Putinin mahdollisista kytköksistä Tambovin mafiaperheen kiinteistöbisneksiin Espanjassa.

 
Vladimir Putinia ylistetään: "F1 on täällä niin kauan kuin hän haluaa"

30.4.2016 - 13:59:40

F1_sochi2014_podium.jpg


Venäjän F1-kisassa ei jännitetä pelkästään kisatuloksia. Jännityksellä odotetaan, ehtiikö Vladimir Putin jakamaan sunnuntaina palkintoja, kun Venäjän presidentillä uskoisi olevan muitakin vappukiireitä. Onhan vappu Venäjällä merkittävä juhla.

- Katsotaan, mutta olisin erittäin iloinen, jos hän tulisi. Olisin yllättynyt, jos hän ei tulisi, kommentoi F1-moguli Bernie Ecclestone Tassin mukaan.

Ecclestone on saanut lännessä lokaa niskoilleen ylistettyään Putinia. Mielipiteitään Ecclestone ei muuta.

- Venäjä on tärkeä maa ja tulemme olemaan täällä niin pitkään kuin Herra Putin haluaa. Unohtakaa sopimukset. Jos hän haluaa Venäjän GP:n jatkuvan, tulee se jatkumaan, Ecclestone totesi Ria Novostin mukaan.

Ecclestone ilmoitti kannattavansa ajatusta Sotshin iltakisasta. Hänen mukaansa kisajärjestäjät päättävät asiasta, mutta Ecclestone antaa kaiken tukensa.


F1:n Putin-hehkutus: Mitä oikein on taustalla?

Urheilu
|
Formula 1
Vladimir Putin oli Nico Rosbergin, Sebastian Vettelin ja Daniil Kvyatin ohella viime sunnuntaina ajetun Sotshin F1-kisan puhutuin henkilö. Putin pääsi otsikoihin käytyään juttelemassa lämpiössä F1-kuskien kanssa ja jaettuaan palkinnot. Media uutisoi Putinin toimet laajalti ja kansaa jutut kiinnostivat netissä hyvinkin paljon.

F1-moguli Bernie Ecclestone seurasi F1-kisaa Putinin vieressä. Heillä näytti synkkaavan hyvin. Kuvien perusteella tunnelma oli lämminhenkinen.

Ecclestone suututti Britanniassa kehuttuaan Putinia Winston Churchillin veroiseksi valtiojohtajaksi. Ecclestonen mielestä nykypäivän Euroopasta ei löydy Putinin tasoista valtiomiestä. Aiemmin Ecclestone oli todennut, että Euroopan tulisi ottaa Putinista oppia.


Ecclestone väläytti Sotshissa, että Venäjällä pitäisi ajaa kaksi tai kolme F1-kisaa kaudessa. Venäjän urheiluministeri Vitali Mutko toppuutteli Ecclestonea. Mutkon mukaan Venäjällä resurssit riittävät tällä hetkellä vain yhteen kisaan.

Lännessä Ecclestonen ”Putin-hypettely” tietysti suututtaa. Putin käyttää F1-kisaa suosionsa pönkittämiseen ja käyttää Ecclestonen sirkusta hyväkseen. Tosin venäläiset myös maksavat Ecclestonen sirkukselle kymmeniä miljoonia vuodessa ja F1-tallit saavat summasta osansa.

Ecclestone hehkuttaa Putinia ärsyttääkseen länttä. Häntä suututtaa yhä viime vuosien oikeusjuttu, jossa hänet todettiin syylliseksi lahjontaan. Vankeustuomion Ecclestone vältti 100 miljoonan dollarin maksulla.

Ecclestone tarvitsee myös tukijoita Euroopan ulkopuolelta säilyttääkseen valta-asemansa. Osa F1:n autonvalmistajista haluaisi Ecclestonesta eroon, eivätkä poliitikot Britanniassa olisi tästä varmaankaan pahoillaan. Vladimir Putinin tuella Ecclestone pysyy vallassa tukevammin, koska F1-sarja kuitenkin tarvitsee venäläisten rahoja muun Euroopan markkinoiden hiipuessa.

Ecclestonella on ystäviä Euroopan ulkopuolella muuallakin. Hän on hyvissä väleissä Abu Dhabin ja Bahrainin valtiojohdon organisoimien F1-kisajärjestäjien kanssa. Tänä vuonna F1-kisa järjestetään Azerbaidzhanissa, missä Ecclestone saanee valtionpäämiehen kohtelua.

Ecclestonen Putin-hypettely liittyy kulissien takan kuumenevaan F1:n sisäiseen valtataisteluun. On sinänsä erikoista, että Ecclestone pitää asemastaan kynsin hampain kiinni. Ikää hänellä on 85 vuotta ja hän varmasti ymmärtää, ettei ikänsä puolesta voi olla F1:n kaupallisena kovinkaan pitkään.

Mutta maailmassa on diktaattoreita, jotka eivät halua luopua vallastaan, kun ovat sellaiseen kovalla aherruksella päässeet. Romuautokauppiaana aloittanut Ecclestone on tehnyt hämmästyttävän uran ja haalinut valtavan omaisuuden.

 
Aika harva moottoriurheilun ystävä pitää Ecclestonesta.
 
Kiitos imbesillien EU-komissaarien minussa on jo kytemässä muutama promille putinistia. Mies joka metsästää, kalastaa ja käy erällä ei voi olla läpeensä paha (paitsi Stalin):
http://blogs.publico.es/mesadeluz/2...toperiodismo-soy-putin-vladimir-putin-2-parte

Putin tuntuu korostava kristinuskoa ja yhtenäisyyttä. Siihen taitaa olla syynsä. Muistelen jonkun sanoneen että kansakunnat joilla ei ole mitään uskoa tai uskontoa ovat tuomittuja katoamaan. Ei kai se Kiinassakaan oikein onnistunut, kulttuurivallankumous jonka piti kitkeä "vanhat uskomukset"

Tuntuu kuin Eurooppa ja erityisesti Suomi olisi nyt jonkinlaisessa monikulttuurivallankumouksen yritelmässä.. Halutaa tuhota vanha kulttuuri ja korvata se paremmalla monimuotoisemmalla. Ulotetaan toiminta jopa kristillisen kirkon järjestämiin lasten päiväkerhoihin.
 
Putinin koneisto on onnistunut nostamaan venäläisten kansallistuntoa.
Ja vuodesta 2012 kun hänet valittiin kolmannen kerran presidentiksi , mukaan on tullut lisääntyneessä määrin myös kristinusko ( ortodoksi ).
Uutisissa Putinia näytetään kirkossa ja tapaamassa kirkon johtoa.

Putin : " valtio ja kirkko ovat aitoja kumppaneita "

xw_626502.webp



http://www.vesti.ru/doc.html?id=788767&tid=97514
 
Putinin koneisto on onnistunut nostamaan venäläisten kansallistuntoa.
Ja vuodesta 2012 kun hänet valittiin kolmannen kerran presidentiksi , mukaan on tullut lisääntyneessä määrin myös kristinusko ( ortodoksi ).
Uutisissa Putinia näytetään kirkossa ja tapaamassa kirkon johtoa.

Putin : " valtio ja kirkko ovat aitoja kumppaneita "

Katso liite: 9141



http://www.vesti.ru/doc.html?id=788767&tid=97514
Kirkko on keskimääräin aina auttanut vallanpitäjiä. Eikä edes bolshevikitkaan tuhoneet sentään kaikki kirkot vaikka tappaneetkin 20 000 kirkkomiestä, patriarkat siellä olivat aina kommareiden aikana, ja aina läheisessä suhteessä Kremliin ja KGB:n. Heitä koulutettu myös länsimaissa. Jopa verinen diktaattori Stalin ymmärsi kirkon tärkeyden, vaikka muuten vähän välitti. Kun sota alkoi hän pyysi apua kirkolta, ihmisia piti vakuuttaa että Jumala halua että menisivat sotaan ja kiristäisivat vyöt entisesestään.

En ole, kuten jo aikasemmin maininnut, nähnyt ketään näistä yllä esitettyjen kuvien kaltaisten ihmisten Putinin taustalla ja keskuudessa ketään joka tunsi Raamattuakaan. Venäjällä on ristin kaulassa pitäminen fetisismi, kastefetisismi, jos kastettu ja kaulassa roikku risti, niin se riittää, varsinkin kun tätä kruunasi vielä lausella "olen uskovainen". Nämä ns uskovaiset eivät kunnioittaa koska eivät tietää mitään pyhistä kirjoituksista. 95%. Ei ne yksinkertaisesti tunne niitä.

Putin vetoa juuri tälläisen porukkaan: keskinkertaisuuksiin ellei suoraan typeriin ihmisiin. Heidän keskuudessa Putin on Jeesustakin pyhempi.
 
Back
Top